Şimdi Ara

Meslek Seçimi Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yıl lise sona geçtim. Malum ygs/lys yolcusuyum. Hep derler hedefin yoksa hiçsin, başarı gelmez falan diye. Ben o durumdayım. Hangi arkadaşa sorsam 1-2 si dışında hepsinin hedefi var. Ben buraya girecem; bu olacam diyor. Ben bu konuda çok kararsızım; ne olacağımı bilmiyorum. Allah'a şükür çok çalışıyorum, türkiye çapındaki ygs sınavlarında 9k dayım. Daha zorluycak meslek hedefim olursa kendime güveniyorum.

Sorun şu ki bu olacağım diyemiyorum ama demek istiyorum. Bazı mühendislikler(bilgisayar, biyomedikal cihaz, gemi inşa, uçak) var kafamda bunların yanında ftr, pilotluk, diş hekimligi var. Ama bunların aklımda olmasının sebebi çevremin etkisiyle birazda internetin. Bugün araştırmaya başladım meslekleri. İşi sevmenin önemli olduğunu biliyorum fakat parasınında iyi olmasını istiyorum. Sonuçta 2 yıldır kı.ımı yırtıyorum gerçi daha 2. yıl olmadı ama
    Parasını 5-10 arası olsun istiyorum hatta daha da açgözlülük isteyebilirim. Fakat sevmessem mesleği ne yapayım parasını
    Tabi meslege baslamak icin üni bitirmek lazım buna da daha meslege karar veremedigim için belirleyemedim.

Sizlerden de tavsiye bekliyorum. Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Merhabalar

Bu yıl lise sona geçtim. Malum ygs/lys yolcusuyum. Hep derler hedefin yoksa hiçsin, başarı gelmez falan diye. Ben o durumdayım. Hangi arkadaşa sorsam 1-2 si dışında hepsinin hedefi var. Ben buraya girecem; bu olacam diyor. Ben bu konuda çok kararsızım; ne olacağımı bilmiyorum. Allah'a şükür çok çalışıyorum, türkiye çapındaki ygs sınavlarında 9k dayım. Daha zorluycak meslek hedefim olursa kendime güveniyorum.

Sorun şu ki bu olacağım diyemiyorum ama demek istiyorum. Bazı mühendislikler(bilgisayar, biyomedikal cihaz, gemi inşa, uçak) var kafamda bunların yanında ftr, pilotluk, diş hekimligi var. Ama bunların aklımda olmasının sebebi çevremin etkisiyle birazda internetin. Bugün araştırmaya başladım meslekleri. İşi sevmenin önemli olduğunu biliyorum fakat parasınında iyi olmasını istiyorum. Sonuçta 2 yıldır kı.ımı yırtıyorum gerçi daha 2. yıl olmadı ama
    Parasını 5-10 arası olsun istiyorum hatta daha da açgözlülük isteyebilirim. Fakat sevmessem mesleği ne yapayım parasını
    Tabi meslege baslamak icin üni bitirmek lazım buna da daha meslege karar veremedigim için belirleyemedim.

meslekleri araştırıp birini seçeceksin ama ben şunu diyeceğim;

Ne bölüm seçersen seç mezun olduğun gibi eline 5-10 arası birşey veren olmaz heralde. O durumda olan varsada bir elin parmağını geçmez. Bu nedenle önce sevdiğin yani ilgini çeken mesleklere bak sonra para yönünden bak.

• Yeni mezuna 5-10bin TL veren firma varsa bana da söyleyin :)
  • Diyetisyenlik
    FTR
    Uluslararası finans uzmanı
    Uluslararası ilişkiler
    Mekatronik müh
    Endüstri müh
    Enerji sistemleri müh
    Diş hekimi
    Gemi inşaatı müh
    Gemi makineleri işletme müh
    Gemi ve Deniz Yapıları Mühendisi
    Bilgisayar müh
    Yazılım müh
    Bilgisayar programcısı
    Web programcısı
    Pilot

Bi kaç tane mesleklerin olduğu sitelere baktım ve kafama yatan bunları buldum. Ben küçüklüğümden beri hep bilgisayar müh. olmak istemişimdir. Gerek dayımdan, gerek bilgisara duyduğum çok yüksek ilgiden olsun sevmişimdir.Fakat buda kendi içinde bir derya sanırım. Dayım TUBİTAK ta çalışıyor. Proje kapsamında program yazıyorlar ekip ile birlikte. Yıllık projelermiş bunlar. Valla işini yaparken gördüm de bidaha düşündüm bilgisayar müh olmayı. Çünkü adam oraya kod yazıyor buraya kod yazıyor. Yapamıyacağım bişey değil fakat bana sıkılırım gibi geliyor. Ben daha çok bu oyun üreticilerinden olmak istiyorum . Veya bilgisayar donanım parçaları üreticisi gibi bişey.

Tıp okumayı hazmedemem sanırım çünkü uzun sürüyor ve ben de okulu falan çabuk bitirmek istiyorum. Fakat şöyle tıptaki bütün bölümlerde mi mesela diyetisyen vb. gibi bölümlerde yani direk insanlara cerrahi müdahele yapmayan bölümlerde 8-10 yıl sürüyor mu?

FTR yi ise bikaç arkadaşım ve yurtta bulunan rehber hocamdan tavsiye aldım. Kafama yatmadı değil bu meslekte. Bana güzel geliyor.

Uluslararası ilişkileri okuldaki hocalardan sevdiğim 2 hoca tavsiye ediyor ve parasal yönden düşündüğüm bir meslek.

Diş Hekimligini akrabalardan bazıları tavsiye ediyor banada fena gelmiyor.

Pilotluk ta bayaa ilgilendiklerimden şuan araştırıyorum. Fakat üni bittikten sonra pilot olmak için masraflar fazla olacaksa bunu kafamdan atacağım.

Bilgisayarla ilgili son yazdıklarım arasında karşılaştırma yapmak istiyorum. Fakat bilgim yok yardımcı olabilirsiniz.

Burdaki mesleklerin bir kısmı parasal getirisi çok olduğunu düşündüğüm için ilgidilendiklerim arasında. Hani derseniz sen önce gerçekten sevdiğin mesleği seç ve onu yap parayı okadar önemseme derseniz bende bb derim. Burdaki bütün meslekleri yapabileceğimi düşünüyorum. Ama bilgi sahibi olmam gerek. Bu mesleklere sahip olan veya okumakta olanlardan yardım ve tavsiye istiyorum. Ayrıntılı bilgi verebilirseniz ve bildiğiniz şeyler hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler..

• Up
  • Up
  • quote:

Merhabalar

Türkiyede 5 10 arası nasıl iş olur bilemem..ama sevdiğin bi alana ya da becerine göre bi alana bakman öncelikli olmalı bence...kötü küçük görülen mesleklerde bile insan kendini geliştirdiğinde önünde durulamaz bence...Hedefin olmalı ben çok zaman kaybettim bu konuda ama kendisi kafamda oluştu mimarlık şbp olmadı peyzaj mimarlığı yazacağım inşallah bu sene..hakkında hayırlısı olur umarım herkesin ,gönlüne de razı olur..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçim ve Üniversite Tercihleri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar müh
    Yazılım müh
    Bilgisayar programcısı
    Web programcısı

Bu 4 ünün farkları neler? Bence bi bilgisayar müh hepsinin işini görebilir. Bide benim bildiğim bilgisayar müh bölümü kendi içindede ayrılıyor ve okuyanların çoğu programcılık diye bi bölüm var sanırım oraya gidiyor. Bunun sebebi nedir?
  • Up
  • Up
  • quote:

Up

Şu testi yap karar vermene büyük ölçüde yardımcı olabilir

http://okulweb.meb.gov.tr/45/03/811042/rehberlik/meslekegilimtesti.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.