Şimdi Ara

Mezuna kalmakla doğru mu yapmışım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kaldığım için kendimi kötü hissediyorum fakat bu sıralamalara düzgün bir yer gelmezdi haksız mıyım?

Sıralamalarım:

Ea 420k
    Söz 100k

Bu sene hedef subaylıktı Msü sınavına girdim 270 aldım 273'le çağırdılar 3 puanla kaçtı astsubaylıklar geldi ondan da ben vazgeçtim

Daha sonra biraz araştırdım Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler kafama yattı ama bu puanla düzgün biyerde gidemezdim sanırım.

Sözelden tarih filan var ama rehber hocası bulaşma hiç atanamazsın dedi onu da sildim.

Ondan sonra JSGA alımları başladı 240 bin barajı koymuşlar geçen sonuçlar açıklanmış bi baktım 200 puan alanları 450 bininci olanları bile çağırmışlar başvursam çağrılacaktım ama 240 bin var diye başvurmadım jandarma subaylık da yandı yani bu sene

Şuan elimde 2 seçenek kaldı deniz astsubaylık ve mezuna kalmak.

Koskoca 1 sene kaybım olacak. Ve çalışma alışkanlığım yok meslek liseliydim yani bu sene de gram çalışmadım hatta okul hayatım boyunca hiçbir şeye çalışmadım. Obp 65 bu yüzden.

Çalışmayı gerçekten sevmiyorum ama geri kalan ömrüm boyunca kölelik yapmamak için 1 sene kendimi verip çalışmak istiyorum. Veya da çalışacaksam da değmeli yani karşılığında bir şeyler elde edeyim hem maddi hem prestij olarak. Lafta bunu yapmak istiyorum ama umarım pratikte de yaparım. Evde çalışamayacağım için dershaneye gideceğim. Şuan gerçekten içimde çalışma isteği var umarım sene boyu devam eder.

Bu puanlarla tercih de yapmadım düzgün yer tutmaz diye.

Siz ne düşünüyorsunuz astsubaylığa mı gideyim yoksa 1 seneden bişey olmaz mı? Ve 1 sene dershane gitsem verimli çalışsam sizce kaç bine çekerim sıralamamı?

Bir de görüyorum bazıları hayattan kopuyor böyle olmama gerek var mı? Mesela aynı sene hem spor hem ders yürümez mi zaten başka işim yok?

Seneye şunlardan birini yaparsam heralde pişman olmam ama 1 senem gitmiş olacak. Meslek düşünmek için de zaten çok vaktim var ben elimden geleni yapayım mesela ilk 25k girersem zaten tercih edebileceğim bir sürü bölüm olur.

Psikoloji
    Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler
    Hukuk
    Pdr

Subaylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 21 Ağustos 2018; 0:56:8 >

• Doğru yapmışsın hocam 420bin ile saf işsizdin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam hepsini okuyamadım ama 420den daha iyi yapacağınıza ve yapmanız gerektiğine inanıyorsanız iyiki mezuna kalmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: batgul

Doğru yapmışsın hocam 420bin ile saf işsizdin
    Hocam ama matematik yapamıyorum sizce bu 1 senede halledilir mi? Teogta bile Türkçede 1 yanlışım vardı inkılap full doğruydu matematikte 3 doğru geri kalan yanlış Sonuç go to meslek lisesi ama her şeye rağmen iyi ki gitmişim okulumdan pişman olmadım.

Her neyse

Bir de rehber hocama bunu da sordum dedim 1 sene bekleyip daha kötü yaparsam diye bana dedi ki daha kötü yapman için Türkçeyi mata işaretlemen lazım mümkün değil kötü yapmazsın dedi.

Her şeye rağmen 1 sene çok ama artık olan oldu elden bir şey gelmez kaybettik bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenigeldimsa

hocam hepsini okuyamadım ama 420den daha iyi yapacağınıza ve yapmanız gerektiğine inanıyorsanız iyiki mezuna kalmışsınız
    anladım hocam teşekkür ederim yapacağıma ve yapmam gerektiğine inanıyorum fakaat tek sıkıntım matematik onu da 1 senede halletmeye çalışacağım

@Cptnro
    anladım hocam
    Daha Fazla Göster
  • Hocam mezun olup sürüleceğine 1 sene daha dayanmak saha mantıklı matematik halledersin hocam korkuyla yaklaşma hocalara geldikten dinlemeni tavsiye ederim korkarak yapamam dersen zaten yapamazsın ama emin ol severek yaklaşırsan 40 da 35 i bulursun emin ol zor değil sadece azim ve istikrarlı olmak gerek 1 sene çok değil hocam yaz bitsin zaten akıp geçer zaman sıkma canını çok da iyi yapmışsın mezuna bırakmakla emin ol 420 binden kat kat iyi yapacaksın hocan haklı ben 95 tyt 35 ayt matematik 0 edebiyatla 25 bindeyim Eşit ağırlıkta matematiğin gücünü farket ve sevmeye çalış zorlamaya çalış şimdiden başarılar hocam.

• eğer bir senelik dönemde çok ve verimli çalışıp, eksiklerini kapatacaksan ; doğrusunu yaptın.

Orijinalden alıntı: Hukukçu Bey

eğer bir senelik dönemde çok ve verimli çalışıp, eksiklerini kapatacaksan ; doğrusunu yaptın.
    hocam ömrümde bugüne kadar hiç çalışmadım ama bir yere kadar gelebildik burada tosladık :)

Çalışmam gerekiyor farkındayım umarım çalışacağım elimden geleni yapacağım tek sıkıntım matematik ama onu da 1 senede hallederiz heralde

Konuda gelen yorumları da dikkate alırsak eğer 1 seneyi zaten kaybettim olan oldu sanırım sızlanmak yerine bir an önce çalışmaya başlamak gerekiyor :)

teşekkür ederim herkese

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: batgul

Hocam mezun olup sürüleceğine 1 sene daha dayanmak saha mantıklı matematik halledersin hocam korkuyla yaklaşma hocalara geldikten dinlemeni tavsiye ederim korkarak yapamam dersen zaten yapamazsın ama emin ol severek yaklaşırsan 40 da 35 i bulursun emin ol zor değil sadece azim ve istikrarlı olmak gerek 1 sene çok değil hocam yaz bitsin zaten akıp geçer zaman sıkma canını çok da iyi yapmışsın mezuna bırakmakla emin ol 420 binden kat kat iyi yapacaksın hocan haklı ben 95 tyt 35 ayt matematik 0 edebiyatla 25 bindeyim Eşit ağırlıkta matematiğin gücünü farket ve sevmeye çalış zorlamaya çalış şimdiden başarılar hocam.
    anladım teşekkür ederim sağolun :)

Siz de güzel bir sıralama elde etmişsiniz tebrik ederim ben de başarılar diliyorum üni ve geri kalan hayatınızda

• quote:

Orijinalden alıntı: Hukukçu Bey

Emek verirsen karsiligini mutlaka aliyorsun. Hangi konuda olursa olsun. Başarılar
    teşekkür ederim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.