Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (160. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
80
Favori
216.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kablosuz mouse la nasıl çalışıyor ki hocam. Ayar yapmak gerekiyormu otomatik mi tanıyor mausu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 9 Ağustos 2021; 16:2:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar uçağı kullanırken harita görme şansımız var mı ? Ya da durdurup bakma,mesela İstanbul havaalanından çıktım,Bebek’e gitmek istiyorum,bilmediğim şehirlerde bulamıyorum gitmek istediğim yerleri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O kadar detaylı bir haritası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IVAO Online LTFG-LTFM uçuşumdan bir kaç SS.

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]

• Egeozbaran kullanıcısına yanıt
    Oyunda öyle bir harita yok ben bunun için telefondan Google earth programını kullanıyorum ona göre gideceğim yerlere bakıyorum yön buluyorum

• Elma kullanıcısına yanıt
    İlk resimdeki harita nasıl oluşuyor hocam ben göremiyorum öyle bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

IVAO Online LTFG-LTFM uçuşumdan bir kaç SS.

Hocam bu görüntüler pc den galiba xbox ta Türk Hava Yollarını göremedim.

• @tigerman82 https://webeye.ivao.aero/ IVAOnun kendi online uçuş takip haritası sadece IVAOda uçanlar görülüyor.

@shinji mikami Aynen PCde uçuş yapıyorum XBOX için henüz livery çıkmamış olabilir ancak PCde uçanlar için link vereyim buradan indirebilirsiniz; https://flightsim.to/discover/Turkish%20Airlines

• ilk kez barcelona / ibiza arası low altitude ifr uçuş yaptım. başıma gelen ve neden olduğunu anlamadığım şeyleri yazmak istiyorum.
    kalkışı yaptıktan sonra navlog’u açıyorum, vfr üzerinden de takip ediyorum sıradaki noktayı. ap’a alıp heading değerlerini navlog’a göre, altitude değerlerini de asistanın önümde çıkardığı noktacıkta yazan ft değerine bakarak devamlı giriyorum.
    ama navlog ve asistanın önüme koyduğu noktacık 8.000 ft gösterirken, kule bana anons yapıyor 17.000 ft’e yüksel diye. bu anlamadığım birinci nokta :)

neyse, bu uçuşta kuleyi dinlemeyip navlog yönlendirmesine göre devam ettim. verilen heading değerini düzenli düzenli işleye işleye havaalanını karşımda gördüm. ama bana verdiği açılar ile piste 90 derece ile giriyorum nerede ise :) bunu görünce ap’u kapadım ve son navlog point’e manuel olarak vardıktan sonra; navlog’da olmayan iniş pattern’lerini nokta nokta göstermeye başladı simulasyon. bu durumda dedim ki ap yine açayım, kendi beni içine alır herhalde. yoo, öyle yapmadı, uçağı hanyadan aldı konyaya götürmeye başladı ap. 🙈

neyi atlayıp yanlış yaptığımı çok merak ediyorum. tekrar manuele alıp güç bela indirdim piste. güya ibiza’da tatil yapacaktık, inişteki maceradan zehir oldu tüm keyfim :)

not: uçak cessna citation cj4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 9 Ağustos 2021; 20:23:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• son büyük update ile PC versiyonunda çok ciddi grafik downgrade'i oldu . xbox'ta 4K60fps vaadini gerçekleştirmek için grafik detaylarını düşürmüşler. Tabi PC ile karşılaştırmalarda ciddi farklar olacağı için PC tarafını da xbox'a uydurmuşlar. ultra ayarlar eski grafiklerdeki mediumdan bile kötü. ultrada detaylar 200 e çekilmiş halde TAA ile eskiden ufukta bile tırtıklanma olmazken şimdi yakın mesafeler bile aa yokmuş gibi. ağaçlar pastel booya gibi olmuş. newyork'ta cache'lediğim bölgeler eskiden foto kalitesinde iken şimdi rezil durumda. indirdiğimiz cache datası da çalışmıyor :). şaka gibi herkes fps artışını konuşuyor ama bu iyileştirmeden değil aslında downgrade'te dolayı..

son poatch oyunda cpu corelarını verimli kullanma vaadi ile geldi ama baktığımda gpu %95 ike cpu %20'lerde. oyuna arduino falan alıp panel falan yapma moduna girmiştim ama son update'ten sonra açıkçası hevesim kaçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 9 Ağustos 2021; 21:17:38 >

• tigerman82 T kullanıcısına yanıt
    Direk mouse’ın USB stick ini önde bulunan usb soketine takın, mouse altındaki on off tan açın ve oyun yüklenirken ekrana imleç gelicek, hiç bir ayar yapmadan kullanabilirsiniz. Kısacası kablosuz mouse u bilgisayarda kullanmaktan kurmaktan hiç bir farkı yok ve oynanışta çok kolaylık sağlıyor, tüm xbox tan oynayan arkadaşlara tavsiye ederim. Hatta oyun klavyeyi de destekliyor gamepad e ilave olarak ancak kablosuz klavyem olmadığı için deneyemedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brknsmnc kullanıcısına yanıt
    Evet mouse çalıştı fakat uçak uçmuyor hocam mausla. Gaz falan yapamadım ben tekrar kola döndüm

• Ucarken nerde olduğumuzu nerden anlayacagiz? Mesela koordinat varsa nerde yazıyor, ben bulamadim da. Eger koordinatlar bir yerde yazıyorsa google haritalardan anlarim nerde uçtuğumu.

• xbox da azami hızı geçince oluşan joystick titremesini nasıl kapatabilirim ? konsolun ayarlarından titreşimi kapatsam da yine gitmiyor.

edit: ayarlar menüsünden sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 10 Ağustos 2021; 10:36:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Ucarken nerde olduğumuzu nerden anlayacagiz? Mesela koordinat varsa nerde yazıyor, ben bulamadim da. Eger koordinatlar bir yerde yazıyorsa google haritalardan anlarim nerde uçtuğumu.

3. Parti yazilim gerekiyor onun icin oyun icinde sadece vfr map mumkun o da istediginizi yapmaz tam olarak. Pcde mobilden bile baglanabiliyorsunuz google maps tarzi uygulamalarla. Ama simconnect eklentisi lazim pcde oyunun icinde geliyor bu. Xbox icin ise su an mumkun degil sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Ağustos 2021; 10:32:26 >
  • Neofly pcde oynayanlar kesinlikle baksin. Cok gelisti bu eklenti. Arama kurtarma gorevleri, hassas kargo tasimaciligi, VIP insan tasimaciligi, ucak satin alma para kazanma pilot ekibi kurup onlara ucus gorevi atama. Rank atlama ve ranklara ozel gorevler gece ucusu vs. gibi. Helikopter gorevleri. Hatta son surumde korona pandemi 5 bolumluk bir gorev geldi hastanelere hasta tasima. 3d objeler eklendi community klasorune attigimiz. Yolda kaza oluyor hava ambulansi tarzi helikopter ile olay yerine gidiyoruz ve helikopter cok detayli Airbus H135 model tum fonksiyonlari ve fizikleri gercege dayali.

Tum ucuslarin kaydi takibi loglari kac fpm ile indin kac derece dondun ne kadar para kazandin. Ucaga ucret vererek yakit almak gerekmesi. Neofly acikken oyun ici fuel kismindan istedigin kadar yakit alamiyorsun mesela izin vermiyor. Yere inis yapip Neofly uygulamasindan alman lazim yakiti. Haritadan kendini gorevleri Neopad uzerinden canli izleme vs. Neopad ile tamamen oyun ici menuye eklenti eklenmesi. Sanki resmi bir eklentiymis seviyesinde. Kisaca Neofly aldi basini gitti. Bu uygulamayla MSFS bagimliliginiz oluyor diyebilirim.

Hem de ucretsiz olmasi acayip. Diger ucretli uygulamalarin yaptigindan fazlasini yapiyor. Tek fark ucretlilerde o uygulamaya ait hesap olusturmak ve her yaptiginiz seyin hesabinizda istatistiklere yansimasi ve diger kullanicilarla online kullanabilmek onlari takip etmek var. Neoflyda hesap yok her sey lokal uygulamanizda yapiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Ağustos 2021; 11:3:5 >

• One S için gelmesi planlanmıyor sanırım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: UyGaR___

ilk kez barcelona / ibiza arası low altitude ifr uçuş yaptım. başıma gelen ve neden olduğunu anlamadığım şeyleri yazmak istiyorum.
    kalkışı yaptıktan sonra navlog’u açıyorum, vfr üzerinden de takip ediyorum sıradaki noktayı. ap’a alıp heading değerlerini navlog’a göre, altitude değerlerini de asistanın önümde çıkardığı noktacıkta yazan ft değerine bakarak devamlı giriyorum.
    ama navlog ve asistanın önüme koyduğu noktacık 8.000 ft gösterirken, kule bana anons yapıyor 17.000 ft’e yüksel diye. bu anlamadığım birinci nokta :)

neyse, bu uçuşta kuleyi dinlemeyip navlog yönlendirmesine göre devam ettim. verilen heading değerini düzenli düzenli işleye işleye havaalanını karşımda gördüm. ama bana verdiği açılar ile piste 90 derece ile giriyorum nerede ise :) bunu görünce ap’u kapadım ve son navlog point’e manuel olarak vardıktan sonra; navlog’da olmayan iniş pattern’lerini nokta nokta göstermeye başladı simulasyon. bu durumda dedim ki ap yine açayım, kendi beni içine alır herhalde. yoo, öyle yapmadı, uçağı hanyadan aldı konyaya götürmeye başladı ap. 🙈

neyi atlayıp yanlış yaptığımı çok merak ediyorum. tekrar manuele alıp güç bela indirdim piste. güya ibiza’da tatil yapacaktık, inişteki maceradan zehir oldu tüm keyfim :)

not: uçak cessna citation cj4

selamlar hocam Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] 

naçizane fikrimi söylemek gerekirse önce tek motorlu uçuşlarla önce uçağa sonra uçak yapısına sonra kontrollere hakim olarak ilerlemek bana göre en doğrusu.

elbette istediğin uçak ve istedğin yerde uçabilirsin.bir zaman sonra bu hevesin geçtiğini farkedeceksin.en azından benım hisslerim bu yönde.

bunun için @Dante hocamın son mesajlarda yazdığı neofly, airhauler 2 veya ,onair company gibi ücretsiz veya ücretli eklentiler ile kabaca kariyer moduna başlarsanız oyun sizi uzun süreler oynatır.daha çok içine çeker.

kariyer zamanı dışında dilediğiniz gibi uçun keyfini çıkarın.

ben sadece o kimsenin bakmadığı cessna 172 G1000 ile 100 saatten fazla uçtum ki bana göre en keyifli uçaklardan birisi.dilerseniz maks 12.000 feet gibi bu uçakla IFr uçuşlarda yapabilirsiniz.

iyi uçuslar dilerim Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] 

• neczer kullanıcısına yanıt
    Ben de kapatmak istiyorum hocam nasıl bir ayar yaptınız nereden giriyorsunuz hangi menü

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.