Şimdi Ara

Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
5.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşadığım sorunlar koyu yazılı kısımda başlıyor.


    8-9 senedir memnuniyetle kullandığım kablosuz 360 gamepad'lerim var 2 adet. Arada telefon ya da surface ile bağlamak istiyorum ancak telefonda sadece bluetooth destekleniyor(sanırım) Surface'e de cimri Microsoft tek bir USB koymuş, Xbox kolu bağlarsam yer kalmıyor. Neyse, sonuçta sadece bunlar değil tabi, PC üzerinde sorunsuz kullanıyorum senelerdir.


    Biraz daha güncel bir gamepad almak için piyasayı takip ediyordum ve Vatan Bilgisayar üzerinde güzel bir indirim olunca(699 TL) 1 siyah 1 beyaz 2 tane başlıkta belirttiğim 9. nesil ürünü aldım.

    https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-wireless-oyun-kumanda-beyaz.html

    https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-wireless-oyun-kumanda-siyah.html

    Ürünler biraz gecikmeli de olsa kapalı kutu olarak ulaştılar elime, Xbox gamepass hediyesi geldi 14 günlük ikisiyle de hoş bir detay olarak. Serial ile hesabıma kaydettiğimde biri Ağustos biri Ekim 2023'e kadar garanti kapsamında görünüyor.


    Kutuyu açınca ürün kalitesi, tuşların basma hissi hayal kırıklığı yarattı, sanki işportacıdan Çin malı bilinmedik bir ürün almış gibi hissettim. 360'ın kalitesi çok daha iyiydi. Stick'leri ne akla hizmet bu kadar sivri köşeli yaptılar anlamadım, uzun süre oynanışta illa ki parmakları acıtacaktır. Ergonomik olarak da 360'ı daha başarılı buluyorum, daha iriydi ancak ele çok daha iyi oturuyordu. Ama bu kendi fikrim; kumandayı tutuşa, elin büyüklüğüne, oynayış şekline göre değişir görüşler.


    Neyse, 360'ı aldığımda bir de Wireless Receiver aldım, taktım ve kullanıyorum o günden beri. Bu üründe de aynısının olacağını düşündüm ama saatlerdir uğraşsam da düzgün çalıştırmayı başaramadım.


    360'ın kablosuz alıcı cihazı uyumsuz olduğu için kumandaları hem Surface hem de PC'me kablolu ve bluetooth ile bağladım. Beyaz olanda RB butonu sıkı bastırmadıkça çalışmıyor. Siyah olandaysa Bluetooth ile bağlantıda butonlar 2 kez basılıyor. Neyse ki elimde 2 tane kumanda ve bilgisayar var da karşılaştırma yapabiliyorum. Oyun denemesini halihazırda PC'de FIFA 18 kuruluydu onunla yaptım, bir de Microsoft üzerinden Game Controller Tester ve Xbox Accessories yazılımlarını indirip kullandım.


    İlk olarak Xbox Accessories yazılımını indirerek iki cihazı da firmware update yaptım.


    Beyaz olanın sorunu biraz daha basit sanki. Şu videoda eleman içini açıp bir bant yapıştırarak kolayca çözüyor gibi.

    Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil)Fuad Phenomenonyoutube
    Hey everyone. Today, I've brought to you a unique type of a video. I normally don't do videos regarding repairing items but since I really enjoy playing FIFA using my xbox one controller, I decided to make this video. Sometimes, you may feel that your bumper buttons do not register in the game. These buttons are the rb/lb buttons on your xbox gamepad. Blowing the cavity formed when a button is pressed did not solve my problem most likely because no dust was present. You may want to try out my way of fixing this problem if your switch functions properly but the buttons yet don't register. Hence, today I have a video for you on how to fix the LB/RB buttons not registering. I would like to let you know that I have tried this method before and it worked for me so I am very confident that if you end up having the similar problem as me, you should be able to solve this problem! just remember that this fix works only for the situation where your LB/RB buttons require hard press to register. Do not spend cash on another controller, just fix it!
    https://www.youtube.com/watch?v=1Oh5JJlMSmI

    Siyah olanın sorunuyla ilgili bir çözüm bulamadım. Kabloluda düzgün çalışırken bluetooth ile bağlayınca çift basıyor. Bilgisayarda Hama marka bir bluetooth adaptör kullanıyorum(BT 4 ya da 4.1), aynı şekilde beyazı bağlayınca bir problem yok(RB tuşu hariç, o sorun hem kablolu hem kablosuz devam ediyor).


    Neyse, detaylı anlatmak için uzattım ama deneyimi olanlardan bilgi ve fikir rica ediyorum.


    İade etmek istemiyorum indirimli fiyattan aldığım için ancak gerekirse onu da değerlendireceğim. Değişim için Vatan şubesine gitmem gerekiyor bana oldukça uzak, defalarca gidersem bir anlamı olmayacak. Daha önce Vatan Bilgisayar ile benzer deneyimi olan var mı? Ne kadar hızlı çözüm sunuyorlar? Merter'deki yerlerine gidebilirim gerekirse. 10 sene önce bir sorun yaşadığımda iade konusunda sorun çıkarmamışlardı ancak son zamanlarda daha problemli gibi Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil) 


    Vatan'ı boşverip direk Microsoft ile sorunu çözeyim desem sitelerinde değişim yapacaklarını ancak yerine onarım görmüş bir cihaz vereceklerini açık açık yazmışlar. Şikayetvar sitesinde rengi farklı, kasasında yanık vs. hasarlar olan ürünler verdiklerini yazmışlar, gözüm korktu açıkçası.


    Son olarak da kendim çözmeye çalışabilirim. Daha önce benzer sorunlar deneyimleyen varsa tavsiyelere açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Kasım 2021; 13:25:37 >







  • Bende aldım daha kargoya verilmedi. Sizinki iyi hemen gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah olanı farklı bir bluetooth adaptör ile denemenizi tavsiye ederim.
    Beyaz olanın tuş basma sorunu kablo ile de oluyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2 gün önce sipariş verdim halen kargoya verilmedi. Ona göre de uzun type kablo ve harici bluetooth aldım. Umarım sorununuzu çözersiniz bi hevesle alıp böyle sorunlar çıkması gerçekten can sıkıcı. Ürün elime ulaşsın ona göre düzenlerim tekrar mesajı.

  • @EfsaneFenerli, @MoÇü ben Aras kargo aynı gün teslimat seçeneğiyle aldım, o şekilde bile İstanbul içinde 2. günün akşamı geldi. Mühim olan bir an önce gelmesinden çok sorunsuz bir ürün gelmesi inanın.


    @-dehşet- Beyaz olanda hem kablolu hem kablosuz problem var. Hatta ben hiç basmıyor zannettim, videoyu görünce biraz daha bastırmayı denedim. Aynı sorun, değişim gözümü korkuttuğu için bir ihtimal açıp kendim yapmayı deneyebilirim. Elimde 1 tane Bluetooth 2.0 bir tane de bahsettiğim 4.0 ya da 4.1 olan var. Garip olan aynı Bluetooth adaptör aynı oyunda beyaz olanda bu çift basma sorunu yokken siyah olanda var.


    Envai çeşit donanımla ve yazılımla denemeye çalışıyorum işte. Sebep ya da çözüm bulursam bu sayfada paylaşırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Kasım 2021; 13:10:36 >
  • Vatan ile iletişime geçip değişim talep edin bence. Siyah olanı farklı bir adaptör ya da PC ile mutlaka deneyin. Bu kadar şansız olacağınıza inanmak istemiyorum. Kendiniz tamir etmeye çalışıp ürünün garantisini bitirmeyin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gondermemelerinden korkuyorum birazda, bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneFenerli kullanıcısına yanıt

    Gönderirler bence. Yoğunluk varsa gecikme olabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneFenerli kullanıcısına yanıt

    Bakalım araya hafta sonu filan girdi derken yarın pazartesi gönderirler heral.

  • En azından sizin ürünler gelene kadar ben sorunları çözmüş olurum, hadi yine iyisiniz Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil) 


    İş-güç arasında evin yolunu zor buluyorum ama arada vakit buldukça denemelere devam ediyorum.


    Benim eski BT 2 adaptör Windows 10 üzerinde hiç çalışmadı. Zaten onu pek kullanma niyetim yok, en kötü BT 5 yeni bir adaptör alır onunla denerim diye zorlamadım. Farklı pillerle denedim, bir değişiklik olmadı.


    Beyazın tek problemi RB tuşunun zor basması, kablolu-bluetooth başka problemi yok, o cepte. Bu arıza mevcut. Daha önce Apple'ın garantiyi işletmemek için bin dereden su getirmesi üzerine 1 senesi mahkemelerde geçmiş, zaman ve para kaybetmiş biri olarak kendim tamir etmeyi deneyebilirim.


    FIFA 18 ile biraz daha denemeler yaptım. Siyah kumanda ile sadece D-Pad ve stick'ler menüdeyken çift tıklama yapıyor. Bir maç oynadım, ancak emin değilim oyunda bu problem devam ediyor mu çünkü maç sırasında anlamak zor. Beyazı tekrar denedim, onda menü geçişleri de normal, oynanış da, bir problem yok Bluetooth bağlantı ile. Belki oyunla bir uyumsuzluk vardır diye FIFA 19 kurup denedim. İşler orada koptu, hem beyaz, hem siyah kumanda ile hiç bir tuşa basmasam bile menülerde geçiş olabiliyor, ya da tek basışta 2-3 yana-alta gidebiliyor. Kablolu bağlantıdaysa 2 kumanda da normal çalışıyor.


    iPad ile Asphalt 8 oyununu indirip denedim. Bir sorun görmedim.


    PC'de F1 2020'yi denedim. Onu da sorunsuz oynadım.


    No Man's Sky'ı açtım. Bu tip oyunlarda gamepad deneyimim olmadığı için biraz zorlansam da onda da görebildiğim bir problem yoktu.


    Tabi bu bahsettiğim denemeler genelde 1-2 dakika oynanışta, kabaca kontrol ettim. Ağırlıklı klavye-fare-direksiyon kullandığım için gamepad tuşlarına aşina değilim oyunlarda.


    Özetle gamepad'lerinizi aldığınızda önce Bumper tuşlarını deneyin(RB-LB). Karşılaştığım diğer sorunlarsa oyuna özel veya Bluetooth kaynaklı gibi. Muhtemelen USB adaptörünü alacağım, 360'ta çok daha güvenilir bir bağlantı olan Wireless ile onca senedir en ufak bir problem yaşamadım. Aliexpress üzerinde yarı fiyata alternatif ürünler buldum tüm kullanıcı yorumları olumlu olan, cimrilik yapıp onu tercih edebilirim. Örneğin şu ürün:


    https://tr.aliexpress.com/item/1005002978418969.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.1c5455fbNo1qYh&algo_pvid=61636b03-a331-4519-8563-734f31413d14&algo_exp_id=61636b03-a331-4519-8563-734f31413d14-8


    Bu yeni ürünlerde kalite-kontrol gördüğüm kadarıyla hak getire. Yine Microsoft'un kendi sitesinde garanti kapsamında tamir edilmiş ürün göndereceğini yazması da yuh dedirtti. Wireless bir adaptörle PC'de; bluetooth ile de telefon, ipad, surface üzerinde sorunsuz kullanacağımı umuyorum.


    Sizler de birkaç farklı oyunda deneyip tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Kasım 2021; 14:45:57 >




  • Evet kargoya verilmiş sonunda bakalım nasıl bir ürün gelecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kargom gelmiş ve bugün teslim edilmesi gerekiyor ama saat kaç oldu gelen giden yok. Ubs diğer kargoların aksine saat 18:00'e kadar çalışıyor görünmekte. Sitesinde de 9:00 - 18:00 arası teslimat denmiş. 25 dakika içinde gelmezse yarına kalacak gibi. Şubeleri eve 17-20 dakika yürüme mesafesinde. Keşke sipariş geçerken mağazadan al seçeneği ile alsaydım

    Ubs kargo şubesi telefonlara da cevap vermiyor. Sabah fizik tedaviye gittim. Eve 11 gibi döndüm. Sabah erkenden gelip evde bulamazlarsa diye arayıp başka yere bırakmalarını söyleyecektim. Ama sabahtan beri hiç açmadılar telefonlarını. Ben evde yokken gelmiş olamazlar çünkü öyle olsa yazı bırakırlardı yazıda bırakmamışlar.

    Sitelerinde son girilen bilgi de;

    GİRİŞ SCAN EDİLDİ (BILGISAYAR PROGRAMI) şeklinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 29 Kasım 2021; 17:45:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Benimki de bugün kargoya verilmiş. Siz hangi bluetooth'u kullanmıştınız? Kasa da olmadığı için ben tp-link'in bu ürününü sipariş etmiştim. Umarım sıkıtı yaşatmaz.






  • yeni xbox kollarının tuşları banada ucuz ve sesli geldi o konuda haklısınız, soruna gelecek olursak kimi oyunlarda bluetooth bağlantısı düzgün çalışmıyor bunun çözümü ise steam'e sorun yaratan oyunu ekleyerek(fifa için origini eklemek'de işe yarıyor) big picture modundan oyunu seçip kısayol ayarları/kontrolcü seçenekleri zorla açılmış yapıp sonra girerseniz sorunsuz çalışıyor, para sıkıntısı yoksa wireless aparatıyla düzgün çalıştığı yazılmış muhtemelen kulaklık girişi de çalışıyordur aparatla fakat pahalı geldiği için ben almadım.

  • @MoÇü bende Hama var, yukarıda yazmıştım ama çok yazınca araya kaynadı herhalde İşi görüyor ama ben bunu alalı çok zaman oldu, yeni ürünlerin hepsi en az bunun kadar iyidir diye düşünüyorum.

    @yukos Reddit’te okudum bahsettiğiniz çözümü. Steam’e ekleyince düzgün çalıştı harbiden, Origin’i eklemek aklıma gelmemişti denerim. Bluetooth bağlantıyla ilk kez oynamak da garip hissettirdi sanırım biraz. Kablosuz adaptörü kesin alırım ancak çakma bir şey mi alayım orijinal ürün mü henüz karar vermedim.

    Tek sorun beyaz kumandanın basmayan düğmesi kaldı. Paylaştığım çözüm videosu 500 bine yakın izlenmiş. Altta o şekilde sorunu çözdüğünü söyleyen tonla yorum var. Microsoft gibi bir marka kalite-kontrolü adam gibi yapıp çıkarsa olmuyor mu şu ürünleri anlamıyorum gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Anladım. Bakalım elime ulaşsın dener onun hakkında da yazarım buraya.

  • @Robinson Crusoe Acelesi yoksa microsoft garantisi gayet güzel çalışıyor evden gelip kurye alıyor yenisi yine kargoyla gönderiliyor bence hiç uğraşma yolla garantiye, hem paylaştığın videoda ki kontrolcü eski nesil belki sorunu çözmez. aparatı alacaksan bence pahalı ama orjinal olanı al microsoftun yansanayi ürünleri çok verimli değil

  • yukos kullanıcısına yanıt

    Hem eski nesil hem yenilenmiş versiyon. Nasıl yenilenmiş dersen. Videoda görünen beyaz kontrölcünün bir kısmında siyah kısımlar var.

    Normal versiyonunda o kısımlarda beyaz. Yenilenmiş versiyonunda siyah renk. Nereden biliyorsun dersen 1 haftadır ne alsam diye bakınırken bu tasarımda olanların hepsinin adının sonunda yenilenmiş yazıyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukos kullanıcısına yanıt

    Siz deneyimlediniz anladığım kadarıyla? Bahsettiğiniz şekilde içime baştan sinmeyen bu ürünü değiştirmek isterim tabi ki.


    Microsoft Xbox Wireless Controller(9. Nesil)

    Servis talep sayfasındaki şu ifade biraz kafa karıştırıcı. Şikayetvar sitesinde farklı renkte, kasası hasarlı, arızalı vs. ürünler gönderdiklerini ve geri eski cihazı istediklerinde talebin kabul görmediğini yazanlar var. Şu günler biraz yoğun ama önce Vatan'la sonra Microsoft'la görüşüp bu hafta içi sorunu çözmeye çalışacağım.


    Bu arada neredeyse eşdeğer 2 ürün almama rağmen neden garanti süreleri 2 ay farklı? O da can sıkıcı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Kasım 2021; 10:43:56 >




  • Dün teslim edilmesi gerekirken edilmeyince daha fazla gecikme olmasın diye Ubs Kargoya gidip şubeden teslim aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.