Şimdi Ara

Milletin Kaldırımda Yürüme Adabını Bilmemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
11.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WARTIME

Ozellikle kadinlar kaldirimda yurumesinden bi haberler.Ne nereye gideceklerini biliyorlar nede yol veriyorlar.sanki gelsin carpsinlarda olay cikartayim gibi yuruyorlar.

Onumde ne kadar kadin varsa magazalara bakmaktan yurumuyorlar yolun ortasinda durup magaza seyrediyorlar.Yuruyenlerde aniden arkasini donup ters yurumeye basliyorlar.

Hele cocuklu kadinlar tam bi bas belalari.

Yer. İst kadikoy

Kesinlikle katılıyorum. Hayır çarpışsak zarar görecek olan da biz değiliz. Yine de aval aval yürüyorlar.

Sade Kadıköy'de de değil malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 17 Ekim 2017; 19:6:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin Kaldırımda Yürüme Adabını Bilmemesi
  • önceden bende yolda sağa sola kaçardım ama bir süre sonra dedim bu ne lan ? millet alışmış hep ben yana kaçıyorum severim böyle işi dedim ve o zamandan beri çekilmiyorum,aksine önüme geleni yıkıyorum.omuzuna dokunduğumu uçuruyorum.kimisi hızlanıp üstüme gelmeye çalışıyor işte onlara bayılıyorum,o momentum ile bir savruluyorlar görmeniz lazım.
  • Bide metrodan inmene izin vermeden içeri girmeye çalışanlar var. 3 kişi kapıda bekliyor ben cikmaya calisiyorum 1 koylu kadin 1 tanede eşi ayı gibiler yol vermdei bende omuz attım ikisinede sonra atarlı giderli konusmaya basladi o arada guvenlik gorevlisi de beni kesiyor bende bozuntuya vermden gittim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaldırımda yürürken önümdeki kişi hem telefonuna bakıyor hem de aynı anda bebek arabasını sürüyordu. Önünüze baksanız iyi olur dedim. Hemen hazır cevap sen önüne bakıyor musun oldu. Böyle insanlar varken bu ülke nah gelişir. Önce beyin lazım sonra icraat.

• Konu başlığını " Milletin hiçbir haltın adabını bilmemesi " diye değiştir , öyle devam et..

• bisiklet yolunda yürüyenleri,
    elinde çiğdemle sokağı kirletenleri,
    metroya millet tam çıkmadan yer kapcam diye millete çarparak zorla girenleri,
    yürüyen merdivende sol tarafı boş bırakmayan KEKO ve KEKOGÜLleride ekle oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 17 Ekim 2017; 20:6:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

ne fark eder illa sağda mı durmalıyız aga, sağda duruyosa soldan solda duruyosa sağdan geç işte

"Ne fark eder illa kendi şeridimizden mi gitmeliyiz? Yol boşsa git istediğin şeritten."
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Ben 1987 de ilk okulda iken bu dediklerinizi hayat bilgisi dersinde anlatıyorlardi hocam.

Amerika yi yeniden keşfetmeye gerek yok.

Ama muhteşem 442,352,424,teog,lgs,ygs,ogs,kgs derken ortada sistem kalmayınca durum böyle oldu..

Şahsi tespitim, genelleme yapmak belki çok doğru değil ama 1990 sonrası kuşak bir gömlek, 2000 sonrası bir kaç gömlek bu tip konularda eksiye gitmiş durumda...

Bu tabi yaşı genç olanların durumu açıklıyor.

Genç olmayıp da bu şekilde davrananlar ise toplumun full stres içinde olması, kutuplastirilmasi ve otekilestirilmesinin sonucu..

Bencil bir toplum olduk çıktık.. Ve bunlar iyi günlerimi, zira arkadan gelen grup ne olduğu belli olmayan bir eğitim sistemi (sistemsizligi) ile yetişiyor..

• milletin şunu bilmemesi, bunu bilmemesi konuları yerine; milletin bildiği şeyleri yazsanız daha az zaman harcamış olursunuz.
  • Arapların yürüyen merdivenlerde sol şeriti kapatması.
  • Kaldırımda yürümeyi bilmediğinden değil insanlığı bilmediğinden aynı kişileri tek tek o kaldırımda yürüt bakalım nasıl yol verirler 3 kişi olmuşlar ya arkalı çakal gibi yol vermezler.
  • Sadece kaldırım değil, yolda da karşıdan karşıya geçerken aynı eğitimsizlik doludizgin devam, sanki yol babalarının malı, biraz adımımı hızlandırıyım da araçları bekletmiyim demiyorlar, ezsen umurlarında olmayacak, kıvırta kıvırta geçiyorlar

• Bu konuda aslinda bir kitap dahi yazabilirim. Hayatimda hic bir ulkede Turkiye'deki gibi ne yaya saygisi, ne trafik saygisi ne de kaldirimda yurume saygisi gormedim.

25 ulkeyi gezdim, 3 ulkede yasadim ve inanin ki Turkiye gibisini gormedim.

1. Kaldirim yayanin degil aracindir.
    Gecen sene yaz ayinda capraz baglarim koptu ve bir yildan fazladir bu konuda mucadele ediyorum, zaman zaman tekrar sorunlarim cikiyor ve 2-3 ay koltuk degnekleri ile yurumem gerekti. Ankara bahcelievler'de kaliyorum ve inanin bana kaldirima araclarin park etmesi yuzunden surekli yolun ortasindan koltuk degnekleri ile yurumem gerekti, arkadan korna calan arac mi dersin, yan ayna ile bana carpip beni yere dusuren mi dersin, kaldirimda yururken aracin da kaldirimda ilerleyip ustune yuruyup tamponu ile carpip (YOLDAN GECSENE GERIZEKALI) diye hitap etmesinden. Evet herseyi gordum. Bu ulkeden beni en cok sogutan insanin insana saygisinin OLMAMASIDIR.

2. Cizgili zebra gecidi (Turkce'sinin dogrusunu bilmiyorum idare edin) tamamen sus olmasi.
    14 yildir bu ulkede, bu zebra gecidinin onunde durup da bana yol veren arac sadece 3 ile kisitlidir. Polis dahi yol vermiyor birakin normal arac yol versin. Bunlar tamamen sus icin konulmus, Karayollar dairesi bosuna boya parasi vermesin bunlara. Hic bir anlam ifade etmiyorlar. Koltuk degnekleri ile durup bekledigim zaman bile insanlar yol vermiyor. Cidden gereksizler, anlamini kimse bilmiyor.

3. Yaya isiginin 10 aracin en az 2sinin ihlal etmesi.
    Yillarca okula gidip geldim. Ankara Bahcelievler girisindeki isiklari bilen bilir. Yukarda mobese olmasina ragmen araclar hic yaya yesil yanmasini sallamiyor, geciyor. Saga serbest diye dusunerek, kocaman kirmizi isigi umursamayip uzerinize suruyor. Defalarca tartistim, bir kere taksici ile yumruklastik, polisin onunde defalarca bana yanan yesil isigi umursamayip uzerime surup, sikayet etmeye calistigimda "saga sola bak sende" diyenler...

4. Kaldirimda yurumek rally yarisi gibidir.
    Hic unutmayacagim Istanbula ilk geldigim gun bana bir istanbullu arkadas, "yere bak oyle yuru, ancak o zaman cekilirler" demisti. Inanin halen oyle yurumeye calisiyorum. Insanlarin yan yana koyun ordusu gibi yuruyup, ne arkalarina, ne de onlerine bakmalari yeterince eziyettir. Ya insanda bir saygi yok mu, 5 kisi kaldirimi kapatiyorsunuz bir bak ara sira arkaya, gecmeye calisan var mi? Yok oyle bir dunya. Edep yok edep. Arkadan yurumeye calisip gecmeye calistiginda pardon dedigimde, arkaya donup pis pis bakip "noluyor" diye dusunenler... Evet izninizle yoluma devam etmek istiyorum.

5. Trafikte saygi yok, herkes kendini dusunuyor.
    Arac kullanan herkes belediye otobuslerinden nefret ediyor. Ya arkadas 50-100 kisi tikis tikis dolduk otobusun icinde, 30 kisi oturuyor 70 kisi ayakta sardalya gibi dizilmis, sen aracinda keyifli bir seyahat ediyorsun da 10 saniye yol versen de su ayakta durmakta zorlanan insanlarin daha hizli evlerine gitmesine izin versen dunyanin sonu mu? Herkes otobus gorunce gazliyor gecmek icin, sanki yol vermemen gerekli otobuslere diye bir kural var.

Yurtdisinda nasil mi?
    Amerika'da siz kaldirima birakin, kirmizi ile boyanmis kaldirimin yanina parkedin. Aracin fiyati kadar ceza odersiniz ve ustune mahkemeye cikmayi birakin, hapis bile yatabilirsiniz, inanin o kadar ciddi. Her yer sizin degil. Yaya gecidinden gecmeye calisirken bir arac durmasin mi? sadece plakasini ihbar etmeniz yeterli, bunu gerceklestiren surucunun sadece ceza puani ve para ile bitmiyor bu is. Kredi puaninin dusmesi ve ev almakta bir nebze de olsa sorun yaratmasina kadar gidiyor. Yiyorsa gec arkadas. Amerika guzel duzenli bir ulke demiyorum, kurallar o kadar kati ki, sizi uymaya mecbur ediyor.

Ingiltere'de durum biraz farkli. Ceza yuksek falan degil fakat insanlarin insanlara saygisi inanilmaz buyuk. Hic unutmayacagim kaldirimda yururken karsimdan 3 kisilik bir grup geliyordu yan yana yuruyen, ve adamlar otomatik tek siraya donusup, "cheers mate" demeleri ile "bune dunya" dedigim, ve sonra herkesin bu sekilde kaldirimda yururken surekli arkasina bakip acaba biri gecicek mi bizi, diye yuruduklerini gorunce, resmen insan saygisinin ne oldugu gercegi ile karsilastim. Araclar trafikte herkese yol verir sonucta nasil senin acelen varsa, karsindakinin de acelesi olabilir, otomatik olarak sikisan trafigi insanlar gorup o yoldan gelenlere yol vermeye basliyor. Bu Turkiyede yok arkadas.

Sonuc olarak, bu ulkeyi cok sevsem de, insanlarin gercekten bir birine saygisinin oldugunu dusunmuyor. Herkesin aracinda bir sopa bir tabanca oldugu bir ulkede yolda tartismak bile olumle sonuclanabilir. Hele ki kadin suruculere uzuluyorum. Kadinlar arac suremez diyen hanzolar once kendinlerine baksin, yurtdisinda kadin erkek arac kullanma orani yari yariyayken neden bu kadar az kaza oluyor da Turkiye'de bu kadar cok? Korkutuyorsunuz kadinlari arkadas, sizin yuzunuzden korkarak trafikte arac kullaniyorlar. Bana 3 kisi yol vermisse karsidan gecmeye, ucu de kadindi, ve yol vermeye calisan kadinlarin arkasindan kornaya abanan akilsizlarin verdigi huzursuzlukla o insanlarin nasil yol versin diye soruyorum kendi kendime.

Saygilar.

• Arkadaş gerçekler öyle biz buyuz diyemiyorum ama içimizde var oğlu var

Eğitim sistemine adam gibi adam yerleştirecen başka yolu yok.
    Te sıfırdan yavaş yavaş
  • Sadece kaldırımda yürümek olsa. Günümüz Türk halkı her geçen gün çok daha kötü bir yola giriyor. Örneğin trafik sorunsalı. Emniyeti keyiflerince kullanıyorlar. Emniyeti kapatınca arkadan korna sesi ve sözlü tacize başlıyorlar. Yol verincede cama çıkıp ağıza alınmayacak kelimeler ediyorlar. Şikayet edebileceğimiz bir yer yok. Herkes borusunu öttürebildiğine gider yapıyor.

• OSINOS kullanıcısına yanıt
    Oda yetmez bilmediğini de kabul etmiyorlar ki
  • Yaya olarak ilerlerken bu tip adamlarin kapattigi yerleri ozellikle seciyorum. Tum momentum ile omuz atinca adam yarim saate duzelemiyor birsey dediginde de uzerine yuruyorum. Azicik sert olun diklenin. Onlar ayiysa sizde ayi gibi olun. Kabul ediyorum bende hataliyim ama boyle basa boyle tarak. Bunlara kibarlik birsey ifade etmiyor. Trafik sikistiginda da kaldirima motosikletle cikip ilerliyordum eskiden. İnsanlar yadirgamiyor aksine yol veriyor boyle bir milletiz iste, anormalligi benimsiyoruz

• Sadece araç kullananlara dönük trafik eğitimimiz olmasından kaynaklanıyor. İnsanımıza ileri sürüş eğitiminden önce ileri yürüyüş eğitimi vermemiz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Metro merdiverlerinde solda duranların kellesini almak istiyorum.

Kısmen haklısın. Eğer sadece yürüyen verdiven varsa acelesi olanlar için sol taraf boş bırakılabilir ama yanda normal merdiven varken yürüyen merdivende yürüyerek çıkıcam diyorsan o ayrı dangalaklık. Eğer tek yürüyen merdiven varsa solu boş bırakırım ama yanda normal merdiven varsa yürüyecek olanın yürüyen merdivende işi olmadığı için hiç umrumda olmaz sağı solu.

Ayrıca bu konuyla ilgili daha önce ekşide yazdıklarımı buraya kopyalıyorum. Yazdıklarım suriyeliler için geçerli:

Kaldırımda yürürken asla yol vermiyorlar. Kaldırımda karşı karşıyasanız mutlaka kenara çekilen taraf siz olmalısınız yoksa adamlar sanki siz hiç orda yokmuşsunuz gibi gram yön sapmadan üstünüze yürüyüp çarpıp gidiyorlar. Yolda, 7 köyün ağası gibi yürüyorlar.

Canım kardeşim hakkari de mi yaşıyorsun? İzmir'de öyle bi durak var ki cehenneme iniyorsun nerdeyse. Prosedür olarak normal merdiven var ama bisikletlilerin bisiklet çıkarması için. Kurallara uysan sağda dursan ne olur? Ayrıca dangalaklık değil denedim normal merdiveni hızlıca çıkmamla yürüyen merdiveni hızlıca çıkmam iki kat süre farkı yaratıyor. Ben üniversitede okuyorum velevki bir şey unuttum eve geri dönüp aldım yetişebilmek için hızlı olmam gerekiyor ama yolumu kapatan biri olduğunda maalesef geç kalabiliyorum ve benim otuz saniye geç kalmam bile devamsızlığımdan gidiyor. Sağda boş yer varken yan yana duran ağır beyinsizdir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.