Şimdi Ara

Mezunken gerileme (aşırı dertli mezun içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar forum ahalisi.Şimdi sizlerden derdime çare,akılsız başıma bir yol yordam aramaya geldim.
    Bu benim 2. mezun senem.12'de 45k, bu sene de 44k yaptım.8.sınıftan beri dershaneye gitmedim.Bu yıl gitmek zorunda olduğumu gördüm ve dershaneye başladım.Geçen sene psikolojik olarak iyi değildim ve sadece 1 adet tyt karekök matematik soru bankası bitirebildim.Bunun dışında fen kitaplarından en fazla 10 sayfa çözüp bırakmıştım.Ayt matematikten yarım yamalak kaf 4 çözdüm.Yani Ayt ve Tyt adına vasat durumdaydım.Ama bu sene 3.senem olduğu için doğal olarak denemelerde çok iyi yapacağımı düşünürken geçen gün robert yayınlarının denemesinde berbat netler çıkardım.Yanlışlarımı incelediğimde beynimin soruları bambaşka bi şekilde anlamlandırdığını gözlemledim.Acaba zaman içinde gerizekalılaşma diye bir şey olabilir mi?Ciddi anlamda moralim bozuldu bu duruma.Belki alay edeceksiniz ama danışacak veya fikir alacak kimsem olmadığı için buraya yazdım ben de.Beni aydınlatacak fikirlerinize açığım arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi şöyle ben de 3. yılımdayım, ama 3. yılında olmak ekstra bilgi, güç katmıyor kişiye.

Çalıştığın emek verdiğin kadar geliyor netlerin, o yüzden altında çok anlam arama derslerine tam gaz çalış, otomatik istediğin yere geleceksin zaten 45k dan mezuna kalmışsın.
  • Öncelikle 2. Mezun senen diye sınavlarda iyi netler çıkaracaksın diye bir durum yok. Burda ağlamayana mama yok kardeşim. İstersen 10. yılın olsun. Bilmezsen, unutursan, pratik olmazsan netlerin düşük gelir. Biliyorum diye geçistirdigin kısımlara dön. Sanki ilk yılınmiş gibi konulara özen göster ve bu senenin senin için son sene olduğunu da unutma. O yüzden sana ne engel oluyorsa, canını ne sıkıyorsa onun canı cehenneme. Lafın kısası gerizekalı olmuyorsun ama denemelerine gerizekalı oldum, şöyle oldu böyle oldu bahanelerini sıralamak istiyorsun. Bu senenin de elinden kayıp gitmesine bahane uydurmak istiyorsun. Kimsenin bizim bahanelerimizi dinlediği yok. Sınavı soruyorlar sana, denemeni soruyorlar, üniversiteni soruyorlar. Kazanamadım ama... kelimesinden sonra dinlemiyorlar. Onlar için sadece kaybeden oluyorsun. Gerçek olsa dahi ama'dan sonra söylediğimiz her şey bahanedir.

Bir denemeye üzül hatta ağla, ama bu seni yıkmasın, güçlendirsin. Bu son şansın, kaderimiz ellerimizde. Bunu unutmamak gerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam bende ilk sene 49 ikinci sene 47 yaptım. 3.senemdeyim ve benimde som şansım. 4 5 denemeden sonra netleriniz oturacaktır. Çalışmaya devam. Ayrıca robertin denemeleri zordur. Ki kolay bilse olsa deneme netlerini vs hiç umursamayın. Adı üstünde deneme. Yüksek yaptığınızda sevinmeyin düşük yaptığınızda da üzülmeyin. Gerçek sınav bambaşka oluyor sizde takdir edersiniz.

• Senin kadar kararlı insanlara çok imreniyorum.Aynen dediğin bakış açısıyla mezuna kalmaya karar verdim.Geri döndüğümde beynim sanki benim değilmiş gibi basmıyor.Zaten mal gibi herşeyi takarım.Acaba 2 ayda gerizekalı mı oldum lan diye kendi kendime kafayı yiyorum.Bir tek bende mi oldu diye foruma yazdım.Her zamanki gibi bu tür malca durumlar bir tek bende var.Herkes beynine hükmedebiliyor.

• 3.yılımda yerleşmiş birisi olarak o psikolojiden hemen sıyrılmaya bak ben temmuzda sonuçlar açıklandıktan sonra kasıma kadar kendime gelememiştim için kan ağlıyor bıkıyorum , kalbin kırıldı verdiğin onca emek ( verdiğini kabul ettim ) boşa gitmiş gibi hissediyorsun sınav anı başına gelen türlü talihsizlikler ; Benim bu yıl da geldi ama şükür ki sonunda yerleştim , soğukkanlı olmalı ve kendine biraz vakit ayirmani tavsiye ederim .

I am in university of ataturk since 2018 on medical student.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun cidden seneyle, geçen zamanla alakası yok. Gerizekalı değiliz, hepsi unutuluyor, ben de 3.senemdeyim bu seneki ilk denememde fende mal gibi kaldım o kadar çok şık arasında kaldım ki baya baya unutmuşum. Zaten ana sorunumuz unutmak. Yeni nesil sorular çıktı bir de. Herkes soruları hikayeleştirmeye başladı, buna da adapte olmaya çalışıyoruz. Çoğunlukla soruları ben de yanlış anlıyorum ve bu yüzden yanlış yapıyorum. Kimsenin de bunun te 3.senesi hala yanlış yapıyor gözüyle bakma gibi bir olanağı da yok. Kendi kendine düşünüyor insan geçen sene kocaman bir sene vardı önümde aynı şeyleri o zaman da diyodum ve sonuç hüsran oldu diye. Bu kendimize olan güvenimizi sarsmış olsa da sonuçta değiştirebileceğimize inandık ki bir seneyi daha göze aldık. Zor da olsa bu süreçte kendi kendimizi tedavi etmek zorundayız. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi kazanamadımdan sonrası ne yazık ki çoğu insan için sadece birer hikaye. Sonuç olarak yanlışlarımızla buraya kadar geldik ve onlarla beraber bu yolu düzgünce sonlandıracağız. Unutmayalım ki üniversite sınavı hem her şey hem de hiçbir şey. İnsanız, hatalar yapacağız ve tecrübe ile önemli olanın denemeden ziyade gerçek sınav olduğunu da çok iyi öğrenmiş olduk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yükseltememenizin nedenleri neydi sizce ? Sizin hatalarınız mı vardı yoksa sizden bağımsız nedenler mi etkili oldu ?

Aynen hocam, insanın anne babası bile anlayışla karşılamıyor.Bana 2 senedir hazırlanıyorsun, hala daha nasıl iyi yapamazsın,belki de en fazla bu kadar yapabiliyorsun dediler kaç kez.Halbuki geçen sene çalışmadığımı kabul ediyorlar ama işte ben de anlamıyorum.Ne kendimi ne sınavları ne etraftakileri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 23:0:50 >

Orijinalden alıntı: __caesar

+
    Haklı değiller.
    Hiç kimsenin ailesi sınav-ders ilişkisini çocuğu kadar iyi bilemez.

Benim de 3. senem.
    Bu sınav ne zekayı ölçüyor, ne de kapasiteyi.
    Bu sınav sadece istikrarlı bireyleri ölçüyor.

Bazı insanlar odaklanmak konusunda daha şanslı, kafalarına takmaları gereken sıkıntılar daha az.
    Bu insanlar ilk senelerinde patır patır kazanıyorlar. Odaklanma sıkıntısı olan insanlar ise her gün aynı tutarlılığı gösterecek kapasiteyi sunamıyorlar zira kafalarında ki sıkıntılar diğer rakiplerine göre daha fazla.

Ne sözlü, ne yazı dilinde iki kelimeyi bir araya getiremeyen herifler düzenli sınavı çalışıp sınavı kazandıklarından dolayı kendilerini zeki zannedip konu açıp taktik veriyorlar.
    Düzenli çalışmak dışında bir taktiği yok bunun, kimse kusura bakmasın.

https://www.youtube.com/watch?v=G4nI2V07X6k

• mcgill kullanıcısına yanıt
    Eyw. Dertlenmişiz demek ki :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KnownBoss kullanıcısına yanıt
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 23:0:39 >
  • Arkadaşın da dediği gibi sınav sistematik çalışma ve disiplini ölçer.Dolayısıyla o masanın başında ne kadar dirsek çürütüp ne kadar gayret ettiğinle alakalıdır.Ama eğer üstün zekalı veya ortalamanın üstü bir zekaya sahipsen bu seni öne geçirebilir.Ortalama bir öğrenci başarılı olabilmek için vaktinin çoğunu test kitapları arasinda geçirir ki bu da entelektüel yönden kendisini geliştirmesine mâni olur.Yani kitap okumaya,kültürel aktivite yapmaya çok vakti kalmaz.Bunların sonucunda da iki lafı bir araya getiremeyen biri olabilir.Bu kötü bir şey değildir ve o kişinin aptal olduğu anlamına gelmez.Eğer kendini o yönde eğitseydi öyle bir beceriye sahip olacaktı.Senin bu konuda biraz alıngan olduğunu düşünüyorum açıkcası.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.