Şimdi Ara

Milletin Kaldırımda Yürüme Adabını Bilmemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
2
Favori
11.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne fark eder illa sağda mı durmalıyız aga, sağda duruyosa soldan solda duruyosa sağdan geç işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de yaya gecitlerinde serseri mayin gibi geciyorlar; herkes sagdan gitse rahat rahat geçeceğiz halbuki

• Bende kaldırım yerine yolda yürüyenlere ayar oluyorum arabanın önüne atlıyorlar uyuz uyuz yürüyorlar artık frene basmıyorum böyleleri denk gelince.

• bunun bir versiyonu da daracik kaldirimda el ele yuruyen ciftler, aralarindan da gecemiyorsun, ya yola ineceksin ya da direneceksin. bu tur kaldirim isgalinde en sagdan devam ediyorum, yol vermezse karsisinda durur bekliyorum, keyfi bilir.
  • Koyden indim sehire iste.Okullarda ailede alinmayan bilgi, gorgu, birlikte yasama derslerininde verilmesi gerek.Nasil dunyada evrensel bir dildir trafik.isiklarinin renkleri.Anlamlarini herkesin.bildigi kabul edilir ancak tr de isiklarda sesli bir ikaz sistemi peydah olmustur insanlari uyaran.Insanlar bunu bilmez iken boyle bir toplum kuralini beklemek yeni tr de hayaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Bende kaldırım yerine yolda yürüyenlere ayar oluyorum arabanın önüne atlıyorlar uyuz uyuz yürüyorlar artık frene basmıyorum böyleleri denk gelince.

Naapsın adam kaldırımda ya araba parkedilmiş yada dükkanlar malzeme yığmış.
  • Millet 15 yıldır her geçen gün ahlakını,beynini,kalitesini kaybetti malesef. Özellikle İstanbul'da artık kaliteli insanlar yok denecek kadar az.

Size bir gerizekalılık hikayesi anlatayım. Dün başıma geldi.

Beykent kavşağından Büyükçekmeceye doğru gidiyordum. Kavşakta bir taksi durmuş dışarı doğru bakıyordu,yaklaşınca korna çaldı bende durdum. Camı açtım. Geldi taksici neyse,elini cebine attı. 50 liralık dedi. Ha? 50 liralık sigara sarsana bana dedi. La yürü git ...sın nesin dedim bastım gittim. Ulen es keza polis görse,biri şikayet etse adımız torbacıya çıkacak. Hayır nasıl bir zihniyet yoldan geçen arabadan ot ister anlamadım gitti. Bu herif birde taksi şoförü düşünün.

• Kaldırımda veya herhangi bir yaya yolunda sallana sallana yürüyenler ya da kaldırımın karşısından gelirken yol vermeyenler yüzünden ben de hergün gereksiz stres yaşıyorum. Özellikle dikkatimi çeken kısım ise kadınlar bunu çok yapıyor. Dar kaldırımda 3 kişi yürüyorlar ve sanırım erkek olduğum için onların önünden falan çekileceğimi sanıyorlar. Artık omuz atıp geçiyorum kadın erkek fark etmez. Yakındır kavga çıkar zaten.
  • Bir sürü personel asansörü varken, iki tonluk yük asansörünü gereksiz yere kullanana işkence edesim geliyor. Şişi ısıtıp ısıtıp sokasım geliyor
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    hayatımda ilk defa istanbula gelmiştim,-küçükken geldiğimi saymazsam 5-6 yaşındaydım-, yürüyen merdivende solda durmuştum bana çekilebilir misin demişlerdi, anlamamıştım.bir insan niye yürüyen merdivende yürür. sonradan öğrendim ki insanların aceleleri oluyormuş. 1-2 gün sonra baktım ben de kendiliğimden hızlanmaya ve yürüyen merdivenlerde yürümeye başladım. Kendime dur dedim senin ne acelen var çekil kenara bekle.
    demem odur ki belki bilmeyen insanlar olabiliyor hemen kesip atmayın :)
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    keşke plakasını alıp şikayet etseydin , şuradaki yorumları okuyunca kendi etnik kimliğimden utanıyorum hatta nefret ediyorum. Çünkü bunlar bizim gerçeklerimiz YOLDA YÜRÜMESİNİ BİLMEYEN İNSANLAR İLE AYNI ÜLKEDE YAŞIYORUZ!!! Ötesi olamaz, eğitimi falan hak getire.
  • Siz yeni denk gelmişsiniz bu kaldırımda yürümeyi bilmeyen öküzlere. Ben uzundur muzdaribim.

Bir de şimdi bebek arabası oluyor elimde, iyice fitil ediyorlar, o 2 kişi yan yana yürüyen beyinsizler son ana kadar çekilmemeye çalışıp, arabayı üzerlerine sürünce takılmamak için arkadaşlarını eziyorlar Çekilmeyenin ayağına ayağına sürüyorum.

Diğer bir dikkat ettiğim öküzlük de, özellikle AVM'lerde yürüyen merdiven - asansör tercihi.

Vatandaşlar kıçlarını kaldıramıyor, sanki basamak tırmanıyor, yürüyen merdiven yerine asansöre üşüşüyor. Bebek arabası ile bekliyoruz, suratımıza bakıyorlar. Ulan hayvanat ben başka türlü inip çıkamıyorum, sen bilmemne olup gidip yürüyen merdivenden çıkacaksın.

Bu tablolarla karşılaşınca tekerlekli sandalyedeki vatandaşlarımızı çok daha iyi anladım. Boğazlayasım geliyor insanları.

Bunun yanında bir olumlu tablo da aktarayım;

Marmaray'a da inen bir asansör var, bazı saatler deli gibi kalabalık ve sıra oluyor. Bir gün beklerken bebek arabası ile bir çift geldi, herkes döndü "sizin önceliğiniz var, buyurun en öne gidin" dedi. Aaa hayret dedim. Özellikle izledim, onları gören herkes yol verdi, kimse ses etmedi. Normalde metroda Marmaray'da herkes öküz gibi koşar çünkü asansörlere. Sanki Alman gibi çok dakik milletiz de, millet 3dk'nın hesabını yapıyor, asansöre koşuyor.

• Anlattığın olayı sık sık yaşıyoruz.

Bir de kaldırımda giderken karşıdan gelen birinin tam karşı karşıya gelindiğinde tüm gücüyle çıkardığı balgamı şak diye ayaklarının ucuna tükürmesi.

Bir kaç sefer denk geldim. İlkinde şok oldum . İkincisinde tartıştım ve giderken gene arkamdan haaakk puuh yaptı .

Ne dersen de ...

• Ayrıca 20 metrelik kaldırımdan yürümeyip yolun ortasında yürüyen tayfa var, kaldırımlar bomboş, dolduralım lütfen
  • Deli oluyorum bu olaya. Hele aceleniz varsa siz hızlı yürürken önünüzde barikat kurup aheste aheste yürüyen grup yok mu sizi yavaşlatan. Arkadan bir tane patlatasım geliyor

• gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Bomboş kaldırımlar varken araçlara yeşil yanarken yaya geçidinde kaldırımda beklemek yerine yola atlayanları da biliyoruz.

• Bunu onlara söylemeseydin şimdi "adamların yüzüne söylemek yemiyo mu da buraya yazıyosun"cular gelirdi. Neyse ki konu sapmayacak şimdi. Çok haklısın, özellikle işlek caddelerde kaldırımı işgal ederek yavaş yavaş yürüyenler nefretim.
  • Böylesi durumlarda genellikle hemen durup el çantamdan telefon, vb çıkarmaya çalışıyorum. Yürüyen birine çarpınca dik dik bakıyorlar ama durmakta olan birine çarptıklarında laf edemiyorlar, hemen suçlu psikolojisine bürünüyorlar.
  • Asıl 2 kişinin zor yürüdüğü kaldırımda bisikletle geçenlere ne demeli,birde zile basıyorlar.
  • Şimdi düşün;
    Hayvanat bahçesindeki yolda yürüyorsun, kafesin birinden maymun sana doğru işiyor, bir diğer kafesten kötü kokular geliyor, bir başkasından rahatsız edici bir gürültü geliyor.
    İşte bu senaryodaki insan ne yapmalı ise Siz de onu yapmalısınız. Karşıdan, yandan, alttan, üstten gelenlerin DNA temelinde insana benzemesi birşeyi değiştirmez. Zira sadece DNA referans alınsaydı bazı primatlara %95 %98 insan dememiz gerekirdi.
    Eğer dünyada daha yaşamanız gereken yıllar olduğunu düşünüyorsanız, yukarıdaki belirtilen insan modelini örnek almalısınız. Yok, eğer yaşadım yaşayacağım kadar, iş olacağına varsın diyorsanız, üzerine doğru işeyene zıpkın, tükürene ok, bağırana mermi ile cevap vereceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.