Yaşadığım sorunlar koyu yazılı kısımda başlıyor. 8-9 senedir memnuniyetle kullandığım kablosuz 360 gamepad'lerim var 2 adet. Arada telefon ya da surface ile bağlamak istiyorum ancak telefonda sadece bluetooth destekleniyor(sanırım) Surface'e de cimri Microsoft tek bir USB koymuş, Xbox kolu bağlarsam yer kalmıyor. Neyse, sonuçta sadece bunlar değil tabi, PC üzerinde sorunsuz kullanıyorum senelerdir. Biraz daha güncel bir gamepad almak için piyasayı takip ediyordum ve Vatan Bilgisayar üzerinde güzel bir indirim olunca(699 TL) 1 siyah 1 beyaz 2 tane başlıkta belirttiğim 9. nesil ürünü aldım. https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-wireless-oyun-kumanda-beyaz.html https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-wireless-oyun-kumanda-siyah.html Ürünler biraz gecikmeli de olsa kapalı kutu olarak ulaştılar elime, Xbox gamepass hediyesi geldi 14 günlük ikisiyle de hoş bir detay olarak. Serial ile hesabıma kaydettiğimde biri Ağustos biri Ekim 2023'e kadar garanti kapsamında görünüyor. Kutuyu açınca ürün kalitesi, tuşların basma hissi hayal kırıklığı yarattı, sanki işportacıdan Çin malı bilinmedik bir ürün almış gibi hissettim. 360'ın kalitesi çok daha iyiydi. Stick'leri ne akla hizmet bu kadar sivri köşeli yaptılar anlamadım, uzun süre oynanışta illa ki parmakları acıtacaktır. Ergonomik olarak da 360'ı daha başarılı buluyorum, daha iriydi ancak ele çok daha iyi oturuyordu. Ama bu kendi fikrim; kumandayı tutuşa, elin büyüklüğüne, oynayış şekline göre değişir görüşler. Neyse, 360'ı aldığımda bir de Wireless Receiver aldım, taktım ve kullanıyorum o günden beri. Bu üründe de aynısının olacağını düşündüm ama saatlerdir uğraşsam da düzgün çalıştırmayı başaramadım. 360'ın kablosuz alıcı cihazı uyumsuz olduğu için kumandaları hem Surface hem de PC'me kablolu ve bluetooth ile bağladım. Beyaz olanda RB butonu sıkı bastırmadıkça çalışmıyor. Siyah olandaysa Bluetooth ile bağlantıda butonlar 2 kez basılıyor. Neyse ki elimde 2 tane kumanda ve bilgisayar var da karşılaştırma yapabiliyorum. Oyun denemesini halihazırda PC'de FIFA 18 kuruluydu onunla yaptım, bir de Microsoft üzerinden Game Controller Tester ve Xbox Accessories yazılımlarını indirip kullandım. İlk olarak Xbox Accessories yazılımını indirerek iki cihazı da firmware update yaptım. Beyaz olanın sorunu biraz daha basit sanki. Şu videoda eleman içini açıp bir bant yapıştırarak kolayca çözüyor gibi. ![]() Hey everyone. Today, I've brought to you a unique type of a video. I normally don't do videos regarding repairing items but since I really enjoy playing FIFA using my xbox one controller, I decided to make this video. Sometimes, you may feel that your bumper buttons do not register in the game. These buttons are the rb/lb buttons on your xbox gamepad. Blowing the cavity formed when a button is pressed did not solve my problem most likely because no dust was present. You may want to try out my way of fixing this problem if your switch functions properly but the buttons yet don't register. Hence, today I have a video for you on how to fix the LB/RB buttons not registering.
I would like to let you know that I have tried this method before and it worked for me so I am very confident that if you end up having the similar problem as me, you should be able to solve this problem! just remember that this fix works only for the situation where your LB/RB buttons require hard press to register.
Do not spend cash on another controller, just fix it! https://www.youtube.com/watch?v=1Oh5JJlMSmISiyah olanın sorunuyla ilgili bir çözüm bulamadım. Kabloluda düzgün çalışırken bluetooth ile bağlayınca çift basıyor. Bilgisayarda Hama marka bir bluetooth adaptör kullanıyorum(BT 4 ya da 4.1), aynı şekilde beyazı bağlayınca bir problem yok(RB tuşu hariç, o sorun hem kablolu hem kablosuz devam ediyor). Neyse, detaylı anlatmak için uzattım ama deneyimi olanlardan bilgi ve fikir rica ediyorum. İade etmek istemiyorum indirimli fiyattan aldığım için ancak gerekirse onu da değerlendireceğim. Değişim için Vatan şubesine gitmem gerekiyor bana oldukça uzak, defalarca gidersem bir anlamı olmayacak. Daha önce Vatan Bilgisayar ile benzer deneyimi olan var mı? Ne kadar hızlı çözüm sunuyorlar? Merter'deki yerlerine gidebilirim gerekirse. 10 sene önce bir sorun yaşadığımda iade konusunda sorun çıkarmamışlardı ancak son zamanlarda daha problemli gibi Vatan'ı boşverip direk Microsoft ile sorunu çözeyim desem sitelerinde değişim yapacaklarını ancak yerine onarım görmüş bir cihaz vereceklerini açık açık yazmışlar. Şikayetvar sitesinde rengi farklı, kasasında yanık vs. hasarlar olan ürünler verdiklerini yazmışlar, gözüm korktu açıkçası. Son olarak da kendim çözmeye çalışabilirim. Daha önce benzer sorunlar deneyimleyen varsa tavsiyelere açığım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Kasım 2021; 13:25:37 > |