Şimdi Ara

MİMARLIK MI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Mİ_??_ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
98.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • inşaat müh okuyuorum, mimarlık bölümüyle yandal yapıyordum (bıraktım).Mimarlık hakkında söylebilceğim şey ise inşaat müh. çok farklı bir disiplin olduğudur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bookworm

    inşaat müh okuyuorum, mimarlık bölümüyle yandal yapıyordum (bıraktım).Mimarlık hakkında söylebilceğim şey ise inşaat müh. çok farklı bir disiplin olduğudur.



    en iyi yorum budur...


    ikisi çok farklı alanlar herkes aynı ne farkı var sanıyor ama alakası hemen hemen hiç yoktur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aBaBaDaN


    quote:

    Orjinalden alıntı: fernsehn


    quote:

    Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

    Ben inşaat okuyorum.Mimarlıkla çok farklı olmaz herhalde program.Yani olurda öyle büyük farkılıklar olmaz.Bence inşaat oku mimarlık üzerine doktora yap


    Ben mimarlık okuyorum. Program çok farklıdır. İnşaat mühendisleri tasarım dersi almaz ama biz statik dersi falan aldık. İnşaat okuyup üstüne mimarlıktan yüksek lisans ya da doktora büyük ihtimal yapılmaz ama bizim mimar olup inşaat mühendisliğinden yüksek lisans ve doktora yapmış hocalarımız var.

    Bir de, yapı mimarın denetimindedir. Telif hakları yasasına göre, o bina onun eseri olarak geçer. Her türlü karar en son mimarın önüne gelir.

    İnşaat statikten oluşuyo sanıyosunuz galiba?Statik inşaatın çözümleme olarak en basit ve temel dersidir.Yüksek lisans yapılmaz diye de birşey olacağını sanmıyorum.Ben nasıl inşattan mezun olup işletme üzerine doktora düşünüyorsam ve olabilecekse mimarlıktan haydi haydi olur.Son cümlenize kesinlikle katılmıyorum.Yapı nasıl mimarın denetimimdedir.Mimar yapıyı tasarladıktan sonra işin içinden %90 oranında çıkar artık.Geri kalan inşaat mühendisinin kontrolünde gerçekleşir.Ama bildiğim kadarı ile mesela ben mimari bir proje hazırlayabilirim tabi ki bunun bir sınırı var.Mimarda statik projeye imza atabilir tabi ki onun da bir sınırı var.Sonuç olarak ikiside güzel mesleklerdir para kazanılabilecek mesleklerdir.Ancak mimar yaratıcı olmalıdır.Mühendis ise mühendis beynine sahip olmalıdır.Yaratıcı değilseniz mimarlığa,pratik zekanız yoksa ve bilgilerinizi etkin olarak kullanamıyorsanız mühendisliğe gitmeyin


    saol hacam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: POFUDUK

    İnşaat mühendisliği çok daha geniş iş alanına sahiptir. Mimarlık inşaat mühendisinin üstünde diye birşey yok. Mimar yaptığı bina projesini inşaat mühendisinin yaptığı statik ve dinamik hesaplarına göre değiştirmek zorundadır. Artı inşaat mühendisliği mimarlık gibi bina işine sıkışıp kalmamıştır. Kanal, tünel, köprü, baraj, yol, elektrik santralleri, çelik yapılar, altyapı hizmetleri, sulama-kurutma.....uzar gider inşaat mühendisliğinin iş kolları. Sadece bina işi sanmayın inşaat mühendisliğini.


  • Up..
  • İnşaat mühendisliği
  • olaya daha somut ve ortadan yaklaşmak isterdim ama polemik yaratayım
    mimarlık rocks bakınız profilim
  • inşaat kolaydır mimarlık zordur. Çalışmadan geçiyorum dersleri düşük ortalamayla da olsa inşaatta. Mimarlıktan arkadaşlar ödevleri yapacam diye kafayı yiyor.

    Edit: bu arada teknik resim dersini veren her inşaatçı mimarlıktan tiksinmiştir diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yordis -- 25 Eylül 2009; 23:55:12 >
  • Arkadaşım bu işi okumayana sormayacaksın. İnşaat mühendisliğiyle mimarlık arasında dağlar kadar fark var bi kere... İnşaat mühendisliği daha çok fiziğe, tekniğe dayanır; mimarlıkta ise yaratıcılık ön planda. Yani iyi bir sayısal öğrencisiysen inşaat seç, eğer elim ve BEYNİM aynı zamanda güzel sanatlara da yatkın dersen mimarlık.

    İki meslek de birbirinden faydalanır, mimar projeyi çizer, mühendis statik hesabı yapar, şu kolonun daha kalın olması gerekir der, mimar ona göre değişiklikler yapar.

    İnşaat mühendisliği okuyup üstüne mimarlık yüksek lisansı diye bir şey yok!
    Ayrıca mimar projeyi çizip bırakmıyor, şantiye mimarları var tek tek ölçü alıyor... Biz de yaptık hocalarla. Hatta 2 stajımız var biri büro, diğeri şantiye.
    MİMARLIK SEÇECEKSEN UYKUSUZ GECELER SENİ BEKLİYOR! İnşaat müh ise nispeten daha kolay.

    İki mesleği de hakkını vererek yaparsanız paranın .... anladınız.
    Ben yaratıcılığıma güvendiğim için mimarlık seçtim sen de yeteneklerin ne doğrultudaysa o mesleği seç.

    Umarım aydınlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illustrious -- 26 Eylül 2009; 0:09:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottocu
    maaşı için meslek seçilmemeli

    Eskide kaldı o düşünce şimdi öyle yapta tutunamassin
    bu arada mimarlar mühendislere karsilaastiklarinda kötü davranıyor bunuda bil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

    olaya daha somut ve ortadan yaklaşmak isterdim ama polemik yaratayım
    mimarlık rocks bakınız profilim



  • ben 2009 össden 362.875 puan alarak odtü mimarlık tercih ettim.
    siz de bilirsinz ki inşaat müh puanı daha düşüktür ve bu yüzden 2sinden birini tercih edebilirdim. bu yzden söyleyeceklerimde daha gerçekçi olduğuma inanabilrsinz.. çünkü ben de zamanında çok araştırdım kendi hayatım için..

    lise hayatım boyunca 'mimar' unvanına sahip olabilme ateşiyle yanıp tutuşmamın yanı sıra çok da araştırdım..
    akrabalarımın çoğu inşaat şirketmzde,, mimarından inşaat mühendisine makine mühendsinden içmimarına kadar görev almaktalar,, şirketin başında ise amcam ve babam yüksek mimarlar olarak yer almakta..

    bu şirkette ve bu şirketn olayları içinde büyüdüm dyebilirim,, dolayısıyla biliyorum ki bir inşaat mühendisinin yaptığını bir mimar kolaylıkla yapabiliyor, hele ki yüksek lisansını inş müh üzerine almşsa.. ancak bir mimarın yaptığını inşaat mühendisi üzernde yüksek lisans yapmış olmasına rağmen yapamıyor, çok süper olmadıktan sonra.. Benm kuzenlerm buna bir örnek.,

    dahası, bir mimarın imzası olmadan hiçbir bina yapılamaz, tbi sorumluluk mimarın üzerine kalacağından çoğu mimar da inşaat mühendisinin hazırladığı projeleri kolay kolay imzalamaz.. bir projeden mimarın kazancı daha fazladır,, ayrıca bir mimarın iş bulması çok daha kolay..

    daha dün tanık oldum, izmir polis moral eğitim merkezinde en üst katta lokanta vardır, orda kasanın başında inşaat mühendsliği bitirmş ve orda olduğuna şükretmekte bir amca vardır (: ve ben daha hiç tanık olmadım mimar olup da başka bir iş yapan,,

    aile dostumuz polisokulunda öğretim görevlisi. bilirsiniz oraya üniversite bitirmiş ama polis olmak isteyen insanlar gider.. her bölümden iş bulamayıp gidenler varmış.. fizik öğretmenliği bitrmşler, kimya biyoloji bölümleri, peyzaj mimarları,, iş bulamayınca oradalar.. bizim alanımzla alakalı olduğundan konu inşaat mühendislerinin de olduğundan çıkmıştı.. malesef iş bulma olanakları çok zayıf, çünkü iş alanları çok dar malesef :/ ama iyi bir üniversiteden mezun olduğunuzda elbette böyle bir sorunla karşılaşmazsınız ve kendinizi geliştirmeniz de çok önemli... ayrıca mimarlık için özel üniversitelerin de çok güzel ve ileri boyutta ders vediklerini biliyorum.. bir devlet üniversitesnden daha faydalı olablir.. aklınızda bulunsun... ayrıca mimarlık istiyorsanız üniversitenzde büyük şehirleri tercih etmenizi öneririm, istanbul ankara izmir gbi.. çünkü eğitim boyunca çok önemli(;

    mimarlık sanattır tutku gerektirir zeka ve yetenek gerektirir, inşaat mühendsliği daha matematkseldir.. ben tüm örnekleri gözönünde bulundurarak mimarlık tercih ettim.. umarım size de bnm fikirlerim yardımcı olur..

    AA üstelik mimarlar araba tasarımı da yaparlar mobilya tasarımı içn de iş imkanı bulurlar hatta lunaparklardaki araçların tasarımını bile yaparlar,, otoyolların düzenlenmesini de yaparlar.. ancak inşaat mühendsleri sadece bina inşaatında iş bulablrler (;




  • Sayın ''realistikwhite'' tam olarak anlatırmısınız inşaat mühendisi ile mimarın farkını ve de mimarlıkta ne gibi dersler alınır? Hangisinde matematik daha ağırdır?

    Saygılar
  • realistikwhite
    demiş çok araştırdım filanda fıstık ta odtüde zart da zurt da... neyse olay şu paşam ilk olarak ders bakımından inşaat mühendisliği daha zordur. Mimarlıktakiler sabah akşam çizerde çizer başka da bişi yapmaz çok az matematik ve fizik görürler. İnşaat mühendisi sadece ev yapmaz. Yol, baraj, köprü, tünel aklına gelebilcek harikulade herşeyi yapar. 5 metrelik bir köprüyü mimar g.tünü sıkarak yapar ama İnşaat Mühendisi Boğaziçi Köprüsü, G.Washington köprüsünü yapar. Mimar 10 katlı yapar, İnşaat Mühendisi Çelik Konstrüksiyon kullanır BURJ DUBAI'yi diker. Bir mimar inşaat doktorası yapsa, İnşaat ordinarisi yapsa da Burj Dubai'yi dikemez ancak Öss ile yeniden bir inşaat müh. kazanıp bitirirse yapabilir. Fizik ve Matematik; estetik ve mimarinin kaynağıdır. Düşüncesiyle çalışan inşaat mühendisleri insan ötesi yapıları yaparlar...




  • inşaat mühendisinin yaptığını mimar da yapar demişlerya

    siz o tasarım aşkınızla mühendisin kontrolünde 5 ayda biten binayı 3 yılda bitiremez, üzerine ekonomi ve dayanıklılıktan da sınıfta kalırsınız

    bir vatandaş da "biz de statik görüyoruz" demiş, onu malzeme mühendisleri de görüyor statik çerez bir derstir.
    yani mimarları küçümsemek değildir bu, sadece mühendisin işine sulanmaları saçma, 4 sene o kadar sayısal dersi boşuna görüyor o zaman inşaat mühendisleri.
    zaten inşaat mühendislerinin çoğundan duyduğum "mimara he de" sözü oluyor

    tamam işin esprisi bir yana, mimarlık ile inşaat mühendisliği aynı değildir.

    görsel konuları hesaba dökmekte ve hesabı iyi yapmakta yetenekli olanlar mühendis, yaratıcı olanlar mimar olmalı denebilir özetle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fernsehn


    quote:

    Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

    Ben inşaat okuyorum.Mimarlıkla çok farklı olmaz herhalde program.Yani olurda öyle büyük farkılıklar olmaz.Bence inşaat oku mimarlık üzerine doktora yap


    Ben mimarlık okuyorum. Program çok farklıdır. İnşaat mühendisleri tasarım dersi almaz ama biz statik dersi falan aldık. İnşaat okuyup üstüne mimarlıktan yüksek lisans ya da doktora büyük ihtimal yapılmaz ama bizim mimar olup inşaat mühendisliğinden yüksek lisans ve doktora yapmış hocalarımız var.

    Bir de, yapı mimarın denetimindedir. Telif hakları yasasına göre, o bina onun eseri olarak geçer. Her türlü karar en son mimarın önüne gelir.


    Proje üzerinde telif hakları yasası yazıyor da yapı mimarın eseri değildir...Şantiyeye kontrol etmeye gelen mimar sadece mimari projeyi kontrol etti. Duvar kalınlıkları merdiven yükseklikleri vs vs... Yani mimarın gelipte donatı kontrolü yaptığını duymadım ben.

    Eğitim olarak kabul ediyorum her inşaat müh okuyan mimarlık okuyamaz... Aynısı tabiki mühendislik içinde geçerli... Maket yaparken elini kolunu doğrayan arkadaşlarım var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pretender -- 16 Ekim 2010; 19:42:40 >




  • inşaat mühendisliği eğitimini herkes alması gerekir. Bir kere bakış açın değişiyor. Öyle uykusuz kaldım maket yaptım proje ödevi yaptım la da kazanılmaz o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realistikwhite

    ben 2009 össden 362.875 puan alarak odtü mimarlık tercih ettim.
    siz de bilirsinz ki inşaat müh puanı daha düşüktür ve bu yüzden 2sinden birini tercih edebilirdim. bu yzden söyleyeceklerimde daha gerçekçi olduğuma inanabilrsinz.. çünkü ben de zamanında çok araştırdım kendi hayatım için..

    lise hayatım boyunca 'mimar' unvanına sahip olabilme ateşiyle yanıp tutuşmamın yanı sıra çok da araştırdım..
    akrabalarımın çoğu inşaat şirketmzde,, mimarından inşaat mühendisine makine mühendsinden içmimarına kadar görev almaktalar,, şirketin başında ise amcam ve babam yüksek mimarlar olarak yer almakta..

    bu şirkette ve bu şirketn olayları içinde büyüdüm dyebilirim,, dolayısıyla biliyorum ki bir inşaat mühendisinin yaptığını bir mimar kolaylıkla yapabiliyor, hele ki yüksek lisansını inş müh üzerine almşsa.. ancak bir mimarın yaptığını inşaat mühendisi üzernde yüksek lisans yapmış olmasına rağmen yapamıyor, çok süper olmadıktan sonra.. Benm kuzenlerm buna bir örnek.,

    dahası, bir mimarın imzası olmadan hiçbir bina yapılamaz, tbi sorumluluk mimarın üzerine kalacağından çoğu mimar da inşaat mühendisinin hazırladığı projeleri kolay kolay imzalamaz.. bir projeden mimarın kazancı daha fazladır,, ayrıca bir mimarın iş bulması çok daha kolay..

    daha dün tanık oldum, izmir polis moral eğitim merkezinde en üst katta lokanta vardır, orda kasanın başında inşaat mühendsliği bitirmş ve orda olduğuna şükretmekte bir amca vardır (: ve ben daha hiç tanık olmadım mimar olup da başka bir iş yapan,,

    aile dostumuz polisokulunda öğretim görevlisi. bilirsiniz oraya üniversite bitirmiş ama polis olmak isteyen insanlar gider.. her bölümden iş bulamayıp gidenler varmış.. fizik öğretmenliği bitrmşler, kimya biyoloji bölümleri, peyzaj mimarları,, iş bulamayınca oradalar.. bizim alanımzla alakalı olduğundan konu inşaat mühendislerinin de olduğundan çıkmıştı.. malesef iş bulma olanakları çok zayıf, çünkü iş alanları çok dar malesef :/ ama iyi bir üniversiteden mezun olduğunuzda elbette böyle bir sorunla karşılaşmazsınız ve kendinizi geliştirmeniz de çok önemli... ayrıca mimarlık için özel üniversitelerin de çok güzel ve ileri boyutta ders vediklerini biliyorum.. bir devlet üniversitesnden daha faydalı olablir.. aklınızda bulunsun... ayrıca mimarlık istiyorsanız üniversitenzde büyük şehirleri tercih etmenizi öneririm, istanbul ankara izmir gbi.. çünkü eğitim boyunca çok önemli(;

    mimarlık sanattır tutku gerektirir zeka ve yetenek gerektirir, inşaat mühendsliği daha matematkseldir.. ben tüm örnekleri gözönünde bulundurarak mimarlık tercih ettim.. umarım size de bnm fikirlerim yardımcı olur..

    AA üstelik mimarlar araba tasarımı da yaparlar mobilya tasarımı içn de iş imkanı bulurlar hatta lunaparklardaki araçların tasarımını bile yaparlar,, otoyolların düzenlenmesini de yaparlar.. ancak inşaat mühendsleri sadece bina inşaatında iş bulablrler (;




    Okuldaki hocalar mazoşist mi... Zemin Mekaniği Karayolu Su yapıları Demiryolu vs vs dersleri verecez diye bi taraflarını yırtıyorlar...




  • Birde sana bişey diyim mi... Mimarlık hocalarının ayakları yere basmıyor bence. Çoğu kafayı yemiş sanıyorum ben...Yaptıkları proje kağıt üstünde 3d olarak bilgisayarda çok güzel görünebilir belki... Ama fizik kurallarının sülalesi seven mimarlar olduğunu duydum...:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realistikwhite

    ben 2009 össden 362.875 puan alarak odtü mimarlık tercih ettim.
    siz de bilirsinz ki inşaat müh puanı daha düşüktür ve bu yüzden 2sinden birini tercih edebilirdim. bu yzden söyleyeceklerimde daha gerçekçi olduğuma inanabilrsinz.. çünkü ben de zamanında çok araştırdım kendi hayatım için..

    lise hayatım boyunca 'mimar' unvanına sahip olabilme ateşiyle yanıp tutuşmamın yanı sıra çok da araştırdım..
    akrabalarımın çoğu inşaat şirketmzde,, mimarından inşaat mühendisine makine mühendsinden içmimarına kadar görev almaktalar,, şirketin başında ise amcam ve babam yüksek mimarlar olarak yer almakta..

    bu şirkette ve bu şirketn olayları içinde büyüdüm dyebilirim,, dolayısıyla biliyorum ki bir inşaat mühendisinin yaptığını bir mimar kolaylıkla yapabiliyor, hele ki yüksek lisansını inş müh üzerine almşsa.. ancak bir mimarın yaptığını inşaat mühendisi üzernde yüksek lisans yapmış olmasına rağmen yapamıyor, çok süper olmadıktan sonra.. Benm kuzenlerm buna bir örnek.,

    dahası, bir mimarın imzası olmadan hiçbir bina yapılamaz, tbi sorumluluk mimarın üzerine kalacağından çoğu mimar da inşaat mühendisinin hazırladığı projeleri kolay kolay imzalamaz.. bir projeden mimarın kazancı daha fazladır,, ayrıca bir mimarın iş bulması çok daha kolay..

    daha dün tanık oldum, izmir polis moral eğitim merkezinde en üst katta lokanta vardır, orda kasanın başında inşaat mühendsliği bitirmş ve orda olduğuna şükretmekte bir amca vardır (: ve ben daha hiç tanık olmadım mimar olup da başka bir iş yapan,,

    aile dostumuz polisokulunda öğretim görevlisi. bilirsiniz oraya üniversite bitirmiş ama polis olmak isteyen insanlar gider.. her bölümden iş bulamayıp gidenler varmış.. fizik öğretmenliği bitrmşler, kimya biyoloji bölümleri, peyzaj mimarları,, iş bulamayınca oradalar.. bizim alanımzla alakalı olduğundan konu inşaat mühendislerinin de olduğundan çıkmıştı.. malesef iş bulma olanakları çok zayıf, çünkü iş alanları çok dar malesef :/ ama iyi bir üniversiteden mezun olduğunuzda elbette böyle bir sorunla karşılaşmazsınız ve kendinizi geliştirmeniz de çok önemli... ayrıca mimarlık için özel üniversitelerin de çok güzel ve ileri boyutta ders vediklerini biliyorum.. bir devlet üniversitesnden daha faydalı olablir.. aklınızda bulunsun... ayrıca mimarlık istiyorsanız üniversitenzde büyük şehirleri tercih etmenizi öneririm, istanbul ankara izmir gbi.. çünkü eğitim boyunca çok önemli(;

    mimarlık sanattır tutku gerektirir zeka ve yetenek gerektirir, inşaat mühendsliği daha matematkseldir.. ben tüm örnekleri gözönünde bulundurarak mimarlık tercih ettim.. umarım size de bnm fikirlerim yardımcı olur..

    AA üstelik mimarlar araba tasarımı da yaparlar mobilya tasarımı içn de iş imkanı bulurlar hatta lunaparklardaki araçların tasarımını bile yaparlar,, otoyolların düzenlenmesini de yaparlar.. ancak inşaat mühendsleri sadece bina inşaatında iş bulablrler (;


    teşekkürler.. ayrıca tüm yorum yazanlara teşekkürler..

    benim için daha erken 10. sınıfım ama ikisi arasında gidip geliyorum ben de..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.