Şimdi Ara

Microstutter bu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcim 9600k ve 6/6 olması hasebiyle microstutter yaptığı söyleniyor. Farcry new dawn oyununda 1080p ultra ayarlarda bir test yaptım ve frametime grafiği akıcı bir şekilde 9, 10, 11 giderken birden bir çentik atar gibi saniyenin bilmem kaçta biri kadar yükseliyor. Fotoğrafını da çektim. Microstutter tam olarak bu mudur?

Microstutter bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Mart 2019; 21:14:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Resim yüklenmemiş sanırım.
    Microstutter bu mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. O kare diğer karelere göre çok daha geç oluşuyor ve anlık kasma yapıyor.
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Ne kadar fazla izlek o kadar akıcılık bence yanlış bir açıklama. Çünkü işlemcinin tüm gücünü oyuna vermiyor olması stutter olmaması için yeterlidir. Bunun için illa 134142314 tane çekirdek gerekmiyor. Boşta/yedekte bir potansiyel olması kafidir. Mesela ryzen 2700, i7 8700k dan daha akıcı oynatmaz sırf 16 izleğe sahip diye. 8700k zaten dibine kadar zorlanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2019; 22:34:20 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Evet benchmark esnasında cpu kullanımı %60ı geçmedi. Gpu kullanımı 99-100. Yani işlemci %100 kullanıma girse de core-threat yetmedi desen tamam. Bence bu durum tek slot 8gb ram kullanmamdan kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Mart 2019; 22:35:49 >
  • Hmmm.. benchmark boyunca %60 giden işlemci kullanımı o 17 milisaniyede birden %100 oluyor diyorsunuz. Msi afternurnerdan cpu usage grafiğini 1 saniyede yenilenen hızda değil de 10milisaniyede bir yenileyecek şekilde kaydettirirsem yakalarım umarım o %100 usage anını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Mart 2019; 22:55:22 >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Tek sebebi o değil. Ama işlemci kaynaklı olan tek sebebi o. Yoksa oyun motorunun hatası falan da olabilir. Ayrıca msi afterburnerin kayıt aralığını kısaltırsanız işlemciye ciddi yük bindirir. Değmez bence saniyede bir kayıt alması yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2019; 23:19:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet oyun motoru da olabilir, tek slot ram de olabilir. Bakmak lazım.

işlemciyi lamışın kullan kötü işlemci değil. FPS montörün yenilem hızına eşitle single oyunlarda. Single oyunlarda benc emicrostuter önemli değil. Aldığın işelmci parası, nakartının oarası4soğutucu 6/6 işlemci için pahalı dedik.
    size katiliyorum, bende tek slot ram kullanirken mikro takilmalar yasiyordum. 2. rami aldigimda problem cozulmustu. islemciniz zaten yuzde yuz kullanima ulasmamis.

• Evet arkadaşlar dünden beri farcry5 ve newdawn benchmark ve oynanış videoları izliyorum. Ve bu iki oyunda 8700k ve r7 2700x ile benim yaşadığım durumun aynısını yşayanları gördüm. Evet bol çekirdekli ve bol threatlı işlemcilerde de aynı durum var. Sanırım grafik motoruyla ilgili bir durum. Frametime milisaniyesi anlık olarak bbirden tavan yapabiliyor. Kanıt isteyenlere:
    Jegs TVyoutube
    Far Cry 5 on RTX 2060 1080p, 1440p Benchmarks!
    https://www.youtube.com/watch?v=IcEslJCFk2E

Videoyu izleyemeyecek olanlara ss:
    Microstutter bu mudur?
    Microstutter bu mudur?

Bu durumda i7 8700k ve r7 2700x te microstutter sorunu var diyebilir miyiz :D şaka tabi. Bence oyundan kaynaklı bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 23 Mart 2019; 9:55:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.