Şimdi Ara

Microsoft: Windows 11 24H2 sürümü herkes için indirilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft: Windows 11 24H2 sürümü herkes için indirilebilir
    Microsoft, Windows 11 24H2 sürümünü geçen yılın Ekim ayında yayınladı. Windows 11 2024 güncelleştirmesi, Dosya Gezgini'nde yeni özellikler, Telefon Bağlantısı ve Güç Ayarları arayüzüyle güncellenmiş Başlat menüsü, görüntülü görüşmeye yönelik iyileştirmeler ve yapay zeka ile ilgili birçok değişiklikle geldi. Güncellemenin kullanıcılara kademeli olarak dağıtılması amaçlanmış olsa da, bitmek bilmeyen çeşitli hatalar nedeniyle süreç karmaşık hal aldı, bazı cihazlarda durduruldu.

Ayrıca Bkz.Microsoft açıkladı: Windows 11 neden Windows 10'dan daha iyi?

Microsoft'a göre önemli bir sorun kalmadı!

Windows 11 24H2'nin resmi olarak yayınlanmasının üzerinden altı aydan fazla zaman geçti ancak Microsoft hala tüm sorunları düzeltemedi. Ancak, kullanıcıların şikayet ettiği sorunlar Microsoft nezdinde çok önemli olmasa gerek ki, Windows 11 24H2 artık uyumlu tüm PC’ler için indirilebilir durumda.

Windows Update aracılığıyla indirilebiliyor

Windows 10 veya Windows 11'in önceki bir sürümünü kullanıyorsanız, Ayarlar - Windows Update'e gidin ve güncellemeleri kontrol edin. Microsoft, cihazınız güncelleme için hazırsa Windows 11, sürüm 24H2'yi İndir ve Yükle seçeneğini göreceksiniz diyor. Microsoft ayrıca BT tarafından yönetilmeyen Windows 11 cihazları için otomatik güncellemeleri başlatıyor. BT departmanları tarafından yönetilmeyen Windows 11 Home/Pro sürüm 23H2 ve 22H2’yi çalıştıran cihazlar Windows 11 24H2 güncellemesini otomatik olarak alacak.

Kaynak:https://windowsreport.com/windows-11-24h2-now-broadly-available-but-there-is-a-catch/

• H güncellemelerini OTA üzerinden kurmak sağlıklı bir yöntem değil. ISO dosyasını indirip temiz bir format ile kurmak gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben, W 11'in hiç kurulmaması gerektiğini düşünüyorum. Ara yüz berbat, XP'den beri düzeltilmeyen bazı hatalar hala devam ediyor. Ayarlar menüsü eskisinden daha da beter ve karışık. Neredeyse hiç ayar yapılamaz hale getirmişler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 3 Mayıs 2025; 18:41:56 >
  • geçen sene sürümünü bu sene verebildiler, ki eminim hâlâ bir ton bug vardır

• Bağlam menüsü garabet; belki marka, model veya dizüstü olması ile ilgilidir ama 2 NVMe disk takıldığında donma, yavaşlama gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Şifreleme, keza benzer durumlara neden olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 3 Mayıs 2025; 18:57:05 >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Ben aslında Windows’un kurulmaması gerektiğini düşünüyorum. Linux’a geçtim kafa rahat. Windows kullanıcıları için söylemiştim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Linux'un daha basitleştirilmiş ve kod yazılmadan kullanılan hali olsa onu kullanmayı kesinlikle düşünürüm.Ama şimdiki hali biraz karmaşık ve zor gibi.Linux Mint gibi dağıtımlar kodsuz baya iş yaptırıyor ama yine de zerre kod girmek istemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar. Doğrudur aradan uzun zaman geçti. Jolla zaten küçük bir oluşum olduğu için masaüstü bir dağıtım için yeterli kaynak ve zamanları olduklarını sanmıyorum. Bunlar ciddi emek isteyen işler. Mobil dünyada gerçek Linux’u göremedik maalesef. Piyasa Android gibi çakma Linuxlara kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 3 Mayıs 2025; 20:35:27 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Aynen dostum,malesef.Mobil dünyada gerçek Linux'lar Maemo ve Meego idi.

Seninle Nokia Lumia 1020,Nokia N8ve Nokia N9 gibi konularda konuşmuştuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cad ve oyunlar linuzda olsa kimse bakmaz zaten

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    İkisinin arasında ne fark var keşke şuna da bir açıklık getirseniz? Telefonda 2 işletim sistemi de dahil olmak üzere windowsun her sürümü formatsız hep ota güncellemeleriyle yükledim bugüne kadar gözle görülür bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Su XPden beri devam eden hatalardan bahseder misin rica etsem?

• VaporWave kullanıcısına yanıt
    bildikleri icin konusmuyorlar kardes agizlari oldugu icin konusuyorlar.

Eski sürümde bir hata varsa ve yeni sürümde bu hata giderildiyse OTA üzerinden geçtiğinizde o hata düzelmiyor. Bu yüzden temiz kurulum öneriliyor.

Birkaç boş yazan da aklınca laf çarpıyor. Biz burada konuşmuyoruz yazıyoruz. Konuşmak ağızla olur parmakla değil. Daha bunu idrak edemeyenler varmış.

Fakat yanlış biliyorsun.

Temiz kurulum pratik olmayan bir kullanıcı için birçok risk barındırır, veri kaybı muhtemel, çökme muhtemel, zaman en önemlisi zaman israfı muhtemel. Zaten paket güncelleme vererek bile çoğu hatayı anında düzeltebilirsin. OTA salağa laf anlatmak gibi bir şeydir amiyane tabirle.

Appleın yetkili servislerinden birinde çalışırken ayda onlarca insan itunestan güncelledim de icloud şifremi unutmuştum şimdi hiç açamıyorum diye zırlamaya geliyodu. Faturası olmayanlar zaten iptal de, faturası olanlarda açılana kadar günlerce bekliyordu. Çünkü direkt california hallediyordu o işi. (Buraya bir edit yazayım. Android veya ios farketmeksizin telefonu uzun süre otadan güncellemeyince veya birkaç ana üst sürüme güncelleme yaptığınızda telefon çöküp sıfırlanıyordu. Androidde de öyle olabilir pek emin değilim.)

O yüzden ana sürüm güncellemelerini yapmıyorum ya ben stabilim moruqlamayın. Balık yağı tüketin.

Ota hatayı veya eski çekirdeği temizler sonra yükler, üstüne yazmaz yani. Bellekten ve veriden de tasarruf eder aynı zamanda.

Her neyse Allah yar ve yardımcımız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaporWave -- 4 Mayıs 2025; 8:11:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben durumu kullanıcı nezdinde değerlendirmedim. İşletim sistemi nezdinde oluşan hatalar olarak değerlendirdim. Hesap şifresiymiş, veri kaybıymış bunlar kullanıcı hataları işletim sistemiyle alakalı kavramlar değil. Şifresini unutması sistem hatası değildir.

Ayrıca iPhone’da yaşadığım bir sorunu söyleyeyim o zaman. Zamanında bir uygulama kurmuştum telefona sonra kaldırdım. Fakat uygulama kaldırılmasına rağmen hata oluştu ve simgesi menüde kaldı. Üzerine gelen iOS güncellemelerini OTA üzerinden kurduğumda da gitmemişti. Yani o hata güncelleme yapsam da yeni sistemde görünüyordu. En son temiz kurulum yaptığımda o hatadan kurtulmuştum. Bu tüm sistemler için geçerlidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.