Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
2
Favori
7.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altay tankı gibi 6-7 tane prototip üretip kenara koyacaklarsa anlamı yok.. Çünkü motorun yok.

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    O konuda çok haklısın, işin suyu çıktı artık maalesef...

  • F35 in çalışmaları 1997 yılında başladı ve ancak ilk uçuşunu 2006 yılında yaptı, seri üretime geçip teslimi 2015 yılında oldu. Biz baya bir hızlı gidiyoruz, inşallah bu da Altay a dönmez.

  • Aradan koskoca 86 yıl geçti ama Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü geçerliliğini hala ilk günkü gibi koruyor “İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar”.

    Bazı arkadaşlar Altay Tankı gibi yılan hikayesine döner diye endişeli haklı olarak ama motor geliştirme konusunda çok mesafe kat ettik bence böyle bir sorun olmayacak. Tabi ki farklı sorunlar çıkabilir, önümüzde F35 örneği var. Motoru var, uçuyor da, ama yıllar geçmesine rağmen elektronik ve yazılımsal konularda hala düzeltilmesi gereken onlarca hatası var. Kısaca seri üretim süreci uzayabilir. Bu aşamaya geldiğini görmenin bile ne kadar gurur verici olduğunu anlatamam.

    Konu hakkında detaylı bilgim olmamakla birlikte F22 Raptor ve Su 57 gibi olası rakiplerine göre gözüme iki eksik çarptı ve bu iki eksiklik it dalaşında hayati öneme sahip;

    1- MMU Azami Hız: 1,8 Mach / rakiplerinde sırasıyla 2,25 ve 2,00 Mach.

    2- MMU Azami irtifa: 55.000 ft / rakiplerin ikisinde de 65.000 ft.





  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi


    Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi


    Onlar beceriksizse biz ne yapalım , kazma almanlar 2006 da başladıkları havalimanını 2020 de bitirene kadar biz daha gelişmişini ve daha çok yolcu ağırlayanını ve şu an avrupanın 1 numaralı havalimanı olan bu yılda en iyi havalimanı ödülünü alan İstanbul havalimanını 4 yıl gibi rekor sürede yaptık ,yapan firmalarımız şimdi almanyadan sipariş de almış Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi 


    Uçağıda onlar düşünürken biz yaparız , nasıl avrupanın bizim üretimimize eşdeğer iha ve sihası yoksa bu konuda onlardan öndeysek MMU da onlardan önce hayata geçecek , motor üretiminin bitmesine az kaldı milli motorla bile onlardan önce bitireceğiz ,


    Almanlar zaten amerika izin vermediği için savaş uçağı üretemiyor , izin alırlarsa bizle aynı zamanda üretebilirler ama önce amerikadan izin alması şart


    Kimileri para için almanyaya gider , Erbakan gibi gerçek Vatanseverler de ülkesi için Almanyayı bırakıp ülkesine katkı sağlar ,Akşit hoca ve onun gibi Mehmet Gürcan Karakaşlar gelir ülkesine hizmet eder..


    ben ülkemle bu büyük başarıları yakaladığı için gurur duyuyorum ,Gökbey helikopteri yerli motorla sertifikasyon testlerine devam ediyor oda yapılamaz deniliyordu yapıldı ,


    MMU nun bu seviyeye geldiğini görmek çok büyük Gurur , Hayaldi GERÇEK OLDU


    biz yaparız çünkü Türk Milleti Zekidir , Çalışkandır ..





  • Birileri boşa konuşurken Milli Görev Bilgisayarı da bitirilmiş ,Tebrikler



    Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi


    Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildihaberler
    F-16'ların yerini alacak Milli Muharip Uçak'ın kritik parçası TBMM'de tanıtıldı
    https://www.haberler.com/ekonomi/f-16-larin-yerini-alacak-milli-muharip-ucak-in-15449011-haberi/




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Nuri Demirağ nu-38 en/ru dan uçağı bir incele. Uçak fabrikasını kapattılar denmiş. Uçağın motoru ne imiş? Gel buraya yaz. Sonra devam edelim belki ben söylemeden daha çok ve dip araştırmalar yapıp devamını getirebilirsin... cevaplara sahip olabilirsin.

  • Sanayi devrimi yaşadık mı acaba? Bilen var mı?

  • Quard kullanıcısına yanıt
    T.C.M.B -59milyar dolar. Başka gösterilecek ne var? Gösterilenler tf-x (kf-x) mi? Biz bunu daha önceden araştırıp yazmadık mı forumda? g.kore bağı vs. Hala biribinizi mi hipnotize etmeye çalışıyorsunuz? Altay tankı içinde yazmıştık hem de 7yıl+ önce.

  • TAI'de çalışıp geçen yıl bırakan çok yakın bir arkadaşım MMU projesindeydi, detaylarını tabi ki paylaşmayacağım ama bütün ekip asla yetişememekten kaostan muzdaripti. Takım liderleri bile biteceğine imkan vermiyordu. E-commerce firmalarının rekabetçi maaşları sebebiyle mühendis kaptırıp duruyorlardı büyük şirketlere.


    Geçen sene kasımda ilk parçası üretilen uçağın montajı bu sene son aşamaya gelmiş ancak aviyonik kodlama ve motor bölümünde çok sorun yaşıyorlardı. Konuda herkes birbirine girmiş ama doğru bildiklerimi söylemek istedim. Yani hem bir kesmin iddia ettiği gibi bir iki seneye uçağın göklere çıkmasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz hem de ortada hiç bir şey yok demekte yanlış olur.

  • o rakiplerden biri almanya şöyle demişti : Alman Bild gazetesi iki yüzlü bir tutuma imza attı. Azerbaycan’ın Karabağ’ı kurtarmasında büyük rol oynayan Bayraktar SİHA’ları için “Erdoğan’ın katil drone’u” tanımını yapan gazete, aynı SİHA’ların Ukrayna’da kullanılmasının ardından “Umudun Silahı Bayraktar” tanımını yaptı gün gelir o arkadasında o rakiplerde umudun uçağı diye manset atarlar

  • Bu ülkede sadece malum kişinin damadının şirketi olmadığını, daha iyilerinin olduğunu görmüş oluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal satmaya devam, photoshop olduğu bariz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    salla babam salla neye göre elinde hiç bir veri yok daha ucağın testleri bile yapılmamış. :) tai kötü olsa arkadaşına almanyadan teklif gelmez. birde tainin neler ürettiğini aç incele

  • Çok doğru söyledin. Türkiye Allah muhafaza bir gün işgal edilmek istense düşmana bunları göstersek adamlar siz belanızı bulmuşsunuz bize gerek yok diye geri dönerler.

    Bir de Kore KF-X projesi lockheed martin desteğiyle yürüdü ve bileşenleri çoğu Amerika olmak üzere uluslararası.

    Türkiye de Bae systems den bir kısım mühendislik desteği aldı. Türkiye nin politikası %100 yerli üretim olmak üzere motorda dahil.

    Tabi bu %100 yerlilik hedefi ilk uçaklarda olmayacak. İlk 15-20 uçakta motor Amerikan General Electric motorları olacak. Bazı bileşenlerde yabancı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür Teknolojik konularda gözden kacirdigimiz bir nokta var. Siyasilerin bu tür önemli projeleri kendilerine siyasi cikar saglamak icin belli bir takvime baglamasi, calisanlar üstünde baski olusturmasi hepsinden daha önemlisi bunu kendine muhalefet olana sanki düsman cocuklarina karsi nispet yapiyormuscasina algilatmasi. Bu projede yer alan insanlarin her birinin kendi görüsleri vardir ama onlar islerini yapiyorlar. Burda fazlalik olan siyasiler oluyorlar. Bu tutumlari yüzünden diger tarafta projeyi beceremesinler diye bekleyise geciyorlar. Bu gibi projeler Devlet projeleridir ve birkac yil sonra adi bile hatirlanmayacak siyasi partilere mal edilemez. Bunlar yapilirken halkin tümünün ödedigi vergiler kullanilir. Her konuda kutupcu siyasetten vazgecmelidir. Knedi ceplerinden öderler veya sadece kendi taraflarindan aldiklari parayla yaparlar o zaman sözümüz yok.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.