Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak TF-X'in Mock-Up'ı, Paris’te tanıtıldı! Maketi bile Almanya'da yaptırılmış. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
2
Favori
3.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Firma Almanya'da ama firmanın sahibi Türkiye'de. Firma TAI'ye ait.
    Maket Firması


    Edit:Ana esas nokta şu birşeyler yaparsın ama oda belli başlı şeyleri izin verildiği oranda tesr mühendislikle ancak oda bir yere kadar teknoloji gelişiyor değişiyor bölgemiz çok tehlikeli çatışmalar sıcak bir bölge ve savunma önemli bir problem bu noktada asıl düşünülmesi gereken nokta senin bu yapmış olduğun şey dünya teknolojilerin ulaştığı noktada rekabet edebilecek düzeyde mi olacak yani rekabet edebilecek düzeyde değil ve ana aksamları dıştan temin edilmek zorunda olan şeyi kim ne yapsın.ABD evet projeyi yayıyor ama tasarım projelendirme ve ana motor hatt ve özel komponentleri hep kendi yapıyor önemsiz olan şeyleri ise ortaklaşa olduğu a ülkesindeki firmaya yaptırmazda b ülkesindeki firmaya yaptırır bunun bir önemi yok.Ana etmen olmazsa olmazları kendin yapabilmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 19 Haziran 2019; 1:51:51 >




  • Yerli uçak goklerde reklamları bilbord seçim malzemesınden 2019lara geldik... şimdi maketle kandırıp +10yıl daha zaman istıyorlar ve böylece secmenini 17yıl +10yılda 27yıl kekleyerek adamlarda öbür tarafa göç ederek yedipi içtiği ile kalıcak.
    Bizimkilerde suriyelilerın hala nargile masrafını odeyıp 450bin yeni juniur suriyelesıne bakıcak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyunlar ucak yaptik diye konusmaya basladilar bile :) ucak degil o maket diyorum inanmiyorlar :) olsun makette olsa biz yaptik diyolar , diyorumki Turkiyede yapilmadi Almanyada yapildi maketi bile yapamadik , bu seferde almanyanin yarisi Turk zaten Alman Turk yuksek teknoloji olmustur diyor :)
    Sokaktaki kopeklere anlatsam bunu meclise adaylik koyarlar , parti kuralim derler . Ucak mucak yok , birileri para akliyor iste . Maketten ev satarlar ayni ev 15 kisiye satilir ya hatta evler sadece makettir gercekte bile yoktur onun gibi bisey iste .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu milli muharip uçak çok güzel başlamışken şimdi tıpkı yerli uçağımız göklerde olayına döndü.

    TF-X başlamadan çorba oldu. Rolls-Royce-Kale ortaklığı en güçlü adaydı motor işini alamadı, TEI 14.5 yıl istedi ciddiye alıp, bir yandan başla diyen olmadı. BMC ile işi motor olmayan TAI arasında trmotor diye bir şirket kuruldu, lakin ortada geçmişte bir adet bile jet motoru yapmamış, buna yönelik bir tesisi bile olmayan bir oluşuma bu ihale hangi standartlarla verildi belli değil.

    SSM resmi twitter hesabında TF-X 2023'te hazır 2025'te göklerde olacak diyor.

    F110 kullanılacaksa motorun yıllardır bakımını-parça üretimini yapan TEI bir kenara bırakılıp TRmotor diye bir oluşuma neden gerek duyuldu. F110 veya hazır alınacak bir motor kullanmayacaksa nasıl 2023 gibi yakın bir tarihte nasıl hazır olacak.

    Anlaşılan TAI motorun ne olacağını bilmeden bir gövde yapacak, 2023'te prototip diye birşey sergilenecek, sonra işin Trmotor tarafındanda Altay'da olduğu gibi öyle oturup, acaba "ne zaman ve devletin kasasından kaç para götürüp" ( bu ikisini muhtemelen hiç bilemeyeceğiz) hangi yabancı ürünün üzerinden etiketini silip %100 yerli diye millete yedirecekler onu bekleyeceğiz.

    Bulunan motor 5. nesil uçağın final isterlerini doğru düzgün tamamlar mı, tasarımla uyumlu mu vs. hak getire.

    Yani projenin ayakları yere basmıyor. Yine yandaşlar tarafından kasa tırtıklanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Savunma sanayisinde yapılanları İnkar edenin rüyasına siha girsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradiso35 -- 19 Haziran 2019; 11:26:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cimerci

    Bu mesaj silindi.
    Heee sızın gibi her şeye şakşak deyince mi ülke uçuyor.

    Gördük uçan ülkeyi ... boş yapmayın yalakaliginizi kendi saksakci çevrenizde yapın.

    Duduk sende beyin olsa âz düşünür de öyle yazarsın akyalaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 19 Haziran 2019; 11:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O eziklik yalanlara inanıp siz gezenlere ait. İha'ya %100 yerli dediniz ne oldu, motoru aldığın Avusturya ambargo koydu 1 sene iha üretemedik. Sonra aklımız başımıza geldi. Daha yeni motorunu yapıyoruz. Ama gelgelelim yine aynı hata ile başladılar. Uçakta yerlilik ve millilil %30'larda bile değil.

    Bana cevap versene o zaman

    Atak yerli ise satmak için niye ABD'ye sormak zorundasın ve ondan izinsiz satamıyorsun.

    TF-X'in motoru ABD, Yazılımı Fransız, Danışmanı İngiliz, maketi Alman

    Bunlar nasıl yerli oluyor.

    Oy ütmek için yalan söylemesinler. Yabancı destekli şu şartlarda üretiyoruz desinler.

    Proje üretin, yapın ama yalan söylemeyin kardeşim bu millete.

    Hain varsa ilk yerli araba ile ilgili şu haberi bi oku kimmiş anlarsın. Ona da yapmayın derken senin gibiler bize hain diyordu. Şimdi ne diyorsun hadi görelim bakalım.

    Fikri Işık zamanında yerli araba dediler ne oldu. Aşağıdaki linke bak ne olmuş.
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-nin-yerli-otomobil-projesi-cinli-firmayi-nasil-dunya-devi-haline-getirdi--128451978#128451978

    Sen merak etme; ne sen gibi Akp nin her yaptığını sorgulamadan süper diyecek ya da katı muhalifler gibi her yaptığı kötü diyecek birisi değilim. Siz kendinize bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 19 Haziran 2019; 11:40:1 >




  • Jet fadıldan araba alanlar bir umuttur bekliyor.
    Yapılsa güzel olurmu? Olur.
    Ama ülkede para yok bunuda siz söylüyorsunuz
    Don parasına uçak yapılmıyor troller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gal1leo -- 18 Mayıs 2020; 2:59:26 >
  • Hadi oradan trol müş. Bu ülkede boeing daha kayık yaparken airbus diye birşey yokken uçak üretenler vardı. Bugün de üretiriz evel Allah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Dünyada en iyi tank motorunu almanlar üretir ve buna güvenerek hoşuna gitmeyene ambargo koyarlar. Her neyse biz devlet olarak bu tip ambargo ları çok gördük ve kanıksadık artık. Bunlar projeleri geciktirmektwn başka bişeye yaramazlar. Kötü komşu ev sahibi yapar misali motor ürettirirler. Helikopter motorundan sonra tank motoru da ürettirecekler belli oldu.
    Bmc motoru üretti ama bir kaç ufak sıkıntı vardı onlarıda çözüyorlar sırayla. İşte testler filan derken bir kaç sene sürer seri üretim. Yani kolay değil ha deyince olmuyor. Bunlar 50 60 senedir yapılmayan işler aslında açık kolay kapanmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Seytan diyor krizi firsata cevirmek icin ucakbank.com diye site ac. Sat oradan ucaklari, fuzeleri. Aidat al yakit yuklemesi icin, bunun gibi maket yaptir ver belediyeye parayi meydanda sergilet "yakinda ucagimizi uretiyoruz, katilan herkes zengin olacak" diye. Al kerizin cebinden parasini.

    Jet Fadil'a mi danissam once, adam yol yordam billiyor zamaninda otomobil uretecegim diye cok guzel keriz sogusledi. Onun ustune bir defa daha insaat/otel ile yapti aynisini.
    1 kez enayilik yapan akillanip 2 kez yapmayabilir. Ama 2 kez enayilik yapanin 3. kez yapmasi kesindir. Guzel para kaldiririz.


    Şişkoya bi danış bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapılmışı var zaten, yozdil 2500 TL ye laik "medeni" enayilere kitledi 5 para etmez kitabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.