|
Bildirim
DH'nin geleneksel Windows gömme haberi. Bu hafta geç kalmıştı. "Nerede kaldı Windows kötüleme haberi çeviri mi yetişmedi yoksa" diye merak ettik. Nedense bu haberlerde yazılan durumlar son kullanıcı olan bizlerde hiç yaşanmıyor.
|
|
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Öncelikle sistemimde Edge haricinde Brave, Chrome, Firefox ve Opera yüklü. Hepsini de muhtelif zamanlarda yükledim ve hiçbirinde böyle bir uyarı almadım. Hatta bu mesajı yazmadan önce Chrome'u kaldırdım ve yeniden yükledim. Zararlı yazılım olarak görülmedi nedense. Çok fazla detaya girmeyeceğim. Konuyu haberden alakasız bir şekilde taa Windows 8 dönemlerine getirmiş ve o dönemden bu yana yaşadığınız zulümleri, dramları (!) anlatmışsınız. Şayet bütün mezalimden sonra hala Windows kullanmaya devam ediyorsanız sorun Windows'ta değil sizde. İnsan bu kadar nefretle andığı bir şeyi kullanıyor olmamalı. Yok Windows kullanmıyorsanız kullandığınız işletim sistemi ile mutluluklar. O zaman bu romanı yazmak için bu kadar çabaya gerek var mıydı? Ben Windows kullanıyorum ve mutluyum. Beğenmesem hemen yarın alternatifine geçerim. Bu sitede her hafta yazılan Windows gömme temalı haberlerdeki durumların hiçbirini yaşamadım. Benim de söylemek istediğim de bu. Bu benim kullanıcı deneyimim ve referans alacağım daha sağlam dayanak noktası yok. Bilmem hangi sitede yapılmış bir haberden hareketle kullanıcı deneyimimi şekillendiremem. |
Yok yani benim başıma gelmedi o zaman gömme haberleri yalan haber tarzı yaklaşırsak, %99 herkese denk gelmiş olan Win10 a zorla geçirme olayını hatırlatayım dedim. Siz beğenebilirsiniz elbette ama bu yaşanan sıkıntıların gerçekliğini değiştirmiyor. Misal nvidia fanboyları da o kadar göz kör derecesinde ki, Nvidia yeni driver çıkartıp bir çok oyunda atma problemi yaratınca, bu problemi de 7-8 driver boyunca çözemeyince, fanboylar Forza Horizon 4 ü Steamde eksi bombardımanına tutmuştu. Akıllarının ucuna dahi gelmemişti bunun Nvidia nın aslında çok sık karşılaşılan driver problemi olabileceği. Diğer yandan 25 yıl neredeyse 2 bilgisayarımda ve diğer çevremdeki herkeste Ati/Amd ekran kartı kullandım, ben de milletin bahsettiği driver problemlerinen 1 tanesine bile 50-100 kartta denk gelmedim. Ama bunca insan söyleniyorsa vardır bir doğruluğu. Ben evet Windows kullanıyorum. Şu an Win 10 dan memnunum. Ben microsoft'un politikasından memnun değilim. Her iki nesinde bir başarısız işletim sistemi çıkartıp insanları zorlamasından memnun değilim. Microsoft bazı şeylerin patentini alıp bırakmadığı, tekelci davrandığı için alternatifleri işimi göremiyor, zira milyonluk şirketlerin yazılım tasarım ihtiyaçlarını karşılamak için her programın güncel haline ihtiyacım oluyor. |
|
|