Ara sıra bakıyorumda kanada,avustralya,ispanya,almanya gibi ülkeler işinde uzman insanlar arıyolar.Tornacı,motor ustacı,keresteci,tesisatçı vb. gibi meslekler çok az bulunan meslekler ve ordada çok arandığından dolayı çalışma izini ve çok güzel maaşlar verebiliyolar.Şimdi asıl soru bu meslekleri türkiye gibi bir yerde nasıl öğrenebilirim?Kursları felan varmı?Ustalık belgesi nasıl alınıyor?Bu konularda bilgisi olan arkadaş varsa aydınlatabilirmi beni lütfen?İngilizcem c1 seviyesinde bu yaz ielts sınavına girmeyi planlıyorum 7 7.5 puan fln alırım var gibi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sufffle -- 16 Mayıs 2022; 19:30:33 > |
Meslek öğrenmek ?
-
-
öyle kursa gitmekle olmaz 2 yıllık diploman olacak ve iş deneyiminde olacak.
japonyaya vizesiz giriş var mı hajı araştırdın mı orayı
-
hocam bende böyle düşünüyodum bir arkadaşım vardı ve maddi durumu iyi değildi çocuk ben üniversiteye başladığımda işkurdan tornacılık kursu almaya başladı geçen ay kanadaya gitti çalışmaya şok oldum.Garip tarafıda şu ki çocuğun tornacılıkla yakından uzaktan alakası yok ustalık belgesini alır almaz başvuru yapmaya başladı ve 1 2 ay içinde gitti
-
hayır japonyayada bakmadım
-
kimse 22 sinde 25inde tornacı olmak istemiyor da ondan.
sende kamyon şanzumanı ustası ol seni de alır kanada. ama orda mutlu olur musun bilemem.
şu japonyaya bi baksana hajı. japonya benim ilgimi çekiyor kopup gidebilirim.
kanadanın express entry si çok şey istiyor.
-
nerden ve nasıl başvuru yapmış acaba? maaşı iyi mi?
-
Başvuruyu internetten yaptı fakat nerden yaptığını bilmiyorum mülakata gitmişti öncesinde.Hocam çocuk zaten ingilizcesi mükemmel derecede iyiydi yani gerçekten ana dili gibi konuşuyodu ordan zaten 3*0 başladı en son konuştuğumda sanayi tarzı gibi bir yerde çalışıyordu.Ottava(yada ottovo bilmiyorum) öyle bir şehirde çalışıyordu.Maaşını sorduğumda günlük 7 saatten saatlik 22 23 dolar aldığnı söylemişti.
-
Peki bu orası için iyi para mı? Bilmediğimden soruyorum.
-
mülakata gitti derken, taa kanadaya mı gitti yoksa ülkemizdeki temsilcinne mi demek istedin?
-
Yqni bilemiyorum hocam söyle dusun qsgari ucret 13 14 kanadq dolari bu 23 24 aliyo iyidir herhalde o kadqr fazla muhabbet edemedim daha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok kqnadaya gitmedi türkiyede girdi mülakata
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok azı bırak iyi bir boyacı,sıvacıysan bile iş bulursun.Çalışana her türlü imkan var yurtdışında...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gerçekten çok garip; anadili gibi ingilizce konuşan adamı firmalar havada kaparken, bu herif işsiz kalmış, gitmiş bir de tornacılığı öğrenmiş
-
hocam bu çok yanlış bir algı bence çünkü tamam arkadaşım çok çok iyi derecede ingilizce biliyo olabilir fakat herhangi bir üniversiteden mezun olamadı(biliyorum artık üniversite mezunu olmanın bir anlamı yok) ve tornacılığı öğrenmeden önceki tek becerisi ingilizce bilmesiydi tek başına hiçbir işe yaramıyo yani bi ara bi tur firmasında sanırım çalıştı o kadar.
-
hocam özellikle ingilterede bu tarz proffesion gerektiren meslekler çok pahalı oluyo genellikle.Muslukmu bozuldu musluk 15sterlinse yaptırması 300 400den başlıyomuş hatta bu yüzden DIY(do it yourself) bir kelime bile türetmişler böyle düşündükçe bir meslek öğrenip yurt ışına gitmek aşşırı mantıklı geliyor bana.
-
öncelikle öyle işkurdan 3-5 ay kursa gidip adamı direk almazlar orada yanlışın var insanları yanlış bilgilendirip umut vermeyelim
eğer bir üni. diploman yoksa arayacakları ilk şey deneyim ve 3-5 yıl olması şart mesela almanya deneyim şartını 5 yıl koymuştu deneyim şart ve bu deneyimi belgelemen gerekiyo nerede hangi pozisyonda çalışmışsan o x şirketinden bordro gibi çalışma dökümünü alıp göstemen lazım yoksa ben de derim 10 yıl deneyimim var amcamın yanında çalıştım yok dayımın yanında çalıştım vs.
bence yapabileceğin en iyi şey avrupada da akreditasyonu olan bir önlisans bölümüne gitmek makine, mekatronik, elektrik ucu açık meslekler bunlar o 2 yıl içinde de ing. iyi dereceye getirirsin gidersin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X