Merhaba, ses sistemimi güçlendirmeye niyetlendim. ön kapılarda 13 cm neodyum midrange göğüste tss20 arkada 16 cm midrange + dome tweeter, sub olarak da punch p2 500rms var.
Acaba arka pandizota 20 cm midrange mi eklemeliyim 20 cm Mid-bass mı ? ve Mid-bass kabinsiz randıman verir mi acaba? Amacım her frekansı dolu dolu ne tiz fazla ne bass fazla tam olarak dolu dolu almak istiyorum.
şimdiden teşekkürler
not:Kullandığım midrangeler reiss audio marka 16cm olan 120rms 13 cm olan 60 rms dome tweeter de 60 rms, şu an ise arasında kaldığım mid bass 200 rms midrange ise 150 rms
subwooferın olmasa midbass derdimde. o subun üzerine baglıyacagın mid bass ın bassını pek duyabileceğini zannetmiyorum. kaldıki kabinsiz kullanacaksın. unutmaki bass sesleri için kabin ve tasarımı çok önemlidir.
BuStaNT
kullanıcısına yanıt
Anladım hocam. Bir sorum daha var Şu anda elimdeki midrangeleri fullrange sürdüğüm için bobin çatlattı. Tamir ettiriyorum şu an alacağım anfi de en yüksek 250 hz den kesiyor acaba bi zarar verir mi hoparlöre ? üstünde kondansitör var ama yine aynı sorunu yapar diye korkuyorum. midrangenin frekansı 550hz-15khz aynı şekilde tweeterları da 250 hz dan keseceğim tweeter frekans aralığı 2500-20 Khz tweeter da da kondansitör var sorun yapar mı