Son kullanıcı demek sadece internet surfü yapmaktan geçmiyor. Uygulama destekleri çok zayıf yada yok. Oyun oynamak kanser çünkü çoğu oyunun desteği yok. Bu nasıl son kullanıcıya uygun kusura bakmayın ama? Son kullanıcı için en iyi haliyle bir linux deployu, windowsun 1000'de biri olamaz. Ha linux çok daha güvenli bir platform windowsa göre. Windowstan daha stabil sunucu altyapısı var ve hacking vb alanlarda çok daha iyi. |
Microsoft, Windows’un 400 milyon kullanıcı kaybettiğini açıkladı (4. sayfa)

-
-
Enterprise tarafı da macOS'e geçse asıl darbeyi alacak ama legacy sistemler yüzünden Windows'a devam ediyorlar. İş bilgisayarımın şarjı üç saat anca dayanıyor. Üstelik uyku modunda çantama koydum. Eve geldiğimde ateş almasına ramak kalmış.
-
400 milyon insan daha kurtulmuş
-
Alıntı
metni:Oyun oynamak kanser çünkü çoğu oyunun desteği yok. Kusura bakmayın ama sizin Linux'tan haberiniz yok. Yazdığınız şeyler sağdan soldan okuduğunuz yalan yanlış bilgilerden ibaret. Steam artık Linux'u destekliyor. Hatta Windows'tan sonraki en geniş oyun skalasına sahip platform şu an Linux. Sadece anti-cheat gerektiren birkaç oyunun desteği yok o kadar.
Ofis uygulaması olarak LibreOffice her işimi görüyor. Adobe PS yerine GIMP var. AutoCAD yerine FreeCAD var. Nasıl uygulama yok pardon? Üstelik bunlar öyle alelade yazılımlar değil. Hele de GIMP açık kaynaklı olmasına rağmen şaşırtıcı derecede kaliteli bir yazılım. Ha derseniz ki Microsoft Office, Adobe PS, AutoCAD gibi yazılımlar benim için şart o zaman Windows kullanırsınız. Ama Linux'ta asla alternatifsiz değilsiniz. Bir tek müzik stüdyolarını bu konuda es geçerim ki o konuda bırakın Linux'u Windows bile yetersizdir. macOS bu konuda rakipsizdir. Profesyonel müzik stüdyolarının hiçbirinde Linux ve Windows göremezsiniz. Hepsi macOS kullanır. Son olarak son kullanıcıdan kastım günlük kullanıcılardır. Render alan, PS kullanan, 3D modelleme ve çizim yapan kişiler son kullanıcıdan ziyade profesyonel kullanıcı sınıfına giriyor. Günlük kullanıcının bu tarz yazılımlarla işi olmaz. Siz Windows ile büyüyüp Windows ile ölebilirsiniz. Ben de Windows ile büyüdüm ama Windows ile ölmeyeceğim. Farklı deneyimlere ve yeniliklere açık olmak gerek.
-
Son dediğiniz sıkıntıdan muzdarip milyonlar var hocam. Sebebi Connected Modern Standby özelliğinin emri vaki yapması. Hattâ Youtube'da "Y*rak Gibi Notebook" diye ararsanız Onur Babacan'ı da fenomen edip milyon tık almış bir sorundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Temmuz 2025; 0:19:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
optimizasyon konusu halledilirse linux tadından yenmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onlardan biri de benim, 30 yıllık Windows (Pentium 200 MMX bilgisayarımda Win95 ile başlamıştım) serüvenimi sonlandırıp Linux'a geçtim. Oyunlarda hiç bir problem yok. Muhteşem bir sistem.
Ha yine de dual boot olarak Windows bir köşede duruyor, kontrolüm dışında bir ihtiyacım olursa diye (iş vs)
-
- Windows destekli oyunlar: Steam'deki neredeyse tüm oyunlar (100.000+).
- Linux destekli oyunlar: Doğrudan desteklenen + Proton ile çalışanlar dahil 10.000
Win 11 yanına nobara steam kurdum. Benim 10000 oyunumun 5000 tanesini destekledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozbursa2 -- 20 Temmuz 2025; 13:34:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X