Şimdi Ara

Messi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12 yaşındaki neşe dolu ve yaramaz kedim yaklaşık 5 gün önce yemek yemeyi bıraktı çok az miktarda yemeye çalışıyordu ancak son 3 gündür hiçbirşey yiyemiyor ve tuvalete çıkamıyor. Yemek istiyor koşuyor ancak kokusunu alınca geri çekiliyor midesi bulanıyordu zorla yedirdiğimiz zamanda geri çıkartıyordu. Burada yaşadığımız olayları güzel oğlumuzun tedavi sürecini sizlere anlatıp işe yarayacak geri bildirimler almayı umarak bu konuyu açıyorum.
    Not: Kedimiz hiç evden ayrılmayan aşılarının zamanı geldiğinde bile sürekli ağlayarak veterinere götürmek zorunda kaldığımız bir kişiliğe sahip bundan dolayı veterinerde geçirdiğimiz zamanlar bize ve kedimize eziyet gibi geliyor sürekli tedirgin sürekli ağlama sesi ve titreyerek geçen bir süreç oluyor

    1.Gün: 8 Eylül tarihinde veterinere götürdük yapılan tahliller sonucunda karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Veterinerimiz hemen tedavisine başladı ilk gün lavman yaptılar zar zor kakasını yaptı. Ardından serum takıldı ağrı kesici iğne ile kusma giderici bir iğne yaptı yapılan serum yaklaşık 3 saat sürdü bütün bunlar bittikten sonra eve döndük. Eve geldikten sonra araba tuttu sanırsam biraz kustu. Zorla mamasını yedirdik doktorun verdiği Duphalac şurup ile Metsil damlayı verdik bu şekilde ilk günü atlatabildik.

    2.Gün: İlk gün sağ patisinden damar yolu açarak serum vermişlerdi işlem bittikten sonra da tekrar damar yolu açmak kedi için eziyet olur diyerek taktıkları aleti çıkartmadan bizi eve yollamışlardı. Ancak bandajı çok sıkmalarından veya kedimizin rahat durmamasından kaynaklı sağ patisinde bir şişme olmuştu. Bunun üzerine ikinci gün serumu sol patinin olduğu taraftan yaptılar. Ek olarak bulantı önleyici aşı + ağrı kesici aşı + antibiyotik aşısı yaptılar. ( 3 Aşı aynı anda yapıldı ) Eve geldikten sonra akşam ilaçlarını verdik yine zorlayarak yemek yedirmeye çalıştık ancak bu sefer çok hırçınlaştığından dolayı mamasını yediremedik.

    3.Gün: Kaç gündür ağzına isteyerek bir şey koymaz oldu tedaviye başlamadan önce en azından su içiyordu onu da bıraktı. Bugün veterinerde tekrar serum taktılar. Ağrı kesici, antibiyotik ve karaciğer aşılarını yapıp eve gönderdiler. Serum alırken bazen nefes alış verişi çok artıyor. korku ve telaş içerisinde veterinerde 3 saat geçirdik. Eve geldikten 3 4 saat sonra ödül mamasından 2 3 tane yediğini farkettik. Onun dışında pek değişiklik yok.

    4.Gün: Yapılan tedavinin pek etkisini göremiyoruz aynı şekilde sorunlarımız devam ediyor. Bugün hasta olmamdan dolayı kedimizi veterinere annem ve babam götürmüştü tedavi merkezinde bizimkileri hiçbir şey yapmadan 1 saat bekletmişler sonrasında serum takabilmek için damar yolu açmaya çalışan hemşire işlemi beceremeyince veteriner hekimi çağırmış o da aynı şekilde işlemi deneyip becerememiş daha sonrasında anneme odadan çıkmasını kendisinin varlığının stres yapmasına neden olduğunu söylemiş annemde reddetmiş çıkmayı öyle olunca veteriner kadın da işlemi yapmayı reddetmiş. sonrasında kurucu veterinere gitmişler o adam ilgili birisi sağolsun serumu deri altından verin bugünlük diyip olayı halletmiş.(Tedavi uygulamayan veteriner hakkında yasal işlem başlatmayı düşünüyorum.)

    5.Gün: Dün yapılan işlemlerin aynısı tekrarlandı deri altından serum bulantı aşısı antibiyotik + şurup tedavisi uygulandı. Veterinerde uygulanan bu tedavilere ek olarak evde kedimize zorla ilaçlarını ve yemeğini veriyoruz. Alternatif tedaviler arama yoluna gideceğiz yarın.

    Messi
    MessiMessiMessiMessiMessiMessi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witamin01 -- 13 Eylül 2018; 0:2:40 >







  • Umarım acilen iyileşir hocam dostunuz.Çok geçmiş olsun.
  • Çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun.
  • 12 yaşında maşallah . Geçmiş olsun yaşan kaynaklı bir sorun değil bu durumda.
  • Canım canım, çok tatlı.
    Maalesef kediler yaşlandıkça her canlı gibi sorunlar baş gösteriyor:

    Benim kedi de 10 yaşında ve son 3 aydır tuvalete abone oldu.
    Vet'e götürdüm, bilgisayarlı inceleme yapıp bir şey bulamadı.
    Diyabet mi oldu acaba deyince çiş hacminden yola çıkarak onun da olmayacağını söyledi.

    Ama biraz önce tuvaletten çıktıktan sonra gidip baktığımda çok az da olsa bir kırmızılık gördüm.

    Artık aklıma gelen tek şey sudan dolayı böbrek taşı oluşması, eğer böyle ise çok üzülürüm ona 10 yıldır çeşme suyu verdiğim için..

    Pazartesi günü tekrar Vet'e götüreceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 22 Eylül 2018; 20:19:22 >
  • 22 Eylül tarihinde Messimizi kaybettik.Son zamanlarda zorla verdiğimiz mamayı ve suyu kusuyordu hareketi gittikçe kısıtlanmıştı yerinden bile kalkamaz haldeydi vefat ettiğinde. Yavrucak son anlarında evimizde vefat etti ancak acı içinde olduğunu tahmin ediyorum çünkü hiç birşey yiyip içemiyordu elimizden geleni yapmaya çalıştık ama olmadı. Sevdiğimiz birisinin elimizden yavaş yavaş kaymasını izledik resmen. Neşe dolu, yaramaz, sürekli peşimizde dolaşan yavrumuz 1 ayda bu hale geldi ve uçtu gitti. Söyleyecek birşey bulamıyorum.
    Adana'da ikamet ediyoruz gömecek bir yeri zor bulduk acilen hayvan mezarlıklarının yapılması lazım ülkemizde her şehrimize. İyi niyetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum hepinize. Alttaki kampanyaya imza atarsanız sevinirim
    https://www.change.org/p/hüseyin-sözlü-hayvan-mezarliği-istiyoruz-adana-ya-hayvan-mezarliği-istiyoruz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.