Şimdi Ara

Messi mi Ronaldo mu tartışmasına son noktayı koyalım. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
0
Favori
20.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manhunt54

quote:

Orijinalden alıntı: Celldweller

quote:

Orijinalden alıntı: manhunt54

Ben Ronaldo'yu daha çok beğeniyorum. Ne bileyim, adam futbola yakışıyor. Messi'de hiç futbolcu tipi yok

bizim türk gençliği futboldan miligram anlamıyor..

MESSİ HER yönü ile üstün bunu kabullenemeyen tek millet bizim türk milleti tüm dünya kabul etti ancak biz hala kabullenemiyoruz

ne diyebilirim ki

Seninle o daha iyi, bu daha iyi diye tartışamam şimdi. Futbol konusunda da emin ol senden iyi oynuyor ve anlıyorumdur. Ben, Ronaldo'nun futbolu daha fantastik olduğu için beğeniyorum. Banane Messi'den.. :S Aslında önemli olan takım oyunudur. Kimse tek başına maç kazanmıyor. Neden Messi milli takımda bir şey yapamıyor veya aynı şekilde Ronaldo ?.. Bu kadar yüceltmeye gerek yok. Diğer futbolcuları görmemezlikten gelemeyiz..

ha bu güzel cevapdı işte mantıklı ve düzgün cevap için teşekkürler...
    benden daha iyi futbol oynayacağına garanti veriyorum benim o anlamda hiç şansım olmadı ne yazık ki (fiziksel sorunlar )

futbol bilgisi konusunda ise insanın bakış açısına göre değişir benim hayatım 21 yıldır futbolla ilgilenmekle geçti dünyanın her yerini takip ancak kimseden daha iyi bildiğimi asla iddaa etmedim...
    futbol takım oyunudur evet buda doğru ancak bu ikisinin arasında takım oyununa daha yakın kim dersen messi derim

arjantin ve portekiz de şuan ki şaçmasapan düzen ile kimse başarılı olamaz pele maradona zidane ronaldo hiçbiri başarılı olamazdı
    çünkü arjantin 3-3-4 falan oynuyor ve savunma ortasaha sistem taktik oyunculara göre bir sistem yok hiç bir şey yok

ancak benim görüşüme göre de messi çok daha fantastic ve zevk veriyor ben birazdaha futbolcu da olsa kişiliği önem veren biriyim
    o yüzden messi diyorum ancak bunun tartışılacak bir yeri de kalmadı artık...kabul edersin etmezsin o ayrı ancak...

• quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Kénan

4-5 yıl önceki Messi. Bunları da Xavi ve Inıesta yapıyor değil mi? Konuşurken biraz mantıklı olun. İngiltere'ye gitse bu istatistikleri orada da yapar. Barcelona bırakmaz tabii o kadar diyeyim size.

Yapamaz. Yani Messi şu kadar yapsa iyidir olarak demiyorum. İngiltere'deki oyun yapısı müsaade etmez zaten o istatistiklere. EPL'deki o kadar fiziksel, açık alan pek bırakmayan(La Liga'ya kıyasla tabii) maçlarda maç başına 2 sezon 3 sezon arka arkaya 1 gol oranı tutturmak imkansıza yakın.

Messi İngiltere'ye geçerse ligde 20-25, sezon genelinde de 30 gol civarına oynar diye düşünüyorum şu an için ama sezon genelinde 45-50 imkansıza yakın bence...

blackzeros İngiltere daha rahat gelmez Messi'ye İspanya'ya kıyasla. Serie A dünyanın en sert ligi ama dünyanın en fiziksel ligi Premier Lig.

fizikselligin o kadar onemi yok,messi zaten ispanyadada kendinden fizikli oyunculara karsi oynuyor,walcott,nani,lennon gibi adamlar messiden cok fizikli oyuncular degil,ama bu onlar icin buyuk dezavantaj olmuyor,yeterincede genis alanda buluyolar,barcelonanin oyu sisteminden dolayi ,ispanyada rakip takımlar 11 kisi defans yapiyor,dediginin aksine acik alan cok daha fazla olur ingilterede messi icin,ingilterede cift kupa var,daha fazla mac var,messi sldede zaten son uc sezonun gol krali,orda 10 gol atip 25 tane ligde atarsa 5 tanede kupada atarsa zaten 40 oluyor.

Nani'yi ayıralım, bu sezon fantastik oynuyor, tamam. Messi'nin La Liga'da yaptığı etkiyi Walcott veya Lennon EPL'de yapıyor mu ki? Ayırdığım Nani bile yapmıyor. Ben dikkat edersen Messi batırır dememişim. 20-25 gol aralığı kafadan EPL gol krallığında ilk 2 - ilk 3 demek. Şu cevapladığım 2 mesajda da sanki EPL'ye gidince de Messi La Liga'daki sayılarını devam ettirecekmiş gibi bir hava var. Etki olarak aynısını yapabilmesi ihtimal dahilinde. Ama La Liga'daki gol krallığındaki 35 golün karşılığı EPL'deki gol krallığında 35 değil, çok daha az bir sayı. EPL sayılara imkan açısından daha fakir bir lig. Ayrıca ŞL için bu yorumun geleceğini biliyordum ama Barcelona'yı herkesten ayıran o faydaları kullanamayan Messi zaten soru işareti şu anda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kénan

4-5 yıl önceki Messi. Bunları da Xavi ve Inıesta yapıyor değil mi? Konuşurken biraz mantıklı olun. İngiltere'ye gitse bu istatistikleri orada da yapar. Barcelona bırakmaz tabii o kadar diyeyim size.

Yapamaz. Yani Messi şu kadar yapsa iyidir olarak demiyorum. İngiltere'deki oyun yapısı müsaade etmez zaten o istatistiklere. EPL'deki o kadar fiziksel, açık alan pek bırakmayan(La Liga'ya kıyasla tabii) maçlarda maç başına 2 sezon 3 sezon arka arkaya 1 gol oranı tutturmak imkansıza yakın.

Messi İngiltere'ye geçerse ligde 20-25, sezon genelinde de 30 gol civarına oynar diye düşünüyorum şu an için ama sezon genelinde 45-50 imkansıza yakın bence...

blackzeros İngiltere daha rahat gelmez Messi'ye İspanya'ya kıyasla. Serie A dünyanın en sert ligi ama dünyanın en fiziksel ligi Premier Lig.

fizikselligin o kadar onemi yok,messi zaten ispanyadada kendinden fizikli oyunculara karsi oynuyor,walcott,nani,lennon gibi adamlar messiden cok fizikli oyuncular degil,ama bu onlar icin buyuk dezavantaj olmuyor,yeterincede genis alanda buluyolar,barcelonanin oyu sisteminden dolayi ,ispanyada rakip takımlar 11 kisi defans yapiyor,dediginin aksine acik alan cok daha fazla olur ingilterede messi icin,ingilterede cift kupa var,daha fazla mac var,messi sldede zaten son uc sezonun gol krali,orda 10 gol atip 25 tane ligde atarsa 5 tanede kupada atarsa zaten 40 oluyor.

Nani'yi ayıralım, bu sezon fantastik oynuyor, tamam. Messi'nin La Liga'da yaptığı etkiyi Walcott veya Lennon EPL'de yapıyor mu ki? Ayırdığım Nani bile yapmıyor. Ben dikkat edersen Messi batırır dememişim. 20-25 gol aralığı kafadan EPL gol krallığında ilk 2 - ilk 3 demek. Şu cevapladığım 2 mesajda da sanki EPL'ye gidince de Messi La Liga'daki sayılarını devam ettirecekmiş gibi bir hava var. Etki olarak aynısını yapabilmesi ihtimal dahilinde. Ama La Liga'daki gol krallığındaki 35 golün karşılığı EPL'deki gol krallığında 35 değil, çok daha az bir sayı. EPL sayılara imkan açısından daha fakir bir lig. Ayrıca ŞL için bu yorumun geleceğini biliyordum ama Barcelona'yı herkesten ayıran o faydaları kullanamayan Messi zaten soru işareti şu anda.

zaten bu oyuncularin messinin yaptigini yapmasi mumkun degil,bu oyuncularla messiyi karsilastirmakda mumkun degil,ben o ornekleri vermemin nedeni bu oyuncularin burda soylenildigi kadar fiziki olarak bir dezavantaj yasamadigi.eplde messi bu kadar gol atarmi bilinmez,bu hangi takimda oynadigi,nasil oynatildigi ilede alakali,ronaldoda mesala ilk 3 sezon cok sikinti yasadi,durumu pekte iyi degildi,beklentiler perfromansindan cok daha yuksekti,ama ferguson ondan vazgecmedi,sonunda meyvesini aldi,messide la ligada her sezon 35 gol atmadiki 4 sezon oynadiktan ve pep onun yerini degistirdikten sonra o rakamlara cikti.zannedildigi gibi ispanya liginde gol atmakda o kadar kolay degil,rakamsal acidan la liga ve epl arasinda o kadar fark oldugunu sanmiyorum,barca ve madridle ,messi ve cristiano ronaldo extreme ornekler,en son ronaldo 34 gol atmis messiden once ,oda ronaldonun en iyi performansi,dunyanın gelmis gecmis en iyi oyuncularindan birinin en iyi perfromansi.neyse bu konuda tartismak yersiz,cunku bosuna olacak,messi ingiltereye gitmesi pek mumkun gozukmuyor,bir olayida varsayimlar uzerinden tartismak cok da dogru degil,onun icin ortadaki performanslara bakip tartismak daha mantikli.
    messinin kullanamadigi faydalardan neyi kastettigini anlayamadim.

• quote:

zaten bu oyuncularin messinin yaptigini yapmasi mumkun degil,bu oyuncularla messiyi karsilastirmakda mumkun degil,ben o ornekleri vermemin nedeni bu oyuncularin burda soylenildigi kadar fiziki olarak bir dezavantaj yasamadigi.eplde messi bu kadar gol atarmi bilinmez,bu hangi takimda oynadigi,nasil oynatildigi ilede alakali,ronaldoda mesala ilk 3 sezon cok sikinti yasadi,durumu pekte iyi degildi,beklentiler perfromansindan cok daha yuksekti,ama ferguson ondan vazgecmedi,sonunda meyvesini aldi,messide la ligada her sezon 35 gol atmadiki 4 sezon oynadiktan ve pep onun yerini degistirdikten sonra o rakamlara cikti.zannedildigi gibi ispanya liginde gol atmakda o kadar kolay degil,rakamsal acidan la liga ve epl arasinda o kadar fark oldugunu sanmiyorum,barca ve madridle ,messi ve cristiano ronaldo extreme ornekler,en son ronaldo 34 gol atmis messiden once ,oda ronaldonun en iyi performansi,dunyanın gelmis gecmis en iyi oyuncularindan birinin en iyi perfromansi.neyse bu konuda tartismak yersiz,cunku bosuna olacak,messi ingiltereye gitmesi pek mumkun gozukmuyor,bir olayida varsayimlar uzerinden tartismak cok da dogru degil,onun icin ortadaki performanslara bakip tartismak daha mantikli.
    messinin kullanamadigi faydalardan neyi kastettigini anlayamadim.

Barcelona takım olgusunu en iyi yerleştirmiş ekip, pas tarfiği ve oyun anlayışı olsun bol gol atmaya çok müsait bir ortam Messi için. Hatta Guardiola geçen sezon Zlatan'dan istediği performansı alamayınca (ki 2008-09 sezonunda Eto'o şut çekme konusunda birincil isimdi) gol yükünü çoook büyük oranda Messi'ye kaydırdı ve bu sezon da vazgeçmedi bundan. Messi'nin gollerindeki o fantastik 2008-09 sezonuna göre bile patlama yaptırtan bu oldu.

EPL'de Messi'nin birincil gol ayağı olma ihtimali var takımına göre ama Chelsea'de olsa bu öncelik Drogba'da olur, United'da Rooney'de, City'de Tevez'de. En bariz örnekler bunlar olduğu için, bunlardan bahsediyorum. EPL'de fiziksel santrforlar birincil gol ayağı olarak belirlenir. Messi bu kalıba uymuyor zaten. Messi'yi öncelikli gol ayağı olarak benimseyecek sistem EPL'de iş yapar mı, onu da bilemeyiz.

Barça'da kullandığı avantajları kullanamadığında n'olacak dediğim kısımdan kastım bu idi.

Ayrıca Premier Lig'de gol atmak La Liga'daki kolay değil diyorum hâlâ. Bitmiş son 5 sezonda EPL gol krallarının toplam gol sayısı 126(ortalama 25,2) ediyor, La Liga gol krallarının toplam gol sayısı 144(ortalama 28,8).

2005-06 sezonunda Eto'o 26 golle, Henry 27 golle kral olmuş. Şu anda Messi 31, Berbatov 21 golde. Bu sezon bittiğinde, bu son 5 sezondaki gol sayısı farkı 18den 30a kadar çıkar rahatça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 6 Mayıs 2011; 9:18:15 >

• ODİN 21 kardeş sana bir sorum olacak...cevaplarsan sevinirim
    ronaldo manu dayken ronaldo la liga da oynarsa rahatlıkla messiyi geçer diyordunuz..ronaldo la liga ya gitti hala messiden fark yiyor...
    manu ronaldo yokkende cok basarılı cl de finale yükseldiler...
    diyeceksin ki messi başka takımda oynasın..bende sana derim ki ronaldo çok çok kaliteliyse gitsin napoli gibi bir takımda oynasın onları şampiyon yapsın
    ronaldo takım değistirince sanki kötü takıma gidiyor..
    oynadığı takımlar manu ve real madrid...sanki ronaldo köy takımında oynuyor...
    ronaldodan iyice soğudum...empati kurdum..ben bir real taraftarıyım takımım ilk macta barcaya 2-0 yenilmiş..deplasmanda goller bekliyoruz..özellikle 94 milyon euro verdiğimiz adamdan...ama adamımız(ronaldo) kaleye 1 tane şut bile çekemiyor??? bu nasıl iş
    iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: vatansever_kartal

ODİN 21 kardeş sana bir sorum olacak...cevaplarsan sevinirim
    ronaldo manu dayken ronaldo la liga da oynarsa rahatlıkla messiyi geçer diyordunuz..ronaldo la liga ya gitti hala messiden fark yiyor...
    diyeceksin ki messi başka takımda oynasın..bende sana derim ki ronaldo çok çok kaliteliyse gitsin napoli gibi bir takımda oynasın onları şampiyon yapsın
    ronaldodan iyice soğudum...empati kurdum..ben bir real taraftarıyım takımım ilk macta barcaya 2-0 yenilmiş..deplasmanda goller bekliyoruz..özellikle 94 milyon euro verdiğimiz adamdan...ama adamımız(ronaldo) kaleye 1 tane şut bile çekemiyor??? bu nasıl iş
    iyi forumlar

hocam maradonayı izlemiş bir insan olarak diyebilirim ki cr ile maradona arasında inan bana çok büyük fark var
    maradona da aynı messi gibi anormal bir sürat ve çeviklik çabukluk zeka futbol zekasıi üst düzeydi ve resmen insanların içinden geçerdi
    cr iyi futbolcu kabul edelim saygı duyarım ancak 1 numara olmak için özel bazı yetenekler lazım onda o yetenekler yok işte
    CR de başka yetenekler var fizik güç şut (50 şutttan 5 gol olsa da ) gibi özellikler var ancak şimdiye kadar izlediğin efsane olmuş futbolculara baktığım da zidane maradona fenomen
    onlarda olan takım oyunu liderlik yoktan var etme 4 4 kişiyi geçerek gol atma takımı idare etme ve yönetme yok onda....messide bunların hepsi var özellikle 2yıldır çok daha iyi....

• messi=
  • fifa 11'de messi koy forvet arkasına düdüklesin herkesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatansever_kartal

ODİN 21 kardeş sana bir sorum olacak...cevaplarsan sevinirim
    iyi forumlar

Cristiano Ronaldo La Liga'da Messi'den fazla gol atar demiş olsaydım güzel bir kapak denemesiydi ama olmadı maalesef.

• messi ye

1 şampiyonlar ligi
    1 lig şampiyonluğu
    1 ispanya süper kupası
    1 uefa süper kupası
    1 şampiyonlar ligi gol krallığı
    1 uefa yılın oyunucu ödülü

daha eklendi.

vay be önceden tat veriyordu ronaldo ile messi yi kıyaslamak artık tadı kaçtı işin.
  • Messi başka takımda futbol oynadı mı lafını bırakın arkadaşlar. Barcelonada sanki futbol oynamak çok kolay... öyle bi söyleyorsuniz barcelonada zaten sistem hazır odunu koy çarpar gol atar gibi bir mana çıkıyor . Bir kerede demiyosunuz ki ya o kadar yıldız oyuncu var ama messiden başka oyuncu konuşulmuyor o takımda bile nasıl sivriliyor diyen yok. Barcelonada oynayan her yerde oynar. Çünkü barcelonada en iyi oyuncular oynar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 28 Ağustos 2011; 3:17:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Her ne kadar Ronaldoya gıcık olsamda bence dünyada en komple oyuncudur.

Adam sağ ayakla vuruyor, solla vuruyor, havadan iyi, uzaktan vuruyor, yakından atıyor, çalım atıyor, hızlı, driblingleri etkili, süratli, fuleli, fizik açıdan çok iyi. Yani adamda yok yok.

Adamı 3 lü markaj yapıp pasifize etsen bu sefer 30 metreden çakıp golünü atıyor. Ne yaparsan yap durduramıyorsun.

Premier lig gibi ayakta durmanın zor olduğu bir ligde 30 küsür gol atıp kral oluyor.

Laligaya geldi ona adeta çocuk oyuncağı gibi geldi, omuz attıklarında yıkamıyorlar adamı.

Messi, premier lige gidip aynı başarıyı gösterirse ancak o zaman karşılaştırırım.

Messi göze hoş gelsede teknik adam olsam tercihimi Ronaldodan yana kullanırım.

deli saçması 30 metreden çakarmış 5 kişi marka edermiş daha neler ronaldo nun psikoloji bozuldu valla bu messi var diye adam her maçta realin ipini çekiyor bakalım bu sezonun sonunda da böyle aptal yorumlar yapabilecekmi ronaldo diyenler

• quote:

Orijinalden alıntı: V2

Messi başka takımda futbol oynadı mı lafını bırakın arkadaşlar. Barcelonada sanki futbol oynamak çok kolay... öyle bi söyleyorsuniz barcelonada zaten sistem hazır odunu koy çarpar gol atar gibi bir mana çıkıyor . Bir kerede demiyosunuz ki ya o kadar yıldız oyuncu var ama messiden başka oyuncu konuşulmuyor o takımda bile nasıl sivriliyor diyen yok. Barcelonada oynayan her yerde oynar. Çünkü barcelonada en iyi oyuncular oynar.

Ben daha fazlasını söyleyeceğim
    messi barcelonanın %50 si
    ve messi olmasa barca bu kadar rahat gole gidemez
  • Messi'ye hakaret olur böyle bir kıyaslama
  • Ne Messi diyorum ne Ronaldo. Ama Messi'nin üstün olabilmesi için Barcelona dışında premier ligde veya başka bir ligdeki takımda görmemiz lazım. Sonuçta Ronaldo İngiltere'de de böyleydi İspanya'da da tıkır tıkır oynuyor. Ama Messi Barcelona dışında bir takımda aynı verimle oynayamazsa kimin üstün olduğu ortaya çıkar. Tabi Messi'yi Barcelona dışında bir takımda görmek çok zor.
  • .

• Messi diyorum

Ronaldoda efsane bir futbolcu kesinlikle tarihe damgasını vurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

Messi Ronaldo'yu top niyetine oynar yahu. Xavi - Iniesta olayı da ayrı bi komedi. Herkesin bahanesi işte dolamışlar ağızlarına 1 Xavi - Iniesta tamam.

Messi'nin kaç asist yaptığını da bilmiyorsunuz heralde he ? Ronaldo'yu ve Iniesta'yı 2 'e katlamış , Xavi yi nerdeyse 3'e. Gollerdede üstün. Bizim millette sallamada sınır yok tabii. Hem gol atıyor hem attırıyor hemde mükemmel top oynuyor. Ronaldo gibi sadece abanıp şut çekmiyor. Yada artistik hareket yapayım derken rezilde olmuyor.

Neredeyse her teknik adam Messi'yi ön plana çıkarırken bizim bilgin Türk milleti Ronaldo diyor. E tabi gelde cahil deme. Messi'yi beğenmezsin Ronaldo'nun stilini beğenirsin eyvallah. Ama Ronaldo Messi den daha iyi diyemezsin. Herşey apaçık ortada zaten.

Ayrıca diğer bi saçmalıkta yok Messi'yi başka takımda izlememiz lazım anca öyle karar veririz. Yahu Messi'yi alabilecek takım mı var dünya üzerinde ? Ronaldo'yu her zengin klüp alabilir ama Messi'yi transfer etmek şuan için imkansız. Fark burda zaten.

işte bu teşekkürler dostum harika özelemissin ve olay bitmiştir

• Hızlı ingiliz futbolu Messi ve Ronaldoyu gölgede bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 2 Eylül 2011; 19:48:24 >
  • cr diyenler ümitsizce bu adamın barca maclarında ve ucl de bir şeyler yapmasını bekliyor ma bu hiç olmicak boşuna ümit etmeyin bu yıldan sonra mourinho ronaldo kalmicak realde çünkü bu senede tü kupalar li liga ucl süper kupa kral kupası barcanın ve buna real madrit katlanmaz o kadar parayı ikinci olmak için vermediler cr ve mourinho ya
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.