Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak TF-X'in Mock-Up'ı, Paris’te tanıtıldı! Maketi bile Almanya'da yaptırılmış. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: routemaster

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mesele de o zaten. Bu adamlara "buyur kardesim hadi yap" dediginde ortaya cikarabilecekleri bir sey yok. Arama motoru yapicaz diye tesvik alip arkada google api calistirdi adamlar ancak.

Istiyorlar ki bu ulkedeki ya da goc etmis butun yetkin insanlar onlarin istegi dogultusunda oturup gece gunduz calisip ucak yapsinlar. Ucak yapmak mumkun mu, fizibil mi, gercekten ulkeye katkisi olacak mi olmayacak mi butun bunlar onemli degil. Onlar istiyor diye yapilacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

F-35 projesinde bir uçağın başına gelebilecek tüm aksaklıklar yaşandı üstüne üretim süreci içerisinde mevcut teknolojisi eskiyince üzerinde tekrar modernizasyon yapıldı

Yoksa yıllar önce havada olurdu

Alıntıları Göster
    Normaldir, muhendislikte tasarim uygulamaya gecince bir suru aksaklik cikar. Iyi tasarim da zaten uygulamada beklenmedik sorunlarin en az ciktigi tasarimdir, en sofistike olani degil. f-35 projesinde neler yasandi sadece ustun koru bilgim var.

Ne kadar tasarim-prototip-uretim-modernizasyon yaparsaniz bu zincirde o kadar ustalasirsiniz ve en basta tasarim da hata yapma oraniniz duser. Daha once hic ucak uretmemis bir ekibin de bu zincirde daha fazla hata yapmasi normaldir. Bu durumda duz mantikla f-35 dunya kadar sorun yasadiysa tf-x'in de yasamasi beklenebilir.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    aynı cümleleri zamanında siha ve iha lar için konuştuklarını duydum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Haziran 2019; 19:22:57 >
  • Kağıttan bi uçak yapıp, kanadına TF-X yazın bu hükümetle ancak onun seri üretmini yaparsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkat kullanıcısına yanıt

NE oldu konuya bakamadın mı? Açtığım konu muhalefet maskesi altında, milli benliğini ve şuurunu kaybetmiş kişilerin yüzlerinin kızarması gereken bir konu...
  • Türkiye savaş uçağı üretimine mi niyet etmiş? Arkadaşlar bunu bir an önce yok etmeliyiz. Her yerden çamur atarak, yok sayarak, iftira atarak gözden düşürmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 17 Haziran 2019; 21:15:57 >
  • Sadece Mock deselermis yeterli olurmus. Up fazlalik orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga bunlar milletle değil artık kendileri ile taaaaassak geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkangunes04

Türkiye savaş uçağı üretimine mi niyet etmiş? Arkadaşlar bunu bir an önce yok etmeliyiz. Her yerden çamur atarak, yok sayarak, iftira atarak gözden düşürmeliyiz.
    Türkiye savaş uçağı üretmeye niyet etmemiş. Etseydi bunun için önce eğitime yatırım yapardı. Sonra üretim/montaj ile tecrübe edinir sonra kendisi yapmaya kalkardı ki bu süreç yaklaşık 20 yıl kadar sürer, hükümet değil devlet politikası olmalıydı.

Şu anda yapılan, sadece bir maketle ( ki o da Turkiye'de değil Almanya'da üretilmiştir ) ortaya çıkıp motor, gövde, yazılım, radar gibi sistemler olmadan bir uçak yapabileceğini kendi seçmenine inandırma çabası.

• Mantikli olun biraz.

Bundan bir kac ay once bu ulkede halk pazarlari kuruldu millet ucuz meyve sebze yesin diye. Inekler Avusturalya'dan ithal, saman desen ithal, tavuklar suriye'den geliyor.

Ilac ithal, benzin ithal, kumas ithal. Parfum ithal, elektrik ithal, bilgisayar ithal, telefon ithal.

Kompozit malzemeler ithal, mikroteknoloji aletleri, uretim bantlari ithal.

Patentler ithal, ucak yakiti ithal.

Motor ithal, kanatlar ithal, OCD ithal, kokpit ithal.

Mockup ithal.

Daha once bir arkadas yazmis, Lockheed Martin gibi bir sirket 20 yilda uretmis F35'i. Arada bir F22 macerasi var, bundan once uretilen onlarca savas ucagi var.

0 birikim, 0 know-how, daha once ucak uretmis 0 muhendis ile, F22'ye kafa tutacak bir ucak yapmaya calisiyorsunuz. Bunu da guya ingiltere ile yapacaksiniz ki su an ingiltere ile motorun patenti kimde olacak kavgasi veriyoruz.

Bunlar ortadayken, Rusya bile PAKFA'yi eline yuzune bulastirmisken, Cin bile kendi ucaginini ucuracak motor yapamiyorken, Turkiye 5ci nesil ucak yapacak.

Neyle ?

Kartal Imam-Hatip mezunlariyla.

TFX ne kadar gercekse, yerli araba da, seneler once goklere cikan yerli ucak da o kadar gercektir. Kimseyi kandirmanin, aptal yerine koymanin bir anlami yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Türkiye savaş uçağı üretmeye niyet etmemiş. Etseydi bunun için önce eğitime yatırım yapardı. Sonra üretim/montaj ile tecrübe edinir sonra kendisi yapmaya kalkardı ki bu süreç yaklaşık 20 yıl kadar sürer, hükümet değil devlet politikası olmalıydı.

Şu anda yapılan, sadece bir maketle ( ki o da Turkiye'de değil Almanya'da üretilmiştir ) ortaya çıkıp motor, gövde, yazılım, radar gibi sistemler olmadan bir uçak yapabileceğini kendi seçmenine inandırma çabası.

Alıntıları Göster
    Savaş helikopteri yaptık mı yapmadık mı? Sadece tek kelimelik cevap istiyorum: Evet veya hayır

Vereceğiniz cevap aynı zamanda Türkiye'nin durumunun bir göstergesi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 18 Haziran 2019; 2:33:35 >

• Yakışıklı yapmışlar ama makyajlı kasasını görmeden ölürüz

• basit isleri almanlara yaptiririz

• Makul ve mantıklı hedefler belirlenmesini siz iyi bilirsiniz değil mi keşke TAI mühendisleri ve yönetimi size sorsaydı. Buradaki proje yönetimi klavye mühendisleri hemen proje takvimini belirlerdi. Hata yapmışlar kusura bakmayın. Hanginiz mühendis diye sormayacağım hanginiz projeye vakıf? Yapılan anlaşmalar test planları alt yüklenici planları hanginiz biliyosunuzda bunu projenin tarihi mantıksız geldi? Ben bilmiyorum hani açıklarsanız çok sevinirim be yüksek doktoralı klavye mühendisleri..!
    Bizim illet konuşmayı gerçekten seviyor. F35 projesi durma noktasına gelen projelerden bilginize. İptali konuşuldu maliyetler tutmadı. Koca lockheed martin demek ki HATA YAPABİLİYORMUŞ.
    Havacılıkta 10 sene makul bir seviye ki uçağın motoru yerli olmayacak doğal bir davranış olarak. Her firma uçağını ya da ürününü kendi yapmıyor dış gövde aviyonikler iç gövde sen yaparsın motoru alırsın ya da motoru yaparsın dışı sana ait olmaz... Ah biraz cahil olmasanız çok iyi olacakta. Dayanamadım bunu yazmaya tutamadım kendimi. Ağır cahil çoluk çocuk yorumları var. Az biraz güvenin mühendislerinize iktidar projesi değil bunlar.

• Uçak yapmak demek, sıfırdan tüm parçaları yapmak demek değil. Önce ihtiyacı ortaya koyacaksın (isterler), sonra dizayn, prototip, geliştirme, üretim, destek vs. Önemli olan, ana parçaları üretecek sağlam alt yükleniciler bulabilmek. Bana şu gün, şu özelliklerde, bu kadar parça lazım, vereceğim para da bu deyince, o malzeme istenen kalitede ve zamanında gelebilmeli. Sonrası son montaj ve kalifikasyon, sertifikasyon. Tabi bunun içindeki süreçte güvenlik, güvenilirlik vs çok yönlü analizleri yapacak sağlam bir ekip lazım, sadece kelle sayısı da değil olay, know how olmalı, tai diğer projelerden, yeni ekibi yetiştirecek iyi bir deneyim kazandı. Zor ama yapılmaz değil

• quote:

Orijinalden alıntı: furkangunes04

Savaş helikopteri yaptık mı yapmadık mı? Sadece tek kelimelik cevap istiyorum: Evet veya hayır

Vereceğiniz cevap aynı zamanda Türkiye'nin durumunun bir göstergesi olacaktır.

Alıntıları Göster
    Hayir, helikopter yapmadık/tasarlamadık sıfırdan ortaya yeni bir şey çıkarmadık.
    Var olan parçaları kullanıp ortaya mevcuttan daha iyi bir urun çıkardık. Tofaş'in zamanında ürettiği doğan, sahin serileri gibi. Kaldı ki arabaları satabiliyorduk ama helikopteri satamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Maketini bile Almanya'da yaptırdığın uçağı değil 6 yıl, 60 yıl da olsa yaaaapaaaaamaaaaaazzzzsssıııııınnnnnnn
    TF-X yapılamasa sevinçten kuduracak insanlar var. Çok yazık...

Bu yapamazsın zihniyeti sonucu ülkenin hava kuvvetleri %95 Yurt dışına bağımlı hale gelmiş.
    Neyse ki Tai, Aselsan gibi firmalar ve gözü pek mühendislerimiz "Yapamazsınnnn" zihniyetinin ağzına kürekle vura vura ilerliyorlar.

Helikopter de yapamıyorduk, Atak ve Gökbey ortada, Atak 2 yolda.
    Gemi de yapamıyorduk, Korvetler ortada, Fırkateynler yolda.
    İha yapamıyorduk, Anka, Aksungur, Karayel, Bayraktar, Akıncı...

Uçakta yapamıyorduk, Hürkuş B ve Hürkuş C ortada, Hürjet ve TFX yolda...
  • Evet zor bir proje ama niye yapılmasın.

Zamanında bir çok proje zordu ama hepsi gerçekleşti.

İnancımız bu sebeptendir.

• Ben bu kadar süre içerisinde üretileceğine inanmıyorum. Lakin ne yapıldı ki şimdiye kadar demekte boş laf.

Banane Akp' den. Bir arkadaşım var Aselsan' da Atak 1 projesinde çalıştı tertemiz gül gibi çocuk onun gibi kardeşlerimizin emeklerini kimse görmezden gelemez

-Milgem
    -İha, Siha
    -Atak (Atak II geliştiriliyor)
    -Hürkuş
    -Atmaca benzeri füze sistemleri

ve daha niceleri..
  • Muhalefet olacagim diye suurunu kaybedenleri gorunce ulkem adina uzuldum, kimse zaten tr nin 5. Nesil bir ucagi yapacagina ozellikle o vaad edilen tarihlere inanmiyor zaten.
    İha konusunda nasil hizlica cag atladigimiz gercekse bu ucak 4 ve ya 4.5 nesil olacak ve bize cok fazla tecrube kazandiracak.

F16 lar ile kari koca kadar yakin olmamiz f35 in bir kac parcasini uretmemiz bize cok buyuk katki sagliyor.
    Bugun bu ucak yapilir ve cidden bir gun envantere girerse 2030 35 felan, 5. Nesil olmamasinin en buyuk nedeni f35 verilmemesi olur.
    O yuzden akilli muhalefet yapin bu ekonomi ile olmaz de, tarihler kolpa de ama yapamayiz deme.!
    2025 li yillarda jet motorlu hava hava muharebelerine girecek kadar kivrak , hava hava fuzeleri tasiyan bir iha gelistirirsek zaten tfx gelene kadar hava savunmamiz rahatlar.

Yeni dunya dijital olacak bu sebeple bilmem ne ile yaptigin metal alasim kadar hatta daha fazla oneme sahip olacak sey yapay zeka, dusunun icinde insan olmayan ve yapisi olarak en ust nokta G kuvvetine kadar dayanacak bir ihaniz var uydudan diyorsunuz ki su hedefi dusur.
    Gerisini yapay zeka hallediyor , oyuzden yazilim yazilim yazilim.
    İlerlemeniz nokta agirlik olarak bu yol olmak zorundadir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.