Şimdi Ara

Microsoft, ARM bilgisayarlar için resmi Windows 11 ISO'yu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, ARM bilgisayarlar için resmi Windows 11 ISO'yu yayınladı
    Microsoft, Qualcomm Snapdragon X Elite'in piyasaya çıkmasından aylar sonra nihayet ARM tabanlı sistemler için Windows 11 ISO'yu yayınladı. Windows'u ARM işlemcili cihazlarda çalıştırmak için birçok geçici çözüm olsa da, Microsoft'un resmi derlemesi tüketiciler için sorunsuz ve kolay bir yükleme deneyimi sağlıyor.

Daha önce Windows 11'in ARM sürümünü yüklemek için kullanıcıların Windows Insider Programı'na kaydolmaları ve zahmetli aşamalardan geçmeleri gerekiyordu. Dolayısıyla, Snapdragon X Elite işlemcileriyle gittikçe popüler hale gelen ARM tabanlı Windows bilgisayarlar için Windows'un resmi sürümünün yayınlanmasının artık zamanı gelmişti.

ARM bilgisayarlara Windows 11 nasıl yüklenir?

Artık Microsoft'un web sitesinden buradaki linke tıklayarak ARM için Windows 11 ISO'yu indirebilirsiniz. 5 GB'ın biraz üzerinde olan dosya ile USB yükleme diski veya sanal makine oluşturabilirsiniz. Yükleme prosedürü x86 tabanlı sistemlerle benzer. Rufus programı kullanılarak ISO dosyasıyla USB bellek üzerinde ön yükleme diski oluşturabilirsiniz. Bunun için Windows 11 nasıl yüklenir rehberimize göz atabilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Windows 11 nasıl indirilir ve yüklenir? (Ücretsiz tüm yöntemler)

Bu yolla Snapdragon X Elite donanımlı sistemlere sorunsuz olarak Windows yüklenebiliyor ancak belirli üreticiye özgü sürücüleri manuel olarak yüklemeniz gerekebilir. Eski Snapdragon işlemcilere sahip cihazlar için ise, üreticilerin sürücülerinin ISO dosyasına eklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde Windows kurulumunda sorunlar ortaya çıkıyor. Ayrıca Raspberry Pi 5 üzerinde yapılan denemede, şuan için Windows 11 ISO ile yükleme yapılamadığı belirtiliyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/software/operating-systems/microsoft-releases-official-windows-11-iso-for-arm-devices-extending-support-for-qualcomms-snapdragon-x-elite-processors#xenforo-comments-3860271

• Raspberry PI 5 üzerinde Windows 11 ARM... Kulağa hoş geliyor :)

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

Pı5 de herşey hoştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    onun o kadar gücü var mı? hepsini geçtim rasp 8gb değil miydi? o cücük makinede win11 gibi kaynak sömüren sistemi ne yapacaksınız?

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Maksat çalıştırabilmek, D.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu ISO'yu ARM işlemci çalıştıran diğer cihazlara yüklemeyi deneyenleri merakla takip edeceğim. Şöyle üst düzey bir Android tablete falan, aşırı merak ediyorum nasıl çalışacağını. Ve tabii ki ARM tabanlı Mac'ler, onlarda da muhakkak deneyen çıkacaktır.

• Acaba Mac üzerinde çalışıyor mu? Eğer öyle olursa süper bir şey olacağı kesin

• Windows on arm sürümleri UEFI standardı sistem istiyor.

Raspberry pi UEFI loader ile 8GB PI4 modeline Windows 10 kurmıuştum.

4 GB ram limiti vardı.

• darkhair kullanıcısına yanıt
    Apple M serisi işlemciler için Linux'u uyarlamışlardı - Asahi Linux. Büyük ihtimalle bu da olacaktır.

• Ne zaman windows arm raspery pi ve Orange pi destekler o zaman popüler hale gelir yoksa x elite book falan hikaye anca yüzde 5 pazar payları vardır. Özellikle x plus işlemcili laptoplarin 700 dolar altından satılmalar lazımdı.

Kendilerince kaymak tabakaya oynuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 15 Kasım 2024; 8:3:54 >
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt

Pi çöpleri desteklese ne olacak, İntel n100'lü mini pc'ler 4-5 bin liralara var kat ve kat daha iyi.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

M2'li Mac minim var bunu bekliyordum, çekmecemde Windows armı bekliyor. Sorunsuz çalıştığını görsem anında m4 Mac mini de alırım.

• Honor Pad 9 aldım Türkçe klavyeli harika bir cihaz. Çift işletim sistemi olsa Windows 11 kurulsa bilgisayar almaya gerek yok gerçekten. Çok inceledim acaba kurulabilir mi diye, sadece Xiomi pad 5 de sanırım driverlar var, kurulumu mevcut. Windwos'u anlamıyorum, bu tür cihazlara kurulsa acayip satarlar.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Steam deck’de macos çalıştıran bi ruh hastası vardı geçen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arm için ayrıca işletim sistemi keyi almaya gerek var mı yoksa eski key mac için de olur mu

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Rasbery kullanım alanı iot' de çok yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da... Windows ile Mac ne alaka, orayı anlayamadım. Bir gün belki Windows kullanmak mümkün olur diye mi Mac aldınız nedir? Yani, neden Mac?

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt

Mac içinde sanal makine ile gayet iyi çalışıyor. ARM dan ARM a olduğu için neredeyse native gibi.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Aynen öyle oldu, Imac 5k var zaten Windows kurulu, eskidi, süper sessiz bilgisayar arayışındaydım, en ucuz modelini aldım, Windows belki gelir, ya da Mac os'a tahammül ederim dedim edemedim, çekmeceye attım, sadece yılda 1-2 ay yazlıkta kullanıyorum.

• Yakın zamanda parallel desktop satın almıştım. Boşa mı gitti yani ;(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.