Şimdi Ara

Michelin Primacy 3 Taktım.. (205-55-16) İşte İzlenimler.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
12.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla desenini ben cok begendim yanak yazıları felanda güzel, 30.000 km'de felan değiştiririm ben lastikleri ya ben öyle bi lastigi 100000 e kadar kullanmayı sevmiyorum en fazla 40.000 de değiştiririm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TreedyLine

Aracımı bilen bilir megane 2 sedan. Bundan 3 ay önce Modifiye amaçlı arabama 17 jant ve 225 45 17 lastik takmıstım ve eibach spor yay takmıstım. Konforum sıfır olmustu, araba bildiginiz taş arabası gibi olmustu Tamam görüntü harikaydı lakin konfor yoktu ve arabanında alt takımlarını bozmaya baslamıstı.

En sonunda kafam attı ve tekrar orjinal ebatım 16 jant ve 205 55 16 lastike dönmeye karar verdim. jantlarımı aldım ve lastik secimine basladım. lastik kesinlikle kaliteli olacaktı.

Uzun araştırmalarım sonucu Michelin Primacy 3 ve Continental Contipremiumcontact 5 Arasında kaldım.. Kararımı Primacy 3'ten yana kullandım. Bahcelievlerde bi lastik firmasına gittim ve lastikleri istedim lastikler ellerinde yoktu hemen gidip yarım saate getirdiler cok sanslıymısım gerçekten hem alman üretimi hemde 2013'ün 12.ci haftası üretilmiş lastikler geldi yani daha tap taze 2 ay önce üretilmiş lastik :D

Heryere Sordum kimi 220 tl cekti, kimi 250 tl cekti, kimi 240 tl cekti Ama bahcelievlerde bi yer buldum Tanesini 180 tl'den kaptım. Hem alman Üretimi hemde 2013'ün 12.ci hafta üretimi.. Martın 15i gibi felan üretilmiş yani :D

Aracıma takıldı, daha aracımı lastikciden cıkartır cıkartmaz fark bariz ortadaydı..

İzlenimlerim söyle ;

*Lastik kesinlikle inanılmaz konforlu ve harika bir deseni var. Araba kendine geldi diyebilirim 17 jantlarıma Kaliteli olsun diye Pirelli P7 Cinturato takmıstım Halbuki. Ama michelinleri takınca araba Hem rahatladı hemde chipten dolayı dahada atak oldu.

* Kuru zeminde Fren mesafesi gerçekten cok kısalmıs daha önce kullandıgım Sıfır pirelli,goodyear,bridgestone lastikler ani frende abs yi devreye sokarken bu lastikler kesinlikle sokmadı ve zınk diye durdu araba.

* Islak zemindede Kullanma Fırsatı buldum Sagolsun belediye yerleri sulamış bi deniyim dedim girdim zemine ve direksiyonu ani bi sekilde saga sola cevirdim ve ani frene bastım cidden sok oldum araba resmen yapıstı yere ve kesinlikle atma kayma yapmadı abs girmedi bile devreye..

* Lastik'in yapısından bahsedersek gerçekten harika bir deseni ve Yanak deseni var. Michelinin çıkardıgı en iyi lastik bence Primacy 3..

Herkeze şiddetle tavsiye edebilecegim bir lastik daha 100 km ya yaptım ya yapmadım lakin fark gerçekten ortada daha öncede bir çok kez sıfır lastik taktım Hani derler ya lastikler daha yeni ondan böyle alakası yok usta dunlop olsun, bridgestone olsun, conti olsun hepsini denedim ama michelinden aldıgım performansı ve keyifi gerçekten hiç birinden almamıstım.

Lastiklerden genel bi kac poz foto :)

Michelin Primacy 3 Taktım.. (205-55-16) İşte İzlenimler..

Desenin harikaligina nasil karar verdiniz?
    gozunuze hos gozuktugu icin mi harika?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

quote:

Lastik genel anlamda harika bir lastik, Muadili Continental Contipremiumcontact 5 , Lastiklerin ikiside aynı kalitede aynı konforda aynı segmentte. Ben Hiç michelin kullanmadım Conti,prelli,Goodyear vs. kullandım Continin cpc2 sini sirket arabasında kullandım hiç memnun kalmamıstım.

Dedim bi kerede michelin kullanıyım Pişmanda olmadım iyiki alıp takmısım. Siddetle tavsiye edebilecegim bir lastik.

Primacy 3 leri aldıgım yer Goodyear bayiisiydi Primacy 3le aynı kalitede hatta dahada konforlu(lastikcinin söylemesine göre) aynı paraya GOODYEAR EFFICIENTGRIP diye bi lastik önerdi ama ben goodyeara pek guvenemedim ve Michelin kaliteside ortada oldugundan dolayı Michelini tercih ettim. Lastikler bitince Continenteal Contipremiumcontact 5 alıcam. Belki Lastikler bitene kadar 6 bile çıkabilir :) Değişiklik iyidir.

Efficentgrip dediği lastiği kullandım ben.Konfor anlamında primacy hp den bile fersah fersah geride.Primacy 3 ten iyi olması mümkün değil.

Arkadaşlar bahsedilen lastik sanıyorum Goodyear EfficientGrip Performance
    Bu lastik bir kaç ay önce çıktı, efficientgrip ile karıştırılmasın...
    Bu konuyu çok araştırdım aracımda primacy hp vardı ve Goodyear EfficientGrip Performance aldım çünkü:
    205/55/16 ebatta en iyi AB etiket değerleri bu lastikte
    Tasarruf B
    Yoltutuş A
    Sessizlik 67dB en sessiz

Michelinin değerleri
    Tasarruf C
    Yoltutuş A
    Sessizlik 69dB orta sessiz

Sonuç olarak micheline göre
    -daha sessiz (2 dB farkı yabana atmayın tam 4kat daha sessizlik anlamına geliyormuş)

-daha ekonomik

-yoltutuş aynı

Ha bu arada michelinin kalitesi ve konforu tabiki bilinen bir gerçek...
    Ancak Goodyeer Efficient Performans gerçekten çok iyi heleki primay HP ye göre...

• Aynen oydu GOODYEAR EFFICIENTGRIP performans'tı lastikcininde tavsiye ettigi ve aynen etikettede öyle yazıyordu tasarruf yol tutus a b'ydi. verilere göre evet micheline göre daha konforlu lakin ben işimi sansa bırakmak istemedim michelin taktırdım. Bi arkadasımdada megane 2 var onada lastik lazım onada goodyear aldırcam merak ettim bakalım nasıl bi lastikmiş.
  • quote:

Aynen oydu GOODYEAR EFFICIENTGRIP performans'tı lastikcininde tavsiye ettigi ve aynen etikettede öyle yazıyordu tasarruf yol tutus a b'ydi. verilere göre evet micheline göre daha konforlu lakin ben işimi sansa bırakmak istemedim michelin taktırdım. Bi arkadasımdada megane 2 var onada lastik lazım onada goodyear aldırcam merak ettim bakalım nasıl bi lastikmiş.

Dediğim gibi Michelin kendini ispatlamış kaliteli lastiklerden, güle güle kullanın kaAsız belasız inşallah...
    Üstelik michelin için 220TL altında zor bulunurken siz 180 e çok iyi almışsınız, tekrar hayırlı olsun, bu arada bende Goodyer ları 180 den almıştım fakat kampanyaya denk geldi tanesi 153 e geldi, küçük bir bilgilendirme:)

• Gecen hafta 225 55 16 primacy 3 lastik aldım. Kesinlikle tavsiye edebilirim. 69 db ses alımı varmıs ancak fazlasıyla memnunum suan.

• lastikler harika da o jantlar ne öyle çok kötü duruyor:S
  • michelin lastikler vasat özelliklere sahiptir. dünyada çeşitli ülkelerde yapılan testlerde hep ortalarda ve ortanın altında yer almıştır. geçen bir iki ay önce yapılan testte michelin sondan ikinci olmuştur.
  • Ne hikmetse bizim ülkemizde en kaliteli lastik olarak anılıyor ve gerçektende öyle ıslak kuru zeminde yol tutus, fren mesafesi ve en önemlisi konfor michelinde ;)
  •  Michelin Primacy 3 Taktım.. (205-55-16) İşte İzlenimler..

Buda benim primaciy 3 lastiklerim yeni jantlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 27 Mayıs 2013; 22:35:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Buda benim primaciy 3 lastiklerim yeni jantlarım

Bu lastikler 225 45 17 mi simdi

• evet
  • Benim arabamdada 225 45 17 pirelli cinturato p7 vardı, Söküp 16 orjinal ebtıma ve 205 55 16 michelin lastikleri takınca araba bi baska keyifli oldu ya meger 17 jant ve 225 45 17 lastikler arabanın anasını aglatıyormusta haberimiz yokmus :)

Michelin Primacy 3 205-55-16 lastikler içinde suan lastiklerin babası denebilir :D
  • quote:

Benim arabamdada 225 45 17 pirelli cinturato p7 vardı, Söküp 16 orjinal ebtıma ve 205 55 16 michelin lastikleri takınca araba bi baska keyifli oldu ya meger 17 jant ve 225 45 17 lastikler arabanın anasını aglatıyormusta haberimiz yokmus :)

Michelin Primacy 3 205-55-16 lastikler içinde suan lastiklerin babası denebilir :D

205-55-16 vardi bende 225-45-17 yaptim cok bir fark olmadi

Yol tutus artti sadece

• Benim aşırı bozuldu konforum, Araba sehir içi kullanmak iskenceydi resmeni tangır tungur gidiyordum, her üstünden geçtigimi asırı hissediyordum, ama otobanda yılan gibi kayıyordu araba fakat hızlanmayı geciktiriyordu geniş taban oldugundan ama orjinal ebatım 16 ları tekrar geri taktıgımda ve michelini koydugumde araba pamuk gibi oldu konforum yerine geldi ve performansı arabanın cok ciddiyim yarı yarıya arttı. Chipli aracım.
  • Bende hp3 kullanıyorum çok memnunum geçenlerde hızla çukura girdim amortisör patladı sandım o derece vurdu balon vs yok. Ayrıca bi lastiğin yanağını zedeledim ilk başlarda balon yapar diye çok korktum 2-3 ay oldu sorun yok.
  • Sifir primacy 3 aldim. Biraz ses yapiyor. Pek alisamadim

• Yorumlardan baya etkilendim fakat 215 65 17 ebantlarina uygun primary 3 var mi acaba ?

• Konuyu güncelleyelim..

47.500'de Taktırdıgım michelin primacy 3 lerimi 5.500 km'dir kullanıyorum. suan aracım 53.000'de.

Lastikler inanılmaz konforlu o kadar cukura girdim allaha sükür balon vs. yapmadı. Otobanda özellikle spor yay takılı oldugu halde aracımda konforda gram kayıp yok pamuk gibi gidip geldim uzun yolda.

Şiddetle tavsiye ederim petlas kumho vs. gibi markalara para kaptırmayın. Ben iyi düşürdüm tanesi 180 den suan fiyatı 240 250 civarı tanesinin.
  • webcin kullanıcısına yanıt
    Bu lastiği merak ettim araştıracağım teorikte Michelin den daha iyi ama, kullananlara bir sormak lazım..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.