Şimdi Ara

2. KEZ MEZUN VE AİLE BASKISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk mezun senemdi 180kdan kaldım. Vaktimi verimli kullanamadım konulara sondan ve aytden çalışmaya başladığım için 2-3 aylık emeğim çöp oldu. Hedefim tıptı ailem artık yaşın geçiyor üniversiteye git sonra istersen orda hazırlan istemiyorsan da eem oku kpss ile devlete gir diyorlar. Evde herkesin suratı beş karış yaşayanlar bilir. sizlere sorum kapasitemin çok altında bir sıralamayla istemediğim bir okula mı gitmeliyim, 2. mezuna kalıp evde cinnet mi geçirmeliyim ?

• 3.kez mezuna kalmak biraz yıpratıcı olabilir. Özellikle ailen sana destek olmazsa, psikolojik baskı yaparsa sıkıntılı günler geçirebilirsin.

100 bin civarından çok sıkı bir çalışmayla 10 bin civarına çekebilirsin. Bir arkadaşım 200 binlerden 20 bine çekmişti. Ama günde en az 6 saat civarı çalışman lazım. Kronometre falan tut motive olursun kendini takip edersin.

Benim tavsiyem bir sene daha mezuna kal. 2 senen gitmiş bir şey olmaz. Üniversiteyi uzatmazsın olur biter. Çoğu kişi üniversiteyi uzatır. Tıp kazanamazsan da mühendislik için hazırlığı atlamaya çalış. En azından oradan telafi edersin.

Arkadaşınla iletişimini kes, psikolojik olarak etkilenmemek için. Aileni de karşına al konuş. Benim hayatımın dönüm noktası iyi çalışmam lazım de. Bu süreçte stresten saçların dökülebilir. Bir sene çok sıkı çalışman lazım. Şimdiden başla. Yaz ayında en düşük yaptığın konuları bitir.
  • Biraz açıklama yapabilir misin

İlk sene kaç sıralaman kaç bin
    İkinci sene sıralaman kaç bin
    Üçüncü seneyi istiyorsun öyle mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    hocam ilk sene 180kydi ikinci sene bu seneydi 100k civarı gelir diye bekliyorum evet istiyorum çünkü kendime çok güveniyorum 180k neden diyeceksen 12. sınıfta bazı sağlık problemleri yaşadım şehirler arası hastaneler arasında geçti bir senem
  • 3.kez mezuna kalmak biraz yıpratıcı olabilir. Özellikle ailen sana destek olmazsa, psikolojik baskı yaparsa sıkıntılı günler geçirebilirsin.

100 bin civarından çok sıkı bir çalışmayla 10 bin civarına çekebilirsin. Bir arkadaşım 200 binlerden 20 bine çekmişti. Ama günde en az 6 saat civarı çalışman lazım. Kronometre falan tut motive olursun kendini takip edersin.

Benim tavsiyem bir sene daha mezuna kal. 2 senen gitmiş bir şey olmaz. Üniversiteyi uzatmazsın olur biter. Çoğu kişi üniversiteyi uzatır. Tıp kazanamazsan da mühendislik için hazırlığı atlamaya çalış. En azından oradan telafi edersin.

Arkadaşınla iletişimini kes, psikolojik olarak etkilenmemek için. Aileni de karşına al konuş. Benim hayatımın dönüm noktası iyi çalışmam lazım de. Bu süreçte stresten saçların dökülebilir. Bir sene çok sıkı çalışman lazım. Şimdiden başla. Yaz ayında en düşük yaptığın konuları bitir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bende sizinle aynı durumdayım ancak universiteye gidip hazırlanmayı düşünüyorum hem ailemden uzak olunca daha rahat hazırlanırım diye.
  • hocam onu nasıl yapacaksınız? obp niz kırılacak, üni dersleri, para sıkıntısı olabilir belki, yurt felan bunlarla uğraşacaksınız.

ben mezuna kalacak olan varsa üni gitmeyip kütüphane de çalışmasını tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik 1.sınıf zaten türev İntegrallerle geçicek para sıkıntısı konusu yok hocam ev tutucam obp kırılma konusuna gelirsek bu biraz geri Atıcak ama hedefim gidipte ilk 1000 değil 20.000 içine girmek zaten üniversiteler tamamiyle aktif olucağını düşünmüyorum.ama aile stresi olmıcak şöyle düşünüyorum aslında ilk yıl tyt kasıp ikinci yıl sadece ayt kasmayı ilk yıl tyt ağırlıklı olup 110ları görmeye çalışıcam 2. Yıl ise ayt ağırlıklı olucak ilk yılda ayt kasıcam ancak sadece matematik ve edebiyat kasıp tm yapmayı düşünüyorum sonraki yıl tyt mi kullanıp ayt kasmayı düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tyt puanını kullanma sisteminin kalkmasını da bekliyorlar aman diyim iyi düşünün
  • 4 senesini vermiş biri olarak çalışmayacaksan kalma derim.

• Psikoloji zayıf olan kalmamalı hele ki aileyi karşına alıp kalmak çok zor olabilir psikolojiyi çok kötü etkileyebilir

• Psikolojin iyiyse kal hocam anlayışlı bir ailem olmasına rağmen bazen geriliyordu ortam insanın hiçbir şey yapası gelmiyor

• beceriksiz kertenkele kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun hocam.

• Hocam size nasıl mesaj yazabilirim özelden size bir şey sormak istiyorum izniniz olursa

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecziligni -- 19 Temmuz 2020; 22:54:43 >
  • Yukarıda mesajlar butonu var. Oradan ulaşabilirsiniz.

• askerlik yoklaması işini nasıl halledeceksin 2. mezunda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.