< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
Şirkette takım lideri pozisyonundayım. Eskiden 4 olan yazılımcı sayımız 1. Ben de kritik karar verme süreçlerinde veya kritik konularda dahil oluyorum sadece. Çoğu yazılım işini yapay zekaya yaptırıyorum. Ekip esliden 1 analizci 4 yazılımcıdan oluşurken, şu anda 1 yazılımcı bir teknik analizci bir de ben kaldım. Ekip işi çatışma çelişme vs de kalmadıgı için işler daha hızlı yürüyor. tabi butun kodu yapay zekaya verip bunu yap demiyoruz. İş zaten solid prensiplerine bağlı kalarak yapıldıgı için bir metod sadece bir işi yapıyor. Sadece ilgili metodu iletip yapay zekaya çözüm sunmasını istiyoruz zaten normalde bu işler juniorlara verilirdi. İşte artık veremıyoruz. Juniorum yarım gunde yapacagı iş 10 dakikada hazır. Zaren kabul testlerimiz öncesinde yazıldıgı için yapay zekanın kodunu replsce edip sadece testleri çalıştırıyoruz ve testler ok ise kodu kabul ediyoruz. Yapay zeka caseleri handle edip çok iyi test yazsbişir hale gelirse muhtemelen bize de gerek kalmayacak. Çunku o zaman şu testten geçmedi dediğimizde hatasını anlayacak ve ona gore düzeltecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yani ben de. Erken emeklilik planları yapıyorum. Maliyetler yuksek, piyasa kötü, yakında bizi zoraki emekli edebilirler. Görsel gerektiren test, mobiltedt veya analiz konusunda hala insana ihtiyaç var. Unittest fınctional test vs gerekiyor. Misal bir mobil uygulama yaptınız ama bunun menusu kaymış mı değişik ekranlarda nasıl tepki veriyor bu konuda insan gözü halen gerekiyor. Ama teknik açıdan yapay zeka işi kavramış durumda. analizci de, işin detaylarının saptanması kapsamımın öngörülmesi açısından gerekiyor. Yanı yapayzekaya işi anlatmadan once bir gereksinim analizi bir etki analizi bir kapsam analizi bir maliyet analizi gerekiyor ki işe nasıl başlansın nasıl çözülsün belirlenmeli ki tapay zekaya aktarılabilsin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Daha sınava girmediniz. Tarım teknolojilerini bir araştırın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 15 Ocak 2026; 17:35:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yazilimda her is yazilim yapmak degil ki. Bence bu konuda cok yanlis dusunuyorsunuz. Bizim sirkette mesela surekli stajyer gelip gidiyor. Amaclari aralarindan parlak olanlar işe alip şirket kulturune gore eğitmek ve kilit eleman yapmak. Işin maliyet, ucuz işci gucu tarafida var tabi ama yapay zekanin kimsenin isini elinden filan aldigi da yok. Şirkette ki seniorlarimiz da ayni fikir de. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Eğer legacy koda sahip bir projedeyseniz haklısınız. Ancak bir microservis projesinde yeni bir geliştirme için baştan aşağıya bir apiyi 5 dakikada yazdırabilirsiniz. Eskiden bu 1 gün alırdı en az. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|