Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Milli Piyade Tüfeği, NEB, Cirit, Uydu Fırlatma, SAMUR' Bölüm:2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
6.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hic olmamasindan iyidir. Bunlar bence daha kıpırdanma , kücük kıpırdanmalar da olsa iyi güzel takdire sayan gelişmeler. Gelelim içerekli ilgili görüşlerime ; Mehmetcik 1 in videolarini izledim.Geri tepmesi yüksek gibi geldi bana. Ayrica 600 m menzili de yetersiz buluyorum.Dünyada cok az sayida bulunan bizim özel kuvvetlerde ki 7000 m menzilli silahin mekanizmasi incelenebilirdi... Silahımızın batakta catakta camurda her yerde calisabilmesini de takdir ediyorum ayrıca . helikopterimiz tamamen milli değil. İtalyan protatip üzerine geliştirilmiş. Tabi baslangic oldugu için maruz görülebilir ama gec kaldiğimiz gibi agir da gidiyoruz. yerimizde japonlar yada israilliler olsa kac sene öncesinde neler üretirlerdi ALLAH bilir ! milli materyal üretimi , milli silah üretiminin arkasında duran devlet iradesi yok arkadaslar. ona cıkıyor durum . bizim Nato semsiyesinden bagimsiz ucak , ucak gemisi , deniz alti,karadan karaya , karadan havaya fuze sistemleri , nucleer fuze , milli araba vs ihtiyacimiz var. yoksa bagimsiz olamayiz.net Bu da almanya ayarinda makinelesme , japonya/kore ayarinda elektroniklesme demek . son sözüm ; 1.3 katrilyona saray yaptiran zihniyet , o parayi tasa topraga yatiracagina işlemci tesisine ayirsaydi bu millete daha yararli olurdu. cünkü herseyin basi işlemciye dayaniyor. üreteceksek önce devreden beyin üreteceğiz. yoksa " büyüyen Tr nin ihtiyaci var saraya , yok usa nin sarayi var bizim niye yok " gibi devlet adamligina yakismayan demecler veren tiplerin de saydigim seyleri yapma iradesi yoka yakin . usanin apple i inteli amd si fordu microsoftu facebook u da var ama . ona laf yok . iş saraya (insaat devrimine ) gelince hodri meydan diyorlar ! :)





  • hayırlısıyla sivilde de bişiler bulmaya yapmaya başlasak süper olucak :)

  • Note 4 incelemesi bekliyoruz

  • bu ülke bunlara değil daha iyilerine layık.

    ülkemiz: kendini kıyamete kadar götürecek zenginlikler içinde fakirlik çekiyor malesef halen kendini öven ve inenüden bu yana başa gelen hükümetler hep satmış memleketi şu anki hükümeti anlatmaya bile gerek yok


    ülkemiz çok zengin milletimiz bunun farkında değil millet sanki kabullenmiş ezilmeyi başkalarına mahkum değiliz....

  • bu program için donanımhaber ekibine çok teşekkür ediyorum.Forumumuz kullanıcılarının genel kültür seviyesini yükseltecek, milli projelerde yer almaları için teşvik sağlayacak nitelikte.Ayrıca donanımhaber websitesinin de çapını genişleten, kalitesini müthiş arttıran bir program olmuş.

  • Şu insanlık savaşa olan yatırımı bırakıp başka yerlerde kullansa teknoloji alıp başını gidecek ama harcana trilyonlarca dolar para hep boşa gidiyor.Çıkarları için boşa yatırım yapıyorlar. Ülkemizin savunması adına gayet güzel çalışmalar ama ütopya gerçek olsa şu savaş paraları başka yerde kullanılsa.

  • devamını bekliyoruz bu ara donanım haber canlandı inşallah böyle farkı yönlerle devam ederler =)

  • Allah bu projelerde çalışan ve çalışacak vatan evlatlarına başarılar nasip etsin ...

    Video konusunda önerim ise ; her tanıtıma biraz daha fazla bilgi verilmesi . Çok hızlı me geçiyor ne :)

  • Bir sonraki programda SOM seyir füzesinide eklermisiniz?

    Program gerçekten güzel olmuş eline sağlık.

  • Amerika exoskeleton ile askerini güçlendirip dronlarla tim saldırısında düşmanı bombalamayı hesaplarken tek kanatlı füze tipiyle 80km uzaklıktaki hava yer ve yeraltı hedeflerini vurmak için hazırlanırken sen helikopterden 8km ilerideki hedefi vurmaya kalkıp mehmetçiğin eline yeni silah versen ne olur.Ordudaki birçok araç daha 70lerden kalmayken (ör:man) o kurulan köprülerden geçmesi esnasında askeri konvoyun geçişi saatler sürer üstüne bide geçtikten sonrada yakıtı biter.

  • Helal olsun sanada düşüncelerinede ayakta alkışladım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlerin meraklısı canlı canlı görmek isteyen varsa şu an CNR'da MÜSİAD'ın fuarı var. Bu savunma sistemlerinin çoğu sergileniyor orada. Yerli tren, otobüs ve araç da vardı. Tanklar ve füzeler yakından çok daha güzel gözüküyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik13 -- 28 Kasım 2014; 0:56:56 >
  • Donanım haber mobil sitesinin ve chrome mobile'in azizligine uğrayıp onca uzun mesajı gönderemedi. Usendim tekrar yazmaya, özet geceyim.

    Piyade tüfeği çok geç kalmıştı. Umarım, en azından, üretim ve dağıtımı hızlı olur. Birliklerde tüfeklerin değişimi de on yıl surecekse işimiz var.

    Amerikan ordusunun daha iyi ve kabiliyetli silahların olması mevcut silah silahlarının yerli üretimine mani değil. Yerli olması hem uygunluk hem de yeni teknoloji üretilerek kullanılmasından dolayı cok daha iyi.

    Su uçak gemisi muhabbetine İstanbulin fethinin filminin çekme konusunu dahil edip kahvede devam ederiz, o yüzden ona girmeyeyim simdilik.

    Son olarak savaş ve şiddete karşı biriyim. Keşke ne turkiyenin ne başka herhangi bir ülkenin bunları yapmaya gereği ve yeterli bilgisi olmasaydı. Savaş sanayisinin teknolojik gelişmeye katkısını yatsimiyorum ve/fakat savaşlar ve silah ihtiyacı olmasaydı da mevcut gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum. Yani savaşa ve bu yolla kazanılan her şeye hayır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 28 Kasım 2014; 4:54:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Şu insanlık savaşa olan yatırımı bırakıp başka yerlerde kullansa teknoloji alıp başını gidecek ama harcana trilyonlarca dolar para hep boşa gidiyor.Çıkarları için boşa yatırım yapıyorlar. Ülkemizin savunması adına gayet güzel çalışmalar ama ütopya gerçek olsa şu savaş paraları başka yerde kullanılsa.

    Bunun için uzaklara gitmeye gerek yok, Japonya'ya bakmak yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte Gerçek Habercilik. Rutinin dışına çıkıp bu tarz haberlere de yer verdiğiniz için Tüm DH camiasını tebrik ederim.

  • Bordo bereli komandolarımızı görünce gurur duydum hepsinin işi zor .... Daha hızlı gelişmemiz lazım düşmanımız çok ....

  • Önceki videoda bir nebze modern silahlar vardı ama bu videoda teknolojide 30-40 yıl geriden geldiğimiz meydana çıkıyor.

  • Resmen gurur duydum be helal olsun bu dünya şartlarında oturdukları yerde bir dügme ile ülke yok edecek konuma gelen ülkeler varken bizim durmamız ve bunlara kulagımızı t8kamamız resmen rezillik olurdu helal olsun be ve bizimde nükleer füzeler ve uydudan yok lazer güdümlü bir kaç gelişim yapmamız gerek ama bunların kodlamaların tamamıyla tükiyenin elinde olması gerek ve insansız tanklar ve helikopterler yamamız gerekir allah türk silahlı kuvvetlerimiz ve türkiyemizi utandırmasın..

  • Şimdi gelir şurası şurda üretiliyorcular.

    Mesut bey böyle güzel bir konuyu böyle büyük bir foruma taşıdığınız için teşekkürler.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Allah'tan sayıları az ama hala daha Amerika'da şu var, bize şunu yapar, böyle uçar kaçar gibilerinden elin adamını yücelten bizdeki çalışmaları ise küçümseyen kişiler var. Bu zihniyetle yola çıkarsak Türk bayrağını indirip Amerikan bayrağı çekelim olsun bitsin ne de olsa ağabeyiniz her işin en iyisini bilir :)

    Videoyu şöyle göz ucuyla bile izleseniz Cirit'in Almanya'ya ihraç edilmeye başlandığını MPT-76'nın da dünyanın en dayanıklı tüfeklerinden biri olduğunu görürsünüz. Belki yakında MPT-76 için de ihracat yolu açılacak.

    Tamam siz hiç bir şey yapmamaktan yana olup klavye başında aslan kesilebilirsiniz de lütfen çalışana gölge yapmayın, bu gereksiz yorumlarınızı kendinize saklayın.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.