Şimdi Ara

MEZUN SENESİNDE AİLE BASKISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar beyler. Bu sene istediğim bölüm gelmeyince mezuna kalmak istedigimi aileme söyledim. İlk başlarda karşı çıkar gibi olsalar da ikna ettim. Ama babam bugün ne zaman gözüne çarpsam hep söylendi. Hatta seneye sonucun bu sene gibi gelirse burnundan fitil fitil getiririm diyor.

Beyler napacam ben şimdi. Kendime güveniyorum bu sene başaracağım ama bu baskıya nasıl dayanacagimi bilmiyorum. Resmen içimdeki umutlar söndü. Var mı daha önce bu tarz durumu yaşayanlar? Nasıl başa çıktılar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• var psikolojimi bozarak ve saçlarımı dökerek başa cıktım 3 senede

• Bir kere daha aileme sukur ettim. Size tavsiyem biraz absurt olsada tum sene odanizin kapisini kapayip onlarla iletisimi kesip calismaniz cunku sinav donemi mental olarak hassas bir donem size dedikleri en ufak bir laf bile sizi derinden etkileyebilir

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza sevindim hocam. Tavsiyelerini dikkate aldım ama kapı kilitleme felan 1 yıl geçer mi öyle?

• 27derbeder kullanıcısına yanıt
    Bizzat benim arkadasim gecirdi hatta sene sonu sinav sonucundan sonra ailesiyle arasi hic olmadigi kadar iyi olmustu fakat ters tepme ihtimali de yok degil siz en iyisi deneyin duruma gore bakarsiniz onemli olan sizi calisirken gormeleri bence

• Hocam sınavdan sonra nabız yokladım. Olmaz diyolardı ama sonuç açıklanınca istersen bir sene daha dediler. Ben şok oldum cidden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. KEZ MEZUN VE AİLE BASKISI
    5 yıl önce açıldı
    MEZUN SENESİNDE DERSHANE
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adamakıllı çalışırsanız neden olmasın hocam. Aslında her şey taktiksel çalışmak

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    İnşallah tek umudum o açıkçası. Beni çalışırken, çabalarken görmeleri.

• Kardeşim sana şu tavsiyeyi vereyim . Aileni al karşına kararlı bir şekilde ben mezuna kalıyorum , sizden bana destek çıkmanızı bekliyorum , benim arkamda durun sizin desteğinize ihtiyacım var de ve bu durumu tatlıya bağla .

Aynı Durumu zamanında ben de yaşadım ve sağolsun AB’deki herkes bana destek oldu .

Bu Arada ne istiyorsun sıralaman kaç geldi illa mezuna kalman gerekiyor mu bi çıkış yolu yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Önerin için sağol deneyeceğim hocam. Bu sene EA siralamam 200K geldi sözel 60k. Aslında bu denli kötü gelmesinin sebebi sene başından beri rastgele çalışmam ve son 3 ay kala mezun havasına girmem neden oldu. Neden böyle bir aptallık yaptın diye soracak olursan da en yakınındaki arkadaşların biz mezunuz zaten diyince ister istemez bende o havaya girdim(Allah kahretmesin beni). Ama bu sene farklı yeni bir şehire taşındık ve beni hiç birşey rahatsız edemeyecek aklıma giremeyecek. Tek istediğim aile desteği

• quote:

Orijinalden alıntı: 27derbeder

Önerin için sağol deneyeceğim hocam. Bu sene EA siralamam 200K geldi sözel 60k. Aslında bu denli kötü gelmesinin sebebi sene başından beri rastgele çalışmam ve son 3 ay kala mezun havasına girmem neden oldu. Neden böyle bir aptallık yaptın diye soracak olursan da en yakınındaki arkadaşların biz mezunuz zaten diyince ister istemez bende o havaya girdim(Allah kahretmesin beni). Ama bu sene farklı yeni bir şehire taşındık ve beni hiç birşey rahatsız edemeyecek aklıma giremeyecek. Tek istediğim aile desteği
    Dostum bende bu yollardan geçtim biliyorum dediğin herşeyi . Bende mezun Senemde kazandım
    Hem okuduğum okul hemde arkadaş çevrem rezaletti . Hergün ortam yapınca böyle oluyor işte . ( düz lisede okuyordum ve şehirin en berbat okuluydu )

Her şey böyle üst üste binince ve birde manitacılık işlerine kendimi kaptırınca tüm hayatımın yıkıldığını fark ettim . Mezun senemde manitamı bile hayatımdan çıkarttım . Bana zarar veren herkesten uzaklaştım . Ailemi de aldım karşıma mezuna kalacağım zaman konuştum . Derdimi anlattım . Ve babam aşırı katı bir insan olmasına rağmen o bile kabul etti ve isteğimi gördü . Mezun senemde kimse bana karışmadı . Hatta babamın bir sözü vardır bunu hiç unutmam . “ bu hayatta ne yaparsan yap , kendine yaparsın , olan sana olur “ demişti bana . İşte belkide bu laf hayatımda dönüm noktası oldu . Hocalarımın okulda senden bir tak olmaz diyişleri o zaman beni daha çok kamçıladı . Ciddiyim birkaç hocam bu lafı kullandı okulda bana . Çünkü kendimi manitacılık olaylarına aşırı kaptırmıştım herşeyi salmıştım ve hayatımın odak noktası haline getirmiştim kızı . İşte mezun seneme başladığımda tüm bu kamburlarımdan kurtuldum . Ha pişman oldum sonradan o ayrı konu ama zafere giden yolda herşey mübahtır .

Her neyse işte hocam benim olayım da bu . Belki sana ilham olur bilemiyorum ama bunu anlatmak istedim . Çevrende seni kim olumsuz etkiliyorsa bu kişileri çıkart hayatından ve manitacılık olaylarına sakın böyle kritik dönemlerde girme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinizmirliksk2 -- 21 Temmuz 2019; 0:29:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yorumunuzu favorilerime ekledim cidden ilham kaynağım olacaksınız. Çok teşekkürler iyi geceler

• Ailen bazen kurtarıcın bazen de seni mahveden birimdir.
    Seni ölümüne sevselerde batırıp çıkartması onların bilgi birikimine bağlıdır
    Ilk sene mf 130k,babam cahildir,senden bi bok olmaz git markette reyoncu ol 5 yıla yükselirsin 3 lira maaşın olur demişti,markette 3 ay reyonculuk yapıp parayı dershaneye verdim
    Babamı Dinlemedim,annem ve ablam motive etti,Mezun senem Tm ham 10 yerleştirme 17k,şuan hazırlık bitti ingilizce biliyorum,iyi bir yerde ekonomi okuyorum,istersem hukuk çap yapıp avukatta olurum,şuan istesem 3 liraya maaşım olur zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestofmath -- 21 Temmuz 2019; 0:39:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bu taktik değil yani benim özel olarak yaptığım bir şey değildi sonradan farkettim ne kadar etkili olduğunu anlatıyorum sınavdan sonra sonuçlar açıklandığında yatağımdan kalkmadım sürekli cenin pozisyonunda ya uyur ya da uzanırdım yemek yemek ve diğer ihtiyaçlarım dışında pek kalkmazdım kafamda milyon düşünceyle düşünür dururdum geçen sene mezuna kaldığımda bende sizin gibiydim babam laf çarpıp dururdu ne zaman kapı sesini duysam onun laflarını laf söylemese bile gözleri anlatıyordu her şeyi görmemek duymamak için başka bir odaya girer o evden çıkmadan da pek ortalıkta dolaşmazdım

ama bu sene başta da anlattığım gibi çok kötü durumdaydım cidden kötüydüm yani daha yeni yeni toparlıyorum babam tuhaftır ki bir şey demedi istersen kal dedi ha sene içinde ne olur bilemem ama şu anlık iyi davranıyor az önce doritos getirdi yanıma hatta demem o ki ailenizi anlamaya çalışmayın bırakın onlar sizi anlasın

ne kadar kararlı olduğunu görebilmeleri için onların karşısında da ders çalışabilirsin senin azmini gördükçe içinde sönen umutların onlarda filizlenecektir her zaman güçlü ol odak noktan sorunlar olmasın çözümler olsun çözüm yoksa zamana bırak çünkü zamanla her şey unutulur

• bestofmath kullanıcısına yanıt
    Hocam peki dershanenin etkisi nasıl oldu size? Bende çalışıp gitmeyi planlıyorum ama bazı kişiler sadece denemelerine kayıt ol diyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.