Şimdi Ara

Microsoft: '2012, Xbox 360'ın Yılı Olacak'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Microsoft: '2012, Xbox 360'ın Yılı Olacak'

Microsoft'tan çok iddialı sözler. Microsoft'un 1. parti oyunları küresel markete pazarlama direktörü Steve Beinner, Xbox 360'ın 2012'de geçtiğimiz seneye oranla çok daha büyüyeceğini söyledi ve ev eğlence kategorisinde zirvede olacağını iddia etti.

2011'in Xbox tarihindeki en iyi yıl olduğunu sözlerine ekleyen Beinner, bu başarılı gidişatın 2012'de de süreceğini söyledi: "Bu momentumu devam ettirmek istiyoruz. Getirmek üzere olduğumuz Xbox oyunlarına gerçekten bayıldım. Sanırım oyuncular, büyük oyun istiyor."

Beinner, bu sene Xbox 360 için yeni bir exclusive yapımın da olabileceği ipucunu verdi. Firmanın 2012'de Kinect üzerine yoğunlaşacağı da daha önce biliniyordu. Bu hedef, devam ediyor. Beinner, ayrıca Xbox Live'i geliştirmeye devam edileceğini de sözlerine eklemiş.

Sizce de Xbox 360, bu yıla damgasını vurur mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.(BSC)

Açıkcası kendi yorumum, gelecek oyunlar kinect ağırlıklı ise bu yıl hiçbir cacık olmaz, yok dediği gibi büyük, yeni exclusive oyunlar duyurulursa mükemmel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 5 Mart 2012; 14:01:28 >

• Bu ay çıkacak oyunlar yeterli benim için ama yeni exc. oyunlara da hayır demem doğrusu.

Kinect'e ağırlık verirken normal tarzıda korurlar artık inşallah.

Fazla iddiali bir aciklama olmus, bu neslin sonuna geldik. Artik ne Sony ne de Ms, mevcut konsollari ile yila damgalarini vuramazlar. Belki digerine oranla, bir adim onde bitirirler.

Kinect agirlikli bir yil olacaksa, zaten benlik bir durum yok.

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • MW3 , BF3 gibi oyunlar zaten Microsoft'un ekmeğine yağ sürüyor.Exc. isteyen kesimi düşündükleri yok ki..Kinect'e çıkacak çocuk oyunları dışında Exclusive oyun beklentimiz yeni nesil konsollara kalıyor.

Ashes2Gnashers
  • Samimi bulmuyorum, ha kinect icin diyorsa bilemem ama kinect ile ilgilenmedigim icin ben olaya hardcore oyuncular acisindan bakiyorum. Xbox'in ex oyun yelpazesi zaten azdi, simdi tek tük oyun kaldi ellerinde. Ben acikcasi "vay be " diyebilecegimiz bir yeni bir ex oyun gelecegini düsünmüyorum. En büyük kozu yine Halo 4.

Neyseki halo ve forza var yani. Ms stüdyolarinda üzerinde "kriz aninda cami kiriniz" yazan bir dügme bulundugunu düsünüyorum, ne zaman bu dügmeye basilsa sistem yeni bir halo ve forza üretimine basliyor.

Halo 4 gibi bir can simidine sahipler. Halo 4'ü yeni Xbox konsolunun lansman oyunu yapmak yerine bu nesilde çıkardılar aslında iyide ettiler çünkü Ms'in böylesine güçlü bir hamleye ihtiyacıda var. Bu yıl içersinde "Ex" olarak konsol platformunda Halo 4 gibi çıktığı zaman diliminde ortalığı sarsacak ve çok yüksek satış performansı sağlayacak bir oyun yok. Halo 3'ün çıkışını hatırlayın ortalık yıkılmıştı sonrasında gelen iki Halo oyununda durum böyleydi. Şuan ise Master Chief geri dönüyor böylesine kıyameti koparacak başka bir Ex oyun şuan için yok.

Yeni COD oyunu geliyor ki yine ağırlıklı lansmanı Xbox 360 olacaktır diye düşünüyorum ve satış performansını asıl Xbox 360 üzerinde gösterecektir.

Mass Effect 3'ü ele alsak zaten oyunun lansmanı Xbox 360 ağırlıklı ve satış performansı Xbox 360'da çok iyi olacaktır. Ne kadar ex olmasada bir anlamda ex gibi görünecek.

Bunlar dışındada ben bir iki multi oyunda Xbox 360 ağırlığını koyacak diye düşünüyorum. Ex olarak pek birşey beklemeyin artık gözünü ciddi ciddi yeni nesile dikmiş bir MS var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hadi inşallah.
    XBOX ONE musician songwriter guitarist
  • Live ı geliştirmek ve Kinect e yeni oyunlar çıkarmaktan bahsediyor sanırım. Live ın çok iyi uygulamaları var ama, çoğu ülkemizde kullanılamıyor, bu yüzden bizi ilgilendirmiyor. Yeni Exc. ler yerine, Kinect oyunu bekleyen kaç kişi var aramızda? Bunu da geçelim..

Nesil bitiyor diyoruz ama, en azından 1.5 yılı var daha. Mutlaka 1-2 tane sağlam Exc. gelmesi gerekiyor. Sadece Halo ile olmuyor maalesef. PS3 özellikle son 2 yıldır, bu konuda almış başını gidiyor. Bundan sonraki nesilde PSN daha iyi olursa, Xbox bu kadar rahat olamaz. Bu nesilde, Live ın bariz üstünlüğü ve Sony nin ilk yıllarda yaptığı hatalar yüzünden önde çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

Live ı geliştirmek ve Kinect e yeni oyunlar çıkarmaktan bahsediyor sanırım. Live ın çok iyi uygulamaları var ama, çoğu ülkemizde kullanılamıyor, bu yüzden bizi ilgilendirmiyor. Yeni Exc. ler yerine, Kinect oyunu bekleyen kaç kişi var aramızda? Bunu da geçelim..

Nesil bitiyor diyoruz ama, en azından 1.5 yılı var daha. Mutlaka 1-2 tane sağlam Exc. gelmesi gerekiyor. Sadece Halo ile olmuyor maalesef. PS3 özellikle son 2 yıldır, bu konuda almış başını gidiyor. Bundan sonraki nesilde PSN daha iyi olursa, Xbox bu kadar rahat olamaz. Bu nesilde, Live ın bariz üstünlüğü ve Sony nin ilk yıllarda yaptığı hatalar yüzünden önde çünkü.

Olay aslında çok oyun olayı değil, aksine deliler gibi tek oyuna bağlı kalma veya kalamama olayı.

Çok çabuk sıkılıyoruz oyunlardan en azından ben öyleyim.

Bu ay çıkacak olan Street Fighter x Tekken ve Resident Evil: Operation Raccoon City baya oyalar beni. ^_^

• yeni konsol çıkana kadar xbox360'ın kaymağını yeme dertleri bunlar çünkü şu anda konsol olabileceği en ucuz maliyetlerle çıkıyor piyasaya ve ömrünü doldurmaya çok yakın,ne kadar çok satarsa o kadar karlı iş olur ex oyun dersen zaten maliyet demek microsoft'u bilmem nereye havale etmek lazım bu konuda bilmiyorum
    Kinect'ten alıcağını aldı zaten,bikaç gerçek anlamda KALİTELİ exc. oyun ile beraber bu nesli en iyi şekilde noktalarız inşallah.
  • Kar açısından haklılar, Halo 4 gibi tüm Exc.ler arasında geçilememiş bir oyun var, MS'nin olağanüstü reklam gücü ve MC'nin geri dönüşü ile satış olarak patlayacak yine, 10 milyonu devirir bence 3 gibi.Forza Horizon, PGR'nin yerini dolduracak oyun, bence gayet sağlam bir Exc. olacak.Bunun dışında Arcade havası olan ancak çok geniş ve yaratıcı olacağını beklediğim Fortnite var, Multiplatform olma ihtimali var ama, MS bir hamleyle bana kalırsa Exc. yapar bu oyunu.Bunun dışında Kinect olsa da Fable var, küçük ama Kinect adına çıkmış en büyük marka.Ve şu yeni oyun bunu iyi yaparlarsa bence çok rahat önde bitirirler, Sony'nin bu sene çıkaracağı Ex sayısı az.
  • Ben Exc. olayının sizin dediğiniz kadar karanlık olmadığını düşünüyorum MC açısından. PS'in daha çok Exc.i olabilir de, bunların en önemlileri bile oynayıp kenara atacağınız oyunlardır(iyi veya kötüler demiyorum). MC nicelik açısından az ama uzun ömürlü Exc. yapıyor ve işi böyle kotarıyor. İki konsolu olanlar için konuşuyorum; şu an aranızda UC3'ü oynayan yoktur ama herkes GeOW3 oynuyor, üstelik şimdi sorsam hepiniz UC'nin daha iyi oyun olduğunu söylersiniz(bence değil). Bu her PS Exc.inin kaderi, MGS'yi bile oynayıp bir kenara atmadık mı hepimiz? Veya GOW3 başında kaç saat geçirdiniz diye sorsam? Peki Halo:4 gelince ne olacak? Bütün yıl boyunca oynamayacak mıyız? Veya kaç aydır GeOW3 veya Forza 4 oynamıyor muyuz? Aranızda GeOW'a ya da Halo'ya ayırdığı vakit kadar herhangi başka bir PS Exc.ine vakit ayıran var mı?

MC online altyapısının sağlamlığının da verdiği avantajla, daha az Exc.le işi götürebiliyor. Tabi ki daha fazla Exc. yapsa da oynasak, ben de isterim. Ama MC'nin durumu Sony'den farklı, Sony'nin eli mahkum daha fazla Exclusive oyun yapmaya, olaya biraz da böyle bakın.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Açıklamaya gelince; bence bu herif kendi adına konuşuyor. Xbox 360 MC için altın çağını yaşıyor olabilir, en kârlı dönemi konsolun. Ama oyuncular açısından pek birşey ifade etmez ya da etmemeli bu açıklama. Şu ana kadar açıklananlar dışında yeni bir Exc. açıklanacağını sanmıyorum, olursa da bir taneden fazla olmaz diye düşünüyorum. Beklemedeyiz tabi ki; sağlam bir Exc. gelir de bu nesli mutlu mesut kapatırız belki de...

• Doğru diyon Mustafa,
    SONY'y iayakta tutan exc. oyunları.
    Ama MC için durum farklı.Tabi,exc. oyuna hiç kimse hayır demez.

Güzel noktaya değinmişsin, 360 da az Exc. var ama, multi ağırlıklı oldukları için, PS3 Exc. lerinden çok daha fazla oynanıyor ve satıyorlar.

Gears of War 3 ü 250 saat oynamışım. Bizim kulüp erken bırakmamış olsaydı, rahat 500 saat olurdu. Multi FPS sevmediğim için aynı süreler Halo için geçerli değil, sevseydim o da aynı şekilde olurdu. Ama God of War 3 ya da MGS 4(en sevdiğim seridir) bu kadar süre oynamama imkan yok.

Ama yine de daha fazla Exc. olması gerekiyor
  • 2011 de zaten kinect, geow 3, forza ve sağlam multiplatform oyunların gelmesiyle liderliğini sağlamlaştıran ms için bunu devam ettirmesi kadar normal birşey olamaz..açıklamayı pazarlama direktörü yapıyor vede zaten bu pozisyondaki bir insandanda başka türlü sözler beklenemezdi..tabikide kinect için çok şeyler yapacakları kesin..bunun ilk halkasıda kinect star wars oluyor..kinect ile büyük ticari başarılar kazandılar ve bu neslin sonunda kinect e daha fazla yoğunlaşmaları son derece normal..ama gelecek nesil ile birlikte ms herzamanki gibi hardcore oyunlara daha çok önem verecektir..

halo gibi 10 mılyon satma garantisi olan bir oyunuda neslin kapanış oyunu yapmaları doğru bir tercih..sonuç olarak konsollardaki en iyi exclusive fps olarak bunu değerlendiriyorlar..bir sürpriz yaparlarmı ve bu nesile yeni bir ex oyun geliştirirlermi işte orası hiç belli olmaz..olursa güzel olur olmazsada yeni nesile kadar gears of war 3 ve halo 4 yeter

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.