Şimdi Ara

mhz ne anlama geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar mhz ne ifade ediyor benim 6260 125 mhz. bu ne demek

• işlemcisinin hızı mhz olarak yazıyor.bilgisardaki ghz gibi.senin telefonun iişlemci 125 mhz yani çok hızlı değil hatta yavaş sayılabilir.
  • eyvallah ciger iyi anladim
  • mega hertz yani saniye boyutunda değilde frekans boyutunda. mega 10üzeri6 demek
    hertz de frekansın birimi.
    işaret yani işaretin bir saniyede kendini tekrarlaması f=1/T yani işaret 0,5 saniyelikse
    saniyede kendini iki kere tekrarlıyor demek olur
  • Arabalarda hız nasıl KM/H yada KM/S olarak gösteriliyorsa bilgisayarlardaki ve telefonlardaki işlemcilerde MHZ yada GHZ olarak gösterilir..

MHZ : MegaHertz

GHZ : GigaHertz
  • kafam fena karisti yinede tessekurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani yuksek olan degerler daha hızlı işlemciyi temsil eder
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

işlemcisinin hızı mhz olarak yazıyor.bilgisardaki ghz gibi.senin telefonun iişlemci 125 mhz yani çok hızlı değil hatta yavaş sayılabilir.

1998 Bilgisayarlarında 333 Mhz işlemcileri unuttun galiba...
  • karişcak bişi yok mhz mega hertz demektir yani 10 üzeri 6 .hertz oda 1 milyon hertz demektir yani sinyalin saniyede 1 milyonkez (+),(-) değişmesi demektir mesela katlari hertz kilo hertz mega hertz giga hertz die gider
    quote:

Orjinalden alıntı: isvecli

kafam fena karisti yinede tessekurler
  • 1024 mhz 1 ghz ye tekabul eder.pclerde genelde 2,5-3 ghz arası gorulur.mesela benım cep telefonunun işlemcisi ise 123 mhz(6670)
  • telefonun işlemcisi oluyor yani işlem yapma hızı

my phone 6630: 220 mhz
  • quote:

Orjinalden alıntı: isvecli

kafam fena karisti yinede tessekurler

uzun lafın kısası ve kolayı;
    ne kadar yüksekse o kadar hızlı/iyi
  • Benim telefon 333 MHZ

Vay bee 1997 - 1998 yılındaki PC lerin işlemci hızları
  • quote:

Orjinalden alıntı: gsnmez

mega hertz yani saniye boyutunda değilde frekans boyutunda. mega 10üzeri6 demek
    hertz de frekansın birimi.
    işaret yani işaretin bir saniyede kendini tekrarlaması f=1/T yani işaret 0,5 saniyelikse
    saniyede kendini iki kere tekrarlıyor demek olur

quote:

Orjinalden alıntı: volcano1988

karişcak bişi yok mhz mega hertz demektir yani 10 üzeri 6 .hertz oda 1 milyon hertz demektir yani sinyalin saniyede 1 milyonkez (+),(-) değişmesi demektir mesela katlari hertz kilo hertz mega hertz giga hertz die gider

üstteki tanımla alttaki tanımı birleştirirsen güzel bir tanım çıkar ortaya:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aTTra

Benim telefon 333 MHZ

Vay bee 1997 - 1998 yılındaki PC lerin işlemci hızları

sennkisi hangi telefon merak ettim?
  • Bu hertz sesle ilgili bir şey değil miydi?Ayrıca telefonumuzun kaç mega hertz olduğunu nereden anlıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 6 Mayıs 2006; 8:10:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

Bu hertz sesle ilgili bir şey değil miydi?Ayrıca telefonumuzun kaç mega hertz olduğunu nereden anlıyoruz;

WAlalha nette araştırırsan yazıyor.hatta karşılaştırmalar bile var..Anlamak istiyosan sistem programlarıda var.onları yükleyerek te öğrenebilirsin.Eğer symbian kullanıyorsan..
  • hertz tayatın her alanında vardır
    kendini tekrar eden her olayda
    ama dediğin gibi sesde de vardır
    quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

Bu hertz sesle ilgili bir şey değil miydi?Ayrıca telefonumuzun kaç mega hertz olduğunu nereden anlıyoruz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.