< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yaklaşık 3 yıldır bu illeti çekiyorum. Bu arkadaşın yazdığı çözümü denedim ve sadece 1.5 haftada kafamda sivilce kalmadı çok şükür. Şu anda 2 günde bir sıkıyorum spreyi. Umarım tekrar çıkmaz. Çözüm arayanlar bunu kesinlikle denesin. Paylaşan arkadaştan Allah razı olsun. |
|
|
Dostlar, başımdan geçenleri anlatayım, belki birilerine faydam dokunur. Bu hastalık bende 2020 Kasım ayında başladı. O zamanlar yedek subay eğitimi için Samsun’daydım. Yemekler kalitesiz ve yetersizdi, düzgün beslenemiyordum. Üstüne bir de koronaya yakalanınca bağışıklığım iyice düştü ve şakak bölgelerimde ilk folikülitler patlak verdi, baya büyük ve irinliydiler. Ardından 6-7 ay boyunca yok krem, yok solüsyon uğraştırdım durdum, baktım olmuyor, en son gittiğim cildiye uzmanı aknetrent başladı. Aknetrent’i 5-6 boyunca düzgün kullandım ve bu süreçte hiç çıkmadı. Bıraktıktan 2-3 ay sonra tekrardan çıkmaya başladılar ama o ilk seferki atak kadar büyük ve irinli değildiler, kafamın farklı bölgelerinde 4-5 tane, küçük küçüktüler, yani gayet tolere edilebilir şekilde. O günden beri yaklaşık 4 yıldır, dönem dönem yine çıkıyor; fakat dediğim gibi küçük, kafamın farklı bölgelerinde ve toplasan 4-5 tane. Benim bu konuda çözümüm: stresi yönetmek, düzenli spor (haftada 3 kere fitness), sağlıklı beslenme. Bu rahatsızlık saç temizliğinden ziyade bağışıklık sistemiyle ilgili. Bağışıklığınız ne kadar güçlü olursa bu rahatsızlıktan da kurtulabilirsiniz. Bağışıklığı güçlü tutmak da stresi doğru yönetebilmekten, spordan ve beslenmeden geçiyor. Sadece saça odaklanmayın, hayatınızdaki temel direkleri güçlendirmeye çalışın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
20 yaşındayım folikülit ve sebderm günlüğüm.... Temmuz-Ağustos: folikülit tedavisi için ketokonazol + antibiyotik kullanıldı (Antibiyotik tedavisi bittikten bir hafta sonra akne tekrar ortaya çıktı. Toplam 45 gün antibiyotik kullandım. Saç derisinde kepek veya pullanma gözlenmedi. 1 Eylül: Çay ağacı yağı kullanıldı (şampuana 3 damla ekleyip saçımı yıkadım); kuruduktan hemen sonra pullanma ve kepek oluştu.Hala devam ediyor kepek ve pullar. Kaşıntı veya kızarıklık yok.Seborik dermatitk başlangıçı dedi doktor bir diyeri kuru egzema. 1-15 Eylül: Ketokonazol etkisiz kaldığı için Vichy'ye geçtim. 15 Eylül'den sonra saçımı 6-7 kez yıkadım. Saçım kuruduktan hemen sonra pullanma devam etti. Bir gün bile rahatlama olmadı. Kaşıntı veya kızarıklık yoktu. 3) 8 Ekim'de doa günlük bakım şampuanı + nemlendirici serum satın aldım. Yıkadıktan sonra, ilk kez psikolojik olarak rahatladım. Sonra biraz kepek vardı, ama bunun kuruluk mu yoksa mantar mı olduğunu merak ederek, 3 gün sonra Vichy'yi tekrar denedim ve saçım kuruduğunda yine kepek,pul ve kuruluk vardı.Folikülit yok. 4) 8 Ekim'den 16 Ekim'e kadar günlük saç dökülmesi önleyici bakım şampuanı ve nemlendirici serum kullandım. İşe yaradı. Kepek pullarının sayısı ve boyutu azaldı. Folikülit yoktu. 5) 18 Ekim'den 19 Ekim'e kadar doa günlük kepek şampuanı (klimbazol içeren) kullandım. Nemlendirir ve bazı mantarları da öldürür. Kuruluk/pul pul dökülmeyi kontrol etmek için haftada bir veya iki kez ketokonazol veya Vichy Dercos kullanmayı düşündüm. Ancak, günlük kepek şampuanı kepeği artırdı (2 defa kullandım bıraktım) 6) Günlük bakım şampuanı ve haftada bir kez %2 ketokonazol şampuanı kullanma rutini oluşturdum. Bunu iki hafta sürdürdüm. Kepek ve pullanma durmadı, ancak folikülit tekrar ortaya çıkmaya başladı (29 Ekim). 7) 7 Kasım'da doktora gittim ve 10 mg Accutane kullanmaya başladım. 19. günümdeyim ve henüz herhangi bir etki görmedim. Bana %1,5 siklopiroks içeren bir şampuan reçete etti. Cuma günü ilk kez denedim. %2 ketokonazolün aksine, saçlarım kuruduktan sonra aşırı pullanma veya kepeklenmeye neden olmadı; daha çok toz gibi kepek gibiydi. Sonra Pazar günü yıkadım. Biraz kepeklenme oldu ama toz kepek ve biraz pullanma oldu. Saç derimi biraz kuruttu ama foliküliti pek etkilemedi gibi görünüyor. Her gün kullanmayacağım. İlk hafta iki günde bir kullanmaya başlayacağım, sonra haftada iki kez ,sonra hafta içi günlük bakım şampuanı kullanmaya geçeceğim. Etkisi ne olacak bilmiyorum. Bunlar benim deneyimlerim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markgoldman -- 30 Kasım 2025; 20:17:47 > |
|
bende 15 yıldır falan var. denemediğim şampuan sabun krem vs kalmadı. Sarımsakmı sürmedim sirke mi sürmedim. Neler neler denedim. Uzun bir dönemde antibiyotik kullandım. Sonuç gene aynı. Bazı antibiyotikler hiç etki etmezken bazısı etki ediyor ama bıraktıktan 1 ay sonra geri dönüyor. Dönem dönem hayatımdan şekeri çıkardım, süt ürünlerini çıkardım, yağı çıkardım . Bir dönem vegan beslendim. Başka bir dönem hem şekeri hem süt ürünlerini aynı anda bıraktım ama gel gör ki hiç biri fayda etmedi. Bir tek accutane kullanmadım onunda sebebi forumda kullanların çoğu sivilcelerin tekrarladığı yönünde yorumlarıydı. Tekrarlıcaksa ne gerek var karaciğeri yormaya. |
|
|
|