Şimdi Ara

Windows 11, Microsoft hesabı ve internet olmadan kurulamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11, Microsoft hesabı ve internet olmadan kurulamayacak
    Microsoft, kullanıcıların Windows 11 kurulumunda bazı kısıtlamaları atlamak için kullandığı popüler oobe\bypassnro komutunu zaten engellemişti. Şimdi şirket, uygulamayı daha sert hale getirdi. En son Windows 11 önizleme sürümlerinde, Microsoft Hesabı olmadan Windows 11'i yüklemek çok daha zor hale geldi.

Ayrıca Bkz.Windows 11 25H2 güncellemesi yayınlandı: Yenilik yok!

Microsoft, daha önce kullanıcıların yerel hesapları kullanmasını sorun etmiyordu. Windows 10'un ilk kurulumunda yerel profiller için özel bir düğme bile bulunuyordu. Microsoft, Windows 11’de yerel profil kullanmanın bilgisayarın kullanıma tam olarak hazırlanmamış kalmasına neden olduğunu iddia ediyor. Açıklaması ise şu yönde:

“Windows kurulum deneyiminde (OOBE) yerel hesap oluşturmak için bilinen mekanizmaları kaldırıyoruz. Bu mekanizmalar genellikle Microsoft hesabı kurulumunu atlamak için kullanılsa da, yanlışlıkla kritik kurulum ekranlarını atlayarak kullanıcıların tam olarak ayarlanmamış bir bilgisayar kullanmalarına neden olabiliyor. Kullanıcıların, cihazın doğru şekilde kurulduğundan emin olmak için kurulumu internet ve Microsoft hesabıyla tamamlamaları gerekiyor.”

Microsoft’a göre Windows 11 kurulumunda Microsoft hesabı yerine yerel hesabın kullanılması, bilgisayarın yanlış ayarlanması durumunu ortaya çıkarıyor. Microsoft, internetsiz ve Microsoft hesabı olmadan işletim sisteminin kurulmasını önermese de, engelleyen adımlar atsa da Windows topluluğu oldukça aktif ve Microsoft'un kısıtlamalarını aşmanın bir yolunu her zaman bulan meraklılar çıkıyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-makes-it-even-harder-to-install-windows-11-without-a-microsoft-account-or-internet/

• Alıntı

metni:
    yanlışlıkla kritik kurulum ekranlarını atlayarak kullanıcıların tam olarak ayarlanmamış bir bilgisayar kullanmalarına neden olabiliyor.

https://www.youtube.com/shorts/aGC4x3ISLqQ?app=desktop

Açıkca diyemiyor zavallılar verilerinizi hesabınızla ve kimliğinizle eşleştirmeniz lazım diye.

Windows 10 çıkmadan önce windows 10 son windows sürümü olacak demişlerdi. Doğru söylediler.

Windows 11 = Microsoft OS.

Bir süredir Linux'a geçmeyi değerlendiriyordum. Başta dual boot bir sistemle Win10 - Linux arasında geçiş yaparım. Alışana kadar aralıklarla Linux'a geçer, sorunla karşılaştığımda Win10'a dönerim diyordum.

Aylardır sadece iki kez Win10'a geçtim. Bunlar da sorun yaşadığm için değil, bir iki siteye login şifrelerimi unuttuğum ve kayıtlı haliyle windows'tan daha hızlı erişim sağlamak içindi.

Kısacası Windows'un yapıp Linux'un yapamadığı, hatta iddia ediyorum çok daha iyi yapamadığı hiç bir işe denk gelmedim.

İki tane istisna sayıyorum:
    1. Adobe:
    Profesyonel olarak iş yapıyorsanız ve kurgu dışında 2-3 adet programı bütünleşik kullanmak zorundaysanız dual boot olarak Win10'u sisteminizde tutun.

2. Anti-cheat gerektiren 2-3 tane popüler oyun var. Başta Call of Duty olmak üzere bu oyunları oynayacaksanız Win10'u güvenlik yaması olmasa da sisteminizde tutun ve dual boot olarak bir süre devam edin. Çok endişe ediyorsanız da o sistemde bankacılık işlemi yapmayıverin ve hassas işlerinizi Linux'ta güven içinde yapın.

Kaldı ki kernel seviyesinde erişim verdiğiniz bu oyunlar bir şey yanlış gittiğinde (ki eninde sonunda gidecek) sisteminiz ve mahremiyetinize çok büyük zarar verecek. Bana sorarsanız bu oyunların daha ideal bir çözüm yerine erişim istemeleri etik olarak onları boykot etmeniz için yeterli bir sebep. Ancak günümüz jenerasyonunun prensiplerden yoksun, tüketim odaklı yaşam biçimini değerlendirince herkesin bu hassasiyetlere ve farkındalığa sahip olmasını beklemenin zor olduğunu kabul ediyorum.

Bunlar bir yana, öncelikle trendleri, dip dalgayı görmeye çalışın. Bu son aylardaki Linux furyası öncekiler gibi geçici bir heves değil. Linux her zamankinden daha stabil, daha güçlü, daha uyumlu. Yakında Linux'a geçişlerin bir salgın boyutuna geleceğini garanti ediyorum. Linux'ta oyunlar daha akıcı. Masaüstü deneyimi muhteşem. Geçtikten sonra "neden daha önce geçmemişim" diye kendinizi sorgulayacaksınız.
    MS'un bu hamlesini tebrik ediyorum harika bir adım olmuş, daha sıkılaştırıp iyice suyunu sıkmasını bekliyorum, insanların temel bilgisayar ihtiyacını görmek için MS Windows dışından alternatifi olduğunu görmesi için ne olması lazımsa onun olmasını diliyorum..
    MS gibi tekel bir firmanın bu hamlelerini ölçerek yapmış olduğu bir gerçek, bu hamleye girişmelerinin altı boş bir hamle olmadığını söyleyebilirim çünkü tüketici uyuşturucu bağımlısı gibi firmalara kul köle olma eğiliminde, ihtiyacı olmayan donanımı alıp üzerine kendisine kötü gözle bakan saygısı olmayan firmaların yazılımını alternatifsiz sanıp kullanması firmaları böyle umarsız olmaya itiyor.. tüketici iki tıkla halletme derdinde sıfır emek sarfedip gerekirse kopya kullanırım diye kendisini kandırıyorsa da aslında sistemin içine girip köle oluyor...

Bu hamle oldumu kısa bir süreliğine Windows 11 yerine windows 10 kullanın, alternatifler için araştırın linux türevlerini ücretsiz sanallaştırma yazılımlarıyla deneyin. sisteminize kurun kullanın.
  • bıktık kurulurken kullanırken outlook hotmail isteyen windowslardan , saçmalık bu.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • pc işletim sisteminde yıllardır tekel oldular ve iyice -Anadolu'nun deyimiyle- "gemi azıya alıyorlar" yani azıyorlar.
    başka alternatif ve çare de yok.

• rufussss çözersin sen bu işi..!

• İşte bu yüzden bile modifiye Windows candır.

• Alıntı

metni:
    yanlışlıkla kritik kurulum ekranlarını atlayarak kullanıcıların tam olarak ayarlanmamış bir bilgisayar kullanmalarına neden olabiliyor.

https://www.youtube.com/shorts/aGC4x3ISLqQ?app=desktop

Açıkca diyemiyor zavallılar verilerinizi hesabınızla ve kimliğinizle eşleştirmeniz lazım diye.

Windows 10 çıkmadan önce windows 10 son windows sürümü olacak demişlerdi. Doğru söylediler.

Windows 11 = Microsoft OS.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aman sakın insanların hayatlarını kolaylaştırmak için bir şey yapmayın. Şunların tekel olmadığı günleri görebilecek miyiz acaba.

• Kudurdukça kudurdu namussuz!

• sizi internete zorladığı anda Shift + F10 tuşlarına basın (fn tuşu varsa ona dikkat edin)

daha sonra ekranda cmd açılmış olacak. şu komutu girip enter yapın:
    start ms-cxh:localonly

ve artık internet olmadan yerel hesapla yola devam.

• En pahali urunleri visual studio ve Sql server internette catir catir crackli dolanirken windowsta ancak ev kullanicilarini zorlarlar. Biraz kafasi calisan adam gider bir sekilde asmanin yolunu bulur.

• "Rufus" bir yolunu bulur...

• Herkes Microsoft' a kızmışta telefonda da öyle. Hesapsız açarsanız mağazadan bir şey indiremezsiniz. Kısaca bir işe yaramaz hesapsız açılış. Telefon, bilgisayar kişisel eşyalardır. Hesabınız ile bazı bilgileriniz eşlenmesi gayet normal

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• daha dun format atmak zorunda kaldım d diskini bitlocker yapmış 48 şifreyi nereden bulacam ben rufus ile kurdum birde.

BITFENİX PRODIGY I GIGABYTE GA-AB350N-GAMING WIFI I RYZEN 7 3700X IMasterLiquid ML240L RGBI 16Gb DDR4 HYPERX PREDATOR RGB I SAMSUNG 960 EVO 250GB I 3TB WD GREEN I SENHEISER RS-170 IANKER Q10 BLUETOOTH KULAKLIK I LOGITECH PRO9000 I LOGITECH F710 X2 I A4 TECH BLOODY R8 I SEASONIC X 850 GOLD
  • win 11 'i gözlem ve veri vampiri çekirdek yazılımlarla tutmak için vahşi tekelliğini konuşturuyor microsoft. konuya yazan bir arkadaşın söylediği gibi; avrupa birliği el atmadıkça esneklik sunmazlar.

microsoft 'un, xp ve win 7 'de de hantallık oluşturan bileşenleri bulunuyordu, derleme programlar ile bunları kaldırıp kişisel düzenli kalıplar yapılabiliyordu.
    win 10 'dan sonra işler değişti, 22h2 tıka basa dolu, bileşen kaldırsanız da yine hantal çalışıyor, sadece yüksek donanım olunca pek hissedilmiyor gibi ancak bir yerden açık veriyor ve anlıyorsunuz arkaplanda işler döndüğünü.
    win xp 'den sonra çıkan tüm sürümler asalak gibi çalışıyor, esnek ve kullanışlı değil.
    win 7 diyenler çıkabilir; üzgünüm o da asalak gibi çalışıyor, hiç biri XP (derlenmiş olan) gibi esnek ve tutarlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 7 Ekim 2025; 17:24:50 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.