Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.259
Cevap
79
Favori
217.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

head tracker cihazi falan degil web cam in kafandaki hareketlerini algilayarak simulatore uyarlayamasini saglayan bir yazilim . ucretsiz ama ugrasmadim cunku derin oyun oynayanlardan degilim . bana yuzeysel yetiyor . su oyunun cok ciddi derecede gercekci fizik ve efektleri olsa deger ama odun gibi haala fsx doneminden kalma inisler avionik hatalari .. ve 1060 gtx gibi bir kart bile yetmiyor . kusursuz gercekci detaylar ve akici oyun icin en assagi 3000 serisi kart lazim . 4000 lerle gercekten gercekci , oyundan zevk aliyorsun

ciddi derecede ozel zevkin varsa pahali cozumler yerine yapabilirsin tabii , ben bu kadar masraf yapmam ama , elimdeki sartlarla zaten high da bile oynayamiyorum zevki alamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox da oynuyorum ancak vatsim-ivao, kontol ekipmanlari ve pmdg, fenix gibi study level ucaklar nedeniyle bilgisayar toplamaya karar verdim. Bununla birlikte minimum ne tur bir sistem toplayacagim hakkinda bir fikrim yok. Pc topladiktan sonra da VR alip onunla devam etmeyi planliyorum, heralde onun da getirecegi ek bir yuk olacaktir. Rtx 3080 ve 12-13. nesil i7 islemcili bir bilgisayar yeterli olur mu, yoksa islemcinin yanina rtx 4xxx serisini beklemekte fayda var mi? Orta vadede bir degisiklik yapmak istemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rtx4xxx serisi dlss 3 desteklediği için önü açık. Msfs de 1 fps bile önemli:p

• M@rvelous M kullanıcısına yanıt

hocam kokpit kurmak istersen "Saitek PC Pro Flight Switch Panel", "Saitek PC Pro Flight Multi Panel" ve "Saitek Pro Flight Radio Panel" üçünü birden sana 3500 e bırakırım. sıfır ayarında kutusunda. biraz oynadım sonra 3d printer ile kendi kokpitimi yapmaya başlayınca kutulayıp kaldırdım. baktım şimdi 3ü hepsiburadada 8100 tl.

bekleyebilirsen 40xx bekle dlss3 ciddi performans arttırıyor. bence işlemcin de AMD Ryzen 9 5900X gibi 12 çekirdek 24 threadlik bir işlemci olsun. multicore işlemci msfste önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 2 Kasım 2022; 22:59:52 >
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Yuksek ayarlarda 2k 30fps verdigi surece sorun yok benim icin. Sistem biraz uzun omurlu olsun ve fenix a320 gibi ucaklarla pek sikinti yasamayayim. Buraya kadar bahsettigim islemci ve ekran karti yeterli olur sanki de vr kismindan emin olamiyorum

• whoops W kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler teklifiniz icin, ben sistemi olabildigince sade tutmayi dusunuyorum. En fazla yer kaplayacak olan honeycomb bravo throttle olur heralde, plastik bir yoke yerine hotas warthog flight stick var aklimda da hayirlisi bakalim o is nasil olacak

4xxx serisinde 4070 i merak ediyorum ben de kartin piyasaya cikip buralara gelmesi surer heralde, su kasim ayinda parcalari toplasaydim fena olmazdi.

Bu arada DIY kokpit icin youtube da 'Heli Mech' kanalini oneririm, hatta buyuk ihtimalle siz gormussunuzdur ama gormeyen ve meraki olan varsa mutlaka kontrol etsin

• M@rvelous M kullanıcısına yanıt

o adam DIY Cockpitin efsanesidir :). DCS oynamayacaksan msfs için warthog fazla olur bence. Gerçi olay biraz da oyunda ne tür uçak kullanacağına bağlı. ben daha çok icon A-5, JMB VL-3 gibi light-sport uçakları kullanmayı seviyorum çünkü alçak irtifada uçup etrafı seyretmeyi seviyorum. (zaten bunu yapmayacaksan bence simulasyon olarak MSFS'ten daha iyi alternatifler var. ). light-sport tarzı uçaklarda olay basit logitech 3d yetiyor ancak honeycomb alacaksan en az cessna caravan falan kullanacaksın ki burada radio, auto pilot, yaklaşma teknolojileri falan işin içine giriyor. Oyun içi bunları ayarlamak zor bir hale geliyor. Gamepad oyun gibi hissettiriyor ama yoke falan kullanmaya başladın mı işin içine gerçekçilik hissi giriyor ve o hissi aldığında iş homemade kokpite kadar gidiyor :).

ben mesela 3d printer ile yoke, rudder pedal ve radio ve autopilot dahil paneli yaptıktan sonra tamam dedim daha fazla uğraşamam emekli olduktan sonra vakit olursa belki :). ama oyunlarda görsele önem veririm alttaki gibi bir şey yaptım

hakan T.youtube
    Ambilight & msfs
    https://www.youtube.com/watch?v=TmbZ73bMgQQ

• Arkadaşlar biliyorsunuz bu cuma günü ücretsiz 40.yıl eklentisi geliyor ve ben buradaki 2 helikopteri çok bekliyorum. Konsolda işler pc gibi ilerlemiyor, mod yok gibi bişey ama yine de bu helikopterlerle insan taşıma görev yapma gibi eklentiler gelir mi. Boş boş gezmek bi yere kadar malum.

Not: xbox'ta başka helikopter simülasyonu tavsiyeniz varsa çok makbule geçer. Araştırdım bulamadım pek, olanlar çok arcade geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİGHTROD -- 9 Kasım 2022; 8:38:37 >
  • NİGHTROD kullanıcısına yanıt

Xbox'da maalesef özellikle uçak modu sıkıntısı var. SU11 ile WASM bekleniyordu ancak SU12 ye kaldı WASM ın gelmesi. pmdg vb uçakları ancak o zaman bekleyebiliriz.

Helikopter ile ilgili bahsettiğiniz görevlerin benzeri fsx'de vardı sanırım. Petrol platformuna inmeler vb. Muhtemelen msfs2020'ye de gelecektir diye düşünüyorum.

• Selamlar. Thrustmaster hotas one kullanıyorum pc’de. Daha önce xbox vardı o yüzden bunu almıştım. T.1600e geçmeye değer mi? Hotas one için throttle hissi baya kötü maalesef.

Ya da mesela şu set 3100 Hb’da

Thrustmaster Tca Officer Pack Airbus Edition Joystick Seti

Thrustmaster’ların hepsinde potansiyometre sorunu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 10 Kasım 2022; 14:9:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

Bu setin sadece joystick'i var bende ve manyetik alıcıları olduğu için teorik olarak herhangi bir potansiyometre sorunu olmaması lazım. Öte yandan gaz kolu modülünde ne tür alıcı kullanılmış bilmiyorum.

• FS 2020'yi son yayınlanan güncelleme SU 11 ile Xbox'da mahvetmişler. Menü geçişlerinde kasmalar başladı, grafikler ciddi ölçüde downgrade edilmiş özellikle zemin dokusu. Bu durumdan kaynaklı sıkayetleri yabancı forumlarda sık sık görüyorum zaten. Asobo her yayınlanan güncelleme ile mutlaka birseyleri bozmayı basarıyor.

Bunun dısında 29GB'lık SU 11 ile oyunun boyutu içerik yöneticisindeki dünya güncellemeleri ile birlikte 250 GB'ı buldu. XBOX Series S'de X'de depolama açısından günümüz sartlarında yetersiz. Yayınlanan her güncelleme ile sim'in boyutu şışecekse işimiz var.

• oyunda force feed back desteği var mı ?

• selamlar. zamanında alıp kendi kokpitimi yapınca kutulayıp kaldırdığım saitek radio panel multipanel ve switch paneli üçünü birden 3000 liraya bırakacağım ilgilenen olursa pm atabilir.

• Hocam sorma , berbat etmişler. youtube videolarında sorduğumda server kaynaklı olduğunu söylediler ancak uçulacak gibi değil. sanırım çok yoğundu serverler. yeryüzü dokusu berbat durumda. ayrıca content manager gözükmüyor. installed ları seçseniz de boş. update availableleri da sectiğiniz hiçbir şey gelmiyor.

ayrıca stutterler başlamış tam touchdown sırasında. umarım server kaynaklıdır zemin dokusundaki sorun. aksi halde uçulacak gibi değil.

• md11 M kullanıcısına yanıt

Evet anlık takılmalar da başladı. Ama yeryüzü dokusu FSX'e dönmüş resmen. Server kaynaklı olduğunu da pek zannetmiyorum konsollara özel bir downgrade söz konusu mutemelen çünkü FS 2020 PC'de de yüklü böyle bir problemle birkez olsun karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 14 Kasım 2022; 11:2:13 >
  • söylesinler biz de bilelim yani xbox desteği olmayacak diye. silip atacaz yani oyunu. ben sırf bu oyun için series x aldım. bütün zevki her şeyi kaçtı.

oynanacak gibi değil. ne yapmaya çalısıyorlar anlamak mümkün değil. Tam da 100mpbs ye geçtim her şey düzelmişti.

dediğiniz gibi PCde bu sorun yoksa xbox için bitti bu oyun. zaten bulanıktı yeryüzü kaplamaları. şimdi iyice berbat.

iki gün önce de standart sürümü kullanmama rağmen delux deki ucaklar açılıverdi birde. 787 ile uctum:) cidden saçmalıyorlar.

• md11 M kullanıcısına yanıt

Aynen öyle yabancı forumlardaki bunca şikayete rağmen bir açıklama yapma zahmetinde bile bulunmuyor Asobo.

Ben konsol üzerinde PC'ye göre daha stabil olduğu için PMDG 737 dısındaki uçuşlarımı Series S'de yapıyordum. WASM desteği ile PMDG gibi content'ler de gelirse tamamen Xbox'da uçmak gibi bir düsüncem de vardı. Ama malesef son güncellemeler ile saçmaladıkları için FS2020'yi tamamen kaldırdım. Zaten SS'in kullanıcıya sunulan depolama alanı 360GB civarında simülasyon 250GB'ı buldu daha da artacak bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 14 Kasım 2022; 12:31:1 >
  • arkadaşlar oyunu yeni aldım. önce antreman uçuşları ile kullanmayı öğrendim sonra dünya haritasında uçmak istediğimde hangi uçağı seçersem seçeyim bana volocopter isimli helikopteri veriyor. Yani ben herhangibir uçağı seçiyorum ama hiçbiri pistte gözükmüyor onların yerine volocopter gözüküyor vallahi ayar oldum uçak kullanamıyorum bu konuda bilgisi olan varmı yada bu problemi yaşayan varmı?

• Cagistus kullanıcısına yanıt
    World map ekranında sol üstten seçiyorsunuz di mi uçağı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.