Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.776
Cevap
16
Favori
96.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsclobberintime

    Arkadaşlar oyunu indirdim bir heyecanla icona tıkladım ama bir baktım oyun açılmıyor. Monster Abra A5 V13.4 var. Nvidianın son driverı yüklü. Oyunun trademark bilgilerinin yazılı olduğu ekran geliyor ordan sonra hiç bir hata vermeden direk kapanıyor. Var mı dizüstünde oyunu açabilen ?
    Asus dizüstü kullanıyorum oyun sorunsuz açılıyor. Sadece ilk denememde Steam'i ofline yaptım diye oyunu açmamıştı sonra online yapınca açmıştı. Oyun ciddi ciddi bazı problemler çıktı.

    Adam gibi güncelleme çıkarmaları şart. Sizin oyunu açamama sorununuz var bizler de zaman zaman hatalı harita buglarıyla uğraşıyoruz. Umarım bu hatalar giderilir yoksa bu oyunu şuan var olan fiyattan kimse para verip almaz.
  • Amd kullanip sorun yaşayan var mı?

    Genelde hep nvidia tayfası sorun yaşıyor birde bu oyun Nvidia destekli olucak (güyaa)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunu bir kaç saat kadar önce bitirdim.

    oyunda iyi diyebileceğim tek şey senaryosu, acaba ne olacak sorusu sürekli devam ediyor oyunda ve buda oyuna tutunmanızı sağlıyor. eğer benim için senaryo merak edici olmasaydı kesinlikle bitirmeden başından kalkacağım tarzda sıkıntılara sahip oyun.

    güzel senaryoyu da baltalayan unsurlar var ne yazık ki. Bunlardan en önemlisi seslendirmeler, karakter seslendirmeleri acayip yapay, ruhsuz. bu sebeple uzun konuşmalar "bitse de göreve girsek artık" tadında geçiyor. ayrıca bazen o kadar çok konuşma aynı anda dönüyor ki ortama da bir kaç kez "la bi tek tek konuşun" dediğimi hatırlıyorum.

    grafik, optimizasyon kısmını kısa geçeceğim. kötü! bu grafiklere bu performanslar aşırı komik. optimizasyon kısmına hiç ama hiç özen gösterilmemiş.

    oynanış kısmı için ne iyi diyebilirim ne kötü. hardcore zorlukta bitirdim. 2-3 mermide öldüğüm gibi (1 mermi ile de ölüyorlar headshot atarsan) 2-3 mermi ile öldürüyorsun düşmanları. oyunda sessiz sakin gitmek ve Headshot ile iş bitirmek çok önemli. uzun zamandır bu kadar gizli, sakin gidebileceğim tarzda bir FPS oynamamıştım bu açıdan ilaç gibi geldi. ama yapay zekanın mallığı da biraz keyif kaçırıyor. taktik falan yaptıkları yada etrafını sarmaya çalıştıkları yok. gördükleri zaman ateş ediyorlar. yaratıkların da yapay zekası yok sadece sizi fark ettiklerinde üzerinize koşup saldırmaya çalışıyorlar. oyunda kolunuza takabildiğimiz bir motion sensör var. çevrede düşman varsa bu sensör ötmeye başlıyor ve size düşmanın yakınlığını gösteriyor. bu özellikten sonra hardcore'da oynasam bile işim bi hayli kolaylaştı.

    oyunun animasyonları aşırı kötü odunsu. Metro LL Redux üzerine gram gelişmemiş animasyonlar.



    E3 2017 Trailer'ını seyrettiğimde vay be animasyon işini çözmüş adamlar demiştim. Zaten büyük bir kısmının yalan olduğunu oyunu oynayınca göreceksiniz.
    (2:19) Öncelikle burada ki görev bu şekilde ilerlemiyor, her neyse bunu geçelim. Video içerisinde vurduğu kurdun üzerinden gidip oku alma animasyonu falan oyunda hak getire. (Bknz: 3:25)
    Gene videoda 1:27 gibi gelen yaratığa pompalı ile sıkıyor ve çok gerçekçi bir şekilde yaratık savruluyor. Final versiyonunda o kadar komik ve yapay bi savrulma animasyonu var ki...

    Oyunun açık dünyası, hoş ama boş. Gerçekten gelişiminize zerre katkısı olmayan açık dünyası var oyunun. Loot yapmak önemli ama görev içerisinde öldürdüğünüz kişilerden elde ettiğiniz loot da verimli kullanmayı öğrenirseniz fazlasıyla yetiyor. Bu sebeple açık dünyada ki yan görevlerden daha farklı bir loot mantığı bekliyordum ama yok. Yan görevler olmasa da olur kıvamında, senaryo içerisindeki lootların hemen hemen aynıları çıkıyor. Uğraştığınıza, vakit harcadığınıza değmiyor.

    Bug ve glitchler... bir-iki tane olur eyvallah ama hem oynanışı etkileyen ciddi bir buga rastlamam hemde bir çok grafiksel hata ve glitch görmem nedeniyle oyun bir eksiyi de buradan alıyor. geçen mesajımda da bahsettiğim gibi sanki oyun yapılıp hiç test edilmemiş gibi duruyor.

    oyunda en çok zorlandığım kısım suda kayıkla gezdiğim kısımlar oldu. aşırı saçma bir oynanışa sahip bu kısımlar. yahu kayıkla kürek çekiyorum ellerim zaten dolu aktif olarak yaptığım bir şey var oyun içerisinde. bide ikide bir suyun içerisinden yaratıklar çıkıp bir şeyler atıyor. nasıl dodgelayabilirim ki bunu? yada nasıl karşılık verebilirim? bide bir iki tane değil bir kaç tanesi aynı anda saldırıyor suyun üzerinde 2-3 vuruşla öldüğün bir oyunda bu tarz bir yapı aşırı saçma geldi. god of war'ın son oyununda da benzer suda kayık çekme sekansları var. bu adamların aklına gelmemiş midir "suyun altından bir şeyler çıkartıp saldırtalım sürekli" diye? zaten o an savunmasızım, yani kayığı durdurup silah animasyonuna geçene kadar zaten 2-3 hasar alıyorum.
    sözün özü bu kayık ile geçen kısımların oynanış tasarımına acayip uyuz oldum.

    toparlayacak olursam senaryosu sayesinde kendini oynatan uzaktan hoş ama içine girdiğin bi hayli boş olan bir yapım oluş Metro Exodus. 10/6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Şubat 2019; 0:34:2 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bir ödevim vardı onu yaptım. Yatacaktım yatmadan önce bir kere daha deneyeyim dedim ve çalıştı. Gerçekten durup dururken çalıştı hiç bir şey yokmuş gibi. Asıl sorun ödevimi yapmamammış.Bunlar hep işaret :D
  • Bu bölümde iyi gerildim.

    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]
    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]


    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]
    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]




  • arkadaşlar uyguna alabilceğimiz bir yer yok sanırım artık. kendi store dan hindistanda alınmıyor artık çok oynamak istiyorum 310tlde vermek koyuyor :/
  • @So say we all

    Hindistan vpn ile nasıl alınmıyor? Ben dahil birkaç arkadaş aldı oynuyor. Konu sahibi de öyle aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 18 Şubat 2019; 2:7:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar güzel anlatılamazdı. Oyunun her kısmına sövmekle geçiyor benim şu anda. Ne var ne yok kötü sevide geldi bana. E3 videosu tabi ki biraz Show için yapıldığı belli ama hiç olmazsa onda biri olsaydı. Ben bir de kayığa binmiyorum bile artık. Zaten oraya buraya takılıyor ve saniye başı canavarlar basıyor tekneyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optimizasyonun kötü olduğu minimum 1050 istemesinden belliydi. Bu arada merak ediyorum, kaç insan bu oyunu oynayabilecek? Türkiye'yi geçtim, dünyada kaç insanın bilgisayarı bu oyunda zorlanacak? E3'te gösterilen videodan farklı olduğu kesin. Ayrıca ps4 e optimize edildiğine göre ve grafik-animasyon olarak rdr2 olmadığı için bu sistem gereksinimlerinin fazla olduğu çok belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 18 Şubat 2019; 4:23:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu trailerdaki oyuna inanmış olman, tamamen öyle bir oyun çıkacağını düşünmen komedi gerçekten. Ciddi ciddi inanıyor musunuz böyle şeylere?
    Şahsen ben böyle cillop gibi animasyonlu, grafikli, dibine kadar detaylı ve kusursuz görünen hiç bir oyun reklamına inanmıyorum veya inanıpta büyük beklentilere girmiyorum. Metro'nun ilk trailerını izlediğimde de inanmamıştım zaten. Hatta sonra sonra bu oyun bok gibi olacak diyordum kendi kendime.
    Glitch konusu hariç bahsetmiş olduklarının hiç birine katılmıyorum. Optimize sorunlu diyenler var, evet sorunlu fakat önceki oyunlarına göre çok çok daha iyi. 1060 ile ultra da 60 fps ile oynuyorum, ara ara droplar oluyor o ayrı.
    Ormanlı bölüme yeni geçtim buraya kadar her şey harikaydı tüm haritayı didik didik ederek, yolculuk esnasında trendeki elemanlarla oturarak geldim tee buralara.
    Benimde oyunda en kıl olduğum şey, dangalak heriflerin tam kafasına nişan almışken ya işlememesi yada şak diye başka bir yere ışınlanmaları. Gerçekten sinir bozucu aklıma geldikçe tepem atıyor...




  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl alınıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AppleFB

    Hocam nasıl alınıyor ?
    Ben telefondan aldım. Turbo vpn indirdim apple store'dan. deneme sürümünü aktif edip, Hindistan'a bağlandım. Sonra direk kendi tarayıcısında epicin siteye girip login oldum. Hesap ayarlarından bölgeyi Hindistan yaptım. Sonrada aldım. Fatura adresine Hindistan'dan bir şey salladım google map den bakıp :) İş bankası ile sorunsuz aldım.
  • artık alınmıyor sanırım güvenlik hatası veriyor..
  • Bu oyunda ilk oyundan itibaren yaratık animasyonları berbat ve yapay. Ubisofta söverler ama en kaliteli animasyonlar ubisoft oyunlarında görürsünüz.
  • E3 gameplayine inanmadığımı söyleyince adını hatırlamıyorum birisi baya savunmuştu. Böyle akışkan animasyonlar imkansız diyordum. sen last light la 2033 ü oynamamışsın diyordu. Deep silver bunu her türlü becerir kafanı yorma diye kafa ütüledi adam. Sonuç hüsran tabi.

    Yani biliyordum zaten. Biraz oyun dünyasıyla haşır neşir olan, çok türde oyun oynayan herkes şu sahtekarlığı tahmin eder. Acı olan şu ki artık büyük bütün firmalar bunu yapıyor. Çok sevilen naughty dog dan tutun santa monicaya guerilla games'e kadar hepsi istisnasız bu yola başvuruyor ve bu ciddi manada canımı sıkıyor . Ortada bir yalan olunca oyun güzel olsa da ağzım ekşiyor hevesim kaçıyor bildiğin. En son god of war da bile santa monico şunu yapınca artık hiç bir gameplaye inanmıyorum.

    Şimdi çıkıp last of us 2 diyorlar. arkadaşlar o gameplay de script. Tamam oyun grafik kalitesi olarak o görselliğe erişebilir. Ama o animasyonlar gerçek derseniz kalbinizi kırarım.

    Şöyle aslında; önce oyunculara fuarlarda gösterilen grafik kalitesi sunulmadı. Haliyle o kaliteyi yiyen oyunculardan tepki yağdı, dalga geçildi. Firmalar bundan geri adım attı. (youtube açın bakın ubi downgrades diye, sadece ubisoft yapmıyor tabi bir çok firma başvuruyor) Sonra firmalar farklı yollarla hype yaratmaya çalıştılar. Zaten güncel konsolların sistemini öğrendiklerinden ve yine güncel pc lerin kendilerine hemen hemen sınırsız bir oyun alanı bıraktıklarından bir şekilde istedikleri grafikleri sorunsuz verebildiler. Ama farklı olmalılardı tabi. oyuncu çekmelilerdi. Bu sefer de animasyon sahtekarlığı yapmaya başladılar. Adım gibi eminim o last of us 2 baştan sona script. Ama insanlar bu sesi çıkarmaya biraz korkuyorlar. Hani kral çıplak diyen pek yok çünkü kralı seviyorlar. Ya bende seviyorum naughty dog'u deep silver'ı falan da bunlar gerçek.

    Ben birinden bir ürün alacaksam ve ortada bir katakulli dönüyorsa, ve bunu farkettiysem kimse bana 'Ama ürün çok iyi olm' demesin. Bu arada yine de söylemem gerek. Ben deep silverı da metro serisini de çok severim. 2033'ün de last light'ın da müthiş oyunlar olduğunu düşünürüm. Ama exodus için tek kelime ile üzgünüm. Böyle aptalca yönetilmiş bir satış stratejisi, yapılan animasyon sahtekarlığı, ray trace diye direten nvidia ile masa altından donanım satmak için yaptıkları anlaşmalar, steamden oyunu geri çekip rekabeti azaltıp satışı tekele indirmeleri, akabinde söylenen oyunculara salak salak açıklama yapmaları, yıllar süren geliştirme sonrası oyunun bugdan glitchen oynanmaması, nvidia ile anlaşmalarına rağmen en çok nvidia ekran kartlarıyla sorun yaşamaları vb... Yani gel de şimdi 400 tl ver. Belki 2 sene sonra steamde (bakın steam diyorum :) ) şöyle 30 tl falan görünce düşünebilirim. Şu an zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 18 Şubat 2019; 9:52:27 >




  • lol

    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]
  • rx480 i5 6500 8 gb ram üçlüsüne benzeyen bir sistemde oynayan var mı?

    1080p'de hangi ayarlarda kaldırır acaba? Dx11-dx12 hangisin seçmeliyim?
  • Oyunu dün gece bitirdim. Seriyi ilk oyunundan beri oynuyorum. Kitaplarını alıp okuyorum. Bu oyunu da beğendim. Ama hala kor, temel problemlerin üzerine gidilmemiş. Konuya direkt dalıyorum, mantıklı bir sıralama yerine aklıma gelenleri tutarsız yazıyorum:


    1. Oyun gayet akıcıydı, sorunsuz oynayanlardanım. 1920x1080 Caspian'a kadar ultra geri kalanı high. (i7-6700K, Radeon RX480, 32GB Ram)
    2. Oyunun farklı bölgelere taşınması harika. Taşınma şekli eh işte. Harita geniş, harabe bol ama loot yok. Lineer ama o kadar da lineer değil, ryo ama o kadar da ryo değil.
    3. Grafikler fevkalade (bilhassa the taiga). Ama animasyonlar kazık, yüzler ifadesiz.
    4. Diyaloglar sıkıcı. Hele hissiyatı geçsin diye konuşma dilini Rusça yazı dilini İngilizce yapın. Kulaklarınızdan kan gelir hastaneye kaldırırlar.
    5. Novosibirsk en sevmediğim bölümüydü oyunun. Birincisi, gereksiz zordu. İkincisi, oyuna sonradan eklemlenmiş gibi eğretiydi. İlk iki oyuna saygı duruşu niteliğinde; taşraya kaçtık ama gönlümüz metro tünellerinde, ölü şehirlerde kaldı demişler resmen. Bilhassa Metro 2033, Fasıl 5: Kütüphane bölümü...
    6. Yapay zeka içler acısı maalesef. Zaten ilk oyundan beri böyle bu durum. Oyunun yoğun geriliminden insanlarla çatışmak bile keyif veriyordu :D Ama bu oyunda gözüme battı nedense. Sahi başka nerede vardı bu zırhlı, elinde hafif makinalıyla insanın üzerine üzerine yürüyen mal karakter? Far Cry mıydı o?
    7. Böyle bir oyunda bölüm sonu canavarı mantığını kabullenemiyorum. Hop orası yıkıldı geri gidemezsin, hop şurası yıkıldı ileri de gidemezsin, hop halattan da kayamazsın! Derdiniz ne kardeşim? Önce şu bölüm sonu canavarıyla kapış, bi animasyonumuz var onu sana bi izletelim sonra açarız o yolları. Kardeşim madem oyunun oyun olduğunu gözüme sokacaksın yap çizgi film gibi niye ekran kartı yakacak grafikler?

    Aklıma gelenler bunlar dahası muhakkak vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFK -- 18 Şubat 2019; 13:56:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    rx480 i5 6500 8 gb ram üçlüsüne benzeyen bir sistemde oynayan var mı?

    1080p'de hangi ayarlarda kaldırır acaba? Dx11-dx12 hangisin seçmeliyim?
    İkisini de denedim. DX11'de karar kıldım. i7 6700K, RX480, 32GB Ram.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Benzer sistemde fakat 16 gb ram ile directx 12 ile en yüksek ayarlarda oynuyorum sorunsuz 56 fps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.