Şimdi Ara

Millette çalışma hevesi de kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde (aylarda) artık araba konuşmaktan çok, bakıyorum hepimiz fiyatları konuşur olduk. Eskiden ne güzel teknik veriler, faydalı bilgiler paylaşırdık. Maalesef artık öncelikler değişti, sadece fiyat ve tüketim konuşur olduk!

Etrafta insanlara bakıyorum, hayat kaliteleri iyiye gitmesi gerekirken, kötüye gidiyor, herkes bedbin, bıkmış, umutsuz. Boşa çalışıyoruz hissi hakim olmuş herkese.

İnsanlar bizim gibi ülkelerde niye çalışır arkadaşlar? İyi bir ev, güzel gönlüne göre bir araba almak, 3-5 para biriktirmek, ailesi ile, arkadaşları ile iyi zaman geçirmek, daha kaliteli bir hayat sürmek için. Çok değil 3-4 sene önce, normal maaşlı insanların alım güçleri çok daha yukarıda idi, herkes lüks olmasa da, istediği gibi bir aracı alabiliyordu. Artan kurlar ve berbat ülke yönetimi yüzünden, insanların alım gücü günden güne düşüyor, geçen senenin 5 bini, oldu bu sene 3 bin (kaba rakamlar ile konuşuyorum) Böylece insanları çalışmaya motive eden unsurlar bir bir ortadan kalkıyor.

İnsan sosyal bir varlık, bunu unutmayalım arkadaşlar, bitki gibi yaşamamızı kimse beklemesin bizden.

Böyle olunca insanın aklına ister istemez, ne diye çalışıyoruz ki? Tasarruf yapamayacaksam (buradaki tasarruf satın alıp tasarruf yapmaktır) veya hayat standartlarım az da olsa iyiye gitmeyecekse, sadece karın doyurmaya mı çalışacağız gibi sorular geliyor ister istemez.

İnsanların çalışması için motive gerekir, bakıyorum da eskisi gibi kimsenin gönlü kalmamış. Her şey 30% hatta 40% pahalılanmış. Adamın aldığı para ucu ucuna yetiyor, tasarruf yapamıyor.

O gün, hükümetin yaptığı gibi bisiklet zinciri, pin pon topu ile değil de, zaruri şeyleri hesaplayarak bir enflasyon sepeti oluşturayım dedim, geçen seneye göre bile rezil durumdayız. Araç piyasası da bundan en fazla nasibini alanlardan. 60-70 binden aşağı araba kalmadı piyasada. Traji-komik bir durum. Ortalama aylık 3 bin kazanan bir mühendis için bile 2 senelik maaşına denk geliyor neredeyse. Bu ülkenin mühendisi bu halde ise, daha alt kesim ne yapsın?

Otomobil forumu olduğu için bunları söylüyorum, yoksa tabii ki otomobilsiz bir hayat da mümkün. Bu forumda hepimizin ortak noktası, araçları sevmemiz, o yüzden konuya bu açıdan değinmek istedim.

Berbat bir noktaya doğru gidiyoruz, sistemden nemalananlar için sorun yok gibi, onlara müfettiş gitmiyor, ihaleler emrinde, nalıncı keseri gibi her şeyi kendilerine yontuyorlar. Ama dürüst insanlar için artık (maalesef) bu ülke cazibesini kaybetmeye başladı, parası olan kaçıyor. Medenileşmemiz gerekirken, git gide Ortadoğu'nun bataklığına doğru sürükleniyoruz. Hayatımız boyunca bizi sırtımızdan vuran Araplara yanaşmaya çalışan bir ülke olduk. Adana'da oturuyorum, bazı yerlerde artık Türkçe konuşana denk gelmek zorlaştı.

Sizi bilmiyorum ama bu durumlar benim canımı sıkıyor. Ha bilsem düze çıkacağız, 3-5 sene sabredelim, ama pek bir ışık da görünmüyor işin ucunda.

Bak araba diye açtım konu nerelere geldi, ama maalesef bu işler hep birbirine bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 15 Ekim 2014; 9:24:54 >

• Siyasî mesajlarla dolu bir konu daha.

Otomobil genele ne oldu böyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Siyasî mesajlarla dolu bir konu daha.

Otomobil genele ne oldu böyle?

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Bak araba diye açtım konu nerelere geldi, ama maalesef bu işler hep birbirine bağlı.

işte bu yüzden konu daha nerelere gider....

o nedenle bu tip içeriklere izin veremiyoruz....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.