Şimdi Ara

Microsoft Build konferansına İsrail protestosu damga vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft Build konferansına İsrail protestosu damga vurdu
    Microsoft’un geliştirici etkinliği Build 2025, teknoloji gündemine damgasını vurdu ama bu kez sahneye çıkanlar geliştiriciler değil, kendi çalışanları oldu. Etkinliğin açılış konuşması sırasında sahneye çıkan bir Microsoft çalışanı, şirketin İsrail hükümetiyle yaptığı anlaşmaları protesto etti.

Microsoft’a protesto şoku

Microsoft patronu Satya Nadella’nın açılış konuşması için kürsüye çıkışından kısa süre sonra Özgür Filistin sloganı atan bir protestocu, kısa süreli şaşkınlığa neden oldu. Nadella bozuntuya vermeden konuşmasına devam ederken güvenlik görevlileri protestocuları salon dışına çıkardı. 

Ayrıca Bkz.Xiaomi yonga çalışmalarına 7 milyar dolar harcayacak

Microsoft çalışanı olan protestocu, hemen ardından binlerce meslektaşına email göndererek yönetim kadrosunun İsrail ile olan ilişkilere sessiz kalması karşısında şoka uğradığını, Azure altyapısında depolanan her verinin Filistinlileri yok etmek için kullanılabileceğini savundu. 

Microsoft’un İsrail ile ilişkilerini protesto etmek için eski ve yeni çalışanlar tarafından kurulan No Azure for Apartheid adındaki organizasyon, sık sık protesto gösterileri düzenliyor. Microsoft’un 50. yıl kutlamalarında da Bill Gates ve Steve Ballmer protesto edilmişti. 

Microsoft ise İsrail Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşmaların standart ticari ilişkiler olduğunu, Azure ve AI teknolojilerinin Gazze aleyhine kullanıldığına dair herhangi bir delile rastlamadıklarını açıklamıştı. 

[instagram=https://www.instagram.com/p/DJ18fe2xCKN/]

• olm ne vasat insanlarsınız ya. mevzu bari bir düşmana olan karşıtlık, israil denen lanet devlet dünyada terör devleti olarak görülmesi gerekiyor. yok aselsanı katıyorsun, yok arabistanı katıp umre hac boykotu yaptırıyorsun. israil ürünü kullanma desek mırın kırın edersin, milletin kafasını karıştırıp çorba etme derdindesiniz anca.
    Siz hiç mühür kimdeyse Süleyman odur lafını duymadınız mı? Bazı şeyleri engellemek için konfordan vazgeçmek gereklidir. Bakın mesela Chp seçim mitinglerine dönüşen İmamoğlu protestoları. Nasıl bir halk hareketi olarak başladı şimdi sıradan, her seçim olan Chp mitinglerine nasıl dönüştü? İşte bu konforumdan vazgeçmeden protesto edeyim düşüncesinden kaynaklıdır.

Bugün Aselsan'ın % 25'i halka açık borsada işlem görüyor. Yani Aselsan'ın yahudi yatırımı almış olması çok olağan. Aselsan'ı mı boykot edelim?

MS dediğimiz şirketin de bir sahibi yok. Hatta diğer bir çok dev şirket gibi yatırım fonları asıl hisse sahipleri. Bill Gates bir şey yapamaz bile. Kim bilir hangi yatırım fonları yönetiyor şirketi. O yatırım fonlarının içinde de belki de senin benim param da var.

Her şeyi geçelim kimse bir kaç Arap ölüyor diye İsrail gibi yahudi bir ülkeye yaptırım yapamaz.

Ha bireysel olarak bizler boykot edebiliriz. Mesela nedir? MS ürünleri satın almayız. İsrail'i boykot edeceksek umre, hac diye Arabistan, Mısır tatili, Dubai gezisi gibi İsrail'in mali destekçisi ülkelere para kazandırmayız. Evet bugün bir müslüman umreye gidiyorsa öldürülen her bebeğin vabali onun da üzerinde. Adam açıkça "bana vereceğin parayı İsrail'e bomba olarak göndereceğim" diyor ve sen "kahrolsun İsrail" diye yine de Araplara para kazandırıyorsan geçmiş olsun, ellerin kana bulandı bile. Hatta MS'a para kazandırmaktan daha çok bulandı. Zira MS İsrail'e Araplar kadar yardım edemez. O kadar nakiti yoktur.
  • Boş iş. İsrail'e gereksiz yükleniyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tohumu da gelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya siyonist yahudi İsrail gerçeğini. Filistin gazzede yaşanan soykırımın sorumlusu,Terörist devleti İsrail gerçeği ile yüzleşiyor.

• Siz hiç mühür kimdeyse Süleyman odur lafını duymadınız mı? Bazı şeyleri engellemek için konfordan vazgeçmek gereklidir. Bakın mesela Chp seçim mitinglerine dönüşen İmamoğlu protestoları. Nasıl bir halk hareketi olarak başladı şimdi sıradan, her seçim olan Chp mitinglerine nasıl dönüştü? İşte bu konforumdan vazgeçmeden protesto edeyim düşüncesinden kaynaklıdır.

Bugün Aselsan'ın % 25'i halka açık borsada işlem görüyor. Yani Aselsan'ın yahudi yatırımı almış olması çok olağan. Aselsan'ı mı boykot edelim?

MS dediğimiz şirketin de bir sahibi yok. Hatta diğer bir çok dev şirket gibi yatırım fonları asıl hisse sahipleri. Bill Gates bir şey yapamaz bile. Kim bilir hangi yatırım fonları yönetiyor şirketi. O yatırım fonlarının içinde de belki de senin benim param da var.

Her şeyi geçelim kimse bir kaç Arap ölüyor diye İsrail gibi yahudi bir ülkeye yaptırım yapamaz.

Ha bireysel olarak bizler boykot edebiliriz. Mesela nedir? MS ürünleri satın almayız. İsrail'i boykot edeceksek umre, hac diye Arabistan, Mısır tatili, Dubai gezisi gibi İsrail'in mali destekçisi ülkelere para kazandırmayız. Evet bugün bir müslüman umreye gidiyorsa öldürülen her bebeğin vabali onun da üzerinde. Adam açıkça "bana vereceğin parayı İsrail'e bomba olarak göndereceğim" diyor ve sen "kahrolsun İsrail" diye yine de Araplara para kazandırıyorsan geçmiş olsun, ellerin kana bulandı bile. Hatta MS'a para kazandırmaktan daha çok bulandı. Zira MS İsrail'e Araplar kadar yardım edemez. O kadar nakiti yoktur.

• Windows Recall bir gözetleme ve istihbarat aracı. Eğer dünyaca bir farkındalık haline giremezsek gerçekten de bir avuç fanatiğin bütün Batı dünyasını ve Ortadoğu'yu devlet görevlilerinden aile fertlerinin en küçük bireyine kadar gözetleyip kontrol ettiği distopik bir düzene geçebiliriz.

Yapay zeka dayatmalarını reddedeceksiniz, hayatınızı yapay zekaya angaje etmeyeceksiniz. Kullanacaksanız bile son kararı ve moderasyonu yalnızca analog yollarla yapan , düğmeye sizin bastığınız, akıllı olmayan, bir kişisel bilgisayarınız olacak. O akıl siz olacaksınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 23 Mayıs 2025; 12:39:10 >
  • Türkiye'de ne yazık ki protestolar hep lafta kalıyor. Kimsede gerçek bir protesto yapacak idealizm yok. Bakın ben sildim Windows u. Gittim Ubuntu kurdum. Bu da İngilizlerin işletim sistemi ancak açık kaynak kodlu. Marka ingilize ait olsa da yazılımını bütün dünya insanları yazıyor. Bu nirikimden Pardus da yararlanıyor gentoo da. Yahu Microsoft u protesto etmek mi istiyorsun Filistinde insanların yaşadığı zulme mi üzülüyorsun. Allah rızası için açık kaynak bir işletim sistemi indir kardeşim. Bak ben bilgisayar mühendisi olduğum halde indirdim kullanıyorum. Çoğunuz zaten bir tek web'de geziyorsunuz farkını hissetmezsiniz bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kseo kullanıcısına yanıt
    haaaaaa bu forumu gercek manada dolduran analizler. bunlar lazim bunlarrrrr. uyuyorlar. umulur ki gazzeye cevirmesinler.....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

Çok anlamsız bir yazı olmuş. Hangi Arap ülkesi ben İsrail'e bomba göndereceğim demiş? İnsanoğlunun bulunduğu durum kaotiktir. Hiç bir insan mükemmel iyi ve süper kötü değildir. Microsoft insanları filistini destekledi diye işten çıkarmış bir firma. Siz diyorsunuz ki Microsoft'u boykot etmek yerine hacca gitmeyin. Bu hacca gitmeyin dediğiniz şey İslam'a göre farzı terk etmek. Bir insan ben namaz kılmıyorum derse günahkar olur ama namaz yoktur namaz kılmayın derse kâfir olur. Farzı insanlara yasaklauamazsınız.

Bu arada evet kral Selman ve diğer yöneticiler oldukça şerefsiz insanlar. Bu tüm halkı genellememizi sağlamaz. Hatay'da sadece katar 3.5 milyar dolar yardım yaptı ülkemize.

• İnsanımızda görülen bu hassasiyet eksikliği yılların vermiş olduğu çalışmaların bir neticesidir, MS'un sadece yazılım poltikasına bakılırsa dahi tüketicilerin protesto edip ms yazılımlarının alternatiflerine gitmeleri lazım fakat dediğim gibi konfor alanından uzaklaşmayan insanların çokluğu sebebiyle firmaları protesto etmek anlamsız faydasız gibi görünüyor, oysa windows'un taş gibi alternatifi olan linux ubuntu sürümünü görmemek büyük bir hata, diğer ms yazılımlarının birçoğunun alternatifi var fakat konfor alanı insanları uyuşturmuş durumda...

Laptop'umda geçen ay ubuntu'ya geçtim, masaüstünde ise sanallaştırma ve pubg sebebiyle henüz geçemedim.. bir ssd ayarladımmı onuda yaz bitmeden geçireceğim.. ofis tarafından uzun süredir libreoffice kullanıyorum... windows sistemleri işim gereği client olarak yapılandırdığım için sadece vm kullanıyorum... imkanlar elverdikçe bu durum devam edecek gelişip daha işler ne varsa onunla devam edeceğiz.

• Her yerde aynı tepki var. Olcak da.

olm ne vasat insanlarsınız ya. mevzu bari bir düşmana olan karşıtlık, israil denen lanet devlet dünyada terör devleti olarak görülmesi gerekiyor. yok aselsanı katıyorsun, yok arabistanı katıp umre hac boykotu yaptırıyorsun. israil ürünü kullanma desek mırın kırın edersin, milletin kafasını karıştırıp çorba etme derdindesiniz anca.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

Hangi Arap ulkesi mi Israil'e bomba gonderecegim demis? Demekle kalmadi, gonderdi. Gecen sene Israil'e silah tasiyan gemiyi Ispanya limanlarina almamisti, Fas cikip bize gelebilirsin demisti de oraya gitmisti. Oradan sonra da Turkiye'ye ugrayip Israil'e gitmisti, hatta burada da protestolar olmustu. ABD ucaklari Katar havalimanindan kalkiyor. Misir, Gazze'ye siniri olan tek ulke ama yardim tirlarini sokmuyor. Udun birkac cocugu tedavi etme amaciyla ulkesine almisti, krallari Trump'la konustuktan sonra tedavileri bile tamamlanmadan geri gonderdi Gazzeye, bombalarin altina. Yine Katar'la Arabistan Hamas'i ateskes diye oyalayip/kandirdilar, bombalar tekrar basladi 1.5 ay sonra (ki ateskes sirasinda bile oldurmeye devam ediyordu Israil.)

Al bak asagidaki birim birkac hafta once 15 BM saglik personelini oldurup ambulanslariyla birlikte gomen birim. Fas kucak acmis, bulunduklari yer Agadir.

Microsoft Build konferansına İsrail protestosu damga vurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 23 Mayıs 2025; 11:12:14 >

• Daha geçen hafta Arabistan "hacılardan tokaladığım şu milyarlaca doları alıverin bakalım" dedi. Kafanızı kumdan çıkartın. Şu anda tüm Arap alemi İsrail'e para veriyor. Bomba veremez zira öyle bir teknolojileri yok. Parasını veriyorlar. Hac farz değil ticarettir artık. Sen hacı olacaksın diye binlerce çocuğun ölümüne sebep oluyorsan senin inandığın Allah ile benim inandığım Allah aynı değil demektir. 1 kuruş para kazandırdıysan Araplara o para Gazze'de yeni doğmuş bir çocuğu aç bırakmak için kullanılıyor demektir. 77 milletin en aşağılığı olan Arap milleti bile sizin kadar Arap sevmiyor. Arap bile daha makul sizden. Hiç olmazsa ne olduğunu gizlemiyor.

• hollowman_ kullanıcısına yanıt

Arap sen konuşma, aklın ermez böyle şeylere. Git şeyhine don falan kokla sen.

• Sözde müslüman geçinen islam cografyasında bir çok ülke gıkını bile çıkartamıyor.

Susma,sustukça sıra sana da gelecek.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersen,merak etme gün gelir o yılan seni de sokar!

• Bu prostetolar için birileri sağlam para harcıyor ama kim bunu yapıyor merak ediyorum.

• Bill gates de elon muskı suçluyor çocuk ölümlerinin önünü açtı diye. 176000 insan öldü Gazze'de ve sizin de katkınız var, buna bir lafınız var mı? Ayrıca o çalışmaları niye yaptığınızı biliyoruz. O kadar paranız var, kötü emelleriniz için bile elinizi cebinize atmayp devletin parasını kullanmak istiyorsunuz. Sözde hayırseversiniz.Kime yediriyorsunuz? O gerçekte sizin olmayan parayı o şeytani projelerin devamı için aktarıyorsunuz sadece. Bir de sanki kendininmiş gibi davranıyor miras bırakmayacağım diyor. İşiniz gücünüz tiyatro. Ha baya yiyen de var yalnız!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 25 Mayıs 2025; 5:11:43 >

Peki CHP ne yapıyor olaylar başlar başlamaz Hamas'ı suçlayıp terörist ilan etti Özgür Özel ve İmamoğlu. Şu anda yönetim böyle olmasa en büyük desteği siz veriyordunuz İsrail'e.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.