Ayhan Teltik yaptığı açıklama sonrası görevden alındı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik öğretmenler hakkında yapmış olduğu açıklama sonrası görevden alındı ve yerine Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse atandı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik; karnedeki düşük notların sadece öğrencinin değil, velinin ve öğretmenin de sorumluluğu olduğunu, bu anlamda başarısız öğretmenlerin tespit edilip haklarında işlem yapılabileceğini ifade eden bir açıklama yapmıştı ve kamuoyundan tepki almıştı. Ayhan Teltik açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Karnedeki düşük not sadece öğrencinin değil, öğretmen ve velinin karnesidir. Bir öğretmenden herkes başarısız olamaz mutlaka buradan başarılı öğrenciler çıkması lazım. Öğrencilerin tamamı başarısızsa tamamı bu konuyu anlamıyorsa burada öğretmende de bir eksiklik aramamız lazım. Üniversitede bilirsiniz bir dersten herkes geçerken bir dersten herkes kalıyor. Yani herkes kalıyorsa bunu öğreten kişide de sıkıntı olması lazım, bir eksikliği vardır diye düşünüyorum" Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Teltik, bir açıklama yapmış ve "Karnedeki düşük not, sadece öğrencinin değil, öğretmen ve velinin de sorumluluğu. Bu manada başarısız öğretmenler de tespit edilerek haklarında işlem yapılabilir" ifadelerini kullanmıştı. Teltik, yapmış olduğu ve tepki aldığı bu açıklama sonrası Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındı. Yerine Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse atandı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net w -- 27 Ocak 2023; 6:55:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Milli Eğitim Müdürü Açıklama Sonrası Görevden Alındı !

-
-
Sayın Milli Eğitim Müdürü 13 ay görev yapmış ve üstün gayretli, çalışkanlığı ile gönüllere taht kurmuştur.
Soru şu böyle bir milli eğitim müdürünün görevden alınmasını sağlayan Öğretmenler Bu ülkenin evlatlarının vebalini nasıl ödeyeceksiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar..
-
Hani konuşuyorlar ya, z kuşağı şöyle, çocuklar böyle.
Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz.
Öğretmen mi? Çoğu youtubede prim kasmak için yayın açıyor, video çekiyor. Kimisi gündem olmak için mini etek giyip teşhircilik yapıyor. Ha işini iyi yapan var mı vardır muhtelemen ama ben görmedim. Hele ki devlet okullarında hiç görmedim. Özel okullarda falan var çünkü mecburlar.. Kafaları sürekli twitter'da nasıl gündem olabiliriz? derdinde. Devlet bunlara istedikleri kadar maaş versin yine beğenmezler.
Bence tüm okullar özelleştirilmelidir. Öğretmen ataması denen saçmalık tamamen ortadan kaldırılmalıdır.
-
Yeni nesil bu haldeyse sorumluları öğretmenlerdir .
Sınavlarda Milyonlarca öğrenci sıfır çekiyor , o zaman öğretmenler boşa maaş alıyor .
Ülkede itperest lobisinden sonra öğretmen lobisinin de gücünü görmüş olduk. Hiçbir sorumluluk almadan günde 8 saat bile mesai yapmayan, haftada 5 gün işe giden, yılda 3 ay ücretli izin yapanlar elbette düzenlerinin bozulmasını istemez.
-
Neticeye bakarsak bir çoğu öyle
Milli Eğitim Müdürü saçmalamış. Görevden alınması da ayrı saçmalık. Öğretmenler hakkında işlem başlatılabilecegini söyleyerek haddini aşmış.
Bir kere neye göre öğretmenin performansını belirleyeceksin? Karne notuna göre ise öğretmen soruları kolay sorar, olmadı sözlü ve kanaat notalarıyla öğrenciyi geçirir. Farklı seviyelerde ki okul ve sınıfları neye göre değerlendireceksin? Farklı sosyoekonomik bölgelerdeki okulları bir mi tutacaksın? Okulların kendi içinde bile başarı durumuna göre sınıf belirlenebiliyor. Üniversitelerden bahsetmiş, orası da ayrı saçmalık. Ünide bir dersten herkes geçiyorsa o dersin hocası sinavları kolay, herkes kalıyorsa sınavları zor yapıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Ocak 2023; 12:15:42 >
Dediği şey mantıklı ancak Türkiye için uygun değil. Yani adma fikrini beyan etmiş belki de bulunduğu yer için doğrudur ancka bu sebeple görevden aldılarsa vay Türkiyemin haline
Tek sorumlu öğretmenler değil. Sınıfta kalmak yok. Bu adam ne yapsın. 0000 alan öğrenci bile liseyi bitiriyor 00000000 daha çok yazayım SIFIR
Öğretmenlerde kadro saçmalıgı kalkmalı performans sistemi getirilmeli,
Yılda üç ay tatil, yarı yılda tatil, ekstra 10 gün mazeret izni sunuluyor
Üstüne rapor alıp gelinmeyen günler var kimi ders anlatamıyor o yetenek yok ne olucak bu sonuna kadar böyle, nasılsa kadroluyum diyip denetlenmiyorlar
Uzman öğretmen ne ya bide sınav yapıyorlar o sınavı geçemeyen işten atılmalı, Kayseri mantısı asagıdakılerden hangi ile aittir
Şıkka kayseri koymuş gibi sorular sormuşlar böyle sistemmi olur yani
Bu tabi ki güzel olur da devlet denen kurum bir öğretmenin greçek performansını nasıl ölçebilir?
-
Eğer herkes kalıyorsa öğretmen sorumludur kolay da sormayacak zorda sormayacak seviyelerine uygun soracak öğretmenliğin bir parçasıda doğru ölçme değerlendirme sistemlerinin kullanılmasıdir bir sınıfta herkes kalıyorsa o öğretmen sıkıntılıdır
Yaraniz mi var gocundunuz onu da bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alakası yok öğretmenin derdi para pul olmamalı. Herkes öğretmenlerin elinden geçiyor öğrenmen maaşları çok yüksek olmalı kafaları rahat olmalı yetmez üzerine devlet zorunlu olarak yazın tatile yollamalı dünyayı gördürüp ufuklarıni açmalı.
Ancak kaliteli kişiler öğretmen olmalı. Her üniversitede son derece tembel kişiler genelde öğretmen oluyor. Sadece dolgu malzemesi olarak iş gören fakülte havaları var. Bunları aşmak gerekiyor ancak eğitim de öğretmen de kimsenin umurunda değil. Boş verin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 27 Ocak 2023; 13:26:44 >
Herkesin kaldığı sınıfı şimdiye kadar ben görmedim duymadım.
Benim yaram yok ama insanlarla bu şekilde konuşursanız sizde yara oluşabilir, dikkat edin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Ocak 2023; 13:30:2 >
Zaten bir dersten tüm sınıf zayıf alırsa idare öğretmene notları düzeltmesini tembihler. Gerçekten de bir dersten tüm öğrenciler zayıf alıyorsa orada bir sorun var demektir. Ya öğrenci profili düşüktür ve öğretmen buna uygun sınav hazırlamalıdır ya da bir yöntem eksikliği vardır. Herhalde öğretmenlerin kızdığı söz "başarısız öğretmenler hakkında işlem yapılabilir" kısmı olmuş. Sırf bu yüzden soruşturma açılması saçma ama bu İl Milli eğitim Müdürü'nün bahsettiği durum da gerçek bir sorun.
-
Bilgi ve becerileri sorgulanmalı, okul müdürlerine değerlendirme forumları gönderilmeli müdür yardımcılarınında desteğiyle , bu formlara öğretmenlerin kılık kıyafet, devamsızlık, ders anlatımı, iletişim becerisi, etkili anlatım , vb gibi maddeler koyup okul idaresinden değerlendirmelerini isteyip bu formları geri il müdürlüklerine göndermelerini talep etmeliler daha sonrada değerlendirme neticelerine göre bi karar verilmeli, Gerekiyorsa yeniden belli dönemlerde yazılı ve sözlü sınava tabii tutulmalılar
kendi gençliğimden örnek vereyim edebiyat öğretmenimiz vardı be yaşlıydı derse gelirdi ve oturduğu yerde uyuya kalırdı biraz uyandırırdık sonra bişiyler anlatırken giderdi , dil anlatım öğretmenimiz vardı adam ağır derecede peltekti anlatamazdı bize bizde anlamazdık kitaptan kendimiz devam ederdik, bu insanı nasıl bu branşta görevlendirirler hayret ediyorum daha çok örnek sayarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öğretmenlerin performansını 'doğru' değerlendirebilmek için önce öğretmenlere ve okul idaresine yaptırım gücü verilmesi gerekiyor.MEB olarak uyuşturucu,darp,zorbalık gibi suçlardan dolayı disiplin cezası alan 22 bin öğrenciyi öğretmenlere ve okul idaresine dahi tanışmadan sadece bakan emriyle sınıf geçirtirseniz öğretmenler ne yapsın?
yeni çağ gazetesi
Okula gelmeyen, uyuşturucu, bıçakla yaralama gibi disiplin suçlarıyla sınıfta kalan 22 bin öğrenci, bakanın talimatıyla sınıf geçtihttps://www.yenicaggazetesi.com.tr/okula-gelmeyen-bicakla-yaralama-uyusturucu-gibi-cezalardan-sinifta-kalan-22-bin-ogrenci-bakan-mahmut-ozer-talimatiyla-sinif-gecti-584369h.htmBugün okullarda görülen temel sorun disiplinin olmamasıdır.Öğrenci,öğretmene ve okul idaresine her türlü terbiyesizliği yapabiliyorken,akranlarına zorbalık yapabiliyorken,sınıfın huzurunu bozabiliyorken öğretmen ve okul idaresinin eli kolu bağlı kalırsa tabi ki öğrencilerin başarısı zayıf olur.
Bence tüm okullara özellikle ortaokul ve liselerden itibaren askeri okul disiplinin getirilmesi gerekiyor.Okumaya niyeti olmayan öğrenciler okullardan atılmalı,öğretmen ve okul idaresine yaptırım gücü verilmeli...Buna rağmen eğitimde istenilen başarı sağlanamıyorsa öğretmenlerin ve okul idaresinin performansı incelenebilir..
-
Silah ruhsatı, kolluk kuvvetlerinin yetkilerindende istermisiniz.?
idarenin zaten yaptırımı var huzursuzluk cıkaran hakkında tutarsın tutanagı cagırırsın veliyi atarsın okuldan birileri gelip elinimi tutuyor idarenin tutanak tutmasın diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.. |
Sayın Milli Eğitim Müdürü 13 ay görev yapmış ve üstün gayretli, çalışkanlığı ile gönüllere taht kurmuştur.
Soru şu böyle bir milli eğitim müdürünün görevden alınmasını sağlayan Öğretmenler Bu ülkenin evlatlarının vebalini nasıl ödeyeceksiniz? |
Benzer içerikler
- fulbright bursu alan türkler
- ariel boykot mu
- 14 temmuz filmi
- kızlık zarı dikimi
- filistinin osmanlıya yaptıkları
- opel grandland 2025
- iphone zam geldi
- yurtdışı telefon kayıt ücreti 2025
- youtube premium fiyat
- türkiye"de kaç tane operatör var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X