Şimdi Ara

Metro, Tramvay Ve Teleferik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Metro, Tramvay ve Teleferik işletmeciliği yapan bir firmada çalışıyorum bildiğim kadarıyla Metro, Tramvay ve Teleferik hakkında sorularınızı cevaplayabilirim

• metroda elektirik yerde iken, tramwayda niye yukardadır.

yada mesroda teker elektirik akımı içindeyken yolcular neden carpılmaz.
  • elektronik ücret toplama sisteminde mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunukimyazdı

metroda elektirik yerde iken, tramwayda niye yukardadır.

Sayın bunukimyazdı nerede ikamet ettiğinizi bilmiyorum ama İstanbul'da sadece Taksim Metrosunda metro enerjisini üçüncü ray dediğimiz ray'dan alır bu şekilde insan ve eşya düşmelerine karşı çok riskli olduğu için diğer tüm metro ve tranvay hatlarımız katener dediğimiz yukarıdan enerji alır çarpılmaya gelince araçlarda enerjiyi geçirmeyen yalıtıkan malzemeler kullanulıyor bu yüzden risk oluşmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunukimyazdı

metroda elektirik yerde iken, tramwayda niye yukardadır.

birkaç istisna haric tüm metro sistemleri güvenlik gerekçesiyle elektriği yukarıdan alır. bunlara kataner sistemi denir genelde havai ve rijit olarak iki çeşitte olur. sanıldığının aksine daha pahalı oluyor. 3. ray sistemi sadece uzakdoğuda maliyet odaklı kullanılıyor zira gerek raya erişen insanlar, kaza ve herhangi bir saldırıda insanlar 1500v-3000v arası bir gerilime açık oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tavşanlılı43

Arkadaşlar Metro, Tramvay ve Teleferik işletmeciliği yapan bir firmada çalışıyorum bildiğim kadarıyla Metro, Tramvay ve Teleferik hakkında sorularınızı cevaplayabilirim

ulaşım aş mi
  • Taksim Metrosu ortalama saatte kaç km hız ile gidiyor. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kiloca ağır isek teleferik kopabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

quote:

Arkadaşlar Metro, Tramvay ve Teleferik işletmeciliği yapan bir firmada çalışıyorum bildiğim kadarıyla Metro, Tramvay ve Teleferik hakkında sorularınızı cevaplayabilirim

ulaşım aş mi

Evet aynen doğru yeterli reklam yapılmadığı için çalıştığım şirketi İstanbul'da oturanlar bile bilmiyor hergün hatlarımızı kullananlar dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Taksim Metrosu ortalama saatte kaç km hız ile gidiyor. ?

Ortalama 80 km
  • quote:

quote:

Ortalama 80 km

Fazla hızlı sayılmaz

+ Metro içindeki LCDlerdeki videoları ne zaman değiştirmeyi düşünüyorlar durmadan aynı videolar dönüyor.
    + İstasyon ve tren içinde yer alan şifresiz T01_IST_01 isimli Wifi ağı şifresiz ama sanırım MAC korumalı. Ücretsiz bir Wifi hizmeti verilmesi planlanıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: möööö

kiloca ağır isek teleferik kopabilir mi?

Kopmasının imkanı yok teleferikler asansörler gibi kullanacak kişi sayısı ve ağırlığı hesaplanarak dizayn edilmiştir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

quote:

ulaşım aş mi

Evet aynen doğru yeterli reklam yapılmadığı için çalıştığım şirketi İstanbul'da oturanlar bile bilmiyor hergün hatlarımızı kullananlar dahil

bende vakti zamanında ikitelli-otogar metrosu inşaatında görev yapmıştım

• Stockholm, Moskova, New York metrosunun ve Aguille du Midi Teleferiği'nin yapım aşamalarını paylaşmıştım. Ayrıca Dünya'nın en uzun ve en yüksek 10 teleferik sistemini de paylaşmıştım. Dünya üzerinde ilginç bulduğunuz metro sistemleri varsa belirtirseniz sevinirim..
  • quote:

quote:

Kopmasının imkanı yok teleferikler asansörler gibi kullanacak kişi sayısı ve ağırlığı hesaplanarak dizayn edilmiştir

uçaklar da düşmez bakımı yapılıyo diyolar, sonra kuyruğu kopup düşünce bilmemkaç yılında o uçak minik bi kaza geçrmiş de tamirat esnasında mekaniker vidayı tam sıkmamış da yıllar içinde metal yorgunluğu oluşmuş da.... diyolar
  • Metro rayında elektrik yoktur. En azından hacıosman-şişhane metrosunda yok. Tekerleklerden de elektrik geçmez. Rayların her iki yanında üstünde elektrik işareti olan, elektrik akımını taşıyan başka bir korumalı yol bulunur. Trenden o yola kollar geçer ve elektriği ordan alır.

Benim bildiğim o şekilde. Sen o yolun içine kolunu sokmadğın sürece çarpılmazsın. Raya düşen insanlar bu nedenle çarpılmaz. tren çarptığı için ölür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 2 Nisan 2013; 11:41:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Stockholm, Moskova, New York metrosunun ve Aguille du Midi Teleferiği'nin yapım aşamalarını paylaşmıştım. Ayrıca Dünya'nın en uzun ve en yüksek 10 teleferik sistemini de paylaşmıştım. Dünya üzerinde ilginç bulduğunuz metro sistemleri varsa belirtirseniz sevinirim..

Bu konuda size yardımcı olamıyacağım çünkü bilgim yok bu arada paylaştığınız konular mükemmel herkesin ilgisini çekebilecek cinsten
  • quote:

quote:

quote:

Ortalama 80 km

Fazla hızlı sayılmaz

+ Metro içindeki LCDlerdeki videoları ne zaman değiştirmeyi düşünüyorlar durmadan aynı videolar dönüyor.
    + İstasyon ve tren içinde yer alan şifresiz T01_IST_01 isimli Wifi ağı şifresiz ama sanırım MAC korumalı. Ücretsiz bir Wifi hizmeti verilmesi planlanıyor mu?

Bu konuda bilgim yok istasyonlarımızda bulunan öneri formlarımızı doldurup, e.mail ve telefonuzu bırakırsanız yetkili arkadaşlara sizi yönlendireceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Stockholm, Moskova, New York metrosunun ve Aguille du Midi Teleferiği'nin yapım aşamalarını paylaşmıştım. Ayrıca Dünya'nın en uzun ve en yüksek 10 teleferik sistemini de paylaşmıştım. Dünya üzerinde ilginç bulduğunuz metro sistemleri varsa belirtirseniz sevinirim..

Ben o teleferikleri gördüğümde dahi ürpermiştim binmek nasıl olur acaba
  • quote:

quote:

quote:

uçaklar da düşmez bakımı yapılıyo diyolar, sonra kuyruğu kopup düşünce bilmemkaç yılında o uçak minik bi kaza geçrmiş de tamirat esnasında mekaniker vidayı tam sıkmamış da yıllar içinde metal yorgunluğu oluşmuş da.... diyolar

Uçak bence daha rikli çünkü uçak kazalarını çok duyuyuruz ama ben hiç ülkemizde ve dünyamıda teleferik'lerin düştüğünü yada kaza yaptığının duymadım ama arızalanması doğal çünkü kul yapısı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.