Şimdi Ara

Mibinüs / Servis gibi araçlar neden 2 veya daha yukarı viteste kaldırılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Pamukkale servisini kullanmam gerekti araç o kadar dolu değildi 6-7 kişi vardı dikkatimi çekti 2. viteste kaldırdı şöför arabayı

Bir başka örnek İzmir'de olanlar bilir Kipa servislerini, onlarda 3. viteste kalkış yapıyor.
    Bunun mantığı tam olarak nedir ? Yani yük fazla diye tamam ama nedeni nedir ? 1de kalksalar ne olur ?

• Vites değişmeye üşendiklerinden bence başka sebep aramıyorum Adana da nerdeyse tüm otobüsler öyle geziyor
  • Vites oranları kısa olduğu için 1 e gerek duymuyolar.Zaten 2 sn sonra araç bağırmaya başladığı için direk 2 den başlarlar
  • Dsg de bazen 2de kalkıyor ne yapmaya çalışıyor çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak kenan

Dsg de bazen 2de kalkıyor ne yapmaya çalışıyor çözemedim

Konu burdan da dsgye dönerse valla helal olsun
  • Yükün fazlalığıyla alakasını nereden çıkardın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Bugün Pamukkale servisini kullanmam gerekti araç o kadar dolu değildi 6-7 kişi vardı dikkatimi çekti 2. viteste kaldırdı şöför arabayı

Bir başka örnek İzmir'de olanlar bilir Kipa servislerini, onlarda 3. viteste kalkış yapıyor.
    Bunun mantığı tam olarak nedir ? Yani yük fazla diye tamam ama nedeni nedir ? 1de kalksalar ne olur ?

bir arkadaşım servisçiydi bir ara rahatsızlandı bir yıllık izinde iken bir hafta ben yaptım servisi ivecosu vardı turbosuz dizellerden 1. vites çok kısa gerek kalmıyordu hafif bayır aşağı 3 te bile kaldırdığım oluyordu zaten araç düşük viteste fazla yakıyor bu arada doluluk pek etki etmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracına göre değişir yeni nesil crafter master transit tarzı araçlarda 2 veya 3 ile kaldıramazlar aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

aracına göre değişir yeni nesil crafter master transit tarzı araçlarda 2 veya 3 ile kaldıramazlar aracı

Magirusla 5te bile kalkiyor nerdeyse hay goçum benim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamyonlarda da var bu olay. Araç yüklü iken 1.vitesle kalkılırken yük yoksa genelde 2. vites ile kalkılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

aracına göre değişir yeni nesil crafter master transit tarzı araçlarda 2 veya 3 ile kaldıramazlar aracı

Üniversitede bir hocam derdi, bu dünya üzerinde yapılmış en tuhaf araç Magirus minibüstür diye.

Motor gücü ve co2 salınımından, çıkardığı sese, yaktığı yakıta, hatta dönüş açısı bile hiçbir araçta olmayacak seviyede.
    Ha bir de arka tarafta ne var ne yok yoklar gibi vites değiştirme olmazsa olmazı...

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Üniversitede bir hocam derdi, bu dünya üzerinde yapılmış en tuhaf araç Magirus minibüstür diye.

Motor gücü ve co2 salınımından, çıkardığı sese, yaktığı yakıta, hatta dönüş açısı bile hiçbir araçta olmayacak seviyede.
    Ha bir de arka tarafta ne var ne yok yoklar gibi vites değiştirme olmazsa olmazı...

Ah o hocanin dersine giricektim ki magirusun manevrasi ozellikle hicbir arabada yok. Yanlis hatirlamiyorsam 80derece donuyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

• Mercedes otobüslere uyarı koyuyor.Her durumda 1. viteste kalkınız diye. Tamamen üşengeçlik.Vites aralığı kısa olduğu için yolun eğimi de uygunda 2. viteste kalkıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: burak kenan

Dsg de bazen 2de kalkıyor ne yapmaya çalışıyor çözemedim

Konu burdan da dsgye dönerse valla helal olsun

Alakalı olarak örnek verdim
  • 5 vitesli dizel araçlar, daha doğrusu dizel araçlar için kalkış vitesi pek önemli değil. neticede fırlayıp gidecek kalibrede değiller
  • Eski arabalar kalkar genelde iveco,magirus vs. 2.vites'e atmakla uğraşmamak için kalkıyorlar genelde yeni arabalarda yapmak biraz riskli olur zaten çok zor kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Mercedes otobüslere uyarı koyuyor.Her durumda 1. viteste kalkınız diye. Tamamen üşengeçlik.Vites aralığı kısa olduğu için yolun eğimi de uygunda 2. viteste kalkıyorlar.

Aynen hocam.Travegolarda görmüştüm bende.Yazı asmışlardı aracı 1. viteste kaldırın diye.Bunu bende araştırmıştım.1. vıtes ile 2. vites arası kısa olduğu için 2. viteste kaldırıyorlar diye duymuştum.

• Dizel araçlar olduğundan tork lari yüksek, araç da bossa eğer 1 inci viteste kalkmanin bir anlamı kalmiyor. Araç 1 inci viteste yüksek tork veriyor ama araç boş olduğundan güç boşa gidiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.