< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Dostlarım merhaba bende de 4 yıldır aynı sorun var 2 aydır iyot ve cleosin kullanıyorum ve özellikle stresten uzak duruyorum baya azalmış durumda %5lik iyot çözeltisinden 1 damla, 3 yemek kaşığı suya.Makyaj temizleme pamuğuyla da kafama uyguluyorum ilk başlarda hem sabah hem akşam yapıyordum şu an sadece sabah yapıyorum tamamen geçmedi ama hiç rahatsız etmiyor. 2 aydır uyguluyorum şimdi yazdım çünkü hastalık illet bir şey olduğu için ne olduğu belli olmuyor bildiğiniz üzere... Bende işe yaradı insan kafasını yastığa koyabildiğine şükrediyor. umarım sizde de yarar herkese geçmiş olsun diliyorum. |
|
LÜTFEN OKUYUN, Dostlarim ben bu forumun yorumlarindan cok yararlandim Allah birbirine yardimci olmaya calisan herkesten razi olsun size yazmak icin foruma kayit oldum kullandigim seylerin hic biri tamamen yarar saglamadi bunun killa alakasi oldugunuda dusunmuyorum vucudumuzda bir bokluk var iltihap uretiyor cunku benim serce parmagimin altinda bile cikti 5 senedir ugrasiyorum doktora gittim sigil diye yakti yine cikti simdi size bir care soyleyecegim ben 1 haftadir kullaniyorum ve yuzumdeki sivilceler sac diplerimde iltihaplar kurumaya basladi ayagimdaki tamamen gecmedi ama sanirim gecicek cunku ustune basinca eskisinden cok fazla yaniyor vucut onuda aticak insallah, sifa ÜZERLİK TOHUMUNDA, ilk iki gun cigneyere bir cay kasigi yuttum 3 gun kafami kaldiramadim lutfen ama lutfen CİGNEMEYİN beyin kanamasina bile sebep olabilirmis, SONRAKİ GUNLER CİGNEMEDEN SU İLE BERABER YUTTUM, ve yuzum bile guzellesmeye basladi, ustune bastira bastira soyluyorum LUTFEN CİGNEMEDEN GUNDE BİR CAY KASİGİ SU İLE BERABER YUTUN SADECE YUTUN KESİNLİKLE CİGNEMEYİN. Ben bir haftadir kullaniyorum gunden gune gozle gorulur degisiklik goruyorum yaralarda o yuzden kullandim hemen gecti diye birakmayin bence sirf sizlere yazmak icin kayit oldum cok usengecimdir ama nasil bir bela oldugunu biliyorum insallah tamamen kurtuluruz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barben06 -- 13 Eylül 2024; 14:17:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Hocam moral bozmak istemem ama o da diğer çözümler gibi geçici işe yarıyor maalesef. Zaman içerisinde (muhtemelen bir iki ay) hastalık o sabuna karşı da galip gelecektir. Zamanla hastalık bu tarz sabun/şampuan çözümlerine karşı gelişiyor kendini adapte mı ediyor noluyorsa işe yarayan bir ürün bir anda işe yaramaz Halle geliyor. Birkaç sene önce defne sabununu bende kullanıp çok memnun kalmıştım. Felaket kaşındırması dışında bir problemi yoktu. Çözüm buldum diye düşünürken bir anda hiçbir etki göstermekeye başlamış ve sivilceler peydah olmuştu yeniden. Umarım sizin için daha uzun soluklu olur bu çözüm. Geçmiş olsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 26 Aralık 2024; 8:47:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Maalesef pek idare edebildiğim söylenemez. Bende sizin gibi sürekli araştırıp çözüm önerilerini deneye deneye ne kadar azaltabilirsem o kadar iyidir mantığıyla devam ediyorum. Dettol antibakteriyel sabun bile kullandım haftalarca :) Devamlı kullandığım ürünler ise moos yosunlu sabun ve head and shouldersin şampuanı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dettolu uzun zaman önce ben de kullanmıştım siz söyleyince hatırladım ben de :) Benim de son zamanda kullandıklarım dercos, selyum vs. ama iyileştirmekten çok daha beter yaptılar, bıraktım ben de. Sanırım çok fazla kuruluğa gelmiyor bu hastalık. Bu şampuanlar da çok fazla kuruttuğu için bana iyi gelmedi haliyle. Bir aralar kekik kaynatıp birazını içip birazıyla da kafamı yıkıyordum onun da faydasını görmüştüm ama sıfıra indirememiştim yine. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
benim goğus ortasında çikiyor folikülit çok sayida var ve kaşiniyor ağriyor patlatinca ne yapacagiz lutfen yardim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Herkese geçmiş olsun arkadaşlar herkes baya birşey denemiştir bnde anlatayım benim göğüs bölgemde çıkıyor yada baldırda bazen cok derin oluyor bazen hafifliyor bana kesin dokunan şeyler peynir süt et tavuk ve sosis salam entegre tüm yüyecekler bunun nedeni tavuk ve ineklere yapılan iğneler ve yedikleri yemlerdeki antibiyotikler çözüm yememek ve vegan oldum bu hastalık sayesinde yine ara ara çıkıyor ananas yemek iyi geliyor maydonoz kürünü deneyeceğim bakalım ama tabi vegan olsamda ne dokunuyorsa bazen çıkıyor yine birde iyi gelen şey karabiber bana çok iyi geliyor sonuç bulursam yazalım birbirimize allaha emanet |
|
iyi gelen kötü gelen yiyecekler listesi oldukça kabarık aslında. Maydonoz kürü dediğin maydonoz limonu direk ya da blenderdan geçirerek tüketmekse onu denedim ama bi faydası olmadı. @cabriolet1981 zaten sorunda burda iyileştim sanıyosun ta ki antibiyotikler bitene kadar aradan geçen 1 aydan sonra yeniden başa sarıyor. Ben artık şunu düşünüyorum folikülitin altında yatan sebep ne ? bence bu sebep hepimizde farklı immün sisteminde bir problemin sonucu folikülit olabilir bence. Ben en uzun yanlış hatırlamıyosam 3 veya 4 ay antibiyotik kullanmıştım ilaçlar bitip doktor bekleyip görelim diyince 1 ay sonraki kontrolde yeniden geldiğini gördük. Antibiyotikle geçebilen bir hastalık değil gibi. Belkide yanlış düşünüyorumdur. Belkide bu konu altında yazanların çoğu folikülit değildir. Bilemiyoruz. 2024 te yayınlanan yeni bir makalede folikülidin tedavisi olarak bir protein sentezinden bahsetmişlerdi tam hatırlayamadım. Vücutta bir proteini baskılayarak folikülit tedavisi uygulamışlar ve hastaların tedavi oranı aşırı yüksekti. Dolayısıyla çaresisiz ve çaresiz oldığumuz içinde her yolu deniyoruz. Merak ettiğim bir konu ise ortak noktalar. Ortak noktamız sizce ne? Stres, kötü beslenme, sigara, alkol, yağlı cilt, karaciğer, aşırı kilo veya bel bölgesi kilosu vs vs. Ortak bir nokta kesin olmalı. Ben şu an akdeniz türü diyete başladım. Kırmızı et yok, meyve suyu ve bol şekerli ürünler yok. Süt ürünlerinden sadece yoğurt var. Şekerli ürünler alternatifi olarak ise bal veya normal mevsimlik meyveler var. Bol salata ve sebze var. Katı yağlar yok onun yerine zeytinyağı var. Biraz pahalı bir diyet uygulamasıda yorucu ama şöyle düşünüyorum alkole sigaraya çikolataya dondurmaya para buluyosak zeytinyağı bala meyve sebzeyede para bulmak çokta zor olmamalı. Bunlara ek olarak ise B vitamini takviyesi almaya başladım. 2 ay boyunca diyete devam edip sonuçları yazarım. Hepimize geçmiş olsun. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 5 Mart 2025; 23:39:47 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Ben şeker abur cubur çok tüketiyodum birden kesmeyede ardım yemiyor :) o yüzden kademeli kademeli azalttım. Şuan bu dediğim diyetede yeni başladım zaten. Bu diyete sadık kalıp 2 ay boyunca işlenmiş gıdalardan, şeker ve süt ürünleriden uzak duracağım. Umarım faydası olur. Bu arada aklıma gelmişken söyliyim genelde baharatlı yiyecekler ve yağlı tava yemekleri yiyorum. Sebze sote tavuk sote gibi. Belki baharat tüketimini azaltıp yiyecekleride buharda pişirmeyle yesem onunda faydası olabilir. Benim bmi aşırı kilolunun en alt limitindeyim. Bu diyeti yapma nedenlerimden biride göbek bölgesinden yağlanmam var ve şuan ki kilomun 5 kilo altına düşmem lazım. Kan tahlilinde bu dediklerinize hiç baktırmadım. Ama geçen sene yaptıpım kan testinde kolestrol ve şeker yüksek çıkmıştı. Bir kan değeri daha yüksek çıkmıştı ama onun hangisi olduğunu hatırlayamadım. Vücutta iltihap veya enfeksiyon olduğunda bu değer yüksek çıkıyodu. Uyku düzenin nasıl peki ? |
|