Şimdi Ara

mf4 539 puan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu puanı almak için kaç net yapmak lazım ygs lys den. Belki ufak bir ümit olur boğaziçi elektronik için
    Okul puanım 55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cern'demuhendis -- 30 Aralık 2012; 20:20:14 >

Şaka maka bir yana da eğer bunu hesaplayamıyorsan bence biraz zor yaa.İnternetten puan hesaplama felan var yaz oralara bak.Ygs1den 484 almak için şöyle bir formül düşünebilirsin mesela:
    Matematik=4k
    Sosyal=k
    Türkçe=2k
    Fen=3k

Yaptığın her yanlış için yukarıdaki değerleri ayrı ayrı çarp ve topla.Senin maximum 12k yapman lazım bu puanı ygs1de alabilmen için.13k da olabilir belki.En kötü 483e inersin standart sapmayla.Ben her ygs denemesi için böyle hızlı hızlı hesaplıyorum puanımı.Bu bulduğum sayıyı ise dörtte bir arttırarak 500'den çıkarıyorum.Yaptığım hesaplama biraz amelece olabilir bazılarına göre ama alıştığım için daha rahat geliyor.Elbette bundan daha kolay bir şekilde de hesaplanabilir.Mesela bugün yaptığım denemede:
    Türkçe:5yanlış (5.2k=10k)
    Fen:5yanlış (5.3=15k)
    Sosyal:11yanlış (11.k=11k)
    Matematik:4 yanlış (4.4k=16k)

10k+15k+11k+16k=52k
    52yi dörtte bir oranında artırırsak 65 eder.500'den 65i çıkarırsak 435 eder.Bu benim ygs1 puanım.Ygs2 puanını hesaplamak istiyorsan da fene 4k mata 3k dersin öyle hesaplarsın.Bir de ben mf4e göre ygs puanı hesaplıyorum.O biraz daha karışık.Bu puanı %40ı alınacak olan puana çeviriyorum.Onu da ilerleyen zamanlarda yazarm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

burda bir yanlışlık var mı bu netler bu puanı mı verir
     mf4 539 puan

Doğrudur yaa o puan,sadece ygs1i 477.5 diye hesapladım ben.O puanı yaparsan gelir büyük ihtimalle boğaziçi eem.

• Yardımcı olanlara teşekkürler
    Bir yerde yanlış yapıyorum
     mf4 539 puan

mf4 539 puan

ygs1 ve 2 lerde %99 gerçeğe yakın
    mf4 puanını göremedim tam resim açılmadı pcde netlere göre yaptım ama aklımdan kaba hesapla ygs sorularını ve lys sorularını puanlarına göre tek tek götürdüğümde küsratlar vs 482-485 arası gelmesi gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Mf4ten ortalama 484 puan alman lazım.

Şaka maka bir yana da eğer bunu hesaplayamıyorsan bence biraz zor yaa.İnternetten puan hesaplama felan var yaz oralara bak.Ygs1den 484 almak için şöyle bir formül düşünebilirsin mesela:
    Matematik=4k
    Sosyal=k
    Türkçe=2k
    Fen=3k

Yaptığın her yanlış için yukarıdaki değerleri ayrı ayrı çarp ve topla.Senin maximum 12k yapman lazım bu puanı ygs1de alabilmen için.13k da olabilir belki.En kötü 483e inersin standart sapmayla.Ben her ygs denemesi için böyle hızlı hızlı hesaplıyorum puanımı.Bu bulduğum sayıyı ise dörtte bir arttırarak 500'den çıkarıyorum.Yaptığım hesaplama biraz amelece olabilir bazılarına göre ama alıştığım için daha rahat geliyor.Elbette bundan daha kolay bir şekilde de hesaplanabilir.Mesela bugün yaptığım denemede:

10k+15k+11k+16k=52k
    52yi dörtte bir oranında artırırsak 65 eder.500'den 65i çıkarırsak 435 eder.Bu benim ygs1 puanım.Ygs2 puanını hesaplamak istiyorsan da fene 4k mata 3k dersin öyle hesaplarsın.Bir de ben mf4e göre ygs puanı hesaplıyorum.O biraz daha karışık.Bu puanı %40ı alınacak olan puana çeviriyorum.Onu da ilerleyen zamanlarda yazarm.

yalnız direk %40 ını alamassın her dersin katsayısındaki değişim oranıı aynı değil mf4 e çevirirken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Mf4ten ortalama 484 puan alman lazım.

Matematik=4k
    Sosyal=k
    Türkçe=2k
    Fen=3k

10k+15k+11k+16k=52k

yalnız direk %40 ını alamassın her dersin katsayısındaki değişim oranıı aynı değil mf4 e çevirirken

%40 ını alınca çok büyük bir oynama olmuyor, tek tek hesaplamıştım şimdi tam hatırlamıyorum ama mf4 için bir ygs mat sorusu 1,3 sos sorusu 0,5 türkçe sorusu sanırım 0,9du feni tam hatırlamıyorum ama mat-türkçe-fen-sos şeklinde soru değerleri,bir lys mat:1,7 fiz:1,7 biyo:0,6 geo:1,4 kim:1,2

tabi ösymnin hesabı daha karışık puan hes robotları benim dediğim şekilde hesaplıyor yani karmaşık bir sistemleri yok her netin puanı tek tek belli

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

Yardımcı olanlara teşekkürler
     mf4 539 puan

0 işte

• Zaten demişim ya son cümlede %40ı alınacak puanı farklı bir şekilde hesaplıyorum sonra yazarım diye.
    Öncelikle tüm soruları işaretlerim ben boş bırakmam.O yüzden yanlışlara bakarak hesaplıyorum.
    Türkçe yanlış sayımı 1,375
    Matematik yanlışımı 1,75
    Sosyal yanlışımı 0,75
    Fen yanlışımı 1,125 ile çarpıyorum.
    Sonra hepsini topluyorum.
    200den çıkarıyorum.
    Sonra bulduğum sonucu 2ye bölüp 5 ile çarpıyorum.
    Yukarıdaki verdiğim net örneklerinde 430,625 çıkıyor hesaplayın isterseniz buna göre.

quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

Yardımcı olanlara teşekkürler
     mf4 539 puan

0 işte

çözümünüde yazabilir misin?

• S.a. Arkadaslar yeni konu açmayım dedim odtü bilgisayar için netlerim ygs ve lys de netlerim ne olmalı okuldan 50 geliyo odtü bilg müh 6k ve 503 puan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim yanlış anlama hevesini kırmak gibi olmasın ama boğaziçi ee zor gibi senin için hergün lys yi bitirdim die başlıklar görüyorum senden o zaman konular bitti demektir bittiği halde 450-460 alıyorsan 480-485 söz etmek biraz zor sende biliyorsun ki 450 den sonra artırmak biraz sıkar

Orijinalden alıntı: Buda mı Gol degil be?

kardeşim yanlış anlama hevesini kırmak gibi olmasın ama boğaziçi ee zor gibi senin için hergün lys yi bitirdim die başlıklar görüyorum senden o zaman konular bitti demektir bittiği halde 450-460 alıyorsan 480-485 söz etmek biraz zor sende biliyorsun ki 450 den sonra artırmak biraz sıkar

Zor olduğunu bende biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

mf4 539 puan

Bu netlerle rahat girersin bogazici ee.Puan 540 ı geçer hatta sapmaların vs geçen seneyle aynı oldugunu dusunursek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Buda mı Gol degil be?

kardeşim yanlış anlama hevesini kırmak gibi olmasın ama boğaziçi ee zor gibi senin için hergün lys yi bitirdim die başlıklar görüyorum senden o zaman konular bitti demektir bittiği halde 450-460 alıyorsan 480-485 söz etmek biraz zor sende biliyorsun ki 450 den sonra artırmak biraz sıkar

Test teknigi olmayan hic kimse konulari bitirdigi halde 480 yapamaz . Konularin bitmesinin bir onemi yok yani. Eger senin dedigin gibi her bitiren 480 yapsaydi ohoo..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.