Şimdi Ara

Meslek Yüksekokulundan sonra Askerlik tecili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
28.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben şu anda 2 yıllık mezunum fakat askerlik işlemlerim okul boyunca sanırım tecilliydi
    şu anda okul bitti ve beni tecil bozuldumu yoksa hala tecilli mi gözüküyorum

ikinci sorum ise 2 yıllık mezunlar ne kadar tecil ettirebiliyo askerliği saygılar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Meslek Yüksekokulu Mezuniyeti Sonrası Askerlik Tecili

Meslek Yüksekokulu (önlisans) mezunları, belirli şartları sağladıklarında askerliklerini tecil ettirme hakkına sahiptir. Bu hak, askerlik kanunu ve yönetmelikleri tarafından düzenlenmektedir.

Önlisans Mezunlarının Askerlik Tecil Süresi

Önlisans mezunları, kayıt oldukları lisans programının süresi kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. Lisans programının süresi 4 yıl ise, tecil süresi de 4 yıldır.

2 Yıllık Üniversite Mezunlarının Askerlik Tecil Süresi

2 yıllık üniversite mezunları da aynı şekilde, kayıt oldukları yüksek lisans programının süresi kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. Yüksek lisans programının süresi 2 yıl ise, tecil süresi de 2 yıldır.

Tecil Hakkından Yararlanma Şartları

Tecil hakkından yararlanabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir:

• Önlisans veya 2 yıllık üniversite mezunu olmak
    • Lisans veya yüksek lisans programına kayıt yaptırmak
    • Eğitimine devam etmek ve başarılı olmak (her dönem en az bir dersten geçmek)

Önlisans mezunları tecil hakkını bir kez, 2 yıllık üniversite mezunları ise iki kez kullanabilirler. Ancak, tecil süresi toplamda 7 yılı geçemez.

Önlisans mezunları için tecil süresi, lisans programına kayıt tarihinden itibaren başlar. 2 yıllık üniversite mezunları için ise tecil süresi, yüksek lisans programına kayıt tarihinden itibaren başlar.

Lisans veya yüksek lisans programından mezun olanlar, askerliklerini tecil edemezler. Mezun olduktan sonra 6 ay içinde askere gitmeleri gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kimse bi bilgi sahibi değilmi
  • 2 yıllık okul biter bitmez.okul ogrenciyle iliskimiz kesilmistir yazısı gonderiyor.3 ay icinde yoklaman gelir.1 yıl daha tecil edebiliyorsun.baska bir sansın yok.git kurtul bence.15 ay
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

2 yıllık okul biter bitmez.okul ogrenciyle iliskimiz kesilmistir yazısı gonderiyor.3 ay icinde yoklaman gelir.1 yıl daha tecil edebiliyorsun.baska bir sansın yok.git kurtul bence.15 ay

ben 2 yıl daha açıköğretimden devam etmek istiyorum + seneye DGS sınavına girecem o yüzden askerliği ertelemem gerek.
    şimdi benim askerlik şubesine gidip kendim mi tecil ettirmem gerekiyor.
  • 2 yıllık bittiğinde askerlik şubesine gidip 2 yıl daha tecil ettirebiliyormuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

2 yıllık bittiğinde askerlik şubesine gidip 2 yıl daha tecil ettirebiliyormuşsun.

peki ben şimdi gidip tecil ettirdim diyelim fakat açıköğretimden devam ettim
    bu kez o adamlarda tecil ettirmek için başvurduklarında bi karışıklık olma ihtimali doğacak.
    bunun hakkında bi bilginiz varmı.
  • ben 2 sene önce meslek yüksek okulunu bitirdim, hemen gidip 2 yıl tecil ettirdim, eylülde doluyor tecilim, bu sınavlarda yerleştiğim okul ile 4 yıl daha tecil ettirebiliyorum. zaten tecilli olduğun için okul seni tecil edemez, karışıklık falan olmaz yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili Ve üniversite
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıllıktan sonra 2 yl tecil yaptım. 4 yıllığı bitirdiğim zaman tekrar 2 yıl daha tecil hakkı oluyor mu?
  • nasıl oluyor bilmiyorum ama ettirebiliyorsun. lisans mezunu arkadaşlarım hep tecilli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bboyseco

nasıl oluyor bilmiyorum ama ettirebiliyorsun. lisans mezunu arkadaşlarım hep tecilli.

lisans mezunu olarak bitiren kişinin önlisans mezunu gibi bir süre tecil hakkı var onu kullanıyorlardır.Önlisans yani (myo) bitiren arkadaşlarında 2 yıl tecil hakkı vardır.
  • önlisanstan açık öğretime geçtiğinde eğer hazırlık okuyucaksan açık öğretim tecil ettirmez sen gidip 2 yıl tecil ettirceksin.eğer hazırlık sınıfını geçersen açık öğretimde 2 yıl tecil ettirecek yani toplamda 3 yıl tecil ettirmiş oluyosun....herhangibir sorunda çıkmaz...
  • teşekkürler arkadaşlar en kısa zamanda gidip tecil ettireyim o halde 2 yıl daha.
  • Myo mezunu olarak bende yeni tecil yaptırdım,ve 2013 şubata kadar tecil verdiler...

Askerlik şubesine gittiğinde diplomanın aslı (sanki koca askeriye senin mezun olduğunu bilmiyormuş gibi*) ,ikamet belgen,kimliğinin ve varsa ehliyetin fotokopilerini istiyorlar.

Benim anlamadığım yapacağımız tecil işlemi sadece diplomayla ilgili olmasına rağmen yinede sağlık muayenesinden geçiyoruz (ulu orta iç çamaşırıyla gezdiriyorlar sözde doktor odası,gelen gidenin haddi hesabı yok

Aman eksik belge götürme ,git gel adamın asabını bozuyor ordaki memurlar
  • bende aynı durumdayım mezun oldum ama diplomayı almaya gidemedim henüz iknci üni olarak aöf ye kaydolmuştum örgün ögretimde okurken aöf de ikinci üni yazıyor şimdi ben diplomamı alıpmı tecil ettiricem yoksa aöf den ögrenci kagıdımı alıp tecil ettiricem. birde tecil in son günü ne zaman bilgisi olan varmı ve sağlık muayenesi askerlik şubesindemi gerçekleşiyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

2 yıllık okul biter bitmez.okul ogrenciyle iliskimiz kesilmistir yazısı gonderiyor.3 ay icinde yoklaman gelir.1 yıl daha tecil edebiliyorsun.baska bir sansın yok.git kurtul bence.15 ay
    Aga beee
    Gelecekten geliyorum askerlik 6 aya düştü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.