Şimdi Ara

Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
5
Favori
67.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
520 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gittiğim kahvaltı 29 TL, sınırsız çayla beraber. Fotoğraf atmaya üşendim ama 15-20 dk sonra soğuyacağı için aç olup yenen iskenderdense 1,5 saat sohbet eşliğinde kahvaltı bana daha çok hitap ediyor.

    Edit: Ek olarak gittiğim mekan denize ve marinaya 20 mt. mesafede.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Ben her pazar yapıyorum,1,5 ciğer ve şalgam 23 tl.Salatalar,yeşillikler de beleş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi altı üstü kahvaltı.
    Bende kahvaltıyı sade yaparım. Çay yanına tek çeşit. Zeytin ise sadece zeytin yumurta işte sadece yumurta veya sadece çökelek yanına en fazla domates yerim. Kimisi var zeytin peynir yumurta bal reçel salata margarin hepsinden birden yer ben şaşırırım onlara.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyledir canım bizim milletimiz cebinde guruşu yoktur cepte ayfon hafta sonu kahvaltilar gösteriş o biçim. Eşantiyonu beleşi bol olan yerler seçilir genelde. Severiz havayi forsu gösterişi. Ama hepsi kredi kartiyla borç yani ha. Sora ay sonu eşe dosta el aç borç verde asgariyi ödim. Severiz bole işleri severiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryigiter -- 10 Kasım 2018; 1:24:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manzara güzelse arada olabilir ama zaten verdikleri çoğu şey standart altı.Kaliteli verseler bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıda kahvaltı deyince erzak bagajda biz çimlere gidip yapıyoruz o sandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar uçuk mu kesinlikle uçuk. Bazıları için ulaşılması zor buna katılıyorum ama cebinde parası olup bu kafadaki kişileri anlamıyorum. Sanki her hafta sonu gidiyorsun ayda yılda bir gidiyorsun hatta bazı yerlere sadece bir kere gidiyorsun hayatında. Bu anı hava atmaya çeviren sürekli fotoğraf çekip içine edenlere ben de kızıyorum ama hayatta anı biriktirmenin önemli olduğunu düşünen biri olarak "Donanım haber ölücüleri"yle aynı tarafta olamayacağım.

    Kız kulesinde şuan hafta içi 55 hafta sonu 85 Tl kahvaltı. Şimdi evet pahalı mı? Pahalı sonuçta verilecek şeyin maliyeti belli kafası var herkeste ama sizin anlamadığınız şey sadece kahvaltıya o parayı vermiyorsunuz o anıya da bir para veriyorsunuz. Ve hayata sadece maliyet açısından tüccar gibi bakarsanız hiç zevk alamazsınız. 1 ay içinde evinde 29 gün kahvaltı yaparsın (şanslıysan o da ) ama 1 gün çıkarsın bir yere gidersin dünyayı bayılırsın ama 2 sene sonra aklında o 29 gün değil o 1 gün çıkıp dünyayı verdiğin kahvaltı aklına gelir.

    Benim için duygu kısmı hiç önemli değil. Benim için sadece maddiyat önemli diyenler onun hesabını bile yapamıyorsunuz. Kira, elektrik, su vs. çalışan maaşı sigortası vs hepsi de o hesaba yansıtılmak zorunda. Yoksa insanlar kar edemezler.Ve evinde şöyle bir manzara varsa bence de gitme zaten otur evinde ye ama yoksa evimde 20 tlye kral gibi sofra kurarım dışarıda neden 60 vereyim deme çünkü Ferrari almak isteyen birine abi şahin alsana o da araba o da araba. Olay A noktasınan B noktasına gitmek değil mi demekten farksız yaptığınız.

    Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 10 Kasım 2018; 5:46:11 >




  • israfa para var ama sorsan param yok der bizim millet böyledir kimse kazanmıyor ama cebinden 24 ay taksitli iphone çıkartınca napalım aldık işte diyor bir öyle bir böyleyiz
  • Ah ya hala anlamadınız değil mi? Kriz vurursa o kahvaltıya dışarıya gidenleri değil burada bimde peynir şu kadar diyenleri vuruyor
  • kahvaltının anlamı benim için de uykudan sonra evde yenen öğün olduğu için her seferinde yadırgadığım olay. bundan sebep nadir gidilir bizde
  • Her zaman söylediğim gibi “Hayatta varsa bir şeyin ederi olur elbette gideri”



    Gidip Sarıyer’de börek yemedikten sonra niye yaşadın ki İstanbul’da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanına göre değişir. Mesela benim gittiğim mekan iki kişi 40 lira. Serpme kahvaltı. Yok yok, bal kaymağa kadar her şey var. Üzerine bi de sınırsız çay. Daha ne olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar haklısın arkadaşım. Bir kısmını tenzih ederim ama çoğu özenti ve gösteriş için gidiyor. Nete boy boy yediği yemeğin fotoğrafını koyanlar mesela.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miletimizideki bitmek bilmeyen Dışarıda Kahvaltı manyaklığı!
  • Gösterişten başka bir halt değil. Özellikle bayanlar saçma sapan yok x mekandayız yok bilmemne. Bu ülkenin insanlarından nefret etmem için bir neden daha bu kahvaltı saçmalığı...

    2019 da büyük ekonomik kriz gelince o zaman göreceğim kızlarımızı ve boş beleş kahvaltılarını göreceğim az kaldı krize az bekleyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 10 Kasım 2018; 9:38:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı noktalarda haklı olabilir amma şöylede bir durum var, geçen gün kızlı erkekli arkadaş grubumuzla atladık transporter araca abanta yola çıktık sabah saatlerinde. orada ufak bir tabela dikkatimizi çekti köy kahvaltısı var diye. neyse mekan tabeladan 300mt ilerde neredeyse.

    adamlar dağın aralarında akan nehir falan neyse onun kıyısında tertemiz hava ormanlık alan vs. vs. ruhumuz açılmıştı resmen. verdiğimiz para ise 100tl yi geçmemiştir

    sınırsız çay, sınırsız süt, sınırsız kahvaltı, sınırsız değişik ekmekler 3 kilo alıp çıktık
  • Beyler tam da konuya denk geldi,



    misadir geldi, akşamüsyü gidecekler, bi yerlere gezdirmem lazım yiyerek tabi,, Bursa nilüfer, çok uzak olmayan kahvaltı veya, öğlen gibi takılacak, çocuk oyun parkı filan neresi var?



    Not: wc den yazıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    sadece bu kahvalti olayi degilde turk milleti gorgusuz gosterise ve paraya tapan bir millet. aileler cocuklarini boyle yetistiriyor. dunyanin en dejenere ve hatta saygisiz ahlakini kaybetmis milleti desem haksizlik etmis sayilmam

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle katılıyorum. Ama bir numarayı asla araplardan devralamazlar bizim Türkler. Araplar bir, Türkler ise iki numara dejenere de.

    Türk milleti, Özal döneminden sonra oldukça bozuldu. Tüm bunlar da bilinçli olarak yapıldı. Neyse konumuz bu değil ama içeride yaşayanların çoğu bu kokuşmuşluklarını göremiyorlar bile. Tanrı ıslah etsin diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim en çok hoşuma giden tezat köy kahvaltısı olayında. Adı köy kahvaltısı ama hangi köylü böyle kahvaltı ediyor bilen yok.

    https://eksisozluk.com/koylulerin-koy-kahvaltisi-yapmamasi--5595138?p=1
    Gerçek köy kahvaltısı karikatürü (Biraz küfürlü):https://www.immgrum.com/media/1324424285968029119_1688869363

    Kaliteli ve lüks yerler dışında, kahvaltılarda ki ürünler çoğunlukla kalitesiz.

    İnsanoğlunun ne yazık ki gözü aç.
    Bir keresinde arkadaşımla çok övülen bir mekanda kahvaltı etmeye gittik.

    Kişi başı uçuk bir rakam verdik. İnanır mısınız bilmem ama masaya gelen ürünler tek masaya sığmadı, diğer masanın yarısına kadar geldi. O kadar çok reçel o kadar çok peynir ve zeytin...vs Reçellerin ne olduğunu ürünleri masamıza getiren bayana 2 kere anlattırdım her defasında farklı bir şey söyledi. Düşünün yiyenler ne yediğini bilmiyor, getiren ne getirdiğini bilmiyor. Sırf tadına bakmak için tanelerini filan yiyip bıraktık.

    Açıkçası o gün ben utandım. Sofradan kalktığımız da masadaki israf inanılmazdı. Ha gerçi mekan sahibi yiyemediğimiz reçelleri peynirleri zeytinleri belki geri kavanozlarına atıyordur bilemem ama yazık günah dedim. Rahatlıkla 4-5 kişinin doyabileceği malzemeyi 2 kişinin önüne sunuyorsun.

    İş gezisinde değilsem şehiriçinde asla kahvaltı etmiyorum. Ancak şehirden uzakta, manzaralı, yayılıp çayımı içebileceğim bir yer olursa ediyorum. Yörük kahvaltısı dedikleri konsept güzel. Yer sofrasında oturuyorsunuz, Toroslardasınız, önünüzde güzel bir deniz manzarası, semaverde çay, adam akıllı adet ve çeşitte kahvaltılıklar, uygun fiyatlar. Gazetenizi, kitabınızı alıp götürüyorsunuz. Sabah gidin akşam çıkın karışanınız yok. İster yatın uyuyun. Bir nevi piknik yapmak gibi. Bir tek bu hoşuma gidiyor. Yoksa öyle süslenip püslenip makyaj/saçlar yapılıp haftasonu kahvaltıya mı gidilirmiş. Sanki lüks bir restoran da akşam yemeğine gitmişiz gibi. Sandalye tepesinde işim olmaz. Roma usulü güzel.




  • Siz kahvaltı yapmaya değil kazıklanmaya gitmişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.