< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (166. sayfa)

-
-
700fpm çok az. gaz kolu tırmanma modunda değil mi?
-
gaz CL konumunda hocam. dogru sanirim degil mi bu ?quote:
Orijinalden alıntı: GUERRA700fpm çok az. gaz kolu tırmanma modunda değil mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kendi istediği gibi çıksın irtifaya, karışmaya gerek yok bence.
-
bir sorum daha olacak :)
ILS aktif olmayan pistlerde, piste dogru yanasma acisini nereden buluyoruz acaba ?
oyunun baslangicta olusturdugu navlog’daki heading degerine gore gidersem; piste sacma bir acida variyorum. benim istedigim ayni ILS’de oldugu gibi uzaktan donerek duz bir yanasma icin gerekli aci degerleri.
bu degerleri ucus bilgisayari icinde ve navlog uzerinde goremedim.
quote:
Orijinalden alıntı: UyGaR___
arkadaslar, yukselme yaparken ucagim yeterli hizda yukselmiyor gibi geliyor.
mesela 10.000 ft’de kuleden 24.000’e cik bilgisi geliyor. ucak dakikada 700 ft ile falan devam ediyor yoluna.
ap acik, oto gaz acik, (CL) konumunda. a320 neo.
boyle olunca vertical speed control’den kendim giriyorum degeri mesela dakikada 1500 ft olarak, bu sefer de ucagin hizi dusmeye basliyor yukselme devam ederken.
atladigim bir sey var mi acaba yoksa bu olagan bir durum mu ?
konsol tarafindayim.Göstergedeki hız ile deniz seviyesindeki hız farklı. O yüzden hız düşebilir, ben genel olarak 230 civarı falan gidiyorum galiba 40000 feette. Yükseklik arttıkça hızı düşürün ki rahat rahat çıkabilsin uçak. Deniz seviyesindeki hızınız genelde yüksek oluyor zaten. Göstergelerdeki hız limitine yakın bir yere çekiyorum yükselme bitince de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
anladım hocam, teşekkür ederim. 👍quote:
Orijinalden alıntı: Batuhan ApatayGöstergedeki hız ile deniz seviyesindeki hız farklı. O yüzden hız düşebilir, ben genel olarak 230 civarı falan gidiyorum galiba 40000 feette. Yükseklik arttıkça hızı düşürün ki rahat rahat çıkabilsin uçak. Deniz seviyesindeki hızınız genelde yüksek oluyor zaten. Göstergelerdeki hız limitine yakın bir yere çekiyorum yükselme bitince de.
Alıntıları Göster
-
arkadaşlar bi cevap verecek olan yok mu ? özellikle bu yüksek hızlı uçakları sabit irtifada nasıl uçurabiliriz sürekli tırmanışa geçiyor xbox da oynuyorum bi yardım edin.
sol analogun üstüne bastığımda ekranda menüler çıktığı için sabitleniyor ama o zaman da uçağa yön veremiyorum haliyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 22 Eylül 2021; 13:36:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: neczer
arkadaşlar bi cevap verecek olan yok mu ? özellikle bu yüksek hızlı uçakları sabit irtifada nasıl uçurabiliriz sürekli tırmanışa geçiyor xbox da oynuyorum bi yardım edin.
sol analogun üstüne bastığımda ekranda menüler çıktığı için sabitleniyor ama o zaman da uçağa yön veremiyorum haliyle.uçak hızlandıkça irtifa kazanır, uçağın temel uçma prensibi bu zaten.
çok kabaca özetlemek gerekirse, hız x kanat alanı = kaldırma kuvveti
kalkıştan sonra "flaps" dediğimiz kanat elemanlarını topladığını varsayıyorum. "flaps" açmak kısaca kanatlardaki yüzey alanını artırır, yani kaldırma kuvveti artırır.
eğer otomatik pilot/sabit irtifa (altitude hold) kullanmıyorsan uçağın irtifasını sabit tutmak için uçağın burnunu aşağı doğru gitmesi için manevra yapman lazım.
bunu lövyeyi ileri iterek yapabilirsin veya "elevator trim" denilen elemanı kullanıp, lövyeyi kullanmadan, uçağı sürekli aşağı yönelmesini sağlayabilirsin.
DN = yani down (aşağı), uçağın burnunu aşağı yöneltir
TO = kalkış sırasındaki ideal trim aralığı
UP = yani up (yukarı), uçağın burnunu yukarı yöneltir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 23 Eylül 2021; 19:41:24 >
-
Merhaba Arkadaşlar,
Bende steam üzerinden indirmek üzereyim fakat deluxe ile premier deluxe arasında sadece uçak farkı mı var ?
Turkish Airlines uçakları ek bir yama olarak mı kuruluyor bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
Teşekkürler
-
Merhaba Xbox ile MFS nasıl oynanır joystick mi almam tavsiye edilir iiyi bir set up yapan var mı xbox için
-
Merhaba. Tüm Arkadaşlara iyi uçuşlar dilerim. Benim bilgisayarımda son güncelleme sonrası sürekli donma ve crash sorunu yaşıyorum. Acaba bilgisayarda mı yoksa sim de mi çözemedim. Tüm MSFS i kaldırıp tekrar kurdum ama sorun hala devam ediyor. Yaşayan arkadaşlar var mı??
-
-
Türk Hava Yolları xboxta yok galiba
-
Maalesf
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
uçağın aerodinamik yapısından dolayı havada kalma hızı vardır. (her uçak için internette bulabilirsin). hız bundan fazla ise yükselir az ise alçalır. iyice azalırsa da stall olur.
uçak hızlı giderken burnu ayarlamak için "elevator trim" i kullanabilirsin. hız artınca burnu aşağı indirebilirsin. biraz hızı biraz da bunu ayarlayarak burnu sabitleyebilirsin. aynı şekilde düşük hızlarda da burnu kaldırmaya yarar. bunu inişlerde de kullananlar var. aynı şekilde uçak yandan rüzgar yiyorsa rudder trim falan da var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: UyGaR___
arkadaslar, yukselme yaparken ucagim yeterli hizda yukselmiyor gibi geliyor.
mesela 10.000 ft’de kuleden 24.000’e cik bilgisi geliyor. ucak dakikada 700 ft ile falan devam ediyor yoluna.
ap acik, oto gaz acik, (CL) konumunda. a320 neo.
boyle olunca vertical speed control’den kendim giriyorum degeri mesela dakikada 1500 ft olarak, bu sefer de ucagin hizi dusmeye basliyor yukselme devam ederken.
atladigim bir sey var mi acaba yoksa bu olagan bir durum mu ?
konsol tarafindayim.V/S ile yükseliyorken A/T hangi modda çalışıyor? V/S arttırdığında hızını korumak istiyorsan daha fazla thrusta ihtiyacın var, çünkü pitch açın artıyor tırmanırken ve drag artıyor uçakta. Mesela A/T MCP Speed modu kullanarak, MCP panele girdiğin hızı tutturmayı sağlayabilirsin (a320 neo içinde böyle mi bilmiyorum, 737 için bu bilgi). İstediğin hızı 1500ft tırmanarak tutabilir mi uçak bilmiyorum, tutmasını istediğin hıza, uçağın ağırlığına, havanın sıcaklığına ve basıncına göre değişir bu durum.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X