Şimdi Ara

Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
5
Favori
67.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
520 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik

    israfa para var ama sorsan param yok der bizim millet böyledir kimse kazanmıyor ama cebinden 24 ay taksitli iphone çıkartınca napalım aldık işte diyor bir öyle bir böyleyiz
    bana lükslerimi verin, gereksinimlerim olmadan da yaşarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem seveni çok açarsın bir kahvaltı mekanı, hatta çok gaza gelirsen öğlen-akşam yemeği de verirsin. Millet instalarken sende cebini doldurursun.
  • cimrilikten öleceksiniz bir gün cidden adam 30 liraya 10 günlük kahvaltımı yaparım demiş bir peynir bir zeytin 30 lira zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlber hocanın bu dışarıda kahvaltı ile ilgili güzel bir videosu vardı paylaşıldı ise kusura bakmayın.



    https://www.youtube.com/watch?v=CtwVKrFU-Mw&app=desktop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum pazartesi olunca, iş arkadaşlarına haftasonu alibabanin çiftliğine gittik inekten süt içtik doğal ve organikk hihihi hohohihoo demek için bunlar.

    Zamanında köyden kaçan milletim şimdi şehirden kaçıp adı SERPME KOY KAHVALTISI olan sanayi ürünlerini afiyetle yiyor ve bir güzel yolunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Adam çok haklı. Evde istesen yarı fiyatından bile uyguna çok daha iyisini hazırlayabilirsin. Bimden aldıkları peyniri zeytini süslü sunumlar yaparak gözümüzü boyuyorlar. Bol bol reçel çeşidi ekleyip masanın kalabalık görünmesini sağlıyorlar. Böylece baştan gözümüz doyuyor. Dandik piliç hindi şarküteri ürünleri ile dondurulmuş patates kızartmasını da unutmuyorlar.



    Önceden ben de dışarda kahvaltıya meraklı bir insandım ama bir kaç kez deneyimledikten sonra hevesim geçti. Çünkü evde daha iyi kahvaltı edebiliyorum.



    Ha dışarda lahmacun, kebap, tantuni, steak gibi şeyler gömerim o ayrı. Çünkü bunların lezzetini evde tutturmak zor ve zahmetli.
    Yahu milletin kişisel zevklerine niye karışıyorsunuz aga konuşacak başka bir şeyiniz yok mu yahu?
    İsteyen istediğini yapar size ne abi niye bu kadar çok burnunuzu sokuyorsunuz bazı şeylere inanın sizi anlamıyorum yaw




  • herzaman en iyi kahvaltı evde yapılan kahvaltıdır.

    dışarıda kahvaltı hem pahalı hemde doğal değil.köy ürünleri değil

    temiz değil dışarıda zorunda kalmadıkca yememeye bakıyorum cünkü temizlik konusunda kötü işletmeler cok.

    bu kahvaltı işinide kadınlar cıkardı erkeklerde buna uyuyor.tabi facebook instagramda paylaştığı için hava atmak için.

    birde şimdiki kadınların çoğu tembel evde kahvaltı hazırlamamak için.kocişim sevgilim diyip yağ cekip kahvaltı mekanlarına götürüyor.
  • Aynen katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar hava almak için gidiyor balkonda da mangal yapabilirsin yada evde cihazlarla mutfakta da yaparsın ama sen gidiyorsun o temiz havayı almak için yapıyorsun şehrin pis havasından sıkılmışsın. Sakinlik için gidiyorsun.
  • BRUNCH denilen bi zımbırtı vardır hiç duydunuz mu bilmem. Özellikle pazar sabahı konu komşu eş dost akraba kalabalık olarak kahvaltı yapmak isteyenler için evde hem hazırlama, servis etme, çamaşır bulaşık zahmetinden kurtulmak hemde onca insanı eve tıkıp göt kadar yerde çay servis etmemek adına oldukça mantıklıdır dışarıda kahvaltı yapmak. Ayrıca masrafların paylaşılması konusundada tartışmaları ortadan kaldırır bu kahvaltılar. Hele ki bir de açık alandayasa çoluk çocuğun at koşturacağı neşeli bir ortam olur bu breakfast+lunch mantığında ki keyifli kahvaltılar.

    Özellikle kadınların dışarıda kahvaltı yapmak istemesinin ardında yatan sebepte, kahvaltı hazırlama etme toparlama bulaşık süpürme vesairenin oldukça zahmetli ve yerine göre saatler alan bir işlem olmasıdır. Özellikle çalışan kadınların haftada birkez en azından kendileri için kahvaltıyı eziyete değil keyfe çevirmek istemeleri o kadarda anlaşılmayacak bir durum değil.

    Sanirim sizin esas probleminiz gittiğiniz yerdeki kahvaltılıkların kalitesinin düşük ve fiyatını yüksek olması. Bu konu tamamen insanımızın yediğinde içtiğinde kalite arayışından uzak olmasından dolayi tembel ve iş bilmez işletmelerin "zaten ne versek yiyorlar, banane" mottosundan kaynaklanıyor. Bir işletme "Müşteri umduğunu değil bulduğunu yer" mantığıyla hayatta kalabiliyorsa, bu işletmeden çok o işletmeyi tercih edenlerle alakalı bir problemdir. Toptancıdan aldığı yarım yağlı süt tozundan yapilan sözde ezine beyaz peyniri açık büfede köy kahvaltısı diye kakalayan işletmeye müşteri ses çıkarmıyorsa/ses çıkarmaya korkuyorsa/ürünü iade etmiyorsa/hesabı ödemeden kalkamıyorsa/hesaba itiraz etmekten korkuyorsa/olay çıkmasın diye susuyorsa/kavga çıkmasından korkuyorsa/hakkını arayamıyorsa yada en kotusu yediğinden içtiğinden anlamıyorsa bu insanımızın toplumsal olarak bastırıla bastırıla geldiği noktada güzel bir sosyoloji ve psikoloji tez konusu olabilir.

    Eğer bir işletme bu yolla daha çok kar ediyorsa batmıyorsa diğer işletmelerde bunu taklit edecektir.

    Özellikle toptancilardan alınan kalitesiz ürünler aslında ülkenin üretimde dahi ne kadar kalite anlayışından uzak öldüğünün genel bir göstergesidir.

    Yurt dışında genelde bir işletmede kötü bir yemek veya servisle karşılaşırsanız veya aldığınız ürün veya hizmet vaadedilen nitelikleri karşılamıyorsa aldığınız ürünü /yemeği/ hizmeti iade edip oradan ayrılma hakkınız vardır.

    Ülkemizde ise mühim bir insan degilseniz işletmelerin ukala ve şımarık tavırları hatta tehditleriyle ve kavga talepleriyle yüzleşmek olası.

    Gel gelelim mesela beşiktaştaki gibi nispeten ucuza dandik kahvaltılık veren dükkanlara. Bu işletmeler daha çok kalitede arayışında olmayan bütçesi kisitli öğrenciler ve çalışan bekarlara yönelik hizmet sunmakta, onları gene benzer dertlerden kurtarmaktadır.

    Dünyada eğer serbest piyasada bir ürün veya hizmet talep görüyorsa bilin ki onun muhtemelen mantıklı bir açıklaması vardır. Muhtemelen ya kalitelidir yada f/p iyidir. Ülkemizde ise genelde mantıksız olarak gözükse bile az da olsa mantıklı açıklaması olabilir.


    Bahçeli bir evde hizmetliniz kahvaltınızı hazirliyorsa elbette dışarda kahvaltı yapmak mantıksız gelebilir. Bütceniz doğrultusunda marketten aldiginiz kaliteli kahvaltiliklarla kalabalık bir aile olarak hafta sonu kahvaltıcı yerine dağda bayırda sere serpe piknik yapmayi tercih etmek illaki daha mantıklıdır.

    Dışarıda pahalı ve dandik yemekler yemek, aynı zamanda işletmenin nazı ile muhattap olmak kimse istemez.
    Ha diyorsanız bu millet gidiyor diye bizde gitmek zorunda kalıyoruz, e o zaman gitmeyin ısrarla. Pikniğe gitmeyi ısrar edin piknige gidin ama izmaritinizi çöpünüzü çöpe atın.

    Kalitesiz işletmeye dünyanın parasını bayılıp garsonlardan azar işitmek, ülkemizin müşteri kalitesiyle ve işletme kalitesiyle doğrudan alakalıdır.

    Eğer bir toplumda serbest piyasada bu kalitesizlik insanlara işletmeler tarafından dayatılıyor ve müşteride ses çıkarmıyor veya çıkaramıyor ise, polis zabıta çağırıp şikayet edemiyorsa bu büyük ihtimalle daha büyük toplumsal problemlerin habercisi olabilir.

    Size bir tüyo vereyim, kahvaltı yapmaya gittiğiniz işletmenin ticari unvanında eğer ki turizm, ithalat, ihracat, sanayi, petrolcülük,mühendislik, makine, gibi unvanlar bulunuyorsa genelde oranın kahvaltısı ızgarası falan iyi olur. Patronların kendi misafirlerini ağırlamak için açtığı yerlere gidin, hakiki inek sütünü orda için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Züğürtün çenesini yorarmış misali sizene arkadaşım adamın parası vardır cüzdanı doludur istediğini yapar tüm yıl boyunca kahvaltısını yemeğini dışardan yer bunda sizi geren nedir ? Kendiniz yapamıyorsunuz diye milleti yapamaz sanıyorsunuz. Yani isteyen istediğini yer bu mu dokundu ?
  • Nadir ayda yılda bir gittiğim zaman kız arkadaşımla masaya gelen ne var ne yok süpürüyorum. Sınırsız çayı zorluyorum. Bütün zeytin peynir herşeyi bitirmeye çalışıyorum ve genelde bitiriyorum. 3-4 ekmek yiyorum. O gün başka yemek yemiyorum. Kız da utandığından gitmek istemiyor bir daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

    Nadir ayda yılda bir gittiğim zaman kız arkadaşımla masaya gelen ne var ne yok süpürüyorum. Sınırsız çayı zorluyorum. Bütün zeytin peynir herşeyi bitirmeye çalışıyorum ve genelde bitiriyorum. 3-4 ekmek yiyorum. O gün başka yemek yemiyorum. Kız da utandığından gitmek istemiyor bir daha
    Aynısını ben yaptım kız ayrıldı be.Çok yemek yerim para veriyorsam sünnettir diyip tabakta basada bişe bırakmam yada yiyebileceğim kadar isterim olay budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıymalı kol böreği

    Bir kere Cesme'ye gittigimde bir mekanda serpme kahvalti 25 lira yazisini gordum dedim iyiymis 2 kisi gomeriz ucuza gelir hem sabahin 7sinde baska yer aramayalim dedim ama demez olaydim 2 kisiyiz diye iki kisilik hesap gecirmisler. O gunden beri disaridan pogaca-borek disinda kahvaltilik bir sey almam cok icime oturmustu

    İyiki sınırsız pizza görmedin. 5 kişi gider 5 kişilik hesap öderdin....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemenonline

    Yahu milletin kişisel zevklerine niye karışıyorsunuz aga konuşacak başka bir şeyiniz yok mu yahu?
    İsteyen istediğini yapar size ne abi niye bu kadar çok burnunuzu sokuyorsunuz bazı şeylere inanın sizi anlamıyorum yaw

    Alıntıları Göster
    Sen neden benim fikrimi ifade etme özgürlüğüme karışıyorsun? Ben kimseyle ilgili bir şey söylemedim. Fikirlerimi belirttim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam haklı beyler dağılın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle yerlere gidiyor adamları zengin ediyorsunuz onlarında altlarında en az 200bin TL'lik araçlarla sizin gidip kazıklandığınız paralarla keyif yapıyorlar. 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medya kültürü ve tüketme kültürü sebebiyle bence. Demin annem sinemaya gidelim diye ısrar etti baya bozdum onu. 50 lira biletlere vercez ve patlamış mısır bile 5 10 lira. Yemezler artık. Yoluncak kaz mıyız? Artık kafe yerinede termos alıp gidiyoruz arkadaşlarla büfedende çekirdek çerez falan.. Heryer kazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de köy kahvaltısı mantığını anlamıyorum.Evet gerçekten kendi tesisinden ürettiği veya el yapımı ürünlerin sunulduğu yerler var.Ama migrostan, şuradan,buradan alınan ürünlerle hazırlanan kahvaltıya köy kahvaltısı demeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin ne kadar görgüsüz, kültürsüz ve özenti insanlarla dolu olduğunun en iyi kanıtı bu köy kahvaltısına gidenlerdir açık ve net..

    Adam devasa ekonomiye sahip ülkede yaşıyor ama mısır gevreği ile kahvaltısını yapıp 5 yıllık android telefon kullanıyor. Bizim kültürsüz özentilerde kürek gibi iphone kullanıp köy kahvaltısına gider 50 lira verir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 10 Kasım 2018; 14:56:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.