Şimdi Ara

Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
8.601
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:



    Zeytinyağı Paneli Yapıyoruz

    Zeytinyağı sektörüne yapılan her katkının hem halk sağlığı hem de ülke mutfağı açısından iktisatçıların deyimi ile “bir koy üç al” olacağı görüşündeyim. Bu amaçla bir zeytinyağı paneli organize ettim ve devamını getirmeyi düşünüyorum...


    Bazen ülkemde gördüğüm bazı çelişkiler beni çıldırtıyor.
    Bu çelişkilerden bir tanesi de yemek adetlerimiz ve bu konudaki genel görüşler.
    Ülkecek yağlı yiyeceklere savaş açmış durumdayız.
    Etin yağını gördüğümüz an midemiz bulanır. Haşa ağzımıza almayız.
    Zeytinyağını ‘ağır’ bulur ve yemeklerde kullanmayız.
    Adam başına şeker tüketimi açısından ise herhalde dünyada önde gelenlerden biriyiz.
    Proses edilmiş, yani kimyasal işlemlerden geçmiş, içine şeker (fruktoz), genetiği değiştirilmiş mısır şurubu falan katılmış yiyecekleri tüketmekte ise bir numarayız.
    Bayılırız bol şekerli tatlılara! (Tabii bunların pek çoğunda da şeker kamışından şeker değil, mısır şurubu kullanılıyor.)







    Gerçek tereyağları artık köy pazarlarında bile bulunmaz

    Kızartma olarak kullandığımız sözüm ona hafif yağlar kızarınca “trans fat” yani damar tıkayan yağlara dönüşür... Dönüşür ama aldırmayız.
    Kan sıcaklığında eriyen tereyağlara yüz vermeyiz, sineklerin bile yemeye itibar etmediği margarinleri tüketiriz.

    İyi şeyleri de hemen bozarız. Gerçek tereyağları artık köy pazarlarında bile bulunmaz. Süt tozundan süt üretilir. Tereyağlarına margarin karıştırılır.
    Zeytinyağları da asidini düşürmek için kimyasal süreçlere tabi tutulur, rafine çiçek ve pamuk yağları ile karıştırılarak sözüm ona “sızma zeytinyağı” diye pazarlanır.
    Ben şahsen zeytinyağının bize Allah’ın bir lütfu olduğuna inanırım.
    Zeytinyağının hem sağlıklı hem lezzetli olduğunu düşünürüm.
    Herhalde bunu düşünen ve söyleyen tek yeme-içme eleştirmeni de ben değilim.
    Ben bu konunun amatörüyüm. Benden önce bu konuya eğilen ve ciddi arastırmalar yapan ünlü gurmeler var.

    Rahmetli Tuğrul Şavkay abi, Nedim Atilla, Artun Ünsal gibi... (Artun Ünsal’ın “Ölmez Ağacın Peşinde” adlı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabını tavsiye ederim.)

    Ülkemiz zeytin açısından çok şanslı. Ben İtalya’da ve İspanya’da çok iyi zeytinler tattım ama bizdeki sofralık zeytinleri dünyanın hiçbir yerinde bulamadım.

    Yağlık zeytin farklı tabii. Büyük çekirdekli ve kalın zarlı zeytinler. Ülkemiz bu açıdan da çok zengin. Edremit Körfezi ve Milas yöresi bu alanda başı çekiyorlar.

    Acıklı olan ve bana “zeytinyağı sevmeyen” başlığını attıran ana öge kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimimiz. Diğer Akdeniz ülkeleri ile kıyaslandığında onların 30’da biri ile 5’te biri arası değişiyor. Biz adam başına 1 kg zeytinyağı tüketiyoruz. Yunanistan, İtalya, İspanya, Tunus, Portekiz, Fransa bu oranı kat kat aşıyorlar.

    Garip olan bir durum ülkemizin zeytinyağlı yemekler açısından dünyanın en zengin mutfağı olması. Ama Ege hariç hiçbir yörede bu yemekler zeytinyağı ile hazırlanmıyor. “Halk ağır buluyor” deniyor. Bunda da doğruluk payı var çünkü lokantacılar genellikle rafine edilmiş yüksek asitli kötü kalite zeytinyağlarını kullanıyor yemeklerde. Bu yağlar da kokulu ve ağır.

    Ayrıca sağlık açısından da faydalı değiller. Kalbimizi koruyan, kanımızdaki kolestrol seviyesini dengeleyen, bağışıklık sistemimizi güçlendiren yağ asitleri gerçek sızma ve naturel, soğuk sıkım zeytinyağlarında bulunuyor. Rivyera tipi zeytinyağları yüksek ısıda işlem gördüğünden içlerindeki sihirli fenolik maddeler kayboluyor ve sağlığa faydaları yok.

    Biz adam başına 1 kg zeytinyağı tüketiyoruz. Yunanistan, İtalya, İspanya, Tunus, Portekiz, Fransa bu oranı kat kat aşıyorlar.

    Roma’da bildiğim kadarı ile zeytin ağacı kesenlere ölüm cezası verilirmiş
    Yani aynı süt gibi. Nasıl ki fermantasyonunda neredeyse 120 dereceyi gören süt organik olsa bile artık faydalı değil, zeytinyağı da öyle.

    Ülkemizde zeytin ağaçlarının en büyük düşmanı toprak rantı. Helenistik dönemde eski Yunan’da, eski Mısır’da ve eski Roma’da bildiğim kadarı ile zeytin ağacı kesenlere ölüm cezası verilirmiş. Bizde ise rant peşinde koşarken doğayı tahrip eden mükafatlandırılıyor, etmeyen salak muamelesi görüyor. Eski zeytinliklerin yerine devamlı çirkin apartman blokları dikiliyor.

    Ülkemizdeki zeytinyağlarının kalitesi kanımca çok geniş bir yelpaze çiziyor. Zeytinyağı kalitesini belirleyen birçok faktör var. Bunların başında geleni bence hasat zamanı. Ben hayatımda yediğim en iyi zeytinyağlarını hep İtalya’da buldum. Bunların ortak özelliği henüz yeşilken ve olgunlaşıp siyaha dönüşmeden toplanan zeytinlerden elde edilmeleri. Tabii ki bu yağların verimi çok düşük. Renkleri de yeşilimsi oluyor.

    Bunun dışında elbette ki şarapta olduğu gibi işin en önemli kısmı üretim değil tarım. İlaçlama, budama teknikleri, kullanılan gübre, hasat zamanı ve toplama süresi ve biçimi, toplama sonrası sıkılmaya gidene kadar geçen süre ve saklanma biçimi (süre aynı üzümde olduğu gibi oksidasyonu önlemek için çok az olmalı), satıştan önceki depolama ve mutfaklarımızdaki saklama biçimi (karanlık ve serin olmalı) kaliteyi etkiliyor.

    Sadece İtalya ve İspanya’da hâlâ geleneksel yöntemlerle yağ sıkılıyor

    Kim ne derse desin zeytinyağının en iyisi en geleneksel yöntemlerle elde edileni. Yani “sulu sistem” ile iki dikey değirmen taşının altında çekirdekleri ile birlikte ezerek hakiki sızma zeytinyağı elde etme (siyah zeytin hamurundan akan ilk yağ gerçek ‘bakire’ yağ yani hakiki sızma. Bunu piyasada bulamıyorsunuz. Bundan sonra hidrolik prese üst üste atılan torbalardan ılık su atılarak basınçla sıkılan yağ ise naturel yağ ve ona da sızma yağ deniliyor).

    Sorun şu ki bu yöntemin verimi çok düşük. Ülkemizde bu yöntem ile yağ elde edenler bir elin parmak sayısını bulmaz. Sadece İtalya ve İspanya’da hâlâ geleneksel yöntemlerle yağ sıkılıyor.
    Günümüzde geçerli akçe tamamen otomatik makinalar ile gerçekleşen kontinü sistemi. Zeytinler taş değirmen yerine metal kesiciler ile eziliyor. Bu temas sonucu ve on yıkama süresince yağın öz tadı ve rayihası tabii ki zarar görüyor.

    Öte yandan nasıl kaliteli ve kalitesiz balık çiftikleri ve yetiştirme balık varsa kontinü de öyle. İtalya’da bu konuda da ciddi gelişmeler var. Zeytini çok daha az zedeleyen ve rayihayı koruyan kontinü sistemi ile üretilmiş bazı zeytinyağlarını da geçmişte tadıp beğendiğimi ve evimde kullandığımı söyleyeyim.

    Ben kendi adıma zeytinyağı sektörüne yapılan her katkının hem halk sağlığı hem de ülke mutfağı açısından iktisatçıların deyimi ile “multiplier effect” yani “bir koy üç al” olacağını düşünüyorum.
    Bu amaçla bir zeytinyağı paneli organize ettim ve ilerde de bu panellerin devamını düşünüyorum.

    Bu ve bu tip panellerde ben kendim başkan olmak istemiyorum. Amacım işin profesyonellerini
    ve bu konuda benden bilgili olanları bulmak ve jüri seçimini de onlara bırakmak.
    Jüri benim web sitemin izleyicilerinden oluşuyor ve başvurular içinden jüri başkanı seçim yapıyor. Jüri başkanı bu başvurular dışında kendi istediği birini de jüriye alabiliyor.
    Bir tek kural var. Jüri üyelerinin yarışmaya giren ürünler ve firmalar ile hiçbir maddi bağı olmaması. Bu kural benim için de geçerli.

    İlk zeytinyağı panelim için jüri başkanı olarak Gümüşlük’teki minik ve enfes yemekleri olan Soğan Sarımsak lokantasının sahibi Sevinç Ulucanlar’a teklifte bulundum. Kırmadı, kabul etti ve bunun için İstanbul’a geldi. Sevinç hanımın hem yemekleri zeytinyağı ağırlıklı, hem kendisi bu konuda çok bilgili hem de 31 Ekim-3 Kasım 1994’te Hürriyet’te çıkmış “Zeytinyağı Mucizesi” adlı çok güzel yazıları var.

    11 zeytinyağı seçti bu yarışma için Sevinç hanım. Bazıları piyasada kolay bulunan diğerleri ise küçük üreticilerin yağları.

    Yağların bir kısmını ben piyasadan satın aldım. Diğerlerini ise Sevinç hanımın ricasi ile üreticiler bize bedava gönderdi. Kendilerine teşekkür borçluyum.

    Paneli Richmond otelinin üst katındaki Lebi Derya lokantasında organize ettik. Lokanta hiçbir karşılık istemeden bizim her türlü pratik ihtiyacımızı güler yüzle karşıladı. Kendilerine teşekkür ederim.

    Altı kişilik jüri bu yağları bazı kriterlere göre şu boyutlarda değerlendirdi: 1. Koku-Aroma 2. Acılık (olumlu, olumsuz, tatlı, yakıcı) 3. Kötü tatlar (küflü, rutubetli, sirkemsi, çamurumsu, okside) 4. Doku (kalın, yoğun, kaygan, ince ve akışkan, tereyağı) 5. Tadım Danmaka Devamlılığı ve Kompleksite 6. Duyusal Özellikler Arası Denge.

    Jüri üyeleri bu ölçütleri ön plana çıkararak tüm yağları hem kaşıkla sade olarak denedi hem de haşlanmış patates ile birlikte lezzetlerine baktı.


    ZEYTİNYAĞI PANELİ SONUÇLARI
    Firma
    1 Aterna
    2 Kristal Naturel sızma
    3 Sonsuzluk 11-11
    4 Milas Cumhur Turaman
    5 Komili Naturel Sızma
    6 Tariş Eskisi gibi taş kırma
    7 Kırlangıç sızma ve Menteşe som
    8 Mustafa Mete
    9 Ada organik naturel
    10 Altındal metalsiz taş baskı
    11 Ferhatoğlu taş baskı


    Bu başlıkta ismi geçen Ravika ve yukarıda alıntısını yaptığım Kristal büyük marketlerde satışı yapılan en düzgün yağlardan. Bir de Migros Soğuk sıkma var. Şarap şişesi gibi olan 500ml ve 250ml olanlar. O da çok iyidir.
    Komili karışık ürün alıyor diye biliyorum, en azından öyle alıyordu. Yudum falan çok kalitesiz bir yağ, hemen iade etmiştim. Kırlangıç marka var en son tattığım, rengi çok güzel ama tadı yuduma yakın yani oldukça kötü.
    Ravika litresi 6-7 lira şişede satılıyor, tenekesi 41-45 arası idi. Benim favorim Kristal kipalarda 2 litresi 16,90 Tl, 5 litrelik tenekesi 47 TL ( 2 litrelik teneke daha uygun ) . Migros Soğuk sıkma 500ml bazen 9TL, bazen 12 TL bazen de 18 TL oluyor.
    Balıkesirli olduğum için yıllarca bir sürü yerli üreticiden yağ tattım, neredeyse hepsi belli bir kaliteye ulaşamıyor. Bir de yukarıda da değinilmiş yağ buzdolabında tamamen donar , hatta karanlık hafif serin olsun yazın bile küçük yağ parçaları donmuş vaziyette gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca yağın rengi kalitesi hakkın birşey göstermez. Yeşil renk normalde erken hasattır ama kalitesiz yağları da yeşil yapıyorlar (mesela kırlangıç). Hatta bazıları yağa yaprak katarak yeşillendiriyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kry80

    Tamamen katılıyorum.Yöresel pazarlarda kadınların nerden geldiği belirsiz şişelerde haz sızma diye sattığı yağlardan kesin uzak durmalı.Ama eğer Akçay civarında tanıdığınız varsa,kesin tavsiyemdir.Akçaydan Edremite giderken 3 km kadar sonra yolun solundaki Midas YAğ Fabrikasına bir uğrasınlar ve üretimi yerinde görsünler.Ayrıca Aydın'da güvenilir bir üretic varsa ve 8 liraya satabiliyorsa,bence tamamdır.
    Son not,bu sene seytin ağaçlarında "var" yılı ve ürün çok fazla..Kasım ayında yeni üretim başlayınca fiatlar daha da düşebilir.

    Sanki azıcık reklam kokan hareketler gibi geldi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_deViLs -- 15 Ağustos 2012; 1:41:06 >
  • arkadaşlar gecen hafta bende kayseri Metroda gördüm
    5 lt ege sızması 31 lira 5 litre riviera olan da 26 mıydı neydi
    düşünenlere fikir olur sanırım
  • mesajim bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sadece sızma zeytinyağı konusunda kişisel görüş ve deneyimlerimi paylaştım.Reklam derdinde hiç değilim ama Edremit Körfezindeki en az 7-8 değişik yöresel üreticinin yağlarını son 10 senedir satın almış ve denemiş bir tüketici olarak,en çok memnun kaldığım markayı biraz öne çıkarmak istedim.Tercih tabii ki herkesin hür iradesi ile sınırlıdır.
    Sonuçta burada fırsatları değerlendiriyoruz ama düşük fiat herşey değildir kanısındayım.Paramızın karşılığını almak da çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: elmekoz

    aynı ürün tansaşlarda da var.ayrıca kırlangıç rivera 5 lt 28 tl.ama aklınızda olsun mutlaka s.k.t bakın arkadaş bakmışş 1 ay vakti kalmış.genelde tansaşta pek olmuyor ama belkide denk gelmıstır gene de dıkkat etmek laızm.

    Riviera'yı tavsiye etmem, tadı fena değildir, sızma gibi kesif bir zeytin kokusu almazsınız fakat rafine edildiği için asit oranı yüksektir.
    Annemler de yıllardır riviera kullanıyor, sırf kokusundan rahatsız oldukları için sızma almaya ikna edemedim.

    dostum ben de sızma alıyorum.sadece alacak olanlara tavsiye olsun diye yazdım.sızma almamın sebebi daha kaliteli oldugunu düşünmemdir.ama yemeklerde ağız tadı alışkanıgı ayçiçek yağı kullanıyorum keske rıvereda olsa zeytınyagı kullansam.ayrıca bende sizin gibi zeytınyagı tadı kokusu vs. almayı seviyorum. seviyorum




  • Metro
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL


    Dia
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL
  • Zeytınyağı konusunda pek çok marka denedim..En son uskudardan VAKIF ZEYTINYAGLARINDAN TAŞBASKI ALMISTIM...Muhtesem bır yağ gercekten..Zeytın ıskelesı tariş dizem komili kristal denemiş ve halen taris naturel sızma evde kullanan bırı olarak gercekten cok guzel yag..
  • Fevzi bey merhaba, evet konu ilgimi çektiği için bi kampanya yapmak istedim :) az önce sipariş mailinizi de aldım, ürünlerinizi yarın verdiğiniz adrese gönderiyorum.
    Size ve ailenize iyi bayramlar.
    Tekrar görüşmek üzere,
    Hoşçakalın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancantürk

    Metro
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL


    Dia
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL


    Hocam Yudumu kesinlikle tavsiye etmem, yukarıda da belirttim, dolapta donmuyor, zeytinyağ gibi kokmuyor.
    Aymar'ın fiyatı da düşündürücü, Aymar bildiğimiz margarin yapan bir firma, zeytinyağında ne kadar başarılı tartışılır. Ha alıp kullanmış, bilinçli bir tüketici varsa ve tavsiye ediyorsa düşünülebilir.

    Bu arada bu zeytinyağı sipariş muhabbetini anlayamadım.
    Özel mesaj dururken burdan sipariş mesajları reklamsı kokuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Hocam Yudumu kesinlikle tavsiye etmem, yukarıda da belirttim, dolapta donmuyor, zeytinyağ gibi kokmuyor.
    Aymar'ın fiyatı da düşündürücü, Aymar bildiğimiz margarin yapan bir firma, zeytinyağında ne kadar başarılı tartışılır. Ha alıp kullanmış, bilinçli bir tüketici varsa ve tavsiye ediyorsa düşünülebilir.

    Bu arada bu zeytinyağı sipariş muhabbetini anlayamadım.
    Özel mesaj dururken burdan sipariş mesajları reklamsı kokuyor.


    Ben hiçbirine güvenmiyorum. Bacananağa memleketinden (Hatay) ev yapımı zeytinyağı geliyor. Aynı 20/50 motor yağı gibi kalın. Lezzetide çok güzel. Bu arada arkadaşlar zeytinyağı siparişlerini ateş yakıp dumanıyla verirseler daha güzel olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati
    Bu arada bu zeytinyağı sipariş muhabbetini anlayamadım.
    Özel mesaj dururken burdan sipariş mesajları reklamsı kokuyor.

    Aynen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: cancantürk

    Metro
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL


    Dia
     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL


    Hocam Yudumu kesinlikle tavsiye etmem, yukarıda da belirttim, dolapta donmuyor, zeytinyağ gibi kokmuyor.
    Aymar'ın fiyatı da düşündürücü, Aymar bildiğimiz margarin yapan bir firma, zeytinyağında ne kadar başarılı tartışılır. Ha alıp kullanmış, bilinçli bir tüketici varsa ve tavsiye ediyorsa düşünülebilir.

    Bu arada bu zeytinyağı sipariş muhabbetini anlayamadım.
    Özel mesaj dururken burdan sipariş mesajları reklamsı kokuyor.


    ben bu dolapta donma olayını anlamadım

    evde kristal, kırlangıç,tanıdıktan , ve gitti gidiyordan 4 çeşit zeytin yağını aldım çayy bardağı ile dolaba koydum +4 derece sabit soğuklukta tam 4 gün de peltek pelek oldu

    hadi marketten aldıklarım donmuyor tmm %100 natural die köylüden üreticiden aldığım yağda aynı..

    hele en son forumda bir üreticiden aldım arkadaş ya geldi ne koku var ne tat kristal buram buram zeytin kokarken
    adamın organik kendi imalatım doğal yağ diye sattığı yağda zerre zeytin kokusu yok ve rengi sarı koyu değil.

    cidden bu zeytin yağı zor iş arkadaş bunu anladım elimde aldığım 10 lt yağ bittikten sonra kesinlikle kristtal e devam edeceğim beğendim tadını,


    varsa daha iyi tavsiyeşerede açığım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

    migrostan aldığım komili ege sızmasının bir kısmını buzdolabına koydum. Tamamen dondu.

    arkadaş buzdolbın kaç derece ? nekadar surede dondu ? vay anasını satayım adam forumda kendi üretimim kaliteli zeytinyağı diye satıyor ne koku var ne tat

    sinir bozucu hayır anlamıyorum anlasam alıcam sazı elime forumu dar edecem adama ama bişiyde diyemiyorum zırt pırt bana referans mesajı açıo


    yağım iyi diyor bilen birini bulup ona gösereceğim en son kararım o olcak ben anlamıyorumm

    ee yağda domuyor dolapta...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

    migrostan aldığım komili ege sızmasının bir kısmını buzdolabına koydum. Tamamen dondu.

    arkadaş buzdolbın kaç derece ? nekadar surede dondu ? vay anasını satayım adam forumda kendi üretimim kaliteli zeytinyağı diye satıyor ne koku var ne tat

    sinir bozucu hayır anlamıyorum anlasam alıcam sazı elime forumu dar edecem adama ama bişiyde diyemiyorum zırt pırt bana referans mesajı açıo


    yağım iyi diyor bilen birini bulup ona gösereceğim en son kararım o olcak ben anlamıyorumm

    ee yağda domuyor dolapta...

    Hocam ben de yeni yeni kullanmaya başladım zeytinyağını. Pek bilgili değilim bu konuda. Ben buzdolabının dondurucu kısmına koydum bir kısmını. 5dk sonra baktım tamamen buz olmuştu. Ve anladığıma göre içine başka yağlar karıştırılan zeytinyağı tamamen donmuyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

    migrostan aldığım komili ege sızmasının bir kısmını buzdolabına koydum. Tamamen dondu.

    arkadaş buzdolbın kaç derece ? nekadar surede dondu ? vay anasını satayım adam forumda kendi üretimim kaliteli zeytinyağı diye satıyor ne koku var ne tat

    sinir bozucu hayır anlamıyorum anlasam alıcam sazı elime forumu dar edecem adama ama bişiyde diyemiyorum zırt pırt bana referans mesajı açıo


    yağım iyi diyor bilen birini bulup ona gösereceğim en son kararım o olcak ben anlamıyorumm

    ee yağda domuyor dolapta...

    Hocam yukarıda verdiğim linkte bilimsel açıklamayla donması gerektiği yazıyor.
    "Tüm donanlar saf olmayabilir ama donmaması kesinlikle saf olmadığını gösteriyor." diyor özetle.
    Dediğim gibi zeytinyağı işi sahtekarlığa çok müsait.
    Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama litresi ortalama 7-8 TL'ye satılan bir yağdan bahsediyoruz. İçine katılacak ayçiçek ya da daha ucuz yağlar çoklu satışlarda düşünüldüğünde iyi para bırakacaktır.




  • Kipa 16-18 Ağustos 2012



     Migros Komili Ege Sızması Zeytinyağı 2 lt. --> 13.95 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

    migrostan aldığım komili ege sızmasının bir kısmını buzdolabına koydum. Tamamen dondu.

    arkadaş buzdolbın kaç derece ? nekadar surede dondu ? vay anasını satayım adam forumda kendi üretimim kaliteli zeytinyağı diye satıyor ne koku var ne tat

    sinir bozucu hayır anlamıyorum anlasam alıcam sazı elime forumu dar edecem adama ama bişiyde diyemiyorum zırt pırt bana referans mesajı açıo


    yağım iyi diyor bilen birini bulup ona gösereceğim en son kararım o olcak ben anlamıyorumm

    ee yağda domuyor dolapta...

    Hocam ben de yeni yeni kullanmaya başladım zeytinyağını. Pek bilgili değilim bu konuda. Ben buzdolabının dondurucu kısmına koydum bir kısmını. 5dk sonra baktım tamamen buz olmuştu. Ve anladığıma göre içine başka yağlar karıştırılan zeytinyağı tamamen donmuyormuş.

    bak hocam o senin yaptığın donma olayı değil kristalleşme olayı o bendek, yağlardada olmakta

    zeytinyağı soğuk gördüğünde yağın içinde dumanlı bi bulut gibi bu kütle oluyor soğukta ( bu olayı bi kış günü soğuk marketin yağ reyonunda komili yağların alayında gördüm hepsi bulutlu donmuştu diğer dia da satılan yağlar okadar donmamıştı komili olanların alayı bulutluydu..)


    dicem şuki kristal natural soğuk sıkım aldım arkadaş oda güzel yağ oda bu şekilde bulutlu olmuyor üreticiden aldığım yağda ...


    birde üreticiden aldığım yap 1 dizem yağ ve organik ama gelgörki arkadaş kristalin rengi koyu kokusu zeytin gibi tadı güzel iken forumda bangır bangır 2 elde zeytin yağı satan adamın yağında ne koku var ne tad var bildiğin rengi aycicek yağına yakın ..

    şimdi adamın yorumlarına bakıyorum alanlar memnun arkadaş benmi anlamıyorum bu yağ işinden, ince eleyen sık dokuyan biriyim işin içinden çıkadamadım

    gecen ay fırsat varken migrosta tariş natural sızma 3 lt 27 tl iken almadık organik olsun üreticiden doğal alalım dedik halt ettik 10 lt yağ aldık bilmiyorum ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1457 -- 17 Ağustos 2012; 23:21:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cu_AkdemiR

    migrostan aldığım komili ege sızmasının bir kısmını buzdolabına koydum. Tamamen dondu.

    arkadaş buzdolbın kaç derece ? nekadar surede dondu ? vay anasını satayım adam forumda kendi üretimim kaliteli zeytinyağı diye satıyor ne koku var ne tat

    sinir bozucu hayır anlamıyorum anlasam alıcam sazı elime forumu dar edecem adama ama bişiyde diyemiyorum zırt pırt bana referans mesajı açıo


    yağım iyi diyor bilen birini bulup ona gösereceğim en son kararım o olcak ben anlamıyorumm

    ee yağda domuyor dolapta...

    Hocam ben de yeni yeni kullanmaya başladım zeytinyağını. Pek bilgili değilim bu konuda. Ben buzdolabının dondurucu kısmına koydum bir kısmını. 5dk sonra baktım tamamen buz olmuştu. Ve anladığıma göre içine başka yağlar karıştırılan zeytinyağı tamamen donmuyormuş.

    bak hocam o senin yaptığın donma olayı değil kristalleşme olayı o bendek, yağlardada olmakta

    zeytinyağı soğuk gördüğünde yağın içinde dumanlı bi bulut gibi bu kütle oluyor soğukta ( bu olayı bi kış günü soğuk marketin yağ reyonunda komili yağların alayında gördüm hepsi bulutlu donmuştu diğer dia da satılan yağlar okadar donmamıştı komili olanların alayı bulutluydu..)


    dicem şuki kristal natural soğuk sıkım aldım arkadaş oda güzel yağ oda bu şekilde bulutlu olmuyor üreticiden aldığım yağda ...


    birde üreticiden aldığım yap 1 dizem yağ ve organik ama gelgörki arkadaş kristalin rengi koyu kokusu zeytin gibi tadı güzel iken forumda bangır bangır 2 elde zeytin yağı satan adamın yağında ne koku var ne tad var bildiğin rengi aycicek yağına yakın ..

    şimdi adamın yorumlarına bakıyorum alanlar memnun arkadaş benmi anlamıyorum bu yağ işinden, ince eleyen sık dokuyan biriyim işin içinden çıkadamadım

    gecen ay fırsat varken migrosta tariş natural sızma 3 lt 27 tl iken almadık organik olsun üreticiden doğal alalım dedik halt ettik 10 lt yağ aldık bilmiyorum ..

    Hocam keşke önce numune alsaydınız. Kokusuna, lezzetine bakıp ona göre siparişinizi verseydiniz. Forumdaki yorumlar bazen yanıltıcı olabiliyor malesef. Örneğin, benim yağın donması hakkındaki yorumumda yanıltıcı olmuş sanırım. :) Şimdi sizin aldığınız yağı görmediğim için yorum yapamam ama siz tat ve kokusundan memnun kalmadıysanız, yağla ilgili şüpheleriniz varsa . Satıcıyla irtibata geçip durumu bildirin. Eğer malının arkasında duran biri ise size gereken açıklamayı yapar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merak ettim mobilde oldugum icin bakmadim.. fevzi bey mi yeni uye yoksa ahmet bey mi

    carrefourda da yanlis hatrlamiyorsam yudum sizma z.yagi 3lt si 16 yada 19 liraydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.