Şimdi Ara

MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: karambol324 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
19
Favori
25.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar,


    aracı yeni aldım ve ilk aracım olduğundan ötürü ilk aşamada çok yorum yapamayacağım ancak uzun vadede ilk mesajı detaylı bir şekilde güncelleyeceğim.


    Alım aşamasında tüm kullanıcıları ve tüm bilgileri bir araya toplayan bir grup olmadığını farkettim. Araçla ilgili her türlü konuyu tartışabileceğimiz bir konu hem araç sahipleri hem de bu aracı sahiplenmek isteyenler için bir çok konuda yol gösterici olacaktır.


    Bu aracı almamdaki en önemli sebeplerden biri ciddi anlamda F/P olduğuna kanaat getirmem oldu. Ayrıca bir tanıdığımızda var ve ondan aldığım yorumlar çok pozitif olduğundan seçtim.


    Ben şu ana kadar 50km/s'i bile geçmemişimdir :) ancak kendisi aracın çok sessiz olduğundan bahsetmişti, 180 ile kuzey marmara otoyolunda giderken içeri motor ve yol sesi almadığını aktardı. Tabi müzik vs... açık mıydı neydi detayları bilmiyorum.


    Kendi tecrübem de, yine o tanıdığın arabasında yaptığımız bir yolculuk sonrası mahalleye girip park ettiğimizde biri yanaştı ve elektrikli mi diye sordu. Benzinli olduğunu söylediğimde adam şaşırdı, inanılmaz sessiz dedi. Tabi bu sokak içi sürüş hızındaki bir yorumdu.


    Şu anda acemi kullanıcı olduğumdan ötürü beni rahatsız eden şeylerden biri önde park sensörü olmaması. 360 derece kamera olsa da yakınlık konusunda bilgi verecek bir sensör çok iyi olurdu. Arkada da kamera olmasına rağmen sensör ek bilgi sağlıyor ve çok yardımcı oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 18 Ekim 2023; 11:35:25 >







  • Aracın gizli özelliklerini açmayı deneyeceğim.

    Gerekli ekipman olmayabilir, o yüzden çalışmayabilirler veya ekipmanlar oradadır ama sadece kapalıdır.

    Şu an sadece gaz fren gidiyoruz tabi acemi olduğumuz için. Sistemler çalışıyor mu çalışmıyor mu testi nasıl yapacağız bakalım.
  • Gizli özellikleri açtım ancak muhtemelen ek donanım gerektiriyor.

    Ön tarafta dikiz aynasının oradaki kamera bu işi yapar mı diye düşündüm ama radarsız olmuyor demekki.

    Önden çarpışma ve hız destek sistemlerini aktive edemiyoruz. Menü çıksa da seçenekler gri kalıyor.



    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ

    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ




  • Öncelikle hayırlı olsun. Hangi motor - şanzıman kombinasyonunu aldınız hocam? 1.5 atmosferik motor, en boş paket araçta yani, motor ile ilgili şikayetler gördüm internette. Sizin olumsuz bir tecrübeniz oldu mu?

  • Scheissenberg kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    Luxury Plus aldım. 1.0 motor, otomatik şanzıman. 2300km de ikinci el olarak aldım, 1.015’e falan maloldu ekspertiz, noter dahil.

    İlk aracım, o yüzden sağdan sağdan gidiyoruz bile diyebilirim . Kalkışlarda da yavaş yavaş hızlanmayı tercih ediyorum, birden gaza yüklenmiyorum ama sollamak için vs… bastımmı da gidiyor, olumsuz bir yanını görmedim.

    Bizim buralar aşırı yokuş, yokuşta da boğulmuyor araç. Çok fazla basmıyorum yokuşta ama zorlanmadan çıkıyor.

    Bugün araçta 5 kişi, yaklaşık 25-30 derecelik bir yokuşu gayet rahat çıktık mesela. Yalıtımı da güzel, bu yokuşlarda motor sesi çok gelmiyor içeri.

    Yakıt tüketimim şehir içi 10.5 civarı oluyor, bu düz yolda giderken gördüğüm değer. Daha farklı değerler zikrediliyor yorumlarda ama devirli mi kullanmak lazım ne yapmak lazım zamanla öğreneceğim sanırım.

    Arkamdan gelen araç yoksa ileride ışık yanıyor veya yanma ihtimali varsa 200 metre kala falan ayağımı çekiyorum ışığa kadar kendi yavaşlıyor. Bu şekilde az yakacağını düşünüyorum ama ortalamam yine de yüksek. Buraların çok yokuş olması, kısa mesafe sürmem de etken sanırım bu hesapta.




  • Merhaba, ben de 3 haftadır 1.0 premium plus paketini kullanıyorum.


    Yokuşta kalkışta bir titreme sorunu (mg'ye göre sorun değil normalmiş. Aracin motoru gövdeyi tasiyamiyormus. Ee daha nasıl satabiliyorsun aracı o halde) mevcut.


    Ayrıca su sesi var izolasyon eksikliğinden kaynaklanan.


    Detayları aşağıda bulabilirsiniz



  • quote:

    Orijinalden alıntı: aodo

    Merhaba, ben de 3 haftadır 1.0 premium plus paketini kullanıyorum.


    Yokuşta kalkışta bir titreme sorunu (mg'ye göre sorun değil normalmiş. Aracin motoru gövdeyi tasiyamiyormus. Ee daha nasıl satabiliyorsun aracı o halde) mevcut.


    Ayrıca su sesi var izolasyon eksikliğinden kaynaklanan.


    Detayları aşağıda bulabilirsiniz



    Bu enteresan. Bana özelden yazan bir arkadaşın mesajı üzerine özellikle dikkat ettim. Bizim buralar hep yokuş zaten ancak hafta sonu ilk defa bir avm nin otoparkından çıktım araçla. 5 kişi araçtaydık, toplam ağırlık 400kg civarı.
    Çıkış kısa mesafe olduğundan ötürü dikti ve titreme sorunu yaşamadım.

    Acaba bir genel problem değil de başka bir şeyler mi var? Bu motor gövdeyi taşımıyor lafı pek normal gelmedi bana. Servis uğraşmak mı istemiyor nedir?




  • Eski bir 2015model dizel otomatik Leon kullanısıyken 1,5 aydır Zs 1.0 benzinli luxury plus kullanıcısı olarak arabada benim açımdan olan artı ve eksileri paylaşmak isterim. Eğer ilave etmek isteyen yada fikirlerini paylaşmak isteyen olursa sevinirim.
    Olumlu yönler
    1- Gerçekten tipi gayet güzel ve f/p aracı, motor gücü olarak yakıttan korkmayanlar ve normal kullanıcılar için şuan için başarılı gördüm.
    2- 360 derece, Geri görüş ve 3D kamerası, elektrikli koltuk ayarı ve ısıtması, deri koltuk gibi donanımlar gayet güzel
    3- Dizel sesinden sonra bana aşırı sessiz geldi. (1000km yaptım, Su sesi duymadım ve Titreme yaşamıyorum şuan için)
    Olumsuz yönler
    1- Kapı üstlerinin sert plastik olması, klima derecesinin kademe olarak ayarlanması (1-2-3 gibi, neden 21-22-23 diye yapmamışlar bilemedim), bagaj kapağını kapatırken kapılardaki gibi tok bir ses gelmiyor.
    2- Yıllar içinde piyasada tutunurmu, yedek parça ve servis açısından sıkıntı yaşanmaz umarım.
    3- Ekran gayet büyük olmasına rağmen menü hızı biraz yavaş geldi.
    Merak ettiklerim:
    Şahsi olarak araçta ne gibi ekstralar yapabiliriz (donanımsal ve yazılımsal) bilen varsa sevinirim.
    Normalde direksiyon yumuşak ancak, Şehiriçi kullanımda biraz keskin olan dönüşlerde ya direksiyonu tam kavrayamıyorum yada dönüşlerde sertleşiyor. Tek el avuç içiyle döndürürken ben zorlanıyorum😀. Bu durumu yaşayan varmı acaba. Önceki araçta gayet kolaydı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karambol324 -- 17 Kasım 2023; 22:41:4 >




  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.


    360 derece kamera gerçekten çok faydalı. Çözünürlük daha iyi olabilirdi ancak park ederken, dar köşeleri dönerken vs... çok yardımcı oluyor.

    Yazılımsal bir şey yapılabilir mi bilemiyorum, menülerden bir kaç şey açmayı denedim ancak donanım olmadan bir işe yaramıyorlar. Ön tarafta kamera zaten olduğu için acaba iş görür mü dedim ancak öndeki kamera muhtemelen diğer modellerde birden fazla. Biri 360 derece için kullanılırken, diğeri şerit takip vs... için kullanılıyor diye düşünüyorum.

    Örneğin ZS EV'de ikinci kamera bariz şekilde gözükürken ZS'te o kamera için olan boşluğun olmadığını görebiliyoruz.


    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ



    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ


    Ali express'ten etiketler vs... bazı şeyler buldum ancak o kadar masrafa değecek bir artı katacağını düşünmüyorum.

    Kış için 3D paspas alacağım, halı paspaslar yağmur çamur çok kirlensin istemiyorum. Türkiye'den de temin edilebiliyor. Bir çok ilanda MG ZS için olduğunu yazsa da aslında universal olduğunu görebiliyorsun, şurasından kes burasından biç falan diyor. Bir tane ilan buldum, yorumları oldukça güzel. Onu almayı düşünüyorum.

    Bir de a101'den katlanır şemsiye aldım, sürücü koltuğunun yanındaki boşluğa tam oluyor :)

    Açıkçası direksiyon sertliğinden ben çok memnunum. İlk aracım olduğu için mi bu kadar rahat geliyor bilmiyorum ancak şehir içi kullanımda, dönüşlerde, parklarda, virajlarda ve yüksek hızlarda sertliğin azalıp artması çok yerinde gibi geldi. Ama daha yumuşak isterseniz belki diğer ayarları deneyebilirsiniz. Multimedya ekranından Araç'a tıklayın, oradan Sürüş ve Bakım menüsü altında direksiyon sertliği var. Bende Şehir İçi seçili, diğerlerine geçme ihtiyacı hissetmedim hiç, belki diğerleri daha da kullanışlıdır ama hiç denemedim bile.



    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 20 Kasım 2023; 12:0:18 >




  • Eğer plastik paspas düşünürseniz rizline'ın paspas ve alt bagaj havuzu gayet güzel. Geçen hafta HB'dan aldım uyumlu. Diğer paspaslar dediğiniz gibi almaya değmez.
    Bide burada Zs grubunu çok aktif görmedim. Araç sahibi yada almayı düşünen arkadaşlar grubu canlandırırsa güzel fikir paylaşımları olacaktır.
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    HBdeki ürün aşağıdaki mi?
    Yorum olarak arka paspasin uyumlu olmadığı yazılmış.
    Sizin bahsettiğiniz bu mu? Buysa arka paspasin durumu nedir?

    https://www.hepsiburada.com/rizline-mg-zs-ev-2021-sonrasi-3d-havuzlu-paspas-siyah-p-HBCV00004CWMQO?magaza=STARL%c4%b0NEOTO&url_src=and-product-detail
  • aodo A kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/rizline-mg-zs-benzinli-2021-sonrasi-3d-havuzlu-paspas-p-HBCV0000540DBQ?magaza=bizimoto&url_src=and-product-detail

    Ben bunu aldım. Benzinli model için Uyumlu bir ürün.Zs Ev modeli sizin gönderdiğiniz onu bilmiyorum. Arka paspasların ön tarafını biraz daha uzun yapsalar olurmuş ama kenarlar tam oturdu.bagaj havuzunuda aynı satıcıdan aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karambol324 -- 20 Kasım 2023; 17:4:54 >
  • aodo A kullanıcısına yanıt
    Ben az önce aşağıdaki ürünü sipariş ettim, geldiğinde göreceğiz ama aynı marka olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum.

    Fiyatı HB den daha pahalı ancak bugün kupon vardı 830 civarına denk geldi. Gün içinde tekrar kupon gelirse alabilirsiniz. Ben 1.000₺ üzerine 150₺ kupon yakaladım, 1.000₺’yi geçsin diye yanına cam suyu aldım ücretsiz kargo ile.

    Dün 750₺ üzerine 150₺ kupon da çıkmış ama ona denk gelmedim, o olsaydı yanına bir şey koymadan alınabilirdi.


    https://www.n11.com/urun/rizline-mg-zs-benzinli-2021-sonrasi-3d-havuzlu-paspas-44266416?magaza=drstuningistanbul




  • Arkadaşlar merhaba, bende kısmetse ZS Luxury alacağım önümüzdeki hafta, fiyat araştırıyorum. Bayilerin hepsi farklı fiyat veriyor. Neyse bir tanesi ile yarın anlaşıp kısmetse alacağım. Sorum şu forumda Hs modeli için genellikle yazılmış ama serviste yazılım güncellemesi yapıldığı hakkında. Ben yeni araç teslim alırken aracı günceller misiniz falan diyeyim mi yoksa güncel yazılımlı haliyle mi teslim ederler. Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa sevinirim. Bir de fiyat 1080 bin aldım nasıl sizce?
  • iboofe İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Geçen ay 1.064₺ dip fiyat duydum. Daha da altını duymadım.

    Ben de alalı 1 ayı henüz geçti, servise gitmedim daha ama bi gitmeyi düşünüyorum. Olmuşken en günceli olsun. Eğer hazır bayideyken yapabiliyorlarsa harika olur, sonra uğraşmazsınız.

    Hangi ildesiniz hocam? Halen takibimde olan bazı ilanlar var. Şu an fiyat yükseltmiş olsalar da indikleri dip fiyatları da biliyorum. Eğer nakit alacaksanız güzel bir pazarlıkla belki sıfır aracı 1.000 civarına alma şansı olabilir ikinci elde.
  • Arkadaşlar şu anda HB de kampanya var.

    Paspas 825’e geliyor.

    Gerçi geçen hafta 904₺ falandı, şimdi kampanya olduğu için fiyatlar yükselmiş. Yine de kampanyalı fiyatı geçen haftadan düşük oluyor tabi. 825 güzel fiyat. Ben n11 den kuponla sipariş etmiştim geçen hafta, henüz ulaşmadı ama aynı fiyata gelmişti.

    Rizline Mg Zs Benzinli 2021 Sonrası 3D Havuzlu Paspas
    https://www.hepsiburada.com/rizline-mg-zs-benzinli-2021-sonrasi-3d-havuzlu-paspas-p-HBCV0000540DBQ?magaza=otoaksesuaroutlet&url_src=ios-product-detail




  • Ben Çanakkale’deyim ama aracı 2 farklı ilde buldum. Bildiğiniz pazarlıkla düşebiliyorlar ama gri istiyorum ellerinde yok gelecek diyorlar ama ben beklemek istemiyorum, araç lazım o sebeple siyah ve Mavi var sorduğum bayilerde sanırım siyah olanı alacağım.

  • Bi ayrıntıyı sorayım. Ekranda ve göstergede hava sıcaklığını gösteren bişey yok diye biliyorum. Gerekmi görmediler acaba
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    İlk bindiğimde bende çok şaşırdım ama yok maalesef. Benim 2015 model duster’da bile vardı :)
  • iboofe İ kullanıcısına yanıt
    Enteresan. Bide bazen meraktan araçla ilgili olumsuz yorum varmı diye internette bakıyorum. Bazılarının yazdığı su sesi, titreme, sensör ve start-stop sorunu gibi bişeyler yaşamıyorum bide aşırı yakıyor yazmışlar. Şuan ortalama yakıt ağırlık şehiriçi kullanım 8-8.5 arası benim. 14-15 yazmış birisi. Nasıl kullanıyor acaba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.