Aslında şart değil. Söylediğiniz şekilde sorunsuz çalışması gerekir ancak geçen haftalarda Facebook sunucularındaki sorun sebebiyle cihazda internet olmasına rağmen kimlik doğrulaması yapamadığı için ana ekran bile gelmedi. Profiller açılmadı ve kurulum ekranında kaldı. Bu büyük bir tartışma yarattı. Offline mod çalışıyor olarak biliniyordu ama böyle bir sorunu hiç kimse beklemiyordu. Haliyle kullanacağınız uygulamalar, tarayıcı, bir çok özellik her halükarda internete bağlanmak yada internetten doğrulama yapmak isterse sorun olabilir. "Ben gözlükle pc yi internet olmayan 5ghz wifi router a bağlasam birbirlerine bağlanırlar mı" kısmında belki ilk bağlantıda internet olmalı sonrasında internet bağlantısını keserek devam ettirir. Bunu için Superbox'tan router'a kablolu yada kablosuz bağlantı yapıp bu süreçte kısa süreliğine interneti kullanabilirsiniz. |
Meta Quest 3 [ANA KONU] (36. sayfa)

-
-
Aynen düşündüğüm gibi cevap verdiniz. Teşekkür ederim. O zaman cihaz geldiğinde bunun testini de ben yapıp yazarım buraya.
Edit: Arkadaşlar eğer quest3 için güzel işlevsel 3d tasarım olarak aparatlar bulursanız benimle paylaşabilirsiniz. Baskı alır test ederim sizler için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhncnk -- 20 Mart 2024; 23:16:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@**BlackTower** hocam kabloya 800 tl donusturucuye 250 tl toplam 1050 tl gibi bir fiyat cepten cıkıcak ve 1 hafta sanırım gelmesini bekleyeceğim ve inanın airlink ile kablosuz baglantı daha cazip geliyor ama vdsl ile 75 mbit internet ve 2.4 ghz router modem ile görüntü çok kasıyor ve oyun oynanmıyor bile.
sizden ve @mcgoktug dan bu konu hakkında bir bilgi almak isterim. 5 veya 6 ghz bir modem alsam ve bağlantıyı bunun ile yapsam zaten lan kablosu masaüstü pcye bağlı aşşağı yukarı kablo kadar verim alır mıyım gecikme önemli değil yeter ki donma veya görütü kalitesi çamurlu olmasın. şimdi hem kablo hem bağlantı aparatları odam da dar oldugu icin cok hazettirmiyor acıkcası.
sizden istegim uygun fiyatlı bir 5 veya mumkunse 6 ghz modem önerisi bir de bu modemi aldıktan sonra tabi ki de kesin olmamakla birlikte sizce daha iyi oynar mıyım.
dün kablosuz 2.4 ghz ile modemi dolaptan çıkartıp oynadım yine biraz iyi gibiydi ama çok kasıyor ve görüntü donuyor bazen oyun kendi kendine kapanıyor onu da anlamış değilim
yardımcı olursanız çok sevinirim kaç gündür bakıyorum ama bir şey bulamadım lütfen
-
Aynı soruyu 3-4 defadır soruyorsunuz. Size 3 farklı üyeden cevap yazıldı hala aynı noktadasınız. Lütfen önceki mesajları tekrar okuyun.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158306329
-
göktüğ hocam selamlar kablom nihayet kargoya verildi şükür, geçen akşam typce 20gbps olan çıkıştan telefonumu bağladım hızlı şarj şeklinde şarj etti, sanırım anakartta power delivery özelliği var, kablodan aynı zamanda şarj olursa süper olur :)
-
Meta bunun ile ilgili geliştirmeler yaptığını belirtiyor ancak yine de oyuna başlamadan önce full şarj olsun ve o şekilde kablo ile bağlı oynamaya başlayın diye tavsiye veriliyor. Harcadığı enerji şarj edilirken çektiğinden fazla.
-
@mcgoktug Haklısınız, gerçekten gözümden kaçmış. 19.03.2024 tarihinde tavsiye ettiğiniz ORICO kablosunu satın almaya karar vermiştim. Ancak, son zamanlarda Amazon'a baktığımda fark ettim ki, 19.03.2024 tarihli ORICO kablosunun teslimat tarihi dün itibariyle 23.03.2024'ten 06.04.2024 tarihine kadar uzatılmış. 18 gün beklemek oldukça sıkıcı, özellikle de HL Alyx gibi oyunları oynamak için sabırsızlanıyorum. ORICO kablosunun önemini göz ardı etmek doğru olmaz, ancak şu an bir durumla karşı karşıyayım.
Bu kabloyu iptal edip şu iki alternatife yönelmem ne dersiniz? Zaten Oculus gibi cihazlar için maksimum 5 Gbps destekliyorlar. Tek farkın şarj etme yetenekleri olduğunu düşünüyorum. sizin bilgin fikirlerinize ihtiyacım var
amazon
KIWI design Bağlantı kablosu 5 metre Quest 3/2 aksesuarları ile uyumlu, kablo kelepçelihttps://www.amazon.com.tr/KIWI-design-Ba%C4%9Flant%C4%B1-aksesuarlar%C4%B1-kelep%C3%A7eli/dp/B0BLVDH7ZV/ref=cm_cr_arp_d_pl_foot_top?ie=UTF8Kiwidesign'in Quest kablosuna güvenebileceğimizi söyleyen herkes memnun görünüyor, ancak şarj süresiyle ilgili detay verilmemiş. Uzun süreli kullanımda nasıl bir performans sergilediği hakkında net bir bilgi yok. Ayrıca, ucu USB-A tipine sahip olması bir dezavantaj gibi görünüyor; ancak, kablo ağır ve kalın olmasına rağmen, yanında gelen klips ve tutturma aparatı sayesinde sağlam bir bağlantı sağlıyor.
2. kablo ise:
amazon
Macrobot Meta Quest 3 ve 2 ile Uyumlu 5mt 5Gbps USB 3.2 Hızlı veri aktarımı,Hızlı Şarj USB-Chttps://www.amazon.com.tr/Macrobot-Oculus-Quest-Kablosu-aktar%C4%B1m%C4%B1/dp/B08XK6W6SB/ref=pd_vtp_h_pd_vtp_h_d_sccl_3/259-7448965-0281740?pd_rd_w=L4Dlj&content-id=amzn1.sym.88e7d3bd-bfc0-4aca-97a3-d2f3e48234c1&pf_rd_p=88e7d3bd-bfc0-4aca-97a3-d2f3e48234c1&pf_rd_r=D9XYKSFEWXEN2KGSYT3G&pd_rd_wg=bakki&pd_rd_r=f2a5c0f8-a35d-46e5-840d-7ab89ea3bd57&pd_rd_i=B08XK6W6SB&psc=1Bu kablo gerçekten çok kısa sürede geliyor ve kullanıcı yorumları oldukça olumlu. Size yazmamın sebebi, sizce bu Orico kabloyu beklemeye değer mi? Amazon yetkilileriyle konuştum ve konuyla ilgili bir destek talebi oluşturdular. Ancak, 28'inden önce teslimatın gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. @**BlackTower** @mcgoktug yani kısacası demek istediğim bu orico kablo bu kablolara nazaran bana oyunda görüntü kalitesi olarak veya pcvr oyunlarını (hl alyx gibi) oynarken ek oynama süresi de sağlayacak mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baranozer -- 21 Mart 2024; 17:12:44 >
-
Selam arkadaslar , quest 3 icin bobo m3 mini aldim ama ek pil hic biryerde bulamadim , o nedenle baska bir power bank alip taksam nasil olur linkteki urunu alip yapistirsam nasil olur bu tarz bir modifiye yapan var mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 21 Mart 2024; 17:44:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Powerbank kullanımı için tavsiye edilen; 18W PD çıkış olması gerekiyor.
Ek batarya için Aliexpress'e bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 22 Mart 2024; 0:10:45 > -
Arkadaşlar bu bigscreen uygulamasını bir türlü açamıyorım..%90 loading bölümünde takılı kalıyor ve serverlarına bir türlü bağlanamıyorum..Sizdede durum böyle mi.? Yada bir çözümü var mı.?
Uygulamayı silip tekrar yükledim
İnternetimin ipsini sıfırladım
Bunları denedim ama yinede bağlanmıyor.
@Baranozer benim bu tür teknik konular hakkında fazla bilgim yok, şansıma evimdeki modem WIFI 6 destekleyen bir modemmiş ve internetimde fiber 100 mbit bu şekilde kablosuz -lag veya drop yada fps düşmesi gibi ama üstüne düşmediğim nadiren olan sorunların haricinde- genellikle sorunsuz oynayabiliyorum ki bu sorunlar genellikle steamvr ı ve airlink i baştan başlatınca düzelmiş oluyor.
Linklerini verdiğiniz kabloları hiç bilmiyorum, yorumlarda veya başka forumlarda oculus 3 ile birlikte kullananların yorumlarını aramanızı tavsiye ederim, youtube a bile bakılabilir. Bence siz elinizdeki donanımla (türevi ve benzeri teknik özelliklere sahip donanımları da kapsayacak şekilde) quest 3 kullananların reddit te veya youtube da yorumlarını/incelemelerini araştırın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **BlackTower** -- 22 Mart 2024; 1:47:49 > -
Bir ara bende de aynı problem vardı, silip yükledim düzelmedi uzun süre her VR ı açtığımda bigscreen'e açıp tekrar tekrar denedim en son tekrar silip tekrar kurdum ve düzeldi.
-
Sizin dediğiniz şekilde tekrar silip bende deniyeyim..tşk ederim.
Beyler aliexpressden konforlu kafa bandı tavsiye eden var mı?
tmm hocam teşekkürler, bi türlü çözemediğim bir problemim var virtual desktoptan helldiverse giriyorum xbox 9. nesil joypadla oynuyorum, oyunu oynarken bazen l3 e bastığımda bazen rb ye baslığımda ekranı döndürüyor, virtual dekstopun binding bölümünde o tuşlar seçili de değil ne yaptıysam düzelmiyor :/
-
22.5 pd sarjli powerbank almistimda galiba sarj etmiyor fazlami geliyor acaba bir ara ediyor sonra kir yada temazsizlik mi oyle bir hata veriyor üzdü...
Rookie Sideloader'dan kurduğumuz oyun yada uygulamaların adını değiştirme şansımız var mı?
-
Cihazı bir kaç gündür kullanıyorum, yeni alan, alacak arkadaşlar için bir kaç bilgi paylaşmak paylaşmak istiyorum.
Evimdeki bütün ağ wifi6 üzerine kurulu. Bilgisayarımda RTX 4080 ve 5800X3D kullanıyorum. Virtual Desktop ile 80mhz veya 160mhz fark etmeksizin 5ghz üzerinden akıcı bir şekilde oyun oynayabiliyorum. Tüm codecleri denedim ben en az gecikmeyi H.264 ile yaşadım. Benzer bir ekran kartı kullanıyorsanız büyük ihtimal sizin için de en iyi codec bu olacak gibi duruyor.
Kablo olarak CableCreation ve ORICO kullandım, her ikisinden de memnunum. Yalnız CableCreation'da kullanırken şarj dolmuyor sadece düşüşü yavaşlatıyor, ORICO'da ise doluyor. Uzun kullanımda şarjım düşmedi ve özellikleri daha iyi olmasına rağmen (20Gbps 100W) fiyatı da görece daha uygun. İnternette hem bilgisayara hem de prize bağlanabilen kablolar var onlar da iyi iş yapabilir.
Aksesuar olarak ise daha her hangi bir şey almadım fakat halo strap tarzı bir şey alabilirsiniz. Bataryalı almak yerine 18w pd destekli bir powerbank almak daha mantıklı gibi duruyor.
Cihaz içi uygulama ihtiyaçlarınızı Rookie Sideloader ile; pcvr ugulamalarınızı ise Rookie PCVR üzerinden karşılayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KironLXXII -- 28 Mart 2024; 1:58:17 >
-
Selamlar, film-dizi izlemek hakkında yorum alabilir miyim? 65-75 inç bir tv den daha keyifli oluyor mu? Stremio kurup izleyen oldu mu acaba? Sadece film dizi odaklı alıcaksak, ekstra bigscreen, 5m şarj kablosu yada powerbank masrafımız olucak mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X