Şimdi Ara

MEZUNUM 97 LİYİM ASKERİ KAĞIT GELMEDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 97 liyim askeriyeden kağıt gelmedi. Ben üniye hazorlanıyorum. Gelmeden önce mi tecil ettireyim yoksa geldikten sonra mı tecil ettirmeyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 31 aralık'a kadar tecil ettirmeye bak, bana doğum günüm geçeli 1-2 gün gelmişti, başka bir yerlere gitmiş olabilir bi araştır derim.
  • Askerlik yaşı 21 oldu bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Akman

31 aralık'a kadar tecil ettirmeye bak, bana doğum günüm geçeli 1-2 gün gelmişti, başka bir yerlere gitmiş olabilir bi araştır derim.

Hocam yani bu işin gecikmesi sıkıntı olur mu? Hiç kağıt gelmese ben de bu işin üstüne düşmesem kağıdın gelmesini beklesem olur mu? Çünkü 2019 a kadar hakkım var değil mi?

Aslında işin özü hocam ben çok üşengecim uğraşmak istemiyorum şunla. Anca kağıt gelirse uğraşırım diyorum olur mu öyle bi şey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F.Y.D

Askerlik yaşı 21 oldu bilginize

Kağıt gelmedi hiç. Biraz tırstım şimdi. E devletten mi bakıyoruz bu işlere?

• nebula-bunela-labune kullanıcısına yanıt
    21 yaşından önce kağıt gelmez zaten. sen 97li isen 2018 2019 gibi gelmesi lazım ilk kağıdın
  • quote:

21 yaşından önce kağıt gelmez zaten. sen 97li isen 2018 2019 gibi gelmesi lazım ilk kağıdın

Hocam ama çoğu kişiye gelmiş 97 olup. Yine de ben ptt ye gidip şifre alayım bi bakayım gelmiş mi diye. Alırsam şifreyi uplarım. Çok teşekkür ederim cevap için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aralık 97 liyim. Askerlik kağıdı geldi. Lise yeni bitti ama mezuna kalacağım. Anlamadım gitti olayı. 1 yıl mezuna kalacağım askerliği Nasıl tecil ettireceğim bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SENEYE
  • quote:

bende 19'um kayıt yok e devlette

Hocam okuyor musunuz? Bu sene tercih yapıp yerleştiniz mi?

• Artık kağıt yollanmiyor.trt den bildiri yayınlanıyor ve senin gorup gormemen önemli degil yayınlandığı anda yükümlü sayılıyorsun.

• Bana ve bütün arkadaşlarıma geldi.Bizim sınıfta biri asker kaçağı durumundaydı (96'lı) tecil ettirmeye gitmiş okul biter bitmez askerdesin diyip yollamışlar En iyisi git tecil ettir.
  • Şimdi e devlet şifresi aldım. Oradan sorguladım aynen şu yazıyor. Ne yapmalıyım?

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/02/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.

• quote:

4 şubat 2017'ye kadar muafsın işte

Hocam o tarihten sonra tecil mi ettirmeliyim. Yani o tarihe kadar bi şey yapmıcam o tarihten sonra bana kağıt vs gelcek. Bende gidip tecil ettircem dimi. Hocam biraz geri zekalıyımdır. Olayları zor anlarım.

• quote:

Galiba Askerlik şubesine gidip muayene yaptıracaksın o tarihte emin değilim, bende bu yazıyor.

Askerlik durumunuz ile ilgili herhangi bir kayıt bulunamadı. Sonucun yanlış olduğunu düşünüyorsanız en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz.

Anladım hocam o tarihe kadar bekleyeyim. Cevaplarınız için teşekkürler.

• O tarihe kadar üniversite kazanmaya bak

• Bende lisede hazirlik okuyup sonrada calismadigimdan mezuna kaldim 2 yil kaybettim yani aralik 2016 ya kadar tecil ettirceksin 3 yil tecil olcak 31.12.2019 kadar tecil olucak aralikda subeyye diploma ve kimliginle gidip halledebilirsin

• Bende ayni durumdayim 19 yas kagit mayista geldi yilbasindan once gitmem gerekiyormus. Edevlette de seninkiyle ayni yaziyor. O tarihten once tecil yaptirmazsan kacak sayiliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Bende ayni durumdayim 19 yas kagit mayista geldi yilbasindan once gitmem gerekiyormus. Edevlette de seninkiyle ayni yaziyor. O tarihten once tecil yaptirmazsan kacak sayiliyorsun

Hocam bana kağıt gelmedi. Sizin tam doğum tarihiniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: pax ottomana

Şu askerlik işlemlerini gözünüzde büyütmeyin. Ben lise sona giderken, yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm. 8 ay falan olmuş. Bana herhangi bir bildiri falanda gelmedi, mektup gönderiyorlarmış. Benim okulda Askeriyeye herhangi bir belge göndermemiş. Şubeyi aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum, anlattı işte. Okuldan belgeyi aldım gittim verdim, düzeldi. Çok sürmüyor bu.

Lisans eğitimim bittikten sonrada 2 yıl tecil hakkımı kullanmak için gitmiştim, muayeneye girdim sonra tecil ettirdim. Yarım günde halledeliyor. Sağlık ocağına gidip geliyorsun zaman orada gidiyor aslında. İşlemler basit. Ara askerlik şubesini bilgi al.

Yani yaşın gelmiş olsa bile, lise mezunu olduğun için tecil hakkın var. Süresini bilmiyorum ama 3 yıl olması lazım heralde. Yani sen üşengeçlik edip tecil ettirmesen bile en fazla yoklama kaçağı olursun. Sonra üniversiteye yerleşince seneye gerisini okul halleder. En kötü senaryo şu olabilir. Sen yoklama kaçağı durumuna düşersin, okulda senden askerlik durum Belgesi istediğini düşünelim, bu durumda gider yine tecil ettirirsin, mezuniyet tarihinsen itibaren tecil süresi başlar, en fazla biraz para cezası ödersin oda çok büyük bir miktar değil 1 yıl için. Sonra gider kaydını yaparsın.

Çok büyütme gözünde.

Anladım hocam şimdi teşekkürler. Ben şubeyi ararım bilgi alırım. Yakın bi tarihte de tecil ettiririm askerliği. Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.