Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak'ta son montaj aşamasına geçildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
2
Favori
7.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Türkiye çok uzun zamandır uçak firmalarına parça üreten bir ülke. Türkiyenin üretim konusunda zaten alt yapısı var. Örneğin ABD den sonra F16 üretimi yapan tek ülke Türkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Kasım 2022; 19:36:37 >
  • sizi yiyorlar gibi ama yine de siz bilirsiniz.

  • yorum yazanlar ülkede yaşamıyor gbi hic alakalari yok

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    ABD ve Türkiye'den başka Güney Kore, Hollanda ve Belçika'da da F-16 montajı yapıldı.
    https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon_operators

  • Paylaşın zaten tüm ülkeler böyle paylaşıyor.

  • 2023 e sayılı günler kala hatta her platformda konuşanlar sözlerini yerine getirmek için var güçleriyle bitirmeye çalışıyorlar. Hangardan çıkması ve millete gösterilmesi için vakit daralıyor:)
    Zamanında değil de en azından 3-5 sene önce bu işe başlasaydık şimdi nerede olurduk Allah bilir...Umarım seçimler savunma sanayi projelerini aksatmaz, ertelemez, rafa kaldırmaz...Yoksa bir daha geldiğimiz seviyeye çıkamayız. Bugünleri mumla ararız.

  • Cihana hakim olan bu ülkenin evlatlarından; kendilerine olan inancı almışlar ya ben ona yanıyorum. Şu yorumlara bak arkadaş, gel yapalım dersen kimse yok peşinde.Neden; Biz yapamayız, niye bizim neyimiz eksik. Cevap yk biz geriyiz, ilerleyelim. Yok olmaz biz geriyiz. Yuh yani bu nasıl bir beyin yıkama.

  • Harika görünüyorsun. Motorlarının gökyüzünü yırtıp geçtiğini görelim inşallah en kısa zamanda.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Konunun siyasi boyutu bir yana MMU' da ilerleme gerçekten takdir edilesi. Bunun seçim yatırımı olduğunu düşünmüyorum ama pek tabii propaganda aracı olarak kullanılıyor olabilir (olmaması gerektiğini düşünmekle birlikte!), orası tartışmaya açık başka bir konu ben bununla da ilgilenmiyorum keza.

    Yine de böyle olması, bu önemli projenin ciddiyetini ve alınan yolu gölgelememeli. Ülkenin başında kim olursa olsun Türkiye - Batı ilişkileri sıkıntılı yıllar görmeye devam edecek. Bunun sağ ya da sol ile bir alakası da yok bence, tamamen milli çıkarlarımız nedeniyle çatıştığımız konular olmaya ve daha da artmaya devam edecek önümüzdeki süreçte maalesef. Kilit bir konumda olduğumuz coğrafi olarak aşikar. Neyse, sonuç olarak alınan yol takdir edilesi. İlk prototipin gövdesi neredeyse tamamlanmış görünüyor. Büyük ihtimalle aviyonik ve harness de tamamlanmış olsa gerek.

    Eklediğiniz videoya gelince, FCAS iddialı bir proje bunu denecek bir şey yok fakat ülkemizin iha - savaş uçağı hibrit kullanımı deneyimi de yabana atılacak cinsten değil, kaldı ki sınırlı imkanlarla. Buna en güzel örnek Suriye iç savaşında Anka tarafından kilitlenen bir Suriye hava aracının F16 larımızca 70km öteden AMRAAM ile vurulması gösterilebilir. AMRAAM için bir rekor bu. Bu tarz deneyimler mutlaka yeni ürünlere aktarılacak ve MMU + mevcut iha sistemleri, sürü formunda kullanılacaktır. Göreceğiz, ne olacaksa hepimizin iyiliğine olsun dilerim. Sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 23 Kasım 2022; 23:51:13 >




  • Çok iyi görünecek, emeği geçenlerin eline sağlık.

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Fizibilitesi 2008 de yapılmış 2010 da ilk çalışmaları başlamış bir program KF-21 dostum. 20-25 yıl iddialı bir sallama olmuş. Ayrıca ilk uçuşun 12 yıla uzama sebebi kendi hükümetlerinin maddi gerekçelerle F35 mi alsak, yoksa bu işe devam mı etsek ikileminden kaynaklanıyor. Bilgi birikimle alakası yok yani. Kararlı olsalar çok daha kısa sürede uçar bir platform ortaya koyabilirlerdi. Sonuç olarak 1980 ler öncesi TR den çok daha kötü durumda bir ülkeden bahsediyoruz. Önemli olan kararlılık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 23 Kasım 2022; 21:55:50 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.