İçim kalktı vallahi 34 tanesini yedim gerisini yiyemeyeceğim birde son yediğimin içinde garip böcekimsi bir şey çıktı sanki yapışmış midyeye gibi. Midem bulandı
Senin yediğin harbi midye değil mi? Hani tamamen et olan. Şu baharatlı, pilavlı, karışık olan, seyyar satılan midyelerden değil yani
Neyse afiyet olsun, herkes istediğini yapmakta özgürdür. Sen burada paylaşıma açık bir platformda fikir sordun. Kendi fikrimi söyledim ..
Söylediğim şey midye dolma.
Şimdi aldığım midyeler haram değilse nimet sayılır. Çöpe atılmaz haramdır. Komşuya versen, haramsa yine günahını üstlenmiş olursun. İki arada bir derede bir olay anlayacağın. Sonuçta şüphe olduğu için ben mekruhtur diyorum ve yedim. Benim için asıl önemli olan bu aylarda aybaşı olup olmadıkları. Haram olduğu konusunda kesin bir hgüküm yok çünki mezheb haram etmiş ama Kuranı Kerim de deniz ürünlerinin helal olduğuna dair ayet var.
bende şubat-mart gibi bbi aymı ne işte aybaşı ayıydı eminim bundan yedim en az40 tane 1-2 sinden baya böcek çıktı ciddi ciddi bozuk gibiydi ztadı ztno günden sonra 2 gün isal oldum günde 4.5 saat tualetetn çıkamadım tualetimi tutamadım hayatım kaydı 1 senedir yemedim
Vakti gelince.
Midye pek yemiyorum artık çünkü yedikten sonra dizanteri olmuştum.
quote:
Orjinalden alıntı: ~HeaveN~
Bu hayvan görüyor işte istediğin kadar araştır.İstediğin kişiye sor, tabi bilen kimseler olacak .. Allah'ın hikmeti. Bana sorarsanız ben yemem.
Araştırdım, söylediğinin bilimsel bir dayanağı yok. Mantık yürütüyorum (doğrudur demiyorum) zamanında işgüzar birinin midyenin içindeki kırmızılığı görüp 'ahanda bu adet görüyor' diye laf yaymasından türemiş bir safsata gibi geldi bana bu. http://sci.ege.edu.tr/~sukatar/Mytilus%20edulis.htm
Buyrun içinden çıkan yaratıkta bu
Bir kişi doğru düzgün cevap yazmamış. Millet haramı helali tartışıyor yaw.
abi nası yiyorsunuz onu ya, walla midem almıyo benim ama zevk işte
işkembeye bayılırım koç ta yerim
ama
kokoreç ve midye yiyemem...
quote:
Orjinalden alıntı: madmaxibo
ama
tadı b.k gıbı dımı kokorecın
one öyle yaw böcek mi :s aybaşı olsa öyle bişey mi cıkar?
quote:
Orjinalden alıntı: Styric
one öyle yaw böcek mi :s aybaşı olsa öyle bişey mi cıkar?
Vallahi ben ilk defa midyenin içinde böyle bir şey gördüm sanırım böcek kabuğu falan var. Net çekebilmem için ne yapmama gerekiyor bilen bir arkadaş söylerse daha net bir foto koyabilirim.
cep telefonu sanırım odaklama olayı yoksa zor gibi..
ve bence aldığın yere götür. Böyle gıda işimi olur yau
quote:
cep telefonu sanırım odaklama olayı yoksa zor gibi..
ve bence aldığın yere götür. Böyle gıda işimi olur yau
Yok cep telefonu değil fotoğraf makinası ama yakınlaşınca görüntü baya bi bulanıklaşıyor.
Aldığım yere götürsem ne olacak adam en fazla midyeyi değiştirir yenisiyle
hocam ayarlarında böyle cicek gibi bi resim felan varsa oraya getir yada makinaya göre değişebiliyor hiç hatırlamıyorum..
yemediniz dimi daha hiç.. bence yemeyin gıda bu sağlık sonu şakası yok walla.
iyi ya içinden böcek çıktıysa problem yok bi aralar izmir körfezde kondom fln görüyodum midye yerkende hep aklıma geliyodu sonraları miğdem kaldırmamaya başladı midye yemeyi kestim ya içinden kondom çıksaydı
quote:
hocam ayarlarında böyle cicek gibi bi resim felan varsa oraya getir yada makinaya göre değişebiliyor hiç hatırlamıyorum..
yemediniz dimi daha hiç.. bence yemeyin gıda bu sağlık sonu şakası yok walla.
Yermiyim dosyum hiç hangi mide kaldırır daha böyle bir şeyi Benim için midye bitmiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: firstarmy
quote:
Orjinalden alıntı: madmaxibo
ama
tadı b.k gıbı dımı kokorecın
tadına hiç bakmadım zaten öyle olduğunu tahmin ettiğim için
Midye değilki bu, Sümüklü böcek.
Dolma çok yeme,çok fazla ağır metal var.Midye tava daha sağlıklı.