Şimdi Ara

Midye ne zaman aybaşı oluyor? 'İçinden ALYEN çıktı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
19.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 tane midye aldım hepsi masada bana bakıyor ama az önce araştırdım bunların ne zaman aybaşı olduklarını, şubatta birisi "bu aylarda diye yazmış" Ne zaman bitiyor kaç gün sürüyor yada bu midyelerin şubatta toplanmış olabilme olasılığı nedir?

İçinden çıkanın resmi

Midye ne zaman aybaşı oluyor? 'İçinden ALYEN çıktı'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simple -- 21 Nisan 2008; 1:00:35 >

• Midye yemek bildiğim kadarıyla haram.
    Domuz eti yemek gibi bir durum.

Düzeltme // Hanefi meshebinde yenilmiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 21 Nisan 2008; 0:05:28 >

• Buna gülerim işte..

• Ye gitsin..Daha 2 gün önce yedim aslanlar gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~HeaveN~

Midye yemek bildiğim kadarıyla dinimce haram.
    Domuz eti yemek gibi bir durum.

Maalesef o konuda kesin bir hüküm yok. Domuz etini tüm mezhebler haram kabul ederken midyede bazı mezheplerde haram bazı mezheblerde helal olarak kabul edilmiştir.
  • midye aybaşı ne la
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

midye aybaşı ne la

regl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

midye aybaşı ne la

Midye, adet geçiriyor.Bir salgısı var onu salgılıyor sanırsam.
  • La havle..
  • Arkadaş haklı midyeler ay başı görüyolar lisedeyken ingilizce hocamız söylemişti ingilizce sonu bi kelimeyle biten ay adlarında aybaşları görüyolardı ama tam hatırlamıyorum malesef dalga geçen arkadaşlar bu bi gerçek emin olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 21 Nisan 2008; 0:13:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~HeaveN~

quote:

midye aybaşı ne la

Midye, adet geçiriyor.Bir salgısı var onu salgılıyor sanırsam.

aybaşımı adet kanımı görüyor midyeler kızların gördüğü olayı aynen yaşanıyormu?eyvah kanlı manlı ıyggghhhh...yemem bi daha be....
    bi de kokuyordu zati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warlozk -- 21 Nisan 2008; 0:14:17 >
  • Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplerde yenmesinde bir sakınca görülmez.

Size ve yolculara yiyecek olmak üzere, deniz avı ve onu yemek helal kılındı. Kara avı ise, ihramlı olduğunuz müddetçe size haram edilmiştir. Huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun. (MAİDE/96)

Ayrıca memeli hayvan değil ki bu adet görsün! Yalnız suyu süzerek beslendiğinden çıkarıldığı yer kirliyse tüm ağır metalleri bünyesinde barındırdığı ve bu yüzden yenildiğinde zararlı olabilecek bir canlı olduğu doğrudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert_961

/>

Heh evet ondan
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanoglu.net

Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplerde yenmesinde bir sakınca görülmez.

Size ve yolculara yiyecek olmak üzere, deniz avı ve onu yemek helal kılındı. Kara avı ise, ihramlı olduğunuz müddetçe size haram edilmiştir. Huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun. (MAİDE/96)

Ayrıca memeli hayvan değil ki bu adet görsün! Yalnız suyu süzerek beslendiğinden çıkarıldığı yer kirliyse tüm ağır metalleri bünyesinde barındırdığı ve bu yüzden yenildiğinde zararlı olabilecek bir canlı olduğu doğrudur.

Bu hayvan görüyor işte istediğin kadar araştır.İstediğin kişiye sor, tabi bilen kimseler olacak ..
    Allah'ın hikmeti.
    Bana sorarsanız ben yemem.
  • İçim kalktı vallahi 34 tanesini yedim gerisini yiyemeyeceğim birde son yediğimin içinde garip böcekimsi bir şey çıktı sanki yapışmış midyeye gibi. Midem bulandı
  • Boşver midyeyi hepsi zehir.
    Koç yumurtası ye
  • quote:

Orjinalden alıntı: simple

İçim kalktı vallahi 34 tanesini yedim gerisini yiyemeyeceğim birde son yediğimin içinde garip böcekimsi bir şey çıktı sanki yapışmış midyeye gibi. Midem bulandı

Senin yediğin harbi midye değil mi? Hani tamamen et olan.
    Şu baharatlı, pilavlı, karışık olan, seyyar satılan midyelerden değil yani

Neyse afiyet olsun, herkes istediğini yapmakta özgürdür. Sen burada paylaşıma açık bir platformda fikir sordun. Kendi fikrimi söyledim ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: simple

İçim kalktı vallahi 34 tanesini yedim gerisini yiyemeyeceğim birde son yediğimin içinde garip böcekimsi bir şey çıktı sanki yapışmış midyeye gibi. Midem bulandı

34 tanesini yedin yani nasıl kanama falan varmıydı?
  • ye gitsin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.