Şimdi Ara

Metrobüs rüzgârından elektrik üretilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seçim öncesinin zihni sinir procelerinden bir başkası. Benim de bir procem var. Memlekette milyonlarca bacamatik var. Bunları rüzgar türbini haline getirip enerji sorunumuzu çözeriz.

    Ulan mühendis olmuşsun rüzgar türbinlerini biraz araştır. Dandik üniversitenin birinde okuyan ergenin müthiş procesi. Papaz eriğini imam eriğine çevir sen.
  • O rüzgarın ürettiği elektrik bırak 20bin haneyi 20 haneyi beslemez. Tüm gün boyunca çalışan otobüslerin tükettiği mazotu termik santralde elektrik enerjisine çevirsek transmisyon kayıpları ve santralin verimini de göz önüne aldığımızda 200 hanenin ihtiyacını görmez kaldıki o araçların rüzgarını hesaplasak durum daha feci. gece seferlerin azaldığını hesap edince kendini 200 yılda amorti edecek hale gelen bir yatırım olur bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimmerya -- 9 Haziran 2018; 19:5:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kadar sazanlama atlamana geek yok be, geyik yazdık. metrobüs arasında 20 000 ailenin elektriğini üreteceği düşüncesi seni senden almış sanırım
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Bu kadar boş yazma işi de seni senden almış. Boş yazma mühendisi mi ilan etsek seni? Birazcık elektrik bilgin varsa yaz bakalım hakikati. 20.000 haneye elektrik veremeyebilir ve ben verip veremeyeceğini de iddia etmiyorum. Bu konuda yanıtım yok. Ancak veremeyeceğini iddia edenler, döksünler matematiğini ortaya da neden veremeyeceğini yazsın değil mi? Mesela o alternatörlerin orta gerilim elektrik üretip (10-000-15.000V) alçak gerilime düşürüldüğünde (220-380V) 20.000 haneye yetebileceğini varsaymak size göre saçma mıdır? Her evde de max. 2500W harcansa toplam 50.000.000W yani 50MW gerilim ihtiyacı olsa (olma ihtimali yok ama varsayın) o 1 kilometredeki alternatörlerin neden bunu yapamayacağını açıklayın. (Ben bilmiyorum çünkü)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bu teyzeyle bunu düşünen mühendisi karşılaştırın bakalım.

  • Professör zihni sinir proceleri sunar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bakalım. Sistemi bilmediğimiz için sallamasyon bi sistem hayal edip olayın mantık seviyesini yorumlayalım. (enerjinin sürekliliği konusu apayrı bir olay. Akü işi aşırı pahalı ve karmaşık olur. Onun için elektriğin direk sisteme verilip destek amaçlı olduğunu varsayalım)

    Öncelikle nasıl bir rüzgar türbini olabilir? Google amcaya küçük rüzgar türbini yazınca şunu buldum örneğin : Aeolos-H 500w . İsteyen bakabilir. Bu türbin ideal rüzgarında 500w güç verebiliyor anlık. Çapı tam 2,7 metre. Metrobüsün bunu ideal hızında çevirebileceğini düşünelim. Sürekli bir rüzgar olmayacağından tabiiki sürekli çeviremez ama (saatte) oldukça iyimser bir yaklaşımla 250 wh (0,25kwh) enerji verir. 1ev için 2500w demişsin, o sanki fazla gibi biz ortalama 500w ihtiyaç var diyelim. 2 türbin 1 eve yetsin.

    Bu türbinleri 1 metre arayla koyamazsın, çünkü kanadın arkasındaki rüzgar akışı dağılacaktır. Sanıyorum çapının 8 katı kadar mesafe gerekiyordu, emin değilim. Biz bu türbinlerden metrobüslerin sağına soluna ve ortasına koyduk farzedelim (3metre çapındaki şeyi oraya nasıl koyarsın bilemem), yine iyi yönünden hesaplarsak ortalama her 2 metrede 1 bir türbin.

    1000 metrede 500 türbin= 250 evin elektriği.

    Rakamların hepsi atmasyon tabii. Yanlış yaptığım bir hesap veya bilmediğim değişik bir düşünceleri varsa bilemem. Ama hesaplarımı oldukça iyiser tahminlerle yaptığımı sanıyorum.

    2,7 metre çaplı türbini çevirebilirmi, çevirirse ne kadar süreklilik olur, bu kadar türbini ne kadar sıklıkta nasıl kurabilirler bilemem.

    O elektriğin duraktaki elektronik parçalara güç sağlaması güzel, ilave olarak durağın tepesine güneş paneli de güzel, ama o kadar yüksek güçte elektrik üretmesi sanki hayal gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Siz bu forumdakilerin bilimle alakalı olduğunu mu düşüyorsunuz.

    Okumayan sallama bilgilerle dolu.

    Siz de sallayın gitsin umutsuz vaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metrobüs otobüslerinin neredeyse alayının mercedes otobüslerden oluştuğu düşünülürse

    Böyle bir zihni sinir procesine mercedes benz tarafından ödül verilmesi normaldir?!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bir procem var. Telefon ahizelerine türbin takalım. Üretimi arttırmak için alakasız numaraları arayıp test yapıyoruz telefonun ahizesine üfler misiniz diyelim. Üfürükten elektrik üretelim.

    Ulan şaka gibi ülkede yaşıyoruz. RES ler yapılırken bile bir sürü fizibilite çalışması yapılıyor, meteorolojik veriler inceleniyor. Dağ tepelerine, kuş uçmaz kervan geçmez yerlere santraller kuruluyor. Yolu izi olmayan bu yere bu devasa türbinleri nasıl kurmuşlar diye hayret ediyorsun çünkü sürekli rüzgar alıyor. Zihni sinirin biri metrobüs yolunda bacamatikten bozma türbinle elektrik üretecekmiş.

    Ülke komple kafayı yedi.
  • Kesin torpillinin birinin defekasyonudur. Ar-ge ayağına milyonları indirip olmuyor yeaaa derler unutulur gider.
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Benim de var benim de

    Bol bol fasülye nohut mercimek yeyip

    K.çıma pervane takasım var..bu projeden esinlendim..

    Güleriz ağlanacak halimize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Metrobüs otobüslerinin neredeyse alayının mercedes otobüslerden oluştuğu düşünülürse



    Böyle bir zihni sinir procesine mercedes benz tarafından ödül verilmesi normaldir?!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberi birkaç yerde gördüm ulan bir şey yapıyorsunuz güzelde yapıyorsunuz tamamda... bu yalan ne böyle bir yalan olabilir mi yaaaaa ne gereği var yalana? 20.000 evmiş 300 taneymiş falan filan 1MW lık devasa rüzgar gülünden 100 tane diksen anca 20.000 evi karşılarsın oda iletim üretim kayıplarını gözardı ederek. YALAN dan bıkmadınız mı ya biz bıktık...
  • Alman Bosch mühendisleri biz bunu nasıl düşünemedik diyolarmış, almancı geldi, hep orada bu konuyu konuşuyorlarmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki ülkenin bütün rüzgar enerjisinden,güneş enerjisinden yararlandıkta bu projemsi şey yapılıyor.

    Hey Allahım ...

  • Adamlar yenilenebilir enerji ile elektrik sağlamış bizim elemanlar gelmiş kendini amorti etmesi Faso fiso. Vizyonsuzluk böyle bir şey işte

  • 1% verim sanırım. O değil de bu editörleri işe kim alıyor?
  • metrobüsün içinde oluşan sürtünmelerden dolayı açığa çıkan enerjiyi kimse konuşmuyor.

    herkes metrobüsün dışına odaklanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neutumn

    Ciddi ciddi gelip bir ton yazı döşeyeceğim buna ama değmez. Aklı fikri olan, mühendislik nedir bilen zaten ne kadar Türkiye modeli bir iş olduğunu anlar. Bizler göz boyarız, mühendislerimiz göz boyamak için mühendis olurlar. Anadolu'ya gidin, bu projeden daha orjinal, daha yararlı sistemlerin taşra eliyle kurulduğunu ve kimselerden habersiz kullanımda olduğunu görürsünüz.

    Bir köylü aklı kadar olamayan mühendislerimiz de ülkesinde güneş paneli, rüzgar türbini ve HES oranının yerlerde olmasına rağmen Tükiye'nin iktisadi açıdan en büyük şehrine bu projeyi sunuyor. Niyet çok iyi, şu hengamede çölde vaha ama ilkokuldaki Teknoloji ve Tasarım dersinde ödev yapan çocukların daha iyi fikirleri var. Ama olsun, insanlar kendini avutsun, gözler boyansın, gerisi önemli değil.

    Devletin enerji kaynağının %80'ini ithal edilen fosil yakıtlar karşılıyor, HES sistemi gelişmemiş, rüzgar türbini ve güneş paneli altyapısı yok ama metrobüs yoluna ilkokul projesiyle bunu sağlama var. Çünkü insanların dikkatini çekeceksiniz, farkındalık yarattığınızı düşüneceksiniz; insanlar da "vay be, demek ki buraya kadar geldik, onca enerji kaynağını kendimize yeter kılabildik, bir burası eksikti, burası da tamam olduğuna göre ülkemizi kimse tutamaz" diyecek.

    Daha fazla bir şey yazmak istemiyorum, biz toplum olarak böyleyiz, kendi kendimizi kandırıp ondan para kazanmasını çok iyi biliriz.
    Allahina kurban




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.